Nemám chuť sa s ňou viac stretávať
Ahojte, mam kamaratku kt poznam od zs je uzasna aj mi velakrat pomohla. Ale odkedy mam dieta (ona uz 2) tak ja ju nemozem inak povedane. Ona sa presťahovala do domu mozno aj to jej tak stúplo do hlavy. Alehlavne co tak korona. Vkuse sa ma pyta ci som bola na 3.dávke a dúfa ze tiez niesom dalsia co tomu neverí po otázke comu tak korone ze neveria na nu resp na vakcínu a ze snad raz pojdem. Strasne mi to lezie na nervy a pride mi to direktívne. A uz viacej veci je takych ze nemam chut sa s nou stretavat ved sme sa ani nevideli asi od oktobra. Bojujem s tym nechcem mat tieto pocity lebo… ale nemozem si pomoct. Zažili ste nieco take?
@kilimi mam rovnakú kamošku poznáme sa od mala, vyrastali sme v dome oproti, spoločná ZŠ, SŠ, potom odišla do zahraničia, sem tam sme si napísali, stretli sa, teraz ma dieťa, ja dve, každá žijeme inak ale to nieje podstatne, vkuse ci si napíšeme o mesiac, týždeň, deň príde na očkovanie, či som bola, lebo ona už ma 3davky atď, poviem ze ju rešpektujem a ze pri stretnutí jej ukážem negatívny test keď to vyžaduje, tak vtedy znení tému, proste napísať ze ju rešpektuješ a nech aj ona teba, toť vše, keď nerešpektuje neje kamoška
Ja by som sa s takou osobou nebavila. Ja respektujem vsetky kamosky bez ohladu na ich covid ockovanie, nebavime sa o tom, nepresviedcame sa navzajom k nicom. Ale skusil by na mna niekto tlacit, ze sa mam ockovat, tak by mi to vobec prijemne nebolo. A keby daka chcela odo mna pri stretku negativny test, to by ma asi vykotilo.
@kilimi takto sa skutočná kamarátka nespráva
@kilimi ja som zažila,od strednej školy kamarátky,a teraz, keďže nie som očkovana,ona je,ak to zisťovala po svojej mame,aby sa má tak nenápadne opýtala,keďže ona žije v zahraničí,tak už vyše roka sa ani neozvala,a zatajila sa,keď boli už párkrát na návštevu u mamy,ale bohužiaľ,už to neriešim, ľudia sa menia,tak vybrala so,nech si žije život bezo mňa
@kilimi čoho ti je ľúto? Naozaj máš potrebu sa stretávať s takouto osobou? Čo ti toto kamarátstvo dáva?
@bloger joj keby lekári o Tom rozhodovali aspoň 🤣💸💸💸 sesterka má trombozu v mozgu, lekári jej vraj na túto diagnózu nemôžu podpisať papier o neockovani, že sa môže očkovať a má si potom pichať injekcie na riedenie krvi denne 🙂 toľko k nášmu zdravotníctvu a lekarom
@diamond007 Prepáč tvojej sesternice mi je ľúto. Ja som reagoval ale na niečo iné.
@bloger jasné chápem tvoju reakciu 🙂 bohužiaľ lekári to odporučia všetkým ☹
@kilimi Takí ľudia sú mimoriadne neznesitelní egoisti - ja som mala takú "kamošku", to bol toxický človek, hanbila som sa za ňu, kade som chodila, aké múdrosti ona hlásala a arogantne vykrikovala veci, o ktorých nemala ani šajnu... som strašne rada, že sme sa prestali kontaktovať (v podstate ona sa prestala baviť so mnou, lebo sa mi narodilo dieťa a už som bola trápna, ktorá nemôže ani nikam chodiť bez decka...)
Stáva sa to. Moja najlepšia kamarátka sa stala oddanou členkou sekty a nechce sa so mnou stretávať ani rozprávať. Človeku to príde trocha ľúto, ved je kopa spomienok na detstvo a spolužiakov, ale nič sa nedá robiť. Ale jej vadí,že nemám záujem vstúpiť do jej náboženskej sekty. S tým tiež nič neurobím.Vo vašom prípade by som kamarátku nestracala, hlavne, ak je to dobrý človek, ktorý veľakrát v minulosti pomohol.
@kilimi skus jej povedať, že ti to vadí, keď takto hovorí, príp. Máš na to iný názor. Véd bežné majú kamaráti rôzne názory a nie je to problém...a ze sa s ňou o tom už nechceš vadiť. Uvidíš, či je schopná ta rešpektovať. Alé možno to nie je iba o tom, po čase niektoré priateľstva akoby stratili zmysel. Cesty sa rozidu. Tak uvidíš, ako to ty vnímaš.

Moja najlepšia kamarátka mi je ako sestra. Ja mám 3 dávky, ona je doslova antivaxer a konšpirátor. Ale nemáme s tým žiadny problém. Ja akceptujem jej názor, ona môj. Keď príde reč na koronu, prehodíme o tom pár slov a viac neriešime. Stretávame sa pravidelne aj počas korony. Stačí mať zdravý rozum predsa. Ak nie, tak škoda energie venovať čas takému človeku.