icon

Nemám priateľov

23. dec 2025

Ahojte, som zrelá žena, pracovne celkom úspešná. Ale nemám priateľov. Nebolo to vždy takto. Mala som od mladosti veľa priateľov, pár blízkych, a veľa známych. Nebolo dňa, kedy by som bola sama alebo nemala kde s kým ísť. Potom som vyštudovala VŠ, našla som si partnera a usadila som sa. Tieto pseudovzťahy išli bokom a ostali vzťahy so štyrmi blízkymi ľuďmi. Avšak, aj tieto vzťahy sa zredukovali a dnes mi ostal jeden človek. Inak priateľov nemám. Mala som rodičov, mala som partnera, deti, to mi stačilo. Dnes nemám rodičov, a s partnerom sme sa rozišli. On bol môj najlepší priateľ. A teraz rozmýšľam, že nemám nikoho skoro. A viem, že to je môj problém, a musím sa s tým vyrovnať. Len ma zaujíma, či sú tu ženy, čo nemajú kamarátov a priateľov ... či len ja sama som takto dopadla.

hrasocek12
23. dec 2025

Ja nemám priateľov ale dobrovoľne. Som radšej samotársky typ. Vyhovuje mi to. Ak nie si samotársky typ ,tak chápem ,že ťa to trápi 🥴

lauricka
23. dec 2025

@anonym_autor máte jedného priateľa, píšete. Čo je veľký rozdiel mať priateľa a nemať priateľov.

lauricka
23. dec 2025
@anonym_autor

@sevrin áno, mám jednu kamarátku 450 km ďaleko odo mňa, s ktorou sa vidím max jeden krát do roka. Čiže de facto nemám nikoho. Ja som išla z maxima na minimum. Vždy extrovertný človek obklopený mnohými ľuďmi a známymi - do pozície introspektívneho človeka bez priateľov. Ale ja sa nerúcam, len konštatujem.

@anonym_autor aha, tak si vytvor nových, doteraz si sa venovala iným veciam, teraz môžeš budovať priateľstvá. Napr. v práci nie je nik, s kým by si sa mohla začať viac stretávať? Ja tiež nemám blízkych priateľov. Mám fajn kolegyne, s ktorými pokecám, tri deti, som vyťažená dosť a aj tak som nikdy nebola človek, ktorý by sa úplne niekomu otvoril a všetko mu potreboval hovoriť, od malička si riešim veci tak nejak sama. Stretla som v živote baby, čo si mnou chceli kamarátiť, ale také, že stále spolu s mňa to unavuje. Mám rada svoj kľud, takže momentálne ani nemám priestor sa venovať nejako kamarátkam. Preto sme sa aj nejako rozkmotrili, že som na to nejako nemala čas, priestor, ani energiu a niekto to vyslovene zasa takto potrebuje.

anonym_1bae47
23. dec 2025

@anonym_autor je to veľká chyba a väčší okruh kamarátov je dobrá a potrebná vec.Clovek sa môže rozviesť, deti odídu a človek zistí, že nema s kým ani vybehnúť von.Ja to potrebujem s jednou pravidelne pečiem na Vianoce, s druhou športujem, s ďalšími chodíme len tak raz za pár mesiacov na chatu aj s rodinami.Ked potrebujeme niečo vybaviť lekárov, okolo práce vždy je sa na koho obrátiť.Ja si neviem predstaviť nemať grilovačky, spoločné kúpanie dobre sa zasmiať, porozprávať.Najkepsie kamarátka mám z detstva zo školy a strednej školy, zopár čo som sa zoznámila popri deťoch.Clovek ani nevie kedy sa mu zídu.

jesenzima
23. dec 2025

@anonym_autor ani ja nemám. Ale ani nechcem.. rozdiel ale je, že mne to takto vyhovuje ...

matikotuka
23. dec 2025

@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor
Ahoj. Som na tom asi rovnako. Tiež som si uvedomila, že v MOJOM SVETE, v ktorom momentálne žijem sú len môj manžel a moje 2 deti. Zatiaľ mi to úplne stačí, a hrozne sa obávam, že o toto pridem. Deti dospievajú a možno čoskoro vyletia z hniezda a ostane mi manžel. Dúfam, že mi ostane aspoň on. 😘

evelinaj
23. dec 2025

@anonym_autor ani ja nemám nejako zvlášť kamaratky, išlo to tak dostrátena...mala som aj také tazkecobdobie ze som sa nechcela s nikým stretávať a bolo mi nafigu... ak chceš kľudne napis do správy 🍀

anonym_ddabe2
23. dec 2025
@ivik4

@anonym_ddabe2 no po tvojom komente si myslim ze ani by s Tebou nechcel byt nik skutocny priatel a necudujem sa ze si ,,sama" lebo je velmi mila veta : otravovalo by ma keby ma obtazuju so svojimi problemami.
Vsak nato su priatelia. Na zle aj dobre casy. Aby Ta niekto podporil,bol tu pre Teba. Ale to asi nepoznas, preto to tak beries.
Ja tiez milujem psov ale niet nad dobrych ludi okolo seba

@ivik4 Chápeš, že mňa problémy iných ľudí absolútne nezaujímajú? Nemám kapacitu sa nimi zaoberať. Ja svojimi problémami nikoho nezaťažujem a nemienim s nikým preberať svoje súkromie. Našťastie môj partner je rovnaká povaha a nevyhľadáva žiadnych kamarátov, ani si ich nevláči k nám domov. Veľakrát som zažila, že sa nejaká žena snažila stať mojou kamarátkou, začala mi vyvolávať a chcela sa nanominovať sa ku mne na návštevu, ale hneď som to stopla.

ivik4
23. dec 2025
@anonym_ddabe2

@ivik4 Chápeš, že mňa problémy iných ľudí absolútne nezaujímajú? Nemám kapacitu sa nimi zaoberať. Ja svojimi problémami nikoho nezaťažujem a nemienim s nikým preberať svoje súkromie. Našťastie môj partner je rovnaká povaha a nevyhľadáva žiadnych kamarátov, ani si ich nevláči k nám domov. Veľakrát som zažila, že sa nejaká žena snažila stať mojou kamarátkou, začala mi vyvolávať a chcela sa nanominovať sa ku mne na návštevu, ale hneď som to stopla.

@anonym_ddabe2 chapem chapem si proste sebec. A to nemyslim v zlom vobec. Kazdy mame to svoje , svoju povahu. Len predpokladam ze teda ani ty nikoho neotravujes dajme tomu s chorobou, pocitmi a tak. Tiez nikoho vlastne nezaujimas,vsak nikoho nemas

anonym_ddabe2
23. dec 2025
@ivik4

@anonym_ddabe2 chapem chapem si proste sebec. A to nemyslim v zlom vobec. Kazdy mame to svoje , svoju povahu. Len predpokladam ze teda ani ty nikoho neotravujes dajme tomu s chorobou, pocitmi a tak. Tiez nikoho vlastne nezaujimas,vsak nikoho nemas

@ivik4 No veď som napísala, že ja svojimi problémami nikoho nezaťažujem. Čo je koho do mojich problémov. A áno, dúfam, že nikoho nezaujímam.

gabusiki
23. dec 2025

@ivik4
@anonym_autor Ahoj velmi zaujimava tema. Vyskocila mi zrazu na mobile. Co sa mi vobec nestava. Som na tom uplne rovnako ako ty. Aj co sa tyka rodicov. Je to tazke v tom smere , ze nezostali priatelia co som s nimi bola roky. Tazke ochorenia a potom nemoze robit to co robil predtym. Vtedy clovek zisti ze z tych priatelov ktorych mal desiatky vlastne ostanu 2-3 co pridu sem tam ak nieco potrebujes pomoct. Ale take kamosky co ste si hovorili vsetko ,,zmizli" ... lebo uz nestihas ist v starych kolajach , zaujmoch. A najdu si inu najku..

janyka
23. dec 2025

Otázka znie, či ti to vadí, alebo si s tým ok. Ja nemám žiadnu kamarátku a som tak spokojná. Ja žiadnu ani nechcem. Každá ma aj tak vždy zradila, oklamala.....

kellhaed
24. dec 2025

@anonym_autor ahoj. Ja mam rodicov, deti, sestry a partnera a to je visc menej vsetko. Ked rodicia zomru...ktovie ako budem v kontakte so sestrami...a deti si tiez raz najdu partnerov. ....mozno vtedy budem hladat priatelov...zatial jr to takto. A je to ok. Tebe sa zmenili zivotne podmienky a aj to je ok...kazdy dem ti nieco prinesie...mozno aj priatelov...a zatial bud v pohode a uzivaj si slobodu 😉

anonym_0cff7f
24. dec 2025

Akoby si pisala o mne.Mam to ako ty.Zato ja som introvert,neviem si predstavit s niekym trkotak o sebe,svojom zivote,manzelovi,nebodaj postazovat sa.Dam zdvorilostny rozhovor a staci.Ale niekedy priatelka chyba,to je pravda.

karolhora
24. dec 2025

Všetky vzťahy sa neustále vyvíjajú a treba na nich pracovať. Vyvarovať sa zatrpknutiu, venovať sa ušľachtilým činnostiam, pri ktorých je šanca niekoho spoznať. Vždy sa dá začať, len treba identifikovať, čo chceš a ísť za tým.. držím palce

prdeelka
24. dec 2025

Áno život sa po rokoch zmení. Ja som mala dve priateľky, boli sme ako sestry a štyri kamarátky. Chodili sme spolu raz za čas posedieť,poklebetit a hlavne zasmiať sa. Zrazu sa pomaly nenápadne začalo všetko meniť. Covid, choroba. Zostala mi jedna priateľka a tá žije v Prahe. Odišli aj rodičia a keďže som jedináčik zostalo prázdno. Mám ale peknú rodinu deti a manžela,tak nie som sama.len som si všimla, že vekom už len veľmi ťažko nájdem priateľky alebo kamarátky. Už to nejde.

lanka999
24. dec 2025
@michaela7258

@anonym_autor ak sa chceš spriateliť milá Autorka kľudne sa ozvi 🙂

@michaela7258 taktisto mozes mi napisat budem rada :D

evansova
24. dec 2025

Ja mám asi šťastie. Pochádzam z Bratislavy, zo starej skvelej Petrzalky. Odišla som študovať na strednú školu do iného mesta a kým som zmaturovala, Petržalka sa začala búrať, ľudia sa odsťahovali kade-tade, telefón mal málokto, mobily neexistovali, kamaráti a kamarátky sa stratili. Keď som bola na vysokej našla som si nových priateľov, ale po promóciách sme sa roztratili tiež. Vydala som sa do mesta cca 50 km od Bratislavy.. Spoznali sme viacero ľudí. Nakoniec, pred mnohými rokmi, sme sa dali dohromady tri manželské dvojice, ktoré si rozumejú. Precestovali sme spolu svet, vždy na jar a na jeseň nejaká poznávacka s cestovkou, v lete som pre nás vždy našla nejaké zaujímavé miesto či mesto, ktoré sme nepoznali. Zabezpečila som ubytovanie, naplánovala program, priatelia si ma doberali, že by som si mala založiť cestovku
Už cestujeme menej, vek a zdravotný stav nepustí, ale stretavame sa pravidelne, u niekoho doma, čím obľúbenej reštaurácii. Veľmi dobre si rozumieme, máme sa radi a sme vďační, že sme spolu. Áno, vzťah treba budovať, tiež nám chvíľu trvalo kým sme sa dokonale zladili.
Nezufaj, ak stretneš niekoho, kto sa ti zdá blizky, popracuj, hádam sa podarí vybudovať pekne priateľstvo.

anonym_7f89cc
24. dec 2025

Moja mamuska 1944 mala tolko kamosiek a ano, bola ina doba a covid vela pokazil. Tak mi napadlo... praca bola ina, mam jej fotku z roboty, kde ich je asi 80,na polovicu zeny, chlapi. Z tak sirokej zakladne sa vyprofiluju dvojice, aj trojice zien, koire si sadnu. Tie zeny spolu preskakali puberty svojich deti, chodili si vypomahat na ich svadby,rozvody... do Jednoty dochodcov, na vylety zo smejdami😅pomaly na pohreby a zial aj ich detom. Ake je super mat s kym vybehnut na pizzu, aj v 80.tke❗

janulka1802
24. dec 2025

Moja mamka mala jednu kamošku skoro 50 rokov. Bola to naša susedka. Pred rokom umrela. Mamke veľmi chýba. Vravím stále mamke, že mala neskutočné šťastie zažiť také priateľstvo. Mne sa toto už žiaľ nikdy nepodarí. Priateľstiev bolo viacero, ale vyprchali... no prišli aj nové a veľmi vzácne. Ja som typ človeka, pre ktotého je dôležitejšia kvalita ako kvantita.

maskapadla
25. dec 2025

@anonym_autor nemám a ani som nikdy nemala kamarátky a ani na muža sa nikdy nedalo spoľahnúť. Žijem celý život s tým ze sa môžem spoľahnúť iba sama na seba. Podľa mňa je to normálne. Niektorí ludia su naladení na vyšších vlnách a trápne talafatky o nechtoch, nakupovani skratka k životu nepotrebujú.

maskapadla
25. dec 2025
@anonym_1bae47

@anonym_autor je to veľká chyba a väčší okruh kamarátov je dobrá a potrebná vec.Clovek sa môže rozviesť, deti odídu a človek zistí, že nema s kým ani vybehnúť von.Ja to potrebujem s jednou pravidelne pečiem na Vianoce, s druhou športujem, s ďalšími chodíme len tak raz za pár mesiacov na chatu aj s rodinami.Ked potrebujeme niečo vybaviť lekárov, okolo práce vždy je sa na koho obrátiť.Ja si neviem predstaviť nemať grilovačky, spoločné kúpanie dobre sa zasmiať, porozprávať.Najkepsie kamarátka mám z detstva zo školy a strednej školy, zopár čo som sa zoznámila popri deťoch.Clovek ani nevie kedy sa mu zídu.

@anonym_1bae47 myslíš? Ja si ani neviem predstaviť ze by k nám do domu prišiel niekto iný okrem mojich rodičov. Nikto k nám chvalabohu nechodí a ani ja by som nešla k nikomu na návštevu.

anonym_c997e4
25. dec 2025
@maskapadla

@anonym_autor nemám a ani som nikdy nemala kamarátky a ani na muža sa nikdy nedalo spoľahnúť. Žijem celý život s tým ze sa môžem spoľahnúť iba sama na seba. Podľa mňa je to normálne. Niektorí ludia su naladení na vyšších vlnách a trápne talafatky o nechtoch, nakupovani skratka k životu nepotrebujú.

@maskapadla za to ze ty nie si schopna vybudovat hlbsi priatelsky vztah, nemusis take vztahy zosmiesnovat.
S mojou najlepsou kamaratkou naozaj bezne riesime aj kabelky a recepty. Ale ona bola pri mne na pohrebe mojho otca a ja som za nou chodila denne ked bola operovana. Presli sme spolu bolave rozchody, operacie deti, financne tazkosti, liecenie neplodnosti… Zenske priatelstvo naozaj nie su len nechty a shopping

maskapadla
25. dec 2025
@anonym_c997e4

@maskapadla za to ze ty nie si schopna vybudovat hlbsi priatelsky vztah, nemusis take vztahy zosmiesnovat.
S mojou najlepsou kamaratkou naozaj bezne riesime aj kabelky a recepty. Ale ona bola pri mne na pohrebe mojho otca a ja som za nou chodila denne ked bola operovana. Presli sme spolu bolave rozchody, operacie deti, financne tazkosti, liecenie neplodnosti… Zenske priatelstvo naozaj nie su len nechty a shopping

@anonym_c997e4 nemám o take veci záujem ani čas a nie ze nie som schopná. Moje priority su deti, praca a zveľaďovanie domácnosti a záhrady.

anonym_1bae47
26. dec 2025
@maskapadla

@anonym_c997e4 nemám o take veci záujem ani čas a nie ze nie som schopná. Moje priority su deti, praca a zveľaďovanie domácnosti a záhrady.

@maskapadla deti odídu, práca môže skončiť, alebo dostaneš na ID nebudeš vladat ani tu záhradu tebe nechýba niekto blízki okrem rodiny?aby sa nestalo, že raz budeš visieť na detoch

maskapadla
26. dec 2025
@anonym_1bae47

@maskapadla deti odídu, práca môže skončiť, alebo dostaneš na ID nebudeš vladat ani tu záhradu tebe nechýba niekto blízki okrem rodiny?aby sa nestalo, že raz budeš visieť na detoch

@anonym_1bae47 nie, mne by nevadilo ani keby človeka nevidím do konca života. Za 20 rokov práce so zákazníkmi mam ludi až až. Teším sa spoločnosti svojich detí a teším sa aj keď som sama. Deti su jediný zmysel života, keď ma nebudú potrebovat tak môžem spokojne umrieť a bude pokoj

anonym_f147bb
26. dec 2025
@maskapadla

@anonym_1bae47 nie, mne by nevadilo ani keby človeka nevidím do konca života. Za 20 rokov práce so zákazníkmi mam ludi až až. Teším sa spoločnosti svojich detí a teším sa aj keď som sama. Deti su jediný zmysel života, keď ma nebudú potrebovat tak môžem spokojne umrieť a bude pokoj

@maskapadla ja tvoje pocity úplne chápem

valise
26. dec 2025

Ja nemam, vobec nikoho, ani jednu priatelku ani dobru kamaratku

lenka02942
28. dec 2025

@anonym_autor nemám kamarátky, so svagrinami vzťahy žiadne takže asi tak…
Keď chcem ísť na kávu idem si sama alebo s dcérou no niekoho na “vykecanie” nemám

sense
28. dec 2025

Mám jednu dve osoby, na ktoré sa môžem spoľahnúť aj o polnoci a viac nepotrebujem, ale mne to vždy stačilo tak.....ono o priateľstvo sa treba starať ako vzťah....a to veľa ľudí zabúda, lebo veď mám priateľa, neskôr deti, viac nepotrebujem, lenže s priateľom/manželom to môže skončiť, deti vyrastu a zrazu človek zistí ,že nemá nikoho