Ako ste si našli partnera, keď sa bojíte zoznamovania?
Ahojte 😊
Chcela by som sa opýtať najmä žien, ktoré boli vždy skôr úzkostlivé, hanblivé, citlivé a introvertné – ako ste si našli partnera?
Ja som taká odjakživa, som dosť hanblivá, medzi ľuďmi sa necítim úplne prirodzene a veľa vecí až príliš premýšľam. Nikdy som nebola typ, ktorý by sa len tak prihovoril chlapovi alebo flirtoval.
Mám 24 rokov a zatiaľ som nikdy nemala vzťah ani som nikoho nemala. Niekedy si hovorím, ako sa to vlastne stane, keď sama od seba veľmi nevyhľadávam kontakt s ľuďmi a zoznamovanie je pre mňa stresujúce.
Preto by ma zaujímalo, ako ste to mali vy. 😊 Prišiel váš prvý vzťah úplne prirodzene? Spoznali ste sa cez školu, prácu, kamarátov, internet alebo vás oslovil muž ako prvý?
A ak ste boli tiež veľmi hanblivé a úzkostlivé, čo vám pomohlo prekonať ten prvý strach a vôbec sa s niekým začať zbližovať?
Bola som na tom podobne, keď som aj mala nejaké kontakty, stretnutia, neprešlo to k chodeniu v pravom slova zmysle. S manželom som sa zoznámila cez známych, ja som ho registrovala, ale nič viac. On bol veľmi dobrý kamarát muža mojej spolužiačky z VŠ a tá začala mať pocit, že by sme sa k sebe hodili 🙂 Tak sme sa "nenápadne" začali vyskytovať spolu pri rôznych udalostiach a iskra prebehla 🙂 Oni celkovo majú dobrý dohadzovací inštinkt, viem o ďalších minimálne dvoch párov, ktorým dopomohli 🙂
@anonym_autor Prišlo to ako blesk z jasného neba. Absolútne sme to nečakali. Prvých 20 rokov života sme sa dokonca neznášali
Mám to podobne ako ty a mala som dva vzťahy zo zoznamky a vydržali dlho. Vyskusaj
@anonym_autor zapracuj na tej hanblivosti a uzkosti. Muzom take sede tiche mysky neimponuju a celkovo v dnesnej dobe je potrebne aspon zakladne sebavedomie, aby si vedela fungovat v spolocnosti, v praci
Tiez som hanbliva a ticha. Napriek tomu som v puberte mala partiu kamaratok a chodili sme cez vikendy na zabavu. A tam som spoznala svoju prvu znamost. Bol to patologicky klamar. Sucasneho partnera som spoznala cez zoznamku.
mam kamaratku tiez velka introvertka, dlho nikoho nemala a raz sa nechala ukecat jednym co mal snad kazdu na sex, a chodila k nemu tolko az sa naucila ako na chlapov a potom mala kazdeho ktoreho chcela. az to niekedy prehanala a mala ich aj 10 za rok. no ale dnes je uz slusna mamina. a stastne vydata. Takze moja rada... najdi si profi ucitela.

S manželom sme sa spoznali na VŠ ako spolužiaci, ale aj partnerov, ktorých som mala pred tým som spoznala prirodzene najskôr cez kamarátstvo, v ktorom som sa cítila komfortnejšie ako, keď som niekoho spoznávala už s cieľom randiť