icon

Nemám rada nevychované deti z rodiny

26. dec 2023

Baby ,neviem čo s tým robiť, nemám ich rada, normálne sa mi otvára nožík vo vrecku, keď majú k nám prísť...áno , vadí mi že som taká, nie je mi to jedno ..
Mám dve dievčatká a oni prídu a všetko nam ničia..všetko , skáču po nábytku , posteli, gauči , povieš im ,že u nás sa to nerobí, ako hrách na stenu hádzať ..nič ,žiadna výchova..rodičia s nimi nikam nechodia , podľa toho sa správajú ,ako opice..keď ich vypustia do výbehu ..s mužom sa hádame ,lebo ja ich u nás nechcem , minule maléj donicili hračky za jednu návštevu asi 4..mužovi je to blbé s bratom riešiť , ale ja už mám veľké nervy ..lezú mi na nervy ani vidieť ich nemôžem , silné slová viem ..ale je to tak..jeden má 9 a druhý 6 ,tak už nie bábätká..oni môžu doma všetko , pomalovat steny , rozbiť playko, televízor ,proste všetko , donicili dvere na izbách a na terase lebo tak s nimi trieskaju že tie dvere majú rok a už donicene...a oni nevedia potom prepnúť že sme na návšteve budeme normálny ..nie su vychovaný ..a vadia mi u mňa ..

Strana
z4
kamatopo
28. dec 2023

@biela_sova si žena čo má jasno vo výchove a nebojí sa povedať ako to má byť. Poniektoré mami mi prídu ,že sa boja ,alebo im je to jedno z únavy 🙈

allsa
28. dec 2023

@jamimo mne je príjemné, keď mi pochválila deti. A asi by som sa prepadla od hanby keby niečo zničili, a ja sa len usmejem a nič. A ani toľko peňazí nemáme, aby sme uhradili škody.
No bude to čoraz horšie. Táto nová generácia, s novými, modernými výchovnými metódami bude celé zle.

j_m
28. dec 2023

Raz som čítal jeden príbeh z MHD, kde jeden mladík sedel vzadu a žul žuvačku… nastúpila mamička s malou dcérkou a sadli si do štvorky, kde oproti nim sedeli starček so starenkou. Malá začala pohupovať nôžkou a popri tom i kopať do ich nôh. Starčekovia sa pokúšali pár zastávok i bezúspešne uhýbať nohami, mama nereagovala. Mladík vstal, podišiel ku nim, vybral žuvačku a dal ju malej do vlasov. Mama sa rozkričala čo robí… a mladík kľudným hlasom odpovedal, že bol tiež “nezúčastnene” vychovaný a vystúpil…

jamimo
28. dec 2023

@allsa no veru... a toto je generácia, s ktorou sa budeme stretávať v starobe 🤔 Už dnes mám obavy...

jamimo
28. dec 2023

@j_m poznám 👍 našla som takúto verziu
Do autobusu nastúpila mlada mamička s dieťaťom . Prisadla si na sedadla, ktorým sa Ľudovo vraví štvorka. Nakoľko tam bolo jedno miesto voľné, mamička si svoje dieťa držala na kolenách. Oproti nej sedel pán v stredných rokoch v obleku a vedľa neho mladý vysokoškolák. Ako sa autobus pohol, dieťa čo sedelo maminke na nohách sa neustále krútilo a vrtelo. Tým spôsobovalo, že oproti sediacemu pánovi okopávalo neustále nohavice. Zakaždým keď si oprášil nohavice rukou , sa stretli pohľady s mladou paňou, od ktorej očakával aspoň nejaké slovne ospravedlnenie. Ale nič , ani slovko. Lenže, keď sa to zopakovalo tretí krát a mlada mamička absolútne nereagovala, oslovil ju pán v obleku vetou: "Prosím Vás môžete aspoň trochu usmerniť to svoje dieťa, včera som si doniesol oblek z čistiarne a dnes dostávam kopanec jeden za druhým." Odpoveď ktorú dostal, zarazila nie len jeho, ale aj všetkých cestujúcich na tejto autobusovej linke. "A čo si vy myslite, že ja kvôli vám už od teraz budem svoje dieťa obmedzovať?" Po tejto vete sa pán v obleku postavil a , pokračoval v ceste postojačky. Autobus zastavil na najbližšej zastávke a mladý vysokoškolák sa pripravoval na vystúpenie, ale prv než vystúpil, vybral z úst dobre rozžuvanú žuvačku a prilepil ju mladej pani na celo. Vzápätí nastala reakcia: " Čo si to dovoľujete?" a mladý študent s úplným kľudom odpovedal: " Mňa v mladosti tiež neobmedzovali..."

mooonika1975
29. dec 2023

Ja mám chlapcov a mali sme tu vždy chlapčenské partie, moje deti aj tie druhé vôbec neboli domasedi, ale teda skákanie po posteli , z poschodovej, do periny, to bola najväčšia zábava. A mne to nevadilo. Lietalo sa s loptou, s pištoľami behali. Proste chlapci. Ja som zase necháapala také, že pridu dievčatka a sedia. To som nepoznala.
Treba zavrieť izby ,nechať ich len v jednej pod dohľadom, lebo ti pobehajú všade. Tam ich pekne odsleduješ .

biela_sova
29. dec 2023

@kamatopo jej to si dobre povedala, ze im je to jedno od unavy. No, ... ale to nie je len od unavy. Podla mna tak velmi nechcu opakovat chyby svojich rodicov (autoritativny chladny odchov), ze robia az pravy opak. A v konecnom dosledku to skodi podobne, len v modrom). A z tych deti bez hranic to tobi outsiderov v kolektive, lebo budu lahko zapamatatelni ako ti "neprisposobivi"... v tom pravom slova zmysle 😁

bluka2
29. dec 2023

@biela_sova tu v Nemecku sa mi zdá, že majú potenciál byt outsideri tie deti vychovávane “našou metódou”. Podľa toho, aké deti sa zídu v škole / skolke. Keďže ja si dám na tom záležať, kde su, našla som ešte také ostrovy s prevažne deťmi, čo poznajú hranice. Ale su to škôlka a škola oboje opačným smerom kde bývame. Dcera je teda najmladšia, pomerne nova tam a aj tak ju zvolili za predsednícku, obľúbená medzi žiakmi aj učiteľmi, ona sa zásadi za spravodlivosť. Syn bol ale v takej skolke, kde bol snad jediný, čo rešpektoval “nie” iných deti a vždy celý unavený z miesta, kde boli nulové pravidla, kde sa hrýzlo, lahalo na iných a učiteľky mohli jedine im pekne poradiť, aby to nerobili, aj keď sa na spodu kopy nejaké dieta skoro duši, lebo to rak chceli rodičia. Raz v takej situácii zobrala ucitelka dieta von pred triedu, lebo chcela prelomiť zlu dynamiku a rodičia zvolali špeciálne rodičovské lebo chceli tu učiteľku vyhodiť. Že ako sa ma cítiť to dieta, keď tam síce terorizuje ostatných, ale to su staré metódy a to musí mať právne následky… potom som mu našla francuzku škôlku (nechci vedieť, ako dlho mi tam trvá cesta….) tam je to take normálne, ale táto skúsenosť ma trochu vystrašila, ze čo je tu na niektorých miestach už nový normál

svetlonos
29. dec 2023

@alenkabaj
no to je paradna sestra! Co nema chochmes? Tozbit telku a tvarit sa ze nic?? Ona je fakt divna. Ved minimalne by mi to luto bolo i keby sa dieta trafili nie naschvál. Skoda, ste dve v cudzine, mali by ste si byt vzacne a nie takto.

mooonika1975
30. dec 2023

@bluka2 Na Slovensku sú presne takéto školy /škôlky súkromné a robi sa všetko pre rodiča, divadlo, nie pre deti, čo je smutné. Nie som zástanca tyranie a neustáleho nezmyselného zakazovania a prikazovania z pozície sily, naopak, mám rada demokratický štýl výchovy a vzdelávania, ale len dovtedy ,kým niektoré dieťa nepošuje toto , vtedy som nekompromisná, nemám rada vydeľovanie slabších na ukor silnejšich a drzejšich. Všetci majú rovnaké práva, teda ak niektoré dieťa robi zle, je potrestané rovnako, tým že sa vyradi mimo skupinu. Neviem akú inú metodu tam v Nemecku mienili použiť, že mu budem dohovárať a dohovárať a dieťa to má totálne v paži.
Dieťa je bezradné bez pravidiel, tak ako dospeli. Všetci potrebujeme stop, kedy je už niečo cez čiaru . Ja vyzdvihujem v škôlke vlastnnosti dobrých deti a čuduj sa svete, tie zakriknuté a dobré detičky , rastú a všetci chcú byť ako oni.
Mám v škôlke kolegyňu, ktorá razi štyl vysvetľovania, nechci vedieť aká anarchia vládne v triede, čo ona samozrejme vôbec nevidi.

biela_sova
30. dec 2023

@mooonika1975 @bluka2 Baby, ja asi otvorim siet skolok s rovnomennym nazvom, ako moj IG profil: Skolka s vychovou v sulade a pravom. Alebo.. Maly právniček 😁 Ale nie, zarty nabok. Dookola ludom na profile meliem so vycerpania hlasu, ze deti treba vychovavat od babatka v sulade so zakladnymi pravnymi (aj sedliackymi, lebo to je to iste) principmi. Moja sloboda konci tam, kde zacina sloboda druheho. Princip sukroneho majetku (nesaham niekomu na jeho veci bez dovolenia). Princip veci verejnej (v prospech plurality ludi, napr erarne hracky) a hlavne: Nie je nie. V zmysle, ze akonahle dieta A robi fyzicky / slovne dietatu B nieco, co sa mu nepaci, co ho boli co ho zranuje... v momente dieta A dava prec ruky od dietata B. Bodka, nediskutuje sa. Neexist, aby ine deti davili dieta pod nimi. Ano ze neikto nasilu pcha lyzicku druhemu do ust, akoze ho krmi. Ak to ten druhy nechce. Takto prichadza k mnohym zraneniam podnebia, rohovky atd. Ja si inak @bluka2 toto vsimam aj vo Viedni. Toto spravanie, resp vychovu, ze ja som tu kral a vsetci kruzte okolo mna a sluzte mi.

Alebo na ihrisku dieta stoji a len tak z plaisiru vrieska dobrych 5 min, z nudy, a rodicia si piju pri nom kavicku. Ved ma narok, nikomu nerobi tym zle. Fakt? No nas susedka mojej mamy raz upozornila, ked maly nahlas hovoril (v nadseni), normalne vtsla pred dvere, ze nech sme tissie, ze jej manzel spi po nocnej. Takze zjavne hluk prekaza...

galioska
30. dec 2023

ja neznasam ked ma u nas niekto prespi a je jedno ci ma ci nema deti😀😜 je to hnus a basta a ani ja nerada prespavam, pridem, posedim idem prec.
Ked tak stretnut sa na chate ale nie u niekoho doma, je to otrasne celkovo...

mooonika1975
30. dec 2023

@biela_sova presne, ja tiež tento krik v škôlke eliminujeme tak, že si šetríme uška. A kto chce vrieskat, nech ide von . Ja som ale veľmi benevolentma napríklad čo sa týka hry, dovolím hrať sa aj pre niekoho hlúpe nápady,. Ale správanie sa navzajomnom ku sebe, ku ucitelke, ku kuchárke, to je pre mna základ, samozrejme každé dieťa vypočujem, u mna take ako žalovať sa nesmie, neexistuje. Môže sa požalovat každé. Aby vedelo, že bude vypočuté.

biela_sova
30. dec 2023

@mooonika1975 Ty si ucitelka snov. Vies ja riesim sikanu...mam za to aj vynimocne ocenenie Srdce na dlani. Rosicia a aj deti, co uz maju IG, mi zvyknu pisat. Rodicia sa ma pytaju, ktoru skolku odporucam. Kludne ak sa Ti chce, napis mi do spravy, alebo sem, v ktorej skolke robis, aby som vas odporucila 🥰

mooonika1975
30. dec 2023

@biela_sova uf, práca so šikanou, plus s tými čo sú šikanovaní , to je ťažká práca. To v škôlke ešte ozaj nebýva. Nádherne ocenenie. 👍 Správny človek na správnom mieste. ❤️❤️

biela_sova
30. dec 2023

@mooonika1975 moja zlatunka, dakujem. No v skolke to prave riesim casto, ale v podobe vertikalnej sikany: ucitelka➡️deti. Preto som Ta vyzdvihla, ze taleto super s tymto nastavenim baby keby boli v skolke vsade, nemala by som co na robote 🥰

mooonika1975
30. dec 2023
bluka2
30. dec 2023

@biela_sova
@mooonika1975 vy dve ste mi dnes naozaj zdvihli náladu! Vďaka za ľudí ako ste vy…

mooonika1975
30. dec 2023

@bluka2

biela_sova
30. dec 2023

@bluka2 jeeej dakujem Ti, aj Ty nam, si super mamina, ze si tolko obetovala studiu o detoch a vyberu skolky, ze sa zamyslas... 🥰

Strana
z4