Nemanželské dieťa
Dobrý deň ,chcem sa spýtať...s manželom som 10 rokov z toho 9 sme manželia.Mame 9 ročnú dcérku
Keď sme sa zoznámili ,manžel mi hneď na začiatku povedal že ma tušenie ,že jeho bývalá priateľka má s ním dieťa (jemu povedala,že nieje jeho),nieje ani uvedený v rodnom liste.Ona sa vydala za údajného otca.Vyzera ako naša dcéra ,podobnosť je neskutočná.9 rokov sme žili úplne normálny život.Jeho bývalá sa teraz rozvádza ,na súde jej manžel vytiahol DNA testy,kde stojí,že mala nieje jeho.Hned v ten deň došiel za mnou domov resp.hladal manžela.Chcel vedieť čioj muž o Tom vedel.Manzel si chcel dať spraviť testy ,ale odhovorili ho od toho viacerí aj ja.Dohodli e sa ,že keď bude chcieť bývalá vedieť či je on otec ,nech si ona poda na súd ohľadom určenia otcovstva.Jej mala má 11 rokov.Manzel to vie týždeň ,že dieťa nieje jej muža.Ona tvrdí,že s iným nespala len s nimi dvoma,čo jej ja neverím
aj teraz podvádza svojho ešte manžela..Ide o to,že zatiaľ nemáme v ruke testy DNA všetko sú to zatiaľ len dohady.
Ide o to,že ja to zvládam veľmi ťažko Jej muž sa vyjadril,že pokiaľ nezíska deti (majú dve mladšia ma 3) do svojej starostlivosti vzdá sa otcovstva.Aj keď som o Tom "vedela resp.tusila"dotkli sa ma to.Ublizilo mi to.Boli sme.len my traja sme boli rodina a zrazu sa možno budem starať o cudzie dieťa.Lebo pre mňa je cudzie.Meviem ako to prijme naša malá ,lebo osobné si myslím že ta podobnosť medzi deťmi nieje náhodná.Neviem čo mám robiť snažím sa pochopiť manzela ale aj seba.nechvrm aby sa stretli pokiaľ nemá testy.Co by ste robili poradte,som zufala
@henikapetko som rada, ze tvoj manzel je pripraveny sa o nu postarat. Nepises, ze ju nechcete, ale ked pises, ze sa ta to dotklo (nechapem preco, ked ste o nej vedeli a manzel ta nepodviedol) a boji sa, ze to rodinu zlomi, ked takto sa vyjadrujes tak si nemyslim, ze je to prejav vitania. A toto nehovorim v zlom.
Naozaj len sa skus vcitit do jej koze a ona je dieta. Ty si dospela a teba sa to dotklo, tak co si myslis, ta mala co? Poskakuje od radosti. Jej rodina sa rozpada, otec nie je jej otec ... "otec" a mama sa doma hadaju....😥😵😵💫
@henikapetko domaci test otcovstva stoji 120€, ale ked na to nemate, ani sa necudujem, ze ste to nechceli vediet, vyzivne by bolo urcite vyssie. Ja len nechapem ako s tym tvoj muz mohol zit, ze niekde na svete ma dieta a nic o nom nevie, nevidi ho vyrastat, nema s nim ziadny vztah... Smutne
@mira0611 ja neviem prečo sa ma to tak dotklo vôbec netuším prečo takto reagujem a je mi ľúto,že ľudia čo má nepoznajú má nazývajú sebeckou.Pomaham veľa rodinám s deťmi hračkami oblečením sami nemáme veľa ale dám ak mám.Oni sa nehrajú stále bývajú spolu,majú s malou problémy lebo ako sami priznali ju veľmi rozmaznali.Ja sa bojím aj toho,že keď zistí ,že my sme "len normálna rodina" na manžela sa vykasle a jeho to bude bolieť.
@maranta_leuconeura ale veď nič není ani teraz isté .A stále opakujem dookola ,že aj keď si ten domáci test spraví nič s tým nezíska.Nikde není napisane ,že mu ona umožní kontakt s malou keďže má problém s tým aby sme jej odobrali vzorky na testy
@henikapetko
Otec zapísaný do RL ako manžel matky dieťaťa môže zaprieť otcovstvo do troch rokov, odkedy sa dozvedel, že nemusí byť biologickým otcom.
Urobiť to chce zrejme preto, aby neplatil na toto dieťa výživné po rozvode.
Rozhodne test DNA. Rovnako tak aj o otcovstve iného, ak nedôjde k súhlasnému vyhláseniu rodičov a matka označí biologického otca pred súdom.
A potom je tu ešte nárok na plnenie od toho, kto mal vyživovaciu povinnosť plniť.
@eliska13 otec je ten kto je v rodnom liste zapísaný ako otec. A ten kto dieťa vychoval resp. vychováva. To je stále exkin manžel - oni si to musia najprv vyriešiť. Nefunguje je to tak, že sa dvaja ľudia po 11 rokoch rozhodnú, že jedného otca z rodného listu vymažú a napíšu iného. O tom rozhoduje súd, čiže treba počkať a zariadiť sa potom.
@henikapetko no minimalne by ste vedeli ci vobec je otcom, nehovor, ze keby nebol, by vas to neupokojilo, teraz to prezivas ako keby ti to ubohe dieta islo zamerne znicit rodinu 🤦
@nikpa ujasniť si pojmy - biomatka sa vydala za muža o ktorom tvrdila že je biootcom dievčatka.
Ak má dieťa v RL otca zapísaného, nikto nedovolí testy DNA len tak že príde cudzí chlap Jano (autorkin muž)k nim domov a povie ahoj Zuza a Fero, moja ročná dcérka Nela sa podobá na vašu 3 ročnú Janu, pred 4 rokmi som spal Fero s tvojou ženou zuzkou a mám podozrenie a predtuchu že Janka je moja. Dajme spraviť dna testy .... Veď by mu Fero rozbil hubu a zuze ksicht, alebo by volali záchranku na Cajlu.
Otec môže dieťa zaprieť do 3rokov odo dňa kedy sa dozvedel že nie je biootec. A všetko je veľmi zdĺhavý proces, súdy, posudky, súdne testy, pojednávania.
Matka tvrdí že Jana je Ferova dcéra, už 11 rokov v tom všetci žijú, to nejde len tak "pome na zajace";
dokonca v blahobyte - tak jasne Zuzu motivuje udržať status quo.
Haló ženy, pocity a domnienky nezakladajú na práve urobiť hurá testy DNA.
Že sa dievčatá podobajú ? No a ? Môj sused je celý Fico,úplný klon a je 300% isté že nie sú ani príbuzní, nieže bratia.....
@mimka1402 tebe zo seba nie je trápne ?
Nič sa nepotvrdilo, ani pre autorku ani jej muža. Dieťa môže ale aj nemusí byť jeho, môže mať gény podobnej typológie, ale v RL dievčatá je otec zapísaný a pokiaľ nepodá návrh na súd a súd po všetkých dlhých a náročných úkonoch nerozhodne, nie o čom.
Pocity a myšlienky ešte neurčili iného biootca, tak nepredbiehaj súdy.
To že autorka reaguje ako reaguje, je úplne pochopiteľné, zrazu sa u nich zjaví cudzí chlap, huláka na lesy a vyblakuje o rozvode a testoch. No ktorá žena by nebola v šoku , aj mesiac .
To len ty a tebe podobne veľmi ľahko tukaju do klávesnice a idú vynášať morálne súdy , spoza monitoru.
@cacianka a ty vieš s kým spala matka tvojho suseda, čo sa podobá na Fica? Lebo táto hore spomínaná vie s kým spala a kto je otcom jej dcéry. Porovnávas prípady, kde sú uplne iné okolnosti. A keď už aj autorka povie, že sa podobajú, tá čo si praje najmenej aby bola jej muža, tak je to na zamyslenie. No Ok, možno máš pravdu s tými právnymi vecami okolo DNA , v tom sa nevyznám ale to nič nemení na veci, že si neviem predstaviť, tváriť sa, že dieťa nie je moje a nesnažiť sa to zistiť. Neverím, že v takýchto prípadoch sa biologicky otec nedovola práva a musí sa len zmieriť s tým ako to je. Minimálne by som komfortovala otca ktorý ju vychoval a povedal mu o svojich obavách, myslím že ten sám by bol zvedavý a ako otec zapísaný v RL by požiadal o tie testy. Proste cestu by som si našla keby som chcela...
@henikapetko skus prehodnotit svoje vnimanie situacie, ide predsa o dieta, stale sa o nom vyjadrujes ze to je cudzie dieta a ze ho nemienis vychovavat…testy otcovstvo este nepotvrdili ale viackrat si pisala ze o tom tusite a je tam podobnost, ako sa postavis k tomu ked bude potvrdene? preco si tak striktne proti tomu aby dieta s vami nadviazalo kontakt a vytvorilo si s vami vztah? pisem hypoteticky… kedze otcovstvo nie je oficialne potvrdene….ked sa ale potvrdi, chces sa tvarit ze dieta neexistuje? nemyslim si, ze vam ho zrazu nastahuju domov ale dieta mozno bude vyvijat zaujem, co je na tom spoznat sa? skus si ten scenar prehrat v hlave a porozmyslaj z coho mas obavy…je to tazka situacia, bolo by fajn vyhladat odbornu pomoc…nezabudaj ze ide o dospievaju e dieta, mozno bide mat pocit, ze ju nik nechce, ani bio otec ani otec ktoreho poznala dosial, cela tato situacia mu moze este velmi ublizit, treba sa naucit reagovat citlivo a nielen sebecky…..
@maranta_leuconeura už ťa vidím, že k tebe domov príde chlap, zazvoní a požiada ťa aby tvoje dieťa si otvorilo ústa, že muž tam spajdlickou z drogérie pošúcha líca a ďasná, veď čo - poznáte sa, aj ste spolu pred rokmi spali,.poďakuje a odíde.
Matka toho dieťaťa určila za otca toho jej muža, zobrali sa a už ju vidím, ako v tom svojom blahobyte dovolí aby sa niekto sparal v ústach jej dcéry, lebo ujo chce.by bola blbá!
Hahaha.
@nikpa matka môjho suseda pochádza minimálne 1500km odtiaľto, neexistuje žiadna možnosť aby mala syna s ficovym otcom, či praotcom, skrátka sú na to reálne dôkazy. Ona ani nevedela že existuje nejaké Slovensko a Slováci, zomrela krátko po pôrode a z ich oblasti nevystrcila nos, a ani cudzinci neboli tam.
Sused sa sem prisťahoval nedávno a bum robkov klon.
Ja som identickeho chlapa neskutočny klon môjho otca videla v Taliansku. Pričom vieme že nikto z rodiny tam oplodnovat nebol.
Holt genotyp sa postará o hrátky prirody
modrý koník 😂 ja už sa asi ničomu nečudujem.... tak matka sa k*rví, zničí život dcére, otcovi, manželovi a moralizátorky tu nakladajú autorke 😎 to nemá chybu... "joooj mysli na to dievčatko" 🙄 a nemala by naň myslieť v prvom rade jeho matka? 😀 autorka, ja by som v prvom rade myslela na svoju dcéru!!! podľa toho by som sa zariadila. a to cudzie dieťa nech si kludne berie k moru 90% z tejto diskusie 😉 nech sa páči
@zuzanka.zuzu vy tu matku osobne poznate ked o nej tak vela viete? alebo nebodaj autorku? v prvom rade tu moralizujete vy, nazyvate ku…vou niekoho koho nepoznatw a v zivote ani nestretnete….staci vam par riadkov v prispevku neznamej zeny - autorky….vycitate tu ostatnym diskutujucim co robite sama….skuste sa trochu zamysliet predtym ako napisete urazky a svoje domnienky…
@cacianka navstivil ich nebiologicky otec. Keby chceli, material vedia ziskat cez neho. Nie je to koser, ale lepsie ako sa opustat ze im dieta ktore ani nevedia ci je muza ,,znici nasu dokonalu rodinku"
Čo hovorí ten jej muž teraz sa s najväčšou pravdepodobnosťou ešte zmení. Každopádne na tvojom mieste by som to až tak tragicky nevidela. Skôr by som sa sústredila na to, aby sa situácia utriasla v záujme detí. V podstate mozu byť kamaráti, nájsť si cestu k sebe a mať silné puto
@zuzanka.zuzu presne o to mi ide len o dobro mojej dcéry a o nič iné lenže poniektorí to nechapu
A čo je pre teba "dobro pre tvoju dcéru ?
@henikapetko zvladnete to,len to chce cas. Je to velmi tazka situacia,no predstav si,co to chuda dieta musi teraz prezivat. Matka cundra,otec neisty,ona prichadza do puberty. Musite jej aj vy pomoct,prijat ju. Zatial neries nic,kym sa nepreukaze otcovstvo. Dovtedy sa trosku ukludnite. Nie je to ziadna tragedia. Ona ti manzela nevezme a tvoje dieta bude mat surodenca,aj ked nevlastneho. Dnes je uz uplne normalne mat takto pozlieoane rodiny. Vy sice nie ste az taky standard,co sa tyka ako ste sa to dozvedeli,no musite to zvladnut. Je skoda zahodit rodinu,vztah len pre hriechy z minulosti,za ktore vy ani nemozete.
@henikapetko uprimne,ja by som tiez z toho bola na mrtvicu. Moje dieta ma svojho milovaneho otca a teraz sa ma onho delit s dalsim nezmamym dietatom,navyse financie poputuju aj na dalsie dieta,dedit bude dalsie dieta....
Ale stale je dieta,ktore za nic nemoze.
@henikapetko Autorka, chytáš sa ako slamky každého komentára, ktorý je v zhode s tvojim postojom k danej situácii. Chápem, že je to pre vás nova situácia, aj keď v podstate len vybuchla časovaná bomba a vy ste s tým doteraz dokázali fungovať. Zacitaj sa aj do komentárov, ktoré ťa môžu naviesť k novému pohľadu na vašu situáciu.
@cacianka Mne zo seba nie je trápne a nemá byť prečo. Narozdiel od autorky. Za prvé ano nie je to potvrdene manžel ale má roky(!) o tom domnienky, neriešil to. Teraz je dôležité aby dieťa trpelo čo najmenej. A nie egoizmus zas dospelých osôb. Keby on chcel už dávno si pred rokmi mohol zistiť koho to dieťa je, hlavne ak v tom videl podobu.
Byť v šoku je pochopiteľné, ale viniť dieťa za rozpad rodiny? Vážne? 😀 Keď ona to už niekoľko rokov vedela, keďže jej manžel jej o tej domnienke povedal? To nie je dieťa, ktoré prišlo po nejakej nevere. Tak isto ako jedno dieťa má právo spoznať svojho bio otca aj to druhé. A ak sa budú správať ako dospelí ľudia s racionálnym uvažovaním, vedia to zvládnuť. Ale týmto zmýšľanim kde vlastne viní dieťa, mi stačí na to aby som si spravila svoju mienku.
Ja chápem strachu a obavy, ale treba si uvedomiť, že ten kto tu je obeťou nie je autorka, ale to dieťa, ktorému sa zo dňa na deň zrútil svet a istota, lebo jej doterajší otec jej vykrikuje, že vlastne ona nie je jeho dieťaťom. V takom citlivom veku... Veď to je strašné. Ale ano nie je nič ešte jasné, ale autorka musí chápať, že sa kaša neje za horúca a ani toto nie je niečo čo musí zničiť ich rodinu. A tvrdiť že ich dieťa príde o otca... Prečo by sakra malo? Je to nová situácia určite, ale naozaj z toho netreba viniť dieťa. Proste keď už nič iné, tak by aspoň autorka s manželom mali mať rozum keď "rodičia" dieťaťa ho nemajú. Je to smutné ale tu naozaj by sa malo myslieť na dieťa.
Je to ťažké, ale vždy je lepšie, keď niekto pribudne, ako keď niekto ubudne, to som si vravela, keď deťom pribudol nevlastný súrodenec. Strašne ma to bolelo, ale dieťa za nič nemôže..
Ja by som podporovala manžela, nech si spraví DNA testy, nech ste si na čistom. Minulosť nezmeníme. Malá dcérka sa veľkej sestre poteší, je dolezite, ako ju bude brať to 11 rôzne dievčatko. Tej sa život zosypal najviac 😔
Čize je na dospelých, aby to zvládli. A ak je manželovo dieťa, mohlo by vás to vzťah posilniť.
Čoho by som sa obavala ja, je platenie výživného. Ak je byvalka mrcha, vyciciavala by z neho peniaze. Možno aj spätne, no to by asi sa nedalo.
Hlavu hore, máš obavy, ale ak vám to v rodine šlo doteraz, pôjde to aj potom.
Keď je malá manžela, tak môžu nastať scenáre, že ostane u mamy, ostane u biologického otca (súd by to asi neschvalil), bude v striedavej starostlivosti (ak by tvoj manžel naliehal)
Ver, že všetko bude ako má byť, aj keď sa bojime, sme mami my, tak musíme byť hlavne oporou pre deti. Oni sa učia, my sa učíme, oni ešte nevedia zvládať stresové situácie, my musíme.
Veľa šťastia, dáte to 🙂 🍀
@henikapetko tazka situacia.neviem pre koho viac,pre teba ci manzela.uplne normalna reakcia je na to co prezivas.no podozrenie ste mali,podoba tu je. Tazko je radit rebe ked nevieme aky postij chce zaujat tvoj muz.ci chce vediet pravdu a mat ju vo svojom zivote.tebe by som len poradila poriadne hlboko sa nadychnut a akceptovat to.vedela si,ze take nieco sa stat moze.ak sa to potvrdi co sa zmeni?laska k muzovi?no a dalsia vec je ta,ci jej matka bude chcela sud ohladom otcovstva mozno ani nie.kto vie.no nrch je ako chce neodsudzovala bybsom dieta,ono s tym nic nema.yo chuda teraz musi prezivat riadny stres.ono si to nevybralo.nemoze zato.a ked sa potvrdi ze ma krv tvojho muza?nrchas si rozbit rodinu.zvaz aky postoj zaujmes.skus byt oporou muzovi nech sa rozhodne akokolvek.

@vikiki29 neviem vám napísať súkromné :(