Nemilujem manžela: Ako sa vysporiadať s problémom?
Ahojte. Dostala som sa do bodu kedy si čím viac uvedomujem, že už asi nemilujem svojho manžela. Vlastne v poslednej dobe rozmýšľam či som ho vôbec niekedy milovala alebo som o tom len samu seba presvedčila... Aby ste lepšie rozumeli našej situácii dali sme sa spolu dokopy potom čo som ukončila niekoľkoročný vzťah. Môj terajší manžel bol do mňa v tej dobe zamilovaný ale ja som sa akosi necítila nato ísť do ďalšieho vzťahu. Bolo mi ho ale ľúto tak som tomu dala šancu a bolo nám spolu fajn. Boli sme k sebe dobrý, cítila som pri ňom bezpečie a všetko sa zdalo fajn. Časom som si hovorila že ako dobre že si ma takto našiel a aké mám šťastie. V poslednej dobe sa ale všetko zmenilo. Čím ďalej tým viac si všímam veci, ktoré sa mi nepáčia (rasistické až nenávistné reči, narcizmus, neochota čokoľvek na sebe zmeniť, stále ma za niečo kritizuje a nič neocení...). Tieto jeho nálady sa striedajú s náladami kedy je až prehnane prítulný a milučký až to nie je pekné. No a aby toho nebolo málo začal mi chýbať bývalý. Sníva sa mi o ňom, myslím nato aké to bolo a čo by bolo keby (dôvodom rozchodu bolo že sme každý videl našu budúcnosť inak. Nikto nikoho nepodviedol ani sme si nijako neublížili). Neviem čo mám robiť. Pomaly ale iste ma to ničí. Uvedomujem si, že bývalého si pravdepodobne len idealizujem a nemôžem vedieť aké by to bolo a že rozviesť sa nemôžem keďže máme malú dcérku a sama som z rozvrátenej rodiny takže toto pre ňu nechcem no neviem čo robiť keď manžel síce zmenu vždy spraví ale trvá nanajvýš pár dní.
@anonym_autor A ten prvy mal ake predstavy o buducnosti ked to nevyslo?
@anonym_autor ja by som ešte flintu do žita nehádzala, manželstvo je aj o tom rozhodnúť sa, či chcem dať vzťahu druhú šancu. Porozprávaj sa otvorene s manželom. Možno sa to nakopne. Skúste možno aj terapiu. Ale ak nie tak odíď. Lepší šťastní rozvedení rodičia než nešťastní spolu.
@anonym_autor ja by som ešte flintu do žita nehádzala, manželstvo je aj o tom rozhodnúť sa, či chcem dať vzťahu druhú šancu. Porozprávaj sa otvorene s manželom. Možno sa to nakopne. Skúste možno aj terapiu. Ale ak nie tak odíď. Lepší šťastní rozvedení rodičia než nešťastní spolu.
@anonym_6af3f3 Akoby rozvedení boli vždy štastní...ved ani tam potom nie su neviem ake vzorce ako to ma idelane fungovat.
@anonym_autor keď je narcis, tak musíš odísť, skôr, či neskôr. S nimi sa žiť nedá.
@anonym_autor rozchod je tu pochopiteľný ale takú radu ti dá každý a ty chceš ešte niečo skúsiť. Ja by som toto čo si tu napísala v inej forme komunikoval s tvojim manželom. Ak mu na tebe záleží, čo beriem že áno, tak musí pochopiť, že problém ma on a musí so sebou niečo robiť. To že ma narcistické spravanie ešte nemusí znamenať, že je narcis. Ale môže. Niekedy je to len žiarlivosť a strach. Potom sa správa zle. Lebo sa neciti bezpečne vo vzťahu a chce ťa mat pod kontrolou. Ale kľudne to môže byt aj narcis a ten si chybu neprizná. Potom ozaj musíš utekať. Ty vieš najlepšie aký je. Ak s tebou pôjde do poradne a uvedomi si seba, je to dobrý znak a je potom riešenie. Tvoja laska by potom mohla prísť. To že teraz nie je neznamená, že by nebola neskôr ak sa on zmení.
No a si myslís, že ten tvoj to neciti, že nieje všetko ok? prečo je asi taký aký je
Tiež keby prekypoval stastim nemá také nálady
@anonym_6af3f3 Akoby rozvedení boli vždy štastní...ved ani tam potom nie su neviem ake vzorce ako to ma idelane fungovat.
@anonym_a98268 a to má žiť s mužom, ktorého nemiluje? A tváriť sa že áno kvôli dcére? Deti nie sú hlúpe. Väčšina rodičov si myslí, že dieťa to nezbadá ale opak je pravdou. A potom má akurát dieťa v sebe vzorec, že má zostávať vo vzťahu ktorý stratil zmysel, bez lásky, bez nároku na šťastie. Lebo rodičia tak žili roky a fungovalo to? Funguje to iba naoko.
@anonym_a98268 a to má žiť s mužom, ktorého nemiluje? A tváriť sa že áno kvôli dcére? Deti nie sú hlúpe. Väčšina rodičov si myslí, že dieťa to nezbadá ale opak je pravdou. A potom má akurát dieťa v sebe vzorec, že má zostávať vo vzťahu ktorý stratil zmysel, bez lásky, bez nároku na šťastie. Lebo rodičia tak žili roky a fungovalo to? Funguje to iba naoko.
@anonym_6af3f3 A ked sa rozvedie a nebude stastna ? Bude mat dieta aky vzorec ? Ja len ze nie vzdy je to tak ze odidem z nestastneho manzelstva a automaticky som stastnejsi. Pridu zas ine trapenia ( slabsie byvanie, striedavka, patchworkove rodiny a kopec daslieho co neriesis kym sa teda nerozvedies). Ako nevravim, ze nie su ludia po rozvode stastní ale teda nie je to vobec pravidlo. V dalsom vztahu mozu byt zas ine problemy. Ale jasne, ked je clovek frustrovany tazko je byt v takom vztahu.
@anonym_6af3f3 No a zas ked odides, tak davas dietatu signal aký ? Ze na vztahoch netreba pracovat, ze netreba odpustat, ze netreba robit kompromisy ale ze treba odist a hotovo. Takze ono aj tak sa to da otocit. Ale verim tomu ze keby teraz autorka stretla niekoho zaujimaveho pri kom sa jej trosku roztrasu kolena, jojooj, hned sa rozide.
@anonym_6af3f3 No a zas ked odides, tak davas dietatu signal aký ? Ze na vztahoch netreba pracovat, ze netreba odpustat, ze netreba robit kompromisy ale ze treba odist a hotovo. Takze ono aj tak sa to da otocit. Ale verim tomu ze keby teraz autorka stretla niekoho zaujimaveho pri kom sa jej trosku roztrasu kolena, jojooj, hned sa rozide.
@anonym_a98268 ona píše, že ho nemiluje. Dieťaťu sa dá vysvetliť, že sa snažili, že sa spočiatku milovali ale vzťah už prosto nefungoval tak sa rozišli. Nie každé dieťa rozvedených rodičov má vzťahy za niečo, čo pri prvom probléme hodí do koša a ide ďalej. Ja nehovorím, že je každý rozvedený šťastný ale minimálne nemusí desať rokov niečo hrať.
hlavne nezacinaj vobec mysliet ako "rozviest sa nemozem, lebo sama som z rozvratenej rodiny... a bla bla" . TOTO vedie k vela problemov. Ano rozviest sa mozes, dokonca musis, ak vztah je nevyhovujuci. Ak moze ublizovat tebe, dcere at. Politicke nazory su nepodstatne, ale ak nemate medzi sebou respekt, nestarate sa o seba, partner nie je ok voci TEBE, tak je co riesit. Na vela veciach sa da pracovat, a zlepsit, aksa da s druhou stranou komunikovat. Ale ak sa neda a ma to ublizovat, tak zabudni na take "rozviezt sa nemozem". Dieta ta nepochvali v 14-15-18rokoch za to ze si ostala s chlapom, ktory vas bude nejakym sposobom "terorizovat" (schvalne prehanam, neviem co robi/nerobi partner atd.. vo vsetobecnosti pisem).

@anonym_autor
Dcérka miliónkrát viac ocení vyrovnanú mamu so sebahodnotou ako hru na rodinu. Vytvoria jej akurát debilné vzorce a skončí rovnako ako ty. To pre ňu fakt chces?? S jedným dieťaťom to zvládneš sama a oproti terajšiu s úsmevom. Ani neroes bkaboty o rozvratenej rodine. Radšej matka v pohode ako herečka nespokojná a tatuso nenavistny rasista