icon

Neplodnosť a nevera

16. apr 2023

Ahojte,

o bábo sa snažíme 8 rokov. Absolvovali sme rôzne vyšetrenia, zákroky, operácie. Záver - hlien krčka maternice je nepriepustný. Do tela maternice sa dostane doslova 0 živých spermií. Inak je všetko ok. V CAR nám odporučili iui nakoľko iný zdravotný problém nemáme. IUI 2x neúspešne. Manžel chcel ísť na ďalšie iui, ja už nie. Nechcem ani ivf. Nechcem nič. Je to dlho a veľa a ja sa bojím že keď nevyjde ani ivf tak už sa úplne zložím. Nevládzem. Bola som aj u psychologičky. Povedala mi k tomu nejaké rozumné veci ale mne to vôbec nepomohlo. Sabotujem manželstvo, našla som si milenca a priznala sa k nemu, len aby sme sa rozišli. Nechcem byť ženou čo nevie dať dieťa. Áno, nevyčerpala som všetky možnosti ale jediné čo chcem je odísť zo vzťahu. Nechcem vzťah. Nechcem aby sa ma stále niekto pýtal čo a ako? Ako sa nám darí s deckom? A blbé poznámky typu - ty sa radšej venuj rodeniu detí než tomu...hentomu...tamtomu. Darmo sa ohrádzam, opakuje sa to. Chcem odísť preč, začať odznova. A môj muž mi vraví stále niečo iné. Raz je mu to jedno či dieťa budeme mať, vraj si vie život predstaviť aj bez neho, raz ho chce. A naposledy sa mi vykričal že kvôli mne on nikdy nebude otcom. To bolo po tom ako sme mali rozhovor o rozchode. Pričom ja to vnímam tak, že ja mu tú možnosť dávam, lebo so mnou ho mať nebude. A preto som sa tak rozhodla, lebo som sa bála že raz si od neho presne toto vypočujem. Je mladý 33 ročný, ešte toho môže veľa stihnúť.
Ja nechápem jeho pocity a on moje. Ja to beriem tak, že ako žena som zlyhala. Nechcem byť príťažou. Chcem ho oslobodiť. On to berie tak, že som sa ani nesnažila. A že som sebecká.
Zažili ste niečo podobné?

Strana
z2
zuza265
16. apr 2023

Dakujem, ze si ma spravne pochopila ♥️ zelam spravne rozhodnutie, odhodlanie a vela sil🤗

scorpionflower1
16. apr 2023

Vobec nepocuvaj, reci typu "vzdala si to prilis rychlo" tie su od zien, ktore to pravdepodobne nezazili. Ak mas k tomu doma este takeho chlapa, ktory ti to vycita a nepodporuje tak sa vobec necudujem, ze nechces. Pravdupovediac, ja sa trochu cudujem, ze niekto ide 8x na IVF. Ale nebudem okolo toho pisat; lebo som nezazila.
Co ti ale napisem je, ze tvoje telo - tvoja volba, nie si na tomto svete len preto, aby si bola matkou, ked teraz nechces bojovat, nemusis a je to v poriadku aj keby si uz za to aby si bola matkou nechcela bojovat uz nikdy. Da sa pekne a plnohodnotne zit aj bez deti. Toho milenca neschvalujem, je to voci tvojmu muzovi nefer, radsej sa s muzom rozid, ak mas pocit, ze sa to uz neda dat medzi vami dohromady.

krisbar
19. apr 2023

Podla mna ho n3milujes a zakryvas to za neplodnost. Aj my sme boli neplodni, ale nikdy som nemala chut zo vztahu odist. Dakovala som za kazdy den s mojim muzom. Dieta mame, ale aj ono jedneho dna odide a budeme (opat) sami. A aj sa na to tesim. Nikdy by som ho nepodviedla aby ma opustil.
Preco teda neodides sama? Ved jeho/nas nepotrebujes na schvalenie.
Bud sama ak to tak citis. Rob co citis ze chces. Tak to bude dobre a spravne.
On sa z toho uzdravi, dostane, bude mat deti.

elinosar
23. apr 2023

Mam ten isty problem s nepriechodnostou spermii krckom. Snazila som sa cely zivot o dieta z toho 4 roky aktivne. Ivf nevyslo ale vyslo druhe iui. Ja ti radim opakuj dokola iui. Tiez som sa utapala v tom ze nikdy nebudem mat deti a stal sa zazrak. Aj u teba moze ale musis sa snazit dalej.

Strana
z2