Nerovnováha vo vzťahu: Ako zladiť očakávania a realitu?
Ahojte. Chcela by som sa postazovat a zazdielat svoje pocity. Mam 28 rokov, priatel 33 a sme spolu 3 roky. Zijeme spolu s priatelom v mojom byte (ja si platim hypo) a ideme poslednu dobu vsetko na polovicu.. co ma vsak frustuje je to, ze priatel vela pracuje a tym pádom doma nepomaha, ja varim, upratujem, nakupujem lebo on pride neskoro vecer z prace a este ocakava aj ze budem vzdy dobre naladena, bude mat dobry s*x a ze vzdy budem dokonale upravena. Potrpi si na mani, pedi a viac menej to vyzaduje. Samozrejme chodim do fitka, ale to by som chodila tak ci tak, ja cvicim od mala, ale naposledy padla poznamka, ked som mesiac nebola, pretoze som nestihala a bolo toho vela v praci, ze kedy pojdem. Ja som kedysi okrem svojej prace si privyrabala aj líčením a učila som v jednej jazykovke nemcinu, nakoľko som tam ako malá zila 8 rokov, cize jazyk vyborne ovladam. Momentalne nestiham jazykovku, nelicim takmer vobec, lebo sa staram o domacnost a vlastne robim jemu komfort zadarmo. Prosila som ho ci mi nemoze poslat kedze ide leto 150 eur, ze pojdem na mani, pedi a nieco si na seba kupim, co stale pocuvam ako jemu sa pacia upravene zeny (ale nieco to aj stoji vsakze)… na toto mi neodpovedal a vyhybal sa odpovedi a potom z neho vyletelo preco mi ma platit veci.. ja si vsetko platim sama ale mam pocit ze sa odomna vyzaduje vela a nic z toho… mam pocit, ze sa to cele otocilo… čo ma stve je to, ze ta suma nie je prenho vela, on zaraba fakt dobre.. a dodam ze ja zarabam polovicu co on. dnes som uz v stave, ze mam chut plakat.
dobre sa mu u Teba žije, si pre neho mama hotel číslo 2 a už teraz nemáš na seba čas.... ak nebodaj otehotnieš budeš tu zlomená písať že on taký predtým nebol že sa zmenil po deťoch... stopni to skôr a nájdi si niekoho kto ocení tvoju snahu
Dobrá pijavica sa na teba nalepila
Akoze naco Ti je taky frajer? To Ti hovorim ako o trosku starsia zena. Realne, NACO? Nevazis si samu seba ci co? Ved to je jak male decko, ktore ocakava fullservis ked ho donesies zo skolky.
Ty si tento uzasny "vztah" a material dobre premysli, lebo teda zabudni, ze tu sa nieco zmeni, a to si ani neviem predstavit ak by ste nebodaj raz chceli mat dieta.
"Mas chut plakat" je zalostne malo. Bud teda plac a stazuj sa, alebo sa pohni v zivote dalej a takto pripeceneho debila co dobre zarobi nechaj nech cupka nazad do detskej izbicky.
Co by si chcela robiť?nevyhovuje ti, trápiš sa,tak kašli na neho
Ja osobne by som s nim nebola ani omylom pre vela dôvodov co si napísala
Sadnúť si na na rovinu mu povedať o tom ako to celé vnímaš a ako sa cítiš by mal byť prvý krok, jeho reakcia už rozhodne o ďalších
Ked tolko pracuje, tak nech najme upratovacku na kazdy den a objednava jedlo v restauracii. Urcite si prever co je to za odsobu, lebo mam taky pocit, ze toto bude uz len horsie (mozno sa mylime, ale v tvojom popise nie je o nom nic pozitivne). Daj si na seba pozor a opatruj sa....
@anonym_autor a nechceš prestať okolo neho skákať? Choď líčiť, privyrábaj si, nevar mu, neupratuj, povedz mu, že odkedy si s ním, máš málo času a málo peňazí a ideš to zmeniť.
Veľa šťastia. On vyžaduje upravené ženy, ty vyždaduj gentlemana
@anonym_autor Plati ti najom?
@anonym_autor
Klasicky MK pribeh , otehotniet
Vy si neplatite veci ns polovicu, on byva zadarmo, resp par desiatok eur na energie plati svoju stravu, ale servis robis ty. Ked tak vela pracuje a nestiha doma robit polovicu domacich prac, tak nech zaplati gazdinu. Ale naco ti je takyto chuj? Na sex? Podla toho co pises, ani z toho asi nemas az taky uzasny pozitok. Posli ho kade lahsie, on sa nezmeni. Ludia sa totiz nemenia, a on uz nema 20, ze by dospel. Zo svojho komfortu uz nebude chciet ustupit.
Jeden lepsi ako druhy. Preco si nerozdelite povinnosti? Ak robi kazdy den dlho, tak nech upratuje cez vikend. ked byval sam, mal platenu sluzku? ak byva u teba, tak polka energii je trapne. mal by trocha kompenzovat, ze neplati komercny prenajom, ale byva cisto za naklady a aj to za polovicu. vydiskutujte si to, ale doma, nie na mk, co, kto, kedy ma, ake povinnosti.
na dobre sa dobre zvyka. pride vecer, nic nemusi, ale to je tvoja chyba. aj ty ked budes na materskej potom, si zvyknes doma a ist zase do prace, bude ist z lepsieho do horsieho.
cim som starsia, tym menej chapem koncept partnerstva ako takeho
ale toto, co pises mi mozog nedokaze ani pobrat, povedz si sama, načo ti je taký chlap?
ja dufam, ze je to daky vtip na letne pobavenie
Vyuctuj mu upratovanie, pranie, varenie. Zapis hodiny, koľko denne sa tomu venuješ, daj si hodinový sadzbu a polovicu z toho platí on. Potom nebudeš musieť žobrať od neho € na mani, pedi.
Ak by si pri deťoch nemohla mal dlhé nalakované nechty, pribrala by si, urobili sa ti strie (hemoroidy, kŕčové žily..), nestíhala chodiť na všetky skrášľovacie procedúry a večer odpadla ako mŕtva do postele (bez úžasného sexu), myslíš, že by si mala preňho ešte nejakú cenu? Od tohto ruky preč. Zbaliť mu veci, vymeniť zámok a viac nevidieť, lebo ti zničí život.
čo znamená všetko na polovicu?
platí polovicu stravy aj keď toho zje viac?
platí polovicu za energie a za opotrebovanie bytu, zariadenie a samotné bývanie neplatí nič má zadarmo bývanie?
máte podelené na polovicu úlohy v domácnosti? keď umývaš riad utiera a odkladá?
navrhni mu že ti to nevychádza tak svoj byt prenajmeš aby sa z toho platila hypotéka a ideš sa nasťahovať do jeho bytu že mu budeš platiť polovicu energií
ak budeš na materskej tak v jeho excelovskej tabuľke ti bude svietiť červený dlh ktorý budeš potom splácať?
keď budeš s tehotenským bruchom a neupravená tak sa mu nepáčiš a bude hľadať iné pekné ženy?
lacnejšie by ti vyšlo prenajať byt spolubývajúcemu čo ti zaplatí polovicu a ani preňho nemusíš variť, upratovať, ani sa večer chystať na sex lebo má chuť
Neexistuje že by som mala na pleciach celú domácnosť sama, on by mal ešte takéto požiadavky na môj vzhľad a na sex a išli by sme finančne 50 na 50. Keď chce ísť na polovicu nech ide aj domáce práce na polovicu.
No len pozor na to, teraz máš silu a cas chodiť na pedi-máni a skrášľovať sa.Pridu aj horsie obdobia, choroby, pôrod, malé dieta, úraz atd. a potom čo keď nebudes ako zo zurnalu? Bude ta odmietať a tebou opovrhovat a skoci po prvej upravenej babe
On je tiež taky model, pedi, barber atd?
@anonym_autor to čo si si našla za chlapa 🫣🫣🫣 staraš sa o domácnosť o seba, on nepomaha, a večer ma očakávania.. a to nemáte deti.. to luxuješ každý deň?
Od dokonalosti po skutočnú pravdu .. ty máš tiež na neho požiadávky ? Lebo takto mi to príde, že síce si vo vlastnom byte, ale robíš mu slúžku, manipuluje ťa. Ale máš pravdu v jednom, ak niečo od teba vyžaduje pedi mani a podobné, nech ti to aj platí,.. nechce sa mi veriť, že od teba čaká dokonalosť.. aj on je taký dokonalý naozaj ?
Toto doma nepotrebujes. Nech ide het, naklady na vsetko sa znizia na polovicu a mas svaty pokoj.
Radšej by som si vybrala byť sama než s takým... To je ešte nič , ale keby ste mali zakladať rodinu a ty tehotná, pribratá, potom na materskej s nižším príjmom. Vieš ako by to vyzeralo? Troska by z teba bola pri ňom.
to si vymýšľate tieto príbehy??? neverím
@anonym_autor mala by si sa na to pozrieť chladnou hlavou a zdravým sedliackym rozumom...teba by to malo rozosmiať, že chce od teba manikúru a pedikúra, aby si bola upravená...ty mu to normálne plnis tieto nápady? To neexistuje, aby ti muž nakazoval takéto veci, kde sme? A tiež by si mala robiť to, čo ťa baví, nie čo on chce. Ak túžiš znova líčiť, že to máš hobby, chod do toho. Lebo budeš frustrovaná a ubita žena časom. Nerob to, prosím, skús sa tomu postaviť, reflektuj na to tak, ako to ozaj cítiš, chceš TY. Ty si dôležitá, prosím ťa, maj sa rada. Keď nemáš niekoho s kým by si sa o Tom porozprávala, resp.nechces to hovoriť, tak napíš tvoje obavy AI, napíše ti, aspoň cca, ako to má vo vzťahu vyzerať, čo je nezdravé a čo je ok
Keby snim máš dieťa toto všetko ťa čaká plus ešte sa starať o neho .Ja by som ho hnala kade ľahšie
@anonym_autor už dávno si s ním nemala byť. Ja s manželom zarábame rovnako cca 1.5 tis - pre predstavu. On plati komplet všetko čo sa týka účtov - ja mám na starosti len jedlo. Nie som žienka domáca, často mi zaplatí mihalnice alebo mi ešte dá na nejakú maličkosť z vinted. Dokýe sa sým najesť nerobím mu operku. Vzťah je o partnerstve a keď chce chlapec modelku nech sa k tebe tak aj správa.
Obaja ste padnuti na hlavu. Pytat si peniaze na mani, pedi? Co si nejaka … ze potrebujes na take zobrat? Tvarit sa ako chudinka, ktoru nebude chciet ak nebudes upravena 🙄 chlapec vidi, ze mas o koliecko menej, tak to vyuziva.
@anonym_autor už dávno si s ním nemala byť. Ja s manželom zarábame rovnako cca 1.5 tis - pre predstavu. On plati komplet všetko čo sa týka účtov - ja mám na starosti len jedlo. Nie som žienka domáca, často mi zaplatí mihalnice alebo mi ešte dá na nejakú maličkosť z vinted. Dokýe sa sým najesť nerobím mu operku. Vzťah je o partnerstve a keď chce chlapec modelku nech sa k tebe tak aj správa.
@zanetalolok nie ale ked som si robila pedi doma, som pocuvala ako by som mala ist na pedikuru ze to vyzera inak a najlepsie francuzsku mat na rukach aj nohach. On velmi riesi ci to ladi. Nepytaj sa ma preco. Ja som bola predtym zvyknuta na ine, a nemusela som si nic pytat. Preto teraz pytam, ci mu trkne. Predtym mi sam daval a aj kupoval rozne drobnosti.

Odíď, resp. jeho posli niekde ďaleko. Nebude použiteľný v manželstve, pri deťoch, vobec v domácnosti,ved to je uz vidiet teraz.