icon

Nerozumeli sme si vo vzťahu, v preklade slova platenie.

22. aug 2026

Skusim napisat co som zazil v mojom ukoncenom vztahu, a zaujima ma vas nazor. Spoznal som ju na internete, krasnu zenu Ukrajinku. Stretli sme sa po dvoch dnoch na prvom rande a ked som ju videl nazivo, zamiloval som sa po usi. Ona mi od zaciatku dala snad vsetko, jej bozky ma hriali, objimat ju bolo nadherne, drzat ju v naruci, ako ma opina stehnami, vzrusujce. Milovanie sialene, romanticke až divoke. Nastahovala sa ku mne po dvoch mesiacoch s tym, ze som bol presvedceny, ze je to laska ako hrom. Nastahovala sa ku mne s dvoma detmi vo veku 5 a 8 rokov. Po asi pol roku zacali prve nezhody a dovodom bola chyba komunikacie ci" preklade". V slovencine slova znamenaju inak ako v jej jazyku. Stali sme pri pokladni. "No ved uz zaplat, ponahlame sa". Boli sme v restauracii, kabelku s penazenkou nechavala schvalne v aute. Bolo treba nieco surne kupit, uhradit ci opravit, cakala na mna. Bolo treba natankovat, mal som ist ja. Chyba v preklade vznikala iba pri slove platenie a peniaze. Ostatne slova nadalej fungovali fajn. Nas vztah sa po dvoch rokoch dostal do bodu, ze som jej dal na vyber. Bud ma zruinuje a moje nasetrene uspory sa minu hned, alebo budeme zit standardne a vydavky platit spolocne a jej zivot bude stastny i nadalej. Pracovala, dostavala tiez svoju vyplatu, no brala to skor ako svoju rezervu, ak by sa musela vratit, alebo ak by ostala sama. Pametam si este nas posledny spolocny den, Deti chceli na veceru pizzu a dal som jej tym poslednu sancu. Pizza-man prisiel a poslala otvorit mna, nemala peniaze pripravene, nereagovala na to. Tak som pizzu vyplatil, deti sa najedli a povedal som. "Zbalte sa postupne. Vybrala si si moznost zruinovat ma namiesto stastneho zivota, tak koncime"... Bum... a bol koniec... Ano, poviete si, som zly, som hlupy, som necitlivy, alebo ze nie som muz, ked chcem od zeny, aby sa podielala na chode domacnosti a jej detoch. Poviete to, lebo je toto zenske forum. Ale povedzte mi niektora... co ine som mal urobit, ak som neurobil dobre?

Strana
z6
julish
24. aug 2026

@anonym_autor spravil si to v prvom rade uplne necitlivo voci detom! Surovo! Ostatne vedelo pockat

hefo
24. aug 2026

No ty vole, ak je ten výpočet správny, za 500 € mesačne vášnivá žena, to by som hneď bral, keby som už nebol ženatý. Mňa žena a deti (i keď štyri) stoja 4x viac, ak by sme to takto chceli prerátavať (čo je samozrejme nezmysel)!

anonym_a4ccb9
24. aug 2026
@hefo

No ty vole, ak je ten výpočet správny, za 500 € mesačne vášnivá žena, to by som hneď bral, keby som už nebol ženatý. Mňa žena a deti (i keď štyri) stoja 4x viac, ak by sme to takto chceli prerátavať (čo je samozrejme nezmysel)!

@hefo Ale financovať vlastné deti a cudzie deti, to je hádam rozdiel. A vášeň za peniaze, to je fakt terno, to nadchne iba totálneho zúfalca.

anonym_bf2fd3
24. aug 2026
@anonym_7cb3e0

Je mi luto tych deti.Zase sa im zrutila nejaka stabilita,pokoj,istota.Oni za to nemozu.Ale zvysok ak bol naozaj takto tak si urobil spravne rozhodnutie.

@anonym_7cb3e0 žiaľ, na to musí myslieť mama a ten chlap nebude posledny

mandzula
24. aug 2026
@anonym_a4ccb9

@hefo Ale financovať vlastné deti a cudzie deti, to je hádam rozdiel. A vášeň za peniaze, to je fakt terno, to nadchne iba totálneho zúfalca.

@anonym_a4ccb9 Ja nechapem, preco tu ludia porovnavaju dlhodobe vztahy, kde si vsetko buduju pekne od zaciatku spolu, a nejaku slapotu, co sa po 2 mesiacoch nastahuje aj s detmi k v podstate cudziemu chlapovi a necha si nim platit svoju existenciu. Svoj zarobok si pekne odlozi a zije z cudzieho. Cista vydrbavka.

lienka.7
24. aug 2026
@mandzula

@anonym_a4ccb9 Ja nechapem, preco tu ludia porovnavaju dlhodobe vztahy, kde si vsetko buduju pekne od zaciatku spolu, a nejaku slapotu, co sa po 2 mesiacoch nastahuje aj s detmi k v podstate cudziemu chlapovi a necha si nim platit svoju existenciu. Svoj zarobok si pekne odlozi a zije z cudzieho. Cista vydrbavka.

@mandzula lebo to sa nedá pochopiť. Ide o to, na ktorej strane stojíš, tu obhajujes. Aspoň za mna toto bolo čisté využívanie. A pochopil to aj autor. Za mna urobil chybu hneď na začiatku, keď si nedohodli pravidlá hry a kto bude co a ako platit a posielať sa na výdavkoch autora a rodiny, ktorá sa k nemu nasťahovala. Lebo nie, nebol povinný sa o nich starať, lebo to nie je jeho rodina, jeho deti. A písať tu, ze ho to vyšlo iba 500€ mesacne je riadne mimo. Bolo to omnoho viac. V podstate na cudzích ludi.

anonym_fb2918
24. aug 2026
@hefo

@hefo len doplním tvoja žena a tvoje deti. Spoločne peniaze, ziadne ze tvoje a teba stoja.

lienka.7
24. aug 2026
@mandzula

@mandzula ešte dodám, ze keby dotyčná na začiatku vedela, že si svoj život bude financovať aj naďalej, predpokladám, ze by nebola žiadna vášeň ani žiadne sťahovanie k autorovi 😉

anonym_903bf1
24. aug 2026

Niektore zeny a muzi vy asi dobre nechápete?
Ako môžete porovnávať dlhodobé vztahy, či manželstvo s nejakou devkou ktora nemá chochmesu a s celou rodinou sa nasťahuje k zúfalému muzovi a nechá sa vydrziavat?
Na to treba mat ozaj charakter 🤢
Su to jej deti a pre neho CUDZIE DETI prečo by ich mal živiť zadarmo
Autor dúfam, že máš ponaucenie v živote a nebudes zo seba robiť i naďalej zúfalca lebo potom sa presne takéto vyžírky na teba nalepia.A nemyslí si, že to bolo o laske k tebe … o laske k tvojim peniazkom to bolo😉
Až by si nemal peniaze ta by o teba nezakopla.
Zamyslela by som sa prečo ta priťahujú takéto vyžírky aby neprisla ďalšia ale v žltom…

hefo
24. aug 2026
@anonym_fb2918

@hefo len doplním tvoja žena a tvoje deti. Spoločne peniaze, ziadne ze tvoje a teba stoja.

@anonym_fb2918 Však práve preto som napísal, že je to nezmysel tak rátať.

Ale stojím si za tým, že pokiaľ autor považuje za najväčší nedostatok spolužitia s onou ženou to, že sa mu zvýšili náklady o 500 € mesačne (lebo nijaké iné nedostatky nevymenúva), tak si vlastne nijakú ženu nezaslúži.

luccija
24. aug 2026
@anonym_903bf1

Niektore zeny a muzi vy asi dobre nechápete?
Ako môžete porovnávať dlhodobé vztahy, či manželstvo s nejakou devkou ktora nemá chochmesu a s celou rodinou sa nasťahuje k zúfalému muzovi a nechá sa vydrziavat?
Na to treba mat ozaj charakter 🤢
Su to jej deti a pre neho CUDZIE DETI prečo by ich mal živiť zadarmo
Autor dúfam, že máš ponaucenie v živote a nebudes zo seba robiť i naďalej zúfalca lebo potom sa presne takéto vyžírky na teba nalepia.A nemyslí si, že to bolo o laske k tebe … o laske k tvojim peniazkom to bolo😉
Až by si nemal peniaze ta by o teba nezakopla.
Zamyslela by som sa prečo ta priťahujú takéto vyžírky aby neprisla ďalšia ale v žltom…

@anonym_903bf1 keď vymenoval všetky veci, ktoré vraj platil na deti a aj stravu z 90% tak mi matematika nevychádza, že by minul priemerne iba 500 eur.Urcite veľa veci platila aj ona ten čo žije sám ma skreslený pohľad koľko stoja deti atd...a my nevieme či nie je lakomy😉500 eur musí stať len strava pre 4 osoby mesačne.

anonym_fb2918
24. aug 2026
@hefo

@anonym_fb2918 Však práve preto som napísal, že je to nezmysel tak rátať.

Ale stojím si za tým, že pokiaľ autor považuje za najväčší nedostatok spolužitia s onou ženou to, že sa mu zvýšili náklady o 500 € mesačne (lebo nijaké iné nedostatky nevymenúva), tak si vlastne nijakú ženu nezaslúži.

@hefo pointa je uplne iná. Ale ok, zase sme sa tu chytili nejakých 500€ ze je vlastne ešte malo co minul zo svojich penazi na cudziu ženskú a cudzie deti. Ach jaj, toto čaro MK je naozaj kúzelné.

anonym_fb2918
24. aug 2026
@luccija

@anonym_903bf1 keď vymenoval všetky veci, ktoré vraj platil na deti a aj stravu z 90% tak mi matematika nevychádza, že by minul priemerne iba 500 eur.Urcite veľa veci platila aj ona ten čo žije sám ma skreslený pohľad koľko stoja deti atd...a my nevieme či nie je lakomy😉500 eur musí stať len strava pre 4 osoby mesačne.

@luccija minimálne neplatila najom, co je jednoznacne najväčšia položka, na ktorej pekne usetrila. Ale ok ideme sa tu teraz hádať, ze na nu a jej deti v podstate este minul malo.

anonym_903bf1
24. aug 2026
@luccija

@luccija Keby bol lakomý tak si nenasackuje ženskú s cudzími detmi do svojho bytu.
Lakomec by kalkuloval už dopredu a k tomu kroku by neprislo.
A to, že neprispievala na nájom a energie za toľko ludi ale svoje peniaze si strkala do vačku už ani nekomentujem…

anonym_dd58aa
24. aug 2026

Ona z usetrenych peňazí mohla financovať seba a svoje deti. Ved to je paráda 😀, on platil bývanie, stravu, energie atd a ona za ušetrené peniaze investovala len a len do seba. To sa naozaj niekomu zdá fér? A ze mal upratané a sex, no mna asi porazí.
Este dnes idem mužovi povedať a rozratat, kolko vášnivých nocí som s ním prežila a koľko práčiek naplnila ( samozrejme práčka, voda, elektrika, pracie prostriedky si len tak zjavia) ...kúpila mu aspoň kebab niekedy?
Ak si s niekým založím rodinu a od začiatku je nastavene, ze muz vsetko plati a zena sa stará, ok.
Ale nie ze pridem na hotové a tvrdiť, ze mal upratané a navarene, tak nech je ticho. A sex..aha, ona ticho trpela a on sa išiel od vášne zblázniť 😆

anonym_fb2918
24. aug 2026
@anonym_dd58aa

Ona z usetrenych peňazí mohla financovať seba a svoje deti. Ved to je paráda 😀, on platil bývanie, stravu, energie atd a ona za ušetrené peniaze investovala len a len do seba. To sa naozaj niekomu zdá fér? A ze mal upratané a sex, no mna asi porazí.
Este dnes idem mužovi povedať a rozratat, kolko vášnivých nocí som s ním prežila a koľko práčiek naplnila ( samozrejme práčka, voda, elektrika, pracie prostriedky si len tak zjavia) ...kúpila mu aspoň kebab niekedy?
Ak si s niekým založím rodinu a od začiatku je nastavene, ze muz vsetko plati a zena sa stará, ok.
Ale nie ze pridem na hotové a tvrdiť, ze mal upratané a navarene, tak nech je ticho. A sex..aha, ona ticho trpela a on sa išiel od vášne zblázniť 😆

@anonym_dd58aa tu niektoré prítomné nevedia pochopiť základný rozdiel manžel vs. amant. Vlastne deti vs. cudze deti. Rodina vs. cudzi ľudia. Ach jaj.

luccija
24. aug 2026
@anonym_fb2918

@luccija minimálne neplatila najom, co je jednoznacne najväčšia položka, na ktorej pekne usetrila. Ale ok ideme sa tu teraz hádať, ze na nu a jej deti v podstate este minul malo.

@anonym_fb2918 ale veď ja som napísala predtým, že nedal žiadne podmienky a využila ho.Sam píše, že si šetrila, keby sa musela odsťahovať späť, alebo zostala sama s deťmi.Chlap čo sa naje v práci večer niečo malé a zrazu byť plný ľudí a deti to ide do výdavkov.
Ona mu tiež niečo dala divoký sex a nebol sám😉všetko niečo stojí.Aj také sú ženy.Ak by jej na začiatku povedal daj 400 eur ja dám a z toho sa bude platiť nutné to je iná reč.Zalubenie opadlo a stav účtu ho prebudil.

anonym_31dd17
24. aug 2026
@anonym_fb2918

@anonym_dd58aa tu niektoré prítomné nevedia pochopiť základný rozdiel manžel vs. amant. Vlastne deti vs. cudze deti. Rodina vs. cudzi ľudia. Ach jaj.

@anonym_fb2918 cudzí ľudia? Keď si ju k sebe nasťahoval, tak ju predsa bral ako svoju partnerku, ženu, tak aká cudzia. A deti predsa sú deti, stačilo sa k nim pekne správať a deti bez otca by hneď k nemu vzhliadali ako ku vlastnemu. A amant? To ako 500 eur mesačne dať navyše za 4 člennu rodinu je byť amant?? Sa nedaj vysmiať, 500eur na 4 člennu rodinu je prevádzkové minimum, čo tu chlapy sami píšu, že ich deti a žena stoja omnoho, omnoho viac. Keby bol amant, tak mesačne by caloval minimálne 4 mieste číslo a nie úbohých 500 eur. Autora škrie svedomie, že sa zbavil dobrej ženy, tak potreboval uistiť, že bol chudák zdieraný a vyciciavany. No, nie nebol. To skôr on bol lakomec a čo chcel zadarmo rodinu mať.

mandzula
24. aug 2026
@anonym_31dd17

@anonym_fb2918 cudzí ľudia? Keď si ju k sebe nasťahoval, tak ju predsa bral ako svoju partnerku, ženu, tak aká cudzia. A deti predsa sú deti, stačilo sa k nim pekne správať a deti bez otca by hneď k nemu vzhliadali ako ku vlastnemu. A amant? To ako 500 eur mesačne dať navyše za 4 člennu rodinu je byť amant?? Sa nedaj vysmiať, 500eur na 4 člennu rodinu je prevádzkové minimum, čo tu chlapy sami píšu, že ich deti a žena stoja omnoho, omnoho viac. Keby bol amant, tak mesačne by caloval minimálne 4 mieste číslo a nie úbohých 500 eur. Autora škrie svedomie, že sa zbavil dobrej ženy, tak potreboval uistiť, že bol chudák zdieraný a vyciciavany. No, nie nebol. To skôr on bol lakomec a čo chcel zadarmo rodinu mať.

@anonym_31dd17 U vas doma zijete len z muzovych penazi a ty svoj prijem minas len na seba, odkladas?

anonym_31dd17
24. aug 2026
@mandzula

@anonym_31dd17 U vas doma zijete len z muzovych penazi a ty svoj prijem minas len na seba, odkladas?

@mandzula a u vás doma muž minie na teba a 2 deti 500 eur mesačne? Rozumej vrátane energií a spotrebovanej vody. A keď zazvoní pizziar, tak sa na teba muž vyčítavo pozrie a čaká kedy vycalujes 12€ za pizzu? 🤢

mandzula
24. aug 2026
@anonym_31dd17

@mandzula a u vás doma muž minie na teba a 2 deti 500 eur mesačne? Rozumej vrátane energií a spotrebovanej vody. A keď zazvoní pizziar, tak sa na teba muž vyčítavo pozrie a čaká kedy vycalujes 12€ za pizzu? 🤢

@anonym_31dd17 Nie, nie, pytam sa ine, skus odpovedat na to.

anonym_23c029
24. aug 2026

Mal si to urobit uz ovela skor

natalka13
24. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_f41068 Ale mne nejde o Hadzanie spiny na ich narody, mne ide cisto o vec, ktora sa udiala mne, a niekto ma lutuje a niekto sa smeje ze ako som dopadol.

@anonym_autor tak preco spominas statnu prislusnost?
Joj kolko chlapov tu tiez naletelo ked tu vypisuju ze ukrajinky su presne take iste. Ved ich poznaju osobne😃 vidis niesi v tom sam.

anonym_31dd17
24. aug 2026
@mandzula

@anonym_31dd17 Nie, nie, pytam sa ine, skus odpovedat na to.

@mandzula je absolútne jasné, že Ukrajinka živila seba a deti zo SVOJHO príjmu. Žiaden pričetny človek predsa neuverí tomu, že z 500 eur na mesiac žije žena a jej dve deti a že z toho vyžije. Autor ani reálne nevie, koľko naozaj stoja mesačne 2 deti a dospelá žena. Alebo tomu fakt niekto verí, že z 500 žije 5 ročné dieťa,.8 ročné dieťa a žena? Veď len poplatky za štátnu školku ( v KE) sú mesačne 60€ + strava 55€+ ZRPŠ (na " farbičky") 10€. To je 125€ plus, ( maškarné plesy, korčuliarsky výcvik, lyžiarsky, plavecký, poobedna škola angličtiny, zeleninkovo, Mikuláš, ...) plus strava, oblečenie, teraz do škôlky potrebujú pyžamko, paplón, matrac, plachtu, vankúš, paplón, obliečky, náhradné oblečenie, papuče. Staršie decko potreby do školy, oblečenie, poplatky u doktora, doprava, za učebnice, za zošity, peračník, písacie potreby, na telocvik, lieky, zábava, výlety, zmrzka, spoplatnené ihriská, nejaké hračky, nájomné, voda, plyn, kúrenie, hygienické potreby, kozmetika, drogéria ... však jeden pričetny človek si fakt nemôže.myslieť, že žije z 500 eur.
Ak jeden dospelý chlap, čo sa fakt stará o rodinu povie, že 500 eur ho stojí žena a dve deti mesačne, tak pardon, je to lakomec jak vyšitý.

anonym_fb2918
24. aug 2026
@anonym_31dd17

@anonym_31dd17 ešte raz, oni neboli žiadna rodina. To, ze sa k niekomu nastahujem aj s mojimi detmi, ešte neznamená, že sme rodina. A tobôž ze ma cudzi chlap povinnosť ich financovať. Dal im základ, a to bývanie zadarmo.

anonym_f41068
24. aug 2026
@anonym_31dd17

@mandzula je absolútne jasné, že Ukrajinka živila seba a deti zo SVOJHO príjmu. Žiaden pričetny človek predsa neuverí tomu, že z 500 eur na mesiac žije žena a jej dve deti a že z toho vyžije. Autor ani reálne nevie, koľko naozaj stoja mesačne 2 deti a dospelá žena. Alebo tomu fakt niekto verí, že z 500 žije 5 ročné dieťa,.8 ročné dieťa a žena? Veď len poplatky za štátnu školku ( v KE) sú mesačne 60€ + strava 55€+ ZRPŠ (na " farbičky") 10€. To je 125€ plus, ( maškarné plesy, korčuliarsky výcvik, lyžiarsky, plavecký, poobedna škola angličtiny, zeleninkovo, Mikuláš, ...) plus strava, oblečenie, teraz do škôlky potrebujú pyžamko, paplón, matrac, plachtu, vankúš, paplón, obliečky, náhradné oblečenie, papuče. Staršie decko potreby do školy, oblečenie, poplatky u doktora, doprava, za učebnice, za zošity, peračník, písacie potreby, na telocvik, lieky, zábava, výlety, zmrzka, spoplatnené ihriská, nejaké hračky, nájomné, voda, plyn, kúrenie, hygienické potreby, kozmetika, drogéria ... však jeden pričetny človek si fakt nemôže.myslieť, že žije z 500 eur.
Ak jeden dospelý chlap, čo sa fakt stará o rodinu povie, že 500 eur ho stojí žena a dve deti mesačne, tak pardon, je to lakomec jak vyšitý.

@anonym_31dd17 hmmm, to čo za poplatky tu spomínaš??? A niektoré veci sa kupujú či platia každý mesiac??? Vieš, že niektorí musia vyžiť z 500€? A tu sa do toho ráta len strava popr.to čo autor spomenul.
Neviem čo tak obhajuješ ženskú, ktorá mala bývanie zadara plus základ ostatných vecí pre seba aj JEJ deti.

anonym_60efcc
27. aug 2026
@anonym_3d8f69

@anonym_a4ccb9 Ukrajinky sú horšie ženy ako Slovenky? Nebuď obmedzený 🙄

@anonym_3d8f69 Áno, objektívne sú. Nemám ich rád.

anonym_3bfe5a
27. aug 2026

@anonym_autor Mať v dnešnej dobe rodinu je nákladné Ty si v podstate s priateľkou získal 2 deti. 500 eur mesačne na 2 deti to je 250 na dieťa čo nie je veľa.
Nabudúce hľadaj bezdetnu a predtým nez vhupnete do spoločného bývania dohodnite na financiách.
Nečakaj 50 na 50, to ženy už nechcú - ošiaľ super feminizmu kde nezdolna žena maká v práci, potom doma pigluje a vari dávno pominul. Sú štúdie z Nemecka, USA a Talianska že muži keď pracujú hodia s radosťou celú domácnosť na ženu ale keď muž nepracuje alebo zarobí menej než žena tak žena má väčšinu domácich prác stále na krku. Čo sa týka domácich prác muži (aj vďaka výchove materi čo ich obskakuju ako invalidov) nie sú schopní zastať tých 50 percent domácich prác a tak je logické že by to mali kompenzovať tým že platia viac (ale zas nie všetko).
Z celeho príbehu mi pripadá že ťa neranila ani tak finančná strata (to že si to spomenul z teba nerobí lakomca) ale že pani mala hneď plán B a možno to s tým plánom B ťahala ešte počas vzťahu s tebou.
Život nie je romantický film a každý vzťah má v sebe iste prvky transakcie.
Zamysli sa keby si bol krásna žena čo musí živiť 2 deti a jej jedinou devízou je krása asi by si tiež išiel do vzťahu s niekym kto ti náklady z minimalizuje. To ako rýchlo sa k tebe nasťahovala bol jasný red flag. Ak vyzeráš priemerne a uhana ta nadpriemerne krásna žena je v tom čosi podozrivé.

anonym_fb2918
28. aug 2026
@anonym_f41068

@anonym_31dd17 hmmm, to čo za poplatky tu spomínaš??? A niektoré veci sa kupujú či platia každý mesiac??? Vieš, že niektorí musia vyžiť z 500€? A tu sa do toho ráta len strava popr.to čo autor spomenul.
Neviem čo tak obhajuješ ženskú, ktorá mala bývanie zadara plus základ ostatných vecí pre seba aj JEJ deti.

@anonym_f41068 asi je podobný typ. Ze svoju výplatu ma ako vreckové a všetko oststne ťahá muz.
Keby mala náhodou zaplatiť tých 12€ za pizzu, tak mu vynada do chudákov. To, ale ze v podstate je tou chuderou ona, to uz nevidí.

anonym_f41068
28. aug 2026
@anonym_fb2918

@anonym_f41068 asi je podobný typ. Ze svoju výplatu ma ako vreckové a všetko oststne ťahá muz.
Keby mala náhodou zaplatiť tých 12€ za pizzu, tak mu vynada do chudákov. To, ale ze v podstate je tou chuderou ona, to uz nevidí.

@anonym_fb2918 asi tak

Strana
z6