Nespravodlivé správanie svokry voči vnúčatám
Je podľa vás normálne toto ? Bývam vedľa svokry vo svojom dome vedľa nich no sme ako susedia ,zo svokrou som mala do nedávna dobrý vzťah lenže ,viete čo mi lezie strašné na nervy ,u nich býva syn ži švagrinou,majú tiež dve deti tak ako aj my z manželom ,zo švagrinou si veľmi dobre vychádzame sme takmer stále spolu ona si porobiť všetko čo má a odskočí ku mne ale idem k téme svokra dáva strašné najavo že moje deti nemusí ona sa sními vobec nerozpráva ona im nekúpi ani lízatko proste žiadny záujem narozdiel od tých druhých im kupuje sladkosti oblécenie nie žeby som bola závislá na niečo jej ,ale dcérka má už 11 rokov a vníma to a sa ma pýta že prečo jej babka nekupuje lebo im keď kupuje tak prídu ukázať mojim deťom aha čo nám kúpila babka a moje deti ostanú také ,zarazene aj keď im kupujem ja zo všetkého čo chcú ale aj tak to vnímajú a to mi strašné vadí ,no aj keď deti majú medzi sebou konflikt mi zo švagrinou si to vieme vidiskutovat a ona už zakazuje tým deťom žeby sa nehrali s mojimi žeby ku nám nechodili ,podľa mňa je toto už cez čiaru tak som povedala koniec končím nemienim sa snou baviť keď je taká hnusná osoba a manžel už tiež tam ani neide ku nim lebo sám vidí čo sa robí zo začiatku to bolo take že ja zvelicujem všetko ale teraz sám na to prišiel že ja na vine niesom bavili by ste sa s takou svokrou?
So svokrou nič, tu nezmeníš
Jedine čo môžeš je pripraviť svoje deti so života s tým, že nech neočakávajú od babky nič. Povedať pravdu, babka je nastavená tak že preferuje iné vnúčatá, ale vám nič nechýba a hotovo
Svokra je svokra. Ešte sú tu tvoji rodičia a potešiť sa s deťmi keď od nich niečo dostanú
Ku vnucatam sa tak sprava preto, ze ma problem bud s tebou alebo s tvojim muzom (alebo s obomi) a ma radsej druheho syna. A to by ste mohli aspon tusit nejaky dovod.
Som svokra.Jedna nevesta byva s nami s rodinou.tá druhá v dome v susedstve.Tá pri nas mi pomáha.upečie kolač a ponukne.ide do mesta na nakup tak sa opyta čo mbe treba nakupiť.Gratuluje mi k sviatkom a vedie k tomu aj svoje deti.Mam potrebu a tesim sa ked tym deťom niečo kupim.Druha nevesta sa nezaujima.deti k nam nepusti.na kavu ma k nim nepozve.k narodeninam mi zagratuluje cez zuby a len z povinnosti.Jej deti ku mne nemaju nijaky vzťah.Som uz dosť stara a nebudem robiť to čo necitim.Ak nemam potrebu tym deťom v susedstve kupovat darčeky tak to nerobim a nebudem sa niekam vtierať aj ked su to moje vnučata.Mozno ich mama čaka ze sa niečo v nasich vztahoch zmeni a ja mam urobit prvy krok.,ale ja na to čakam tiež.
Autorka.nie je to takto nejako u vas?
@anonym_autor povedz svagrinej, nech si so svokrou pohovori, ked mate dobry vztah. Mozno jej povie, co je vo veci, preco k tvojim detom je chladna.
@anonym_autor My sme mali tiež takú babku, že nám nikdy nič nekúpila a vnúčatám čo bývali pri nej tak im stále kupovala. Tiež sme sa to mami pýtali a nevedela prečo. Neskoršie som prišla na to, že nášho otca svojho zaťa nemala rada. A najlepšie bolo, že keď ochorela tak sme ju mi doopatrovali.
Som svokra.Jedna nevesta byva s nami s rodinou.tá druhá v dome v susedstve.Tá pri nas mi pomáha.upečie kolač a ponukne.ide do mesta na nakup tak sa opyta čo mbe treba nakupiť.Gratuluje mi k sviatkom a vedie k tomu aj svoje deti.Mam potrebu a tesim sa ked tym deťom niečo kupim.Druha nevesta sa nezaujima.deti k nam nepusti.na kavu ma k nim nepozve.k narodeninam mi zagratuluje cez zuby a len z povinnosti.Jej deti ku mne nemaju nijaky vzťah.Som uz dosť stara a nebudem robiť to čo necitim.Ak nemam potrebu tym deťom v susedstve kupovat darčeky tak to nerobim a nebudem sa niekam vtierať aj ked su to moje vnučata.Mozno ich mama čaka ze sa niečo v nasich vztahoch zmeni a ja mam urobit prvy krok.,ale ja na to čakam tiež.
@janinah je veľmi smutné, že na nedorozumenia dospelých doplácajú deti. Dupľom ak je to v rodine. Teraz už keď si sama uvedomujes, že nemáš s vnúčatami ani vytvorený vzťah, je to asi jedno, len ma zaráža s akou ľahkosťou o tom píšeš, že ,,tým deťom v susedstve,, 😒 stále su to deti tvojho syna, aj keď ich matku nemáš rada. Niektoré veci nepochopím asi nikdy.
@janinah píšem z pozície tvojej druhej nevesty v susedstve. Keďže ja som ta druha a svokra uprednostňuje svoju prvú nevestu, ktorej vychovala dieta, ktorá jej nakúpi po ceste( muz-syn), ktorá upečieme ten koláč, lebo varit nevie iba pecie sladke. Kedysi som svokre kupovala dary, piekla torty, kupovala lieky, drobnosť mimo sviatkov a narodenín atd...ale zmenila som prístup preto, lebo svagrinino dieťa bolo u nej 300 dní v roku, moje deti 4 x do roka, ja som denne varila pre naše 4 deti a svokra vari cely zivot pre švagrinu s 1 dieťaťom, po čase mi prestala gratulovať k meninám, ale keď som ju zobrala na jarmok, 3x sme ho museli obísť aby vybrala k meninám pre svagrinu ten najkrajší darček. Keď som ju pozvala na kávu aby ju deti videli, 2 hodiny rozprávala o svagrinej a jej dieťati..nie vždy je chyba v neveste, od svagrinej som mladšia o 10 rokov, vychovávam 4 deti, zarábam 4k, varím, pečiem mam upratany dom 300 m2, zahradničím, soferujem, obhospodarujem chalupu..som k ludom milá, láskavá , napomocna, moja švagriná je k ľuďom studený psi cumak, večne zamračena odvrkuje, a všetko je to preto, lebo svokra ma radšej svojho prvorodeneho syna a tým pádom aj ženu a to dieťa...takže dôvody môžu byť rôzne..ale nič s tým človek neurobi
@janinah je veľmi smutné, že na nedorozumenia dospelých doplácajú deti. Dupľom ak je to v rodine. Teraz už keď si sama uvedomujes, že nemáš s vnúčatami ani vytvorený vzťah, je to asi jedno, len ma zaráža s akou ľahkosťou o tom píšeš, že ,,tým deťom v susedstve,, 😒 stále su to deti tvojho syna, aj keď ich matku nemáš rada. Niektoré veci nepochopím asi nikdy.
@nikpa prepanakrala.vobec si to nepochopila...pusem v prvej osobe akoby som ja bola tá svokra z autorkinho prispevku....
Napisala som to nezrozumitelne? Posledna veta tam by to mala vysvetlit...
Ja zijem uplne iny zivot a mam uplne ine vztahy s vnucatami..
@janinah píšem z pozície tvojej druhej nevesty v susedstve. Keďže ja som ta druha a svokra uprednostňuje svoju prvú nevestu, ktorej vychovala dieta, ktorá jej nakúpi po ceste( muz-syn), ktorá upečieme ten koláč, lebo varit nevie iba pecie sladke. Kedysi som svokre kupovala dary, piekla torty, kupovala lieky, drobnosť mimo sviatkov a narodenín atd...ale zmenila som prístup preto, lebo svagrinino dieťa bolo u nej 300 dní v roku, moje deti 4 x do roka, ja som denne varila pre naše 4 deti a svokra vari cely zivot pre švagrinu s 1 dieťaťom, po čase mi prestala gratulovať k meninám, ale keď som ju zobrala na jarmok, 3x sme ho museli obísť aby vybrala k meninám pre svagrinu ten najkrajší darček. Keď som ju pozvala na kávu aby ju deti videli, 2 hodiny rozprávala o svagrinej a jej dieťati..nie vždy je chyba v neveste, od svagrinej som mladšia o 10 rokov, vychovávam 4 deti, zarábam 4k, varím, pečiem mam upratany dom 300 m2, zahradničím, soferujem, obhospodarujem chalupu..som k ludom milá, láskavá , napomocna, moja švagriná je k ľuďom studený psi cumak, večne zamračena odvrkuje, a všetko je to preto, lebo svokra ma radšej svojho prvorodeneho syna a tým pádom aj ženu a to dieťa...takže dôvody môžu byť rôzne..ale nič s tým človek neurobi
@anonym_47ca97 plati co píšem pre @nikpa
Ja nevestu este ani nemam
@nikpa prepanakrala.vobec si to nepochopila...pusem v prvej osobe akoby som ja bola tá svokra z autorkinho prispevku....
@janinah nepochopila lebo z tvojho príspevku to absolútne nie je jasné. Prvá naopak. Napísala si to ako svoj príbeh. No to je už jedno, každopádne som rada, že aspoň ty vychádzas normálne so svojimi deťmi aj vnúčatami 😄
@janinah Napisala si to velmi presvedcivo 😃 ja som si myslela, ze wow, ozvala sa zena, ktora to ma rovnako ako autorkina svokra
@janinah ale ty by si sa mala o tie duhe vnucata zaujimat, ved tvoje! Ze sa s nevestou nemusite, by na to nemalo mat vplyv. A mozno by vam to pomohlo vztah znormalizovat... nie kazdy je hned s druhym kamarat, ono to tiez chce cas a usilie.
@janinah presne, ved to aj píše, že svokru nemusí.
@janinah napisala si to tak autenticky, ze ja som tiez pochopila, ze pises za seba a bolo mi to uplne divne a vobec mi to k tebe neslo 😂
@janinah ale ty by si sa mala o tie duhe vnucata zaujimat, ved tvoje! Ze sa s nevestou nemusite, by na to nemalo mat vplyv. A mozno by vam to pomohlo vztah znormalizovat... nie kazdy je hned s druhym kamarat, ono to tiez chce cas a usilie.
@simsalabim a co ma chodiť pod okno a vykrikovať, vnúčatá moje, ja vás mám rada, len mama vás nepusti?
@anonym_autor ťažko sa to číta, keď tam nemáš ani jednu čiarku. tiež sa nad takouto situáciou zamýšľam, svokrovci bývajú v meste ako my, na tej istej ulici, švagrovci bývajú v inom meste, my sme svokrovcov videli za celé prázdniny celkom štyri krát, dva krát čo prišli deťom gratulovať k narodeninám, tretí krát nás pozvali do mesta na obed a štvrtý krát, čo sme ich náhodou stretli vonku. zato boli u švagrovcov viac krát a zobrali deti na výlety. moje deti nevzali nikde. naše staršie dieťa to už vidí a vníma a pýta sa prečo s nimi trávia čas a s nami nie. nepoznám na toto odpoveď a nerozumiem tomu.
Fuha, toto bola jedna z najdlhsich viet, co som citala na MK 🙂
@simsalabim a co ma chodiť pod okno a vykrikovať, vnúčatá moje, ja vás mám rada, len mama vás nepusti?
@anonym_04c840 nie, ma zavolat, ohladit sa, prist, vziat ich niekam. Nie je tam napisane, ze ich mama nepusti. Ani v uvodnom prispevku.
@anonym_04c840 nie, ma zavolat, ohladit sa, prist, vziat ich niekam. Nie je tam napisane, ze ich mama nepusti. Ani v uvodnom prispevku.
@simsalabim písala som to k príspevku ktiry si písala @janinah
Moja svokra mi robila rozbroje medzi detmi,dve si muz vyzenil dve mame spolu,cez tyzden mojmu starsiemu dietatu vynadala do hnusob hnusnych svinskych lebo neskace okolo zadku mladsiemu tiez vyzenenemu vnucatu,ktore si oblubila srarsie neznasa od zaciatku,nevedela ze som to pocula stala som pred branou.Mladsi3 mi rozmaznali vsetko na co si zmyslelo kupovali a ostarnym nic,rozhovor nepomahal,jasne ze starsiemu je to luto a zacali sa deti medzi sebou neznasat.Tak uz tam nepojde ani jedno a zmija sa moze stazovat aku ma pi.. nevestu.
@simsalabim písala som to k príspevku ktiry si písala @janinah
@kavasmliekom neviem, som slepa, iny prispevok od teba nevidim 🙈
Fuha, toto bola jedna z najdlhsich viet, co som citala na MK 🙂
@diewcatqoo ano, a ešte tie zle urobene medzery pred ciarkami, oči mi to neberú. Ja viem, ze o to tu nejde, ale istá uroven by tu mohla byť.
@nikpa presne súhlasím s vami už aj keď somnou nemá teraz ten vzťah lebo zo začiatku sme si vychádzali lenže moje city k nej ochladli odkedy som na to prišla že proste robí rozdiely medzi moje a svagrinine deti tak som jednoducho povedala dosť a áno aj ja som k nej chodila pomohla zagratulovala a aj moje deti ale proste z jej strany nebola žiadna odplata
@nikpa presne súhlasím s vami už aj keď somnou nemá teraz ten vzťah lebo zo začiatku sme si vychádzali lenže moje city k nej ochladli odkedy som na to prišla že proste robí rozdiely medzi moje a svagrinine deti tak som jednoducho povedala dosť a áno aj ja som k nej chodila pomohla zagratulovala a aj moje deti ale proste z jej strany nebola žiadna odplata
@anonym_autor neviem aký máš problém čo jej vadí ,manželovi to je na háku on si s toho nerobí nič ,hovorí veď keď nekupuje tak to je jej vec nemôžeme ju do toho nútiť ale ,hovorím tu nejde len o to že nekupuje ale ani vzťah nemá s deťmi žiaden šak moje deti sa snou hanbia rozprávať a to isté aj dedom zo všetkou hanbou tak potom kde problém v dieťati alebo v dospelom človeku že si nedokázal vytvoriť vzťah s deťmi ,či čo deti majú za ňou utekať keď k nej nemajú žiaden vzťah?vždy závisí od dospeleho aký vzťah si správy taký má
@anonym_autor nezvelicujes, aj take sa deje. A ked sa ta 11r dcera spyta, tak jej normalne odpovedz s prip. odporuc, nech sa spyta priamo svokry.
@anonym_autor nekupuje, lebo ziarli, ze si vsetci rozumiete a ona nie je stredobod vesmiru.
@anonym_autor nezvelicujes, aj take sa deje. A ked sa ta 11r dcera spyta, tak jej normalne odpovedz s prip. odporuc, nech sa spyta priamo svokry.
@princezna_bosorka hm tak to isto by sa jej osobné nespýtal ako som písala dcérka sa s ňou hambi rozprávať nie to ešte sa jej spýtať prečo jej nekupuje.a nie nezvelicujem toto je realita ,také niečo si človek nevicuca s palca milá Pani 🙄
@anonym_autor nekupuje, lebo ziarli, ze si vsetci rozumiete a ona nie je stredobod vesmiru.
@domkakvet a ja si to myslím tiež presne 💯💯

@anonym_autor udobriť sa so svokrou a bude mať iný pristup aj k deťom. Áno, sú aj také babky, krivdu prenášajú na vnúčatá.