icon

Nespravodlivosť vo vzťahu

30. aug 2025

Baby, ako sa vysporiadať nejak vnútorne s takou akoby “nespravodlivosťou”. 5 rokov som mala priateľa. Boli časy kedy nemal nič, požičiavala som mu na jeho hypotéku, ťahala účty … bola s ním keď bol chorý v najhoršej fáze (chronické ochorenie), keď nemal kde bývať. Ja sama som mu v našej firme vybavovala miesto a ťahala ho, doslova keďže som mala tu silu - som mu vybavila aj slušný plat a miesto. Dokonca som ho roky prosila nech si vybaví aj ID to odmietal. Nakoniec ja som mu to obehala a jemu len vyplatili peniaze… no tie už neodmietol. Robila som to pre nás, aby sme sa mali lepšie, aby som nemusela veci ťahať ja .. a bum, rozchod. Bez vysvetlenia iba že už nevládze a ja ho znervózňujem a už o mne nechce počuť. Ok, nejak som sa cez to dostala aj keď to bolo bolestivé. Nemyslite si o mne nič zle, mne nejde o peniaze (ktoré mi aj dlhuje) ale o ten cely princíp. Asi to nieje správne, ale nejak vnútorne ma to škrie … bezomna by prežíval tak ako dovtedy … mám chuť si to “zobrať” naspäť a nech je tam kde sa oto pričinil iba sám, čo samozrejme je blbosť … on si teraz užíva … proste sa mi s tým ťažko vyrovnáva, prosím nenakladajte mi … rada by som sa od toho odpútala …

Strana
z2
0silvia0
30. aug 2025

@anonym_autor prilis si sa snazila

majus2323
30. aug 2025

@anonym_autor lenže to už je minulosť ktorú nejde zmeniť. Čím skôr sa s tým zmieriš, tým lepšie. Odpusti a choď ďalej.

denkabemommy
30. aug 2025

@anonym_autor no urobila si všetko zaňho, ako mama za soplavé decko, chalan zistil, že už nechce matku ale ženu, tak odišiel si nájsť ženu… skús si prečítať knihu prečo muži milujú potvory 🙂 pomôže ti.

marca12
30. aug 2025

V danej chvili si to robila pre vas. A tak si to opakuj. Nemysli na to,ze si pomohla jemu,pomohla si vam obom.

gribka1
30. aug 2025

Čisto tvoja vina. V ďalšom vzťahu si nájdi partnera a nie veľké dieťa o ktoré sa chceš starať.

andrejkaandri
30. aug 2025

Každému sa všetko vráti. Aj to dobré, aj to zlé. On ešte spadne na hubu a potom si možno uvedomí, o čo prišiel. Taký človek sa nikdy nebude mať dobre sám so sebou. Ži si svoj život najlepšie ako vieš 🙂 aj zlá životná skúsenosť ti niečo dá 🙂

ovaaa
30. aug 2025

@anonym_autor Môžeš byť rada, že si sa zbavila neschopného s pohodlného chlapa. Snáď si si nemyslela, že je úžasný a zodpovedný partner na založenie rodiny. Ten pravý ešte len príde, držím palce.

telefon00
30. aug 2025

Si dobrý človek... kiež by takých bolo viac. Minulosť ber ako skúšku a prešla si na výbornú... a myslím to úprimne. Žiaľ pocit nespravodlivosti je normálna reakcia na situácie, čo si zažila. V živote je šťastný ten, čo za pomoc druhému nevyžaduje žiadnu oplatu. A najvyšší stupeň je, keď niekomu pomahaš nezištne, anonymne.

marek775
30. aug 2025

Nemas si co vycitat. Urobila si vela, a prislo ti to prirodzene. Vies, ze vies lubit. A zasluzis si to iste aj od partnera. Tento by ti mal vratit to, co ti naozaj dlzi. To ostatne si nevycitaj. Drzim palce, aby tvoje srdce nabuduce dostal ten spravny chlap.

minenkaa
30. aug 2025

Aspoň už vies,že vždy a všade človek musí myslieť len a len na seba

binarypete
30. aug 2025

Neviem kolko mas rokov a mozno ti to este nikto nepovedal, ale... Zivot je nespravodlivy! To ze ta to bude skriet a budes to vnutorne riesit ti to este zhorsi. Hodit za hlavu a ist dalej.

anonym_383d9a
30. aug 2025

Za dobrotu na zebrotu … snazila si sa mu pomoct a ked sa vyhrabal … tak sa tvari ako lekvar (tu druhu cast poznas). Hod to za hlavu … mas poucenie ..ked nie je dospely chlap schopny starat sa o seba sam, utekaj. Dakujem ti povie minimum ludi

anonym_858885
30. aug 2025

@anonym_autor urobila si dobrý skutok. Dúfam, že ti vráti peniaze, a keď je taký chrapúň, tak sa teš, že už s ním nestrácaš čas. Prajem ti, aby sa ti dobrota v živote vrátila dobrotou.

anonym_18a2da
30. aug 2025

v podstate máš šťastie že sa na teba vykašľal. on by ťa vyciciaval aj dlhšie, ale asi mu to prišlo ľúto.
nesmieš sa dať takto obalamutiť. Na prvom mieste si ty a až potom partner. lebo inak ideš za dobrotu na žobrotu.

sevrin
30. aug 2025

@anonym_autor prečo som ja za celý život nestretol takú anjelskú bytosť ako ty?

A čo za hypotéku si mu platila, keď nemal kde bývať?

anonym_c2ba5a
30. aug 2025

@anonym_autor Bral ťa ako mamu, ktorá všetko vybaví, zatiahne,vyžehlí a on nemusí nič. Nezodpovedný chlapec. Nemáš za čím ľutovať. Bud rada, že je to minulosť .Máš na viac. Chlap má byť chlap!

sevrin
30. aug 2025
@anonym_c2ba5a

@anonym_autor Bral ťa ako mamu, ktorá všetko vybaví, zatiahne,vyžehlí a on nemusí nič. Nezodpovedný chlapec. Nemáš za čím ľutovať. Bud rada, že je to minulosť .Máš na viac. Chlap má byť chlap!

@anonym_c2ba5a presne! Mal jej ešte jednu vylepiť za to že ho znervózňovala.

som_realistka
30. aug 2025

Vumahaj na nom financie vo si mu pozicala, a tes sa ze si sa zbavila gule na nohe.

viera012345
30. aug 2025

@anonym_autor Rozumiem Vám, ale zmierte sa s tým, že život nie je spravodlivy..V prípade, keď sa na to pozriete z iného uhla,je to tak, ako Vám tu niektoré dámy písali.Budte rada,ze ste sa zbavili jedného večného dieťaťa...

enmery
31. aug 2025
@sevrin

@anonym_autor prečo som ja za celý život nestretol takú anjelskú bytosť ako ty?

A čo za hypotéku si mu platila, keď nemal kde bývať?

@sevrin Lebo čakáš na mňa😁

enmery
31. aug 2025

Stále ma fascinujú ženy, ktoré si vypiplú doslova mantáka. Ja chápem prečo ostáva týrana žena s mužom. Ale táto záhada, čo vie jedna schopná žena vidieť na neschopnom stratenom dospelom mužovi a ťahať ho nonstop hore. Ja iba keď niečo také čítam, až sa mi zježia chlpy. A je to totálne antisexy.
Pozri, dobré veci máš pre ľudí robiť iba vtedy, keď za to nič neočakávaš. Ty si urobil dobrú vec, on Ťa využil. To je ale jeho karma. Vždy sa všetko vráti. Jediné, čo nevieme ovplyvniť je, kedy a v akej forme.

danica2711
31. aug 2025

každý dobrý skutok býva po zásluhe potrestaný... Kašli na nespravodlivosť, život nie je spravodlivý, buď rada, že sa už nevyskytuje v tvojom živote, načo je šikovnej babe taký manták

janinah
31. aug 2025

Otvor šampanske na oslavu...toto si chcela robit celý život? Máš sancu na normalneho partnera...
A tie peniaze mu nedaruj,ošetri si to tak ,aby ich vratil hoc s pomocou pravnika.Verim,ze dôkazy o požičaní máš,

sevrin
31. aug 2025
@enmery

@sevrin Lebo čakáš na mňa😁

@enmery no a koľko budem ešte čakať? 😅

tykat
31. aug 2025

@anonym_autor "... mne nejde o peniaze (ktoré mi aj dlhuje) ale o ten cely princíp..."
Principom vztahu nie je vdacnost ani zaviazanost, ani reciprocita "ked ty mi pomahas tak ja budem a tebou". Ak toto pochopis tak pochopis aj ten rozchod. To ze ti dlhuje peniaze neznamena ze ta bude lubit a ostane s tebou.

autor
31. aug 2025
@tykat

@anonym_autor "... mne nejde o peniaze (ktoré mi aj dlhuje) ale o ten cely princíp..."
Principom vztahu nie je vdacnost ani zaviazanost, ani reciprocita "ked ty mi pomahas tak ja budem a tebou". Ak toto pochopis tak pochopis aj ten rozchod. To ze ti dlhuje peniaze neznamena ze ta bude lubit a ostane s tebou.

@tykat takto som to vôbec nikdy nevnímala a ani neočakávala, ani ma to nenapadlo. Robila som to vtedy nezištne lebo som ho mala rada a záležalo mi natom aby bol spokojný, mal dobrú prácu. Prišlo mi to úplne prirodzené keď som mala tu možnosť to v prospech neho využiť. Iba teraz ako sa nadtym spätne zamýšľam koľko som do toho dala a ako nepekne sa ku mne potom on zachoval ma napadajú takéto myšlienky. Určite od neho nečakam, žeby kvôli tomu somnou zostal dosmrti. Čiže vôbec nechápem, čo mám chápať, aby som pochopila rozchod.

tykat
31. aug 2025
@anonym_autor

@tykat takto som to vôbec nikdy nevnímala a ani neočakávala, ani ma to nenapadlo. Robila som to vtedy nezištne lebo som ho mala rada a záležalo mi natom aby bol spokojný, mal dobrú prácu. Prišlo mi to úplne prirodzené keď som mala tu možnosť to v prospech neho využiť. Iba teraz ako sa nadtym spätne zamýšľam koľko som do toho dala a ako nepekne sa ku mne potom on zachoval ma napadajú takéto myšlienky. Určite od neho nečakam, žeby kvôli tomu somnou zostal dosmrti. Čiže vôbec nechápem, čo mám chápať, aby som pochopila rozchod.

@anonym_autor no podla toho co vsetko si vymenovala ze si pre neho urobila a ze si to zakoncila tym ze bum rozchod mi pride ze si ocakavala vdacnost a ze ti ju prejavi tak ze s tebou ostane. On ocividne nespaja vztah s pocitom zaviazania sa za tvoje sluzby.
Nepostrehla som vobec nic o tom ze by si pisala ako vam spolu bolo dobre, ako ste sa lubili, ako ste sa nasli a rozumeli si...co by mi pripominalo vztah dvoch lubiacich sa ludi.
Mne to pride ze ty si si sluzbami chcela automaticky poistit, predplatit...jeho lasku. Takto to nefunguje. Toto treba pochopit.

autor
31. aug 2025
@tykat

@anonym_autor no podla toho co vsetko si vymenovala ze si pre neho urobila a ze si to zakoncila tym ze bum rozchod mi pride ze si ocakavala vdacnost a ze ti ju prejavi tak ze s tebou ostane. On ocividne nespaja vztah s pocitom zaviazania sa za tvoje sluzby.
Nepostrehla som vobec nic o tom ze by si pisala ako vam spolu bolo dobre, ako ste sa lubili, ako ste sa nasli a rozumeli si...co by mi pripominalo vztah dvoch lubiacich sa ludi.
Mne to pride ze ty si si sluzbami chcela automaticky poistit, predplatit...jeho lasku. Takto to nefunguje. Toto treba pochopit.

@tykat nie, takto som to nevnímala.

alenka58
31. aug 2025
@anonym_autor

@tykat nie, takto som to nevnímala.

@anonym_autor takýchto ľudí je veľa, ktorí "využijú" dobrotu a schopnosť človeka a v jednom momente zrazu zmiznú, alebo ešte dokážu daného človeka ohovárať, blbé je keď je to partner, vykašli sa naňho, vôbec sa nevracaj do minulosti

alenka58
31. aug 2025
@tykat

@tykat tu nejde o vďačnosť, ale o charakter, ak sa necítil v pohode mal to povedať a nevyužívať klady

Strana
z2