Nešťastné manželstvo - peklo doma
Ahojte. Poprosím Vás, aby ste sa vyjadrili k mojej situácii lebo už sama neviem posúdiť, kde je chyba. Vzali sme sa s manželom pred 5 rokmi po ročnej známosti. Bol to dobrý človek, nosil ma na rukách, bol pozorný. Po svadbe ukázal takú tvár, že som nechápala čo sa to sním stalo. Týždeň po svadbe mi začal vyčítať, že prečo jem JEHO potraviny, budem žrať to, čo si ja kúpim, vypisoval na papieriky čo on kúpil a čo ja. Myslela som si, že žartuje, ale malo to rýchly spád. Ja som bola stále nemožná podľa neho, psychicky labilná a zdôrazňuje že by som bez neho bola nič a aj tak ho neopustím, lebo aj tak nemám kam ísť. Pred známymi sa tvári, ako vynikajúci manžel, no akonáhle zostaneme sami, ukáže vlastnú tvár. Vrieska po mne, uráža ma a vraví, že by ma aj tak nikto nechcel. Som nezávislá od neho. Pracujem na dvoch miestach, študujem, starám sa vzorne o domácnosť, všetko si sama kupujem, financuje, dbam o svoj vzhľad, nikdy sa ma nepýtal, či nepotrebujem na niečo peniaze. Spoločný účet nemáme.Ja často ťahám 12ky.Z jednej roboty idem do druhej a on mi vyčíta, že on chudák aký je prepracovaný, nech skúsim jeho robotu(robí 8 hodín) denne. Stale počúvam, ze kvôli mne nemá peniaze, všetko platí on a aký je on chudák kvôli mne🤷🏼♀️ Keď niečo kúpim do domácnosti, zhadzuje ma a očividne mi zavidi. Mam kvôli nemu už zdravotné problémy, ale stále dúfam že sa raz umúdri, dozreje a príde na to, co v živote má..
No a prečo neodides?
dufam, ze nemate deti. a uprimne nechapem, ako to dokazes trpiet uz 5 rokov. dufam, ze mas este sily a rozvedies sa s nim.
Pytas sa, kde je chyba. Že by vo vybere partnera? A druhá napríklad v tom, že toto všetko znasas? Podla tohto opisu je to riadny kreten.
Akoze na čo čakas?
@dzupolienka som si istá že toto je vymyslená téma. Nikto normálny by netoleroval ak by mu manžel týždeň po svadbe zakázal jesť jeho potraviny. Neexistuje že takto fungujes päť rokov. Ja tomu jednoducho neverím.
@dzupolienka nezmení sa, prečo si myslíš, že by ho zrazu osvietilo? On ťa nemá rád, pripadá mi ako osoba s narcistickou poruchou. Prečo si stále s ním keď si nezávislá?
@dzupolienka nedozreje a nepríde na nič. Kaslala by som na neho. Ak si taká, ako píšeš, mam na viac a nie na tohto truľa, ktorý ťa ponižuje.
@dzupolienka Nechcem sa ťa nejak dotknúť ale skús si to sama po sebe prečítať...choď prosím nepotrebuješ ty jeho ale skôr on teba na ventilovanie svojho ega.. buď rada ,že nemáte dieťa.
Vyrastala som vedľa otca despota, neskôr sme s mamou žili skromne, ale stále sa snažila, aby som mala dostatok. Mala som ťažké detstvo a dospievanie a práve preto sa snažím zachrániť manželstvo a nezutekať pred problémami..len neviem, či to má ešte nejaký význam. Chýba mi láska a pocit, že sa o mňa niekto postará, keď už ja nebudem môcť.
@dzupolienka prosím odíď, nestrácaj roky života...určite sa nezmení
nic nezachranuj a pekne zutekaj, v tejto situacii je to uplne primerana reakcia. tipujem, ze ta bude prosit, aby si sa vratila, a mozno aj chvilu sekat dobrotu. tak vtedy sa prosim ta NEvrat a zi svoj zivot. mas len tento jeden a takto stracas cas :(
Jediny dôvod napíš, prečo s ním zostávaš. To manželstvo ti berie, nič ti nedáva. Včera bolo neskoro aby si sa rozišla. Prosim ta bez od neho do pi, kym ti nespraví dieťa. Radšej žiť sama ako s touto narušeniu atrapou na chlapa
Nedozreje, neumudry sa. Ani o 200 rokov.
Zbytočne strácaš svoj drahocenný čas, svoju mladosť s takýmto cocotom. Možno ho miluješ, zvyčajné výhovorky , ale ty miluješ len tu krásnu predstavu aký bol prvé mesiace úžasný a aký by mohol byť. No nebude. Ver mi, mám 60r, fakt už čoto odzite, tak ti radím, pripravuj sa na odchod, bezpečné bývanie, šetri €, nahrávaj si jeho výčiny a kriky, poziadaj o pomoc dôveryhodných ľudí a neboj sa im to zverejniť, nech máš pomoc a oporu. Potom praskni do koní a utekaj.
Z tohoto vlka baranina nebude, len ty sa zrútiš a privodis si hnusne zdravotné problémy.
A hlavne - chrán sa poriadne pred otehotnením , to sa peklo znásobí ak príde dieťa, bude žiarliť, ešte viac vydelovat z peňazí a útočiť na teba zraniteľnú ženu a psychicky týrať aj dieťa.
Takýmto chlapom by som 🥚🥚🪒🧹🔨⛏️✂️
Narcita..to není??
A ty sa kedy konečne umúdris, dozrejes a prídeš na to ako veľmi sama sebe nicis život tým ze žiješ s rovnakým psychopatom ako bol tvoj tvoj otec?
Smer psychológ a hneď
@dzupolienka keď už teraz na začiatku máte takéto problemy tak čo bude po 10, 15 či 25tich rokoch?
Na manželstvo musia byt dvaja, ty si Sama.
Vieš, chceš zachranit manželstvo, ale zabúdaš sama na seba
Kto potom zachráni teba? Teba budú zachránovat tvoje deti …. odoczdas im chybný vzorec a naucis ich žiť s muzom ktorý si neváži svoju ženu
@dzupolienka si s ním o 5 rokov dlhšie ako bolo treba. Akú rodinu chceš zachraňovať? Si len jeho slúžka nič iné.
@dzupolienka zachrániť manželstvo? Ved si svoju situáciu nazvala peklom žienka.
@jozef11111111 myslela som už aj na to, že sa u neho rozvinula nejaká psychická porucha..
Tvoja mama urobila chybu...nie, nemusiš nič nechranovať lebo naozaj nemáš čo. ..Jedine tak svoju sebauctu!
Nič zachraňovať ...tam malo byť.
@dzupolienka :D si myslíš že tento by sa raz o teba postaral keby naozaj potrebuješ? Mala si ťažké detstvo, to je pozvánka pre tyrana ktorý vycíti svoju korisť. Daj si darček, zaslúžiš si to. Dovoľ si byť spokojná a šťastná aj keď si sama. Tento nech si žije sám pre seba, so sebou a svojimi potravinami. Veľmi sa mi páči bájka o myšiach, troška mi pripomína tvoju situáciu.
https://www.youtube.com/watch?v=iWkQTG_HFVstento sa o teba nestará teraz - prečo by sa staral potom?
normálne neverím že niekto takto dobrovolne žije 5 rokov ...
@sisa_s mame spoločne kúpený dom, hypotéku povedal ze o nič sa nemieni deliť pri rozvode lebo dom prerábal vlastnoručne , všetko je jeho a radšej podpáli dom, ako mi malo niečo patriť
Co dodat..ked ta najviac trapi dom
@dzupolienka necitis v jeho slovách obrovskú nenávisť k tebe? Takto sa nerozchádzaju dvaja z lásky zobratí milujúci partneri ktorí s rešpektom a úctou po 5 rokoch spolu uznajú, že spolu nevedia fungovať.
O tom ako sa rozdelí dom rozhodne súd a nie on ak sa neni schopný normálne dohodnúť. Majetky sú len taľafatky a zdravie a roky života ti nikdy nevrátia. Radšej sama do konca života, ako žiť s úhlavným nepriateľom dobrovoľne pod jednou strechou. Úprimne- nebojíš sa ho?
Povedal, že nemáš kam ísť? Vie on o možnostiach prenájmu izby, bytu či si mysli že jedine on je pán sveta, lebo týždeň po svadbe odhodil masku. Inak teba nenapadla možnosť okamžitej anulácie vtedy?
@jakubrianka priznávam sa, že nie. Vtedy som sa z toho trošku zrútila, ale vyhrabala som sa z toho a myslela som si, ze s mojou trpezlivosťou do dáme. Zatial sa nebojim, viackrát som mu povedala nech skúsi s tým nožom ešte bližšie ísť ku mne. Ani manžel, ani môj otec to nedali🧘🏼♀️
od tohto despotu by som už dávno odišla...
máte aj deti?
@deti95060810 nemam.len 2 psíkov o ktorích sa sa starám tiež ja. Jedno z nich ze jeho, ale v živote by som mu to toho psa nenechala aj keď vravi, ked odidem zabije ich

Nie si od neho zavisla...preco teda neodides?