icon

Nešťastné manželstvo - peklo doma

dzupolienka
18. mar 2025

Ahojte. Poprosím Vás, aby ste sa vyjadrili k mojej situácii lebo už sama neviem posúdiť, kde je chyba. Vzali sme sa s manželom pred 5 rokmi po ročnej známosti. Bol to dobrý človek, nosil ma na rukách, bol pozorný. Po svadbe ukázal takú tvár, že som nechápala čo sa to sním stalo. Týždeň po svadbe mi začal vyčítať, že prečo jem JEHO potraviny, budem žrať to, čo si ja kúpim, vypisoval na papieriky čo on kúpil a čo ja. Myslela som si, že žartuje, ale malo to rýchly spád. Ja som bola stále nemožná podľa neho, psychicky labilná a zdôrazňuje že by som bez neho bola nič a aj tak ho neopustím, lebo aj tak nemám kam ísť. Pred známymi sa tvári, ako vynikajúci manžel, no akonáhle zostaneme sami, ukáže vlastnú tvár. Vrieska po mne, uráža ma a vraví, že by ma aj tak nikto nechcel. Som nezávislá od neho. Pracujem na dvoch miestach, študujem, starám sa vzorne o domácnosť, všetko si sama kupujem, financuje, dbam o svoj vzhľad, nikdy sa ma nepýtal, či nepotrebujem na niečo peniaze. Spoločný účet nemáme.Ja často ťahám 12ky.Z jednej roboty idem do druhej a on mi vyčíta, že on chudák aký je prepracovaný, nech skúsim jeho robotu(robí 8 hodín) denne. Stale počúvam, ze kvôli mne nemá peniaze, všetko platí on a aký je on chudák kvôli mne🤷🏼‍♀️ Keď niečo kúpim do domácnosti, zhadzuje ma a očividne mi zavidi. Mam kvôli nemu už zdravotné problémy, ale stále dúfam že sa raz umúdri, dozreje a príde na to, co v živote má..

deti95060810
18. mar 2025

@dzupolienka to je riadny magor... by som sa bála že mu v noci prepne a človeka prihluší..

isis234
18. mar 2025

@dzupolienka neboj, dom nepodpáli. A to, že vlastnoručne prerábal v dome, nemá na to doklady. Takže po rozvode idete na polovicu. Tomu ver.
Maj k sebe úctu. Nedaj možnosť tyranovi zraňovať ťa. Ako písali vyššie. Vyhľadaj pomoc. hoc linka pre týrané ženy. Lebo to, čo on prevádza je týranie.
Ver, že si nájdeš dobrého muža, ktorý si ťa bude vážiť. Mať k tebe úctu.

panonia
Autor odpoveď zmazal
demodun
18. mar 2025

Ja neverím, že takto žiješ už 5 rokov. To je otrasné. Už dávno si mala ísť preč.
Kašľať na dom, zdravie je prvoradé. On sa o teba nepostara, keď bude treba.
A keď si sa po svadbe zložila ako sa zachoval, kto sa o teba staral?

dzupolienka
autor
18. mar 2025

@demodun moja rodina a priateľia, ktorích mi všetkých vyštval z domu a aj z môjho života. S každým mal nejaký problém, konflikty

jakubrianka
18. mar 2025

@dzupolienka on sa ti už dokonca vyhrážal nožom? Vidno, že máš spasiteľský syndróm, ale tu už nič nepomôže. Ten … je dospelý a rozhodol sa, že sa bude takto správať. Povahové črty sa navyše vekom vyostrujú a lepšie to s ním už nebude.
Tu nie je žiaden priestor, že to s tvojou trpezlivosťou dáte. Žiješ s ním sama v dome a keď mu prepne, ani ti nemusí nik stihnúť pomôcť.
Nepozeraj na Psy, tie môžeš dať do útulku, prípadne darovať po kastrácii a ty odísť do podnájmu. Nič by ťa pri ňom nemalo držať.
Píšeš že si zvládla tvojho otca…to nebola tvoja voľba! Nie je tvoja povinnosť zvládnuť aj tohto psychopata. Že si musela zvládnuť tvojho otca o tom rozhodla Tvoja matka, TERAZ rozhoduješ Ty!
Urobila z teba obeť násilníka, ale ty sa máš vzoprieť a povedať dosť. To je teraz tvoja úloha, ktorú musíš splniť.

dzupolienka
autor
18. mar 2025

@jakubrianka ďakujem Tj🙏🙏

jakubrianka
18. mar 2025

Autorka a neupinaj sa na to, že si niekoho nájdeš. Nájdi seba a svoje šťastie, svoju hodnotu. S tvojim nastavením je veľké riziko, že sa to zopakuje.

demodun
18. mar 2025

@dzupolienka takže ťa úplne odstrihol od tvojich blízkych. To nie je náhoda. Utekaj čo najskôr od neho. Hlavne sa prosím ťa chráň, až nedostaneš tehotná, keď zistí, že plánuješ odísť

deedol
18. mar 2025

aha, takze uz boli aj vyhrazky nozom, vyhrazky, ze podpali dom a zabije psy... autorka, kasli na dom a zial aj na psy, v prvom rade mysli na svoj zivot. mam pocit, ze pisem az dramaticky, ale naozaj necakaj a chod. toto je ako zly sen toto.

jakubrianka
18. mar 2025

@demodun toto by malo byť vždy obrovský red flag. Akákoľvek snaha o zničenie dovtedajších vzťahov partnera je veľké pozor. Keď niekoho ľúbim, snažím sa aspoň rešpektovať ľudí okolo a ak niekto izoluje svoju obeť, dobre vie prečo to robí. Nikdy by som sa nevzdala rodiny a priateľov pre nikoho a ak by to odo mňa niekto chcel, skončil by nadobro.

ahhola
18. mar 2025

Posledny chod.... Odchod.
Ptezrad aspon odkial je to rodak, pre vystrahu, odkial je to pako. 💥

jakubrianka
18. mar 2025

@ahhola presne autorka namaľuj ešte pred odchodom správu pre ostatné ☢️☠️.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
19. mar 2025

@dzupolienka uprimne mi je ta luto, pretoze toto sa bude stupnovat, je to egoista, narcis a psychicky naruseny clovek, ktory ta ma totalne v pazi a niesi pre neho nic a nic ani nikdy nebudes
Prosim ta nerob si s nim dieta, pobal veci bud jemu a vyraz ho alebo pobal veci sebe a zchran sa
Prajem ti viac rozumu a sebelasky - odid od neho

123profil321
19. mar 2025

@deedol
@majo111222
Tiež nechápem, ako môže niekto v tomto žiť 5 rokov, aj 5 mesiacov by bolo priveľa.
@dzupolienka vy ste sa brali v kostole, že si od neho ešte neodišla? A ak áno, vieš o tom, že aj cirkevný sobáš je možné anulovať?

ovaaa
19. mar 2025

Žena utekaj, zlož ružové okuliare. To čo bolo už dávno nie je, ukázal pravú tvár a ešte sa ti vyhráža. Nech podpáli, bude platiť aj tak hypotéku ...za nič. Vezmi psíkov a začni odznova. Držím palce

anketkarka
19. mar 2025

Ak je toto všetko pravda, tak načo si akože založila tento príspevok? Neverím, prepáč.

moonlight1210
19. mar 2025

@dzupolienka vzala si si kopiu vlastneho otca. Tvoja mama ta zial naucila, ze takto treba zit. Bola si skvela obet pre tohto chlapa a to on hladal. Uz vycvicenu opicku.

On nema ziadnu nahlu poruchu. Chova sa ako klasicky (dokonca jednoduchy priehladny) manipulator (ani sa nesnazi). Cukroval, kym si ta neziskal a nevzal. Ked si bol tebou isty, zahodil masku.

Povedal, ze neodides a ty presne to robis. Uz 5 rokov.
Aj ked mas moznost ist, hladas si dovody ostat. Robis presne, co ti povedal.
Takze on ma absolutnu pravdu. Ma nad tebou moc, a ked sa rozhodne s tebou utriet dlazku, ty si lahnes a povies mu: nech sa paci, ktorym kutom chces zacat, laska?

Tak sa zobud.
On nestoji za nic. Je to zly clovek. Bez nadeje na zmenu, aj ked sa zlomis v pase od namahy. Uplne vazne. Nic ho nezmeni. Dokaze sa pretvarovat, ale neciti v sebe nic. Okrem lasky k sebe a lutovania seba.
On sa aj kludne rozplace a kupi kvety, ked odides. Zas zopakuje cely ten nauceny cirkus, ako ked ta balil. Vyhrozi sa samovrazdou. Aj fotky ti posle, kde sa to “chysta” urobit (v zivote si nic nezrobi, strasne sa lubi, vlasok by si sam neskrivil). Zahra ti cele divadlo, aby si uverila, ze sa zmenil, miluje ta. Az sa oblbnuta vratis, tak ti da vsetko vyzrat, ze si sa opovazila ho takto drzo ponizit.
Kludne uz i bitkou.

Ak sa bojis o psiky, dohodni sa s utulkom, ze ich tam docasne odlozis, budes na ne platit, chodit ich vencit a starat sa o ne. Aby ti ich tam podrzali.
Ty si zarioen najdi byvanie a odid od neho. Rozved sa.
Pocas toho mozes hladat byvanie, kde mozes byt aj so psikmi.

Stale si opakuj, ze nesmies s tymto clovekom byt dlho.
Si s nim aj tak dlho a uz to nesmies predlzovat. Lebo jeho pocit, ze si jeho inventar, majetok, len rastie.
Prestava ta vnimat ako ludsku bytost, stavas sa vec.
A vec nema pravo klast odpor. Vec ho poslucha.
Takze cim dlhsie s nim si, tym skor mu prepne pri tvojom odchode a z urazeneho ega zo zurivosti (ze ti nic ine urobit nemoze) ti fyzicky ublizi. Alebo ta zavrazdi.
Potom sa preberie, co to urobil, bude sa s placom valat po zemi, necha sa odviest na psychiatriu a ine divadelne sceny, aby ho lutovali, k comu si ho dohnala. Ako si ho psychicky znicila.
A ked ho za tri roky pustia (slovenska klasika za vrazdu), dalsej bude vykladat, aka si bola slapka a spina, co jemu dobrakovi znicila zivot.

Ale tebe to uz bude po smrti prd platne. I tvojim psikom, co zostanu v utulku bez teba.
Chapes.

Tak si spocitaj, co je ti vzacnejsie.
On?
Ci ty?

nikpa
19. mar 2025

@dzupolienka nič by ma pri nom neudržalo, doma, majetky ani deti.

liaka
19. mar 2025

@dzupolienka potrebuješ upútať na seba pozornosť? Normálna žena by už riešila rozvod a odchod a nie tu obhajovala ako chce zachrániť manželstvo. Na smiech.

simsalabim
19. mar 2025

@dzupolienka lenze on sa o teba urcite nepostara…

martinka17
19. mar 2025

On nie je narcista ale je to manipulátor (ako ti píšu vyššie).
Ak je to reálna téma a situácia (si príliš chladnokrvná s sebaistá na to že by si mala byť obeťou psychyckého týrania 5 rokov) tak vyhľadaj psychológa a podstúp terapiu. A hneď ako budeš mať za sebou prvé sedenie, odsťahuj sa. Pri troche šťastia si za pár týždňov nájde náhradu a budeš mať pokoj.

lienka.7
19. mar 2025

@dzupolienka dufaj, dufaj...

mischy00
19. mar 2025

Dúfam , že to nieje nejaký moslim....lebo takýto obrat v správaní po svadbe, to ten rok predtým musel byť riadny schizofrenik.
Nežijeme v stredoveku, že to musíš trpieť. Ak si sa opísala ako samostatná a vzdelaná žena, tak sa tak začni správať a nedovoľ nikomu, aby to zmenil.

stanulienkat
19. mar 2025

Tiez si myslim, ze to nie je real tema. Ale brat sa po kratkej niekolko mesacnej znamosti je hlupost. To nemozes cloveka poznat. A ze ta nosil na rukach??? Wtf... Poznas niekoho, kto to tak v zaciatkoch nemal?

martinka17
19. mar 2025

@stanulienkat moji rodičia sa brali po 5 mesiacoch, sú spolu 50 rokov :D Ja som bola s priateľom pred svadbou 4,5 roka, odišiel potajme v noci (nikdy mse namali žiadne hádky, konflikty...), plánovali sme už svadbu. To len k teorii poznať človeka pred svadbou 🙂

ivik4
19. mar 2025

Ja nechapem ze jedna bezdetna sebestacna zena je nemozna odist od takehoto nechutneho tyrana a despotu ( psychicke tyranie).
Kks vsak zeny utekaju same s 2 detmi a ty si nechas ublizovat. Ale mas pravdu, lepsie sa aj Tebe bude neskor mozno aj s dietatom odchadzat
Ak uz neodides, tak sa prosim Ta aspon chran pred tehotenstvom,lebo ten clovek by Ti nicil zivot skrz dieta dlhe roky nielen keby ste spolu,ale aj odseba.

ika02
19. mar 2025

@dzupolienka ahoj, prečítaj si knihu Milovala som manipulátora a možno sa Ti vyjasnia niektoré veci a konečne od toho magora odídeš. Vieš si predstaviť, ako by Ťa vydieral, keby si s ním mala dieťa? Uteč z toho pekla, lebo môže to byť ešte horšie. Ver mi!

stanulienkat
19. mar 2025

@martinka17 ved aj take pripady su. Ale statistika nepusti. Lepsie spoznas cloveka po dlhsom case a nie brat sa v case najvacsej zalubenosti. A volakedy bolo bezne brat sa po kratkej znamosti a drzat potom nasilu cely zivot manzelstvo, lebo sa nepatrilo rozvadzat, lebo co ludia povedia...lebo veriaci ludia....lebo hanba. A pripad autorky je presne ten, ze keby s nim randila dlhsie, tak by spoznala, co za blbca ma doma.