Netaktný chlap vo vzťahu
Ahojte ,
stretavam sa s jednym chlapom priblizne treti mesiac. Do vztahu sme este nevhupli a uprimne ani neviem ci je to dobra volba. Uplne na zaciatku bolo fajn, avsak zacala som si vsimat v poslednom case, ze je netaktny. Ak je s kamosmi, ked si takto rozumeju nech rozprava Ale pri zene a v spolocnosti by sa mal drzat v urcitych veciach. Mam fakt pocit, ze usta mu idu skor ako porozmysla co povie. Neuvedomuje si, ze to co povie moze mat dopad. Skusala som mu povedat ze to nie je prijemne, zeby mal uz vediet , co si kde moze dovolit povedat a pri kom. No zeby som videla nejaku extra zmenu tak to nie. Mam sa o to este nejak pokusit alebo to rovno zabalit.
@anonym_autor
@anonym_autor Uf, zbaľ to čo najskôr. Pasívno agresívny hulvát. Ani dlho nečakal, pokiaľ sa ukázal. Našťastie. To nemá s humorom nič spoločné, to je agresia skrytá akože sa humor.
Ja mám takých ľudí v rodine a tiež mi to vadí.
Neznamená to, že autorka je precitlivená. Len každému vyhovuje niečo iné, je inak nastavený.
Autorka, jeho asi neprerobíš, jemu to príde normálne, najmä, ak to má všade okolo seba (že aj ľudia okolo neho sú podobní s podobným štýlom vyjadrovania)
@unicornlady jemu to príde normálne. Veď prečo nie, arogantny je. Ale skús ty jemu povedať niečo na rozum, zasiahnuť jeho ego. Povedať mu, že šoféruje ako dement, či sa vôbec učil zákrutu vybrať v autoškole a potom uvidíš, aký bude nesvoj. Takýto ľudia druhých urážajú, ale na seba samých neznesú ani krivý pohľad.
@anonym_autor ak ti na ňom niečo vadí hneď od začiatku, nemá zmysel pokračovať, časom sa to nezlepší, skôr naopak
@anonym_autor príklady, ktore si dala mi neprídu vôbec netaktné, ale keďze ti to vadí, ude lepsie, ked to ukoncis. On sa nezmeni urcite.
Poradím ti, zober ho do Tesca na nákup v najvyššie špičke. Hneď sa praví jeho charakter - od správania sa pri parkovaní až po prejav voči ľudom v obchode a predavačkám....
@anonym_19a46b Tesco nákupy v špičke? Neblázni 🤷🏽♀️ ved to sa rozidem aj sama so sebou 🫣🤣
poznám také netykavky ako ty, áno 😏
@biba_18 vies co? ja nie som netykavka, ale po takom kratkom vztahu by to aj mne vadilo. Na zaciatku vztahu sa kazdy snazime byt za slusneho, mileho a inteligentneho. Toto je hulvat. Ked je to uz teraz takto, o rok uz bude ona P..A.
@katkazatka ja na tom ale nič hulvátske nevidím... že napíše odkiaľ vyhrabala tú fotku? haha ...
pozri čo ona napísala - že jej sa to dotklo ... mňa by sa to nedotklo 😒...
to že by jej o rok nadával do neviem koho, to je len vaša fabulácia ...
mala som takú kolegyňu - presne taká netykavka, kolegovia dobreže po špičkách nemuseli okolo nej, si vyžadovala rešpekt a žiadne vtipy a proste celé to bolo také meh ... a muža mala najvačšieho burana, ktorý bol taký hulvát že si dovolil hodiť tanier s jedlom že on to jesť nebude - predo mnou keď som bola na návšteve!
a kolegovia pritom normálni chalani - a muž x ujo... hlavne že si nerobil srandu, že ...
@katkazatka ja na tom ale nič hulvátske nevidím... že napíše odkiaľ vyhrabala tú fotku? haha ...
pozri čo ona napísala - že jej sa to dotklo ... mňa by sa to nedotklo 😒...
to že by jej o rok nadával do neviem koho, to je len vaša fabulácia ...
mala som takú kolegyňu - presne taká netykavka, kolegovia dobreže po špičkách nemuseli okolo nej, si vyžadovala rešpekt a žiadne vtipy a proste celé to bolo také meh ... a muža mala najvačšieho burana, ktorý bol taký hulvát že si dovolil hodiť tanier s jedlom že on to jesť nebude - predo mnou keď som bola na návšteve!
a kolegovia pritom normálni chalani - a muž x ujo... hlavne že si nerobil srandu, že ...
@biba_18 kazda mame asi iny prah. Aj ja to vnimam ako buranske. V zivote by som mame nepovedala vetu ze je "mimo".
@anonym_autor je uplne jedno, ci si ty precitlivela, alebo on netaktny.
Faktom je, ze ti to nesedi a v takom pripade je najlepsie ist z kratsej cesty.
Lebo prerabat jeho - je nezmysel.
Prerabat seba, aby si zapadla - je nezmysel.
Obaja potrebujete niekoho, kto je s vasim chovanim ok. Aj ked byva tazke prekonat ten faktor, ze sa ti inak paci.
Ale akonahle to je tak, ze vyzor by si si ponechala, ale povahu prerobila, tak je ten vztah v podstate postupne odsudeny na vzajomne trapenie a najskor aj na zatrpknuty rozhadany rozchod.
Ja mám zas opačný názor ako majú ženy vyššie. Mám netaktného hulvata za muza, sama mu hocikedy poviem že je hovado, lebo niekedy fakt nerozmýšľa . Sme spolu 16 rokov. A popravde som rada že je taký aký je, povieme si veci na rovinu, bez urazania, tichej domácnosti bez okolkov všetko na rovinu. Ale to musíš byt tak nastavená aj ty. Ak si citlivá duša, urážlivá (skús sa zamyslieť možno si to nechceš pripustiť že taká si), panovacna tak tudy cesta nevede, bohužiaľ …. Na druhej strane je to ten najlepší otec, pomáha v domácnosti, stará sa, neflaka sa, nepije, trávi s nami všetok čas …. Len si nedáva servítku pred ústa ale zas ani ja … akurát čo som si všimla po tých rokoch že ja som bola vždy ta ,,taktna” a to sa dosť zmenilo (neviem či jeho vplyvom alebo vekom) fľusnem pravdu do tvare komukoľvek a poviem čo si myslím bez toho aby som si uvedomila že to môže toho dotyčného zaboliet (ale zas som nikdy nebola empatická) … ťažko povedať či ti ako chlap sedí …. Ja by som nemenila
@anonym_85053e tomu sa vraví aký išiel, takú našiel.. že vy ste dve hovädá je jedna vec, ale autorke taký evidentne nevyhovuje
@biba_18 vies co? ja nie som netykavka, ale po takom kratkom vztahu by to aj mne vadilo. Na zaciatku vztahu sa kazdy snazime byt za slusneho, mileho a inteligentneho. Toto je hulvat. Ked je to uz teraz takto, o rok uz bude ona P..A.
@katkazatka presne o par mesiacov moze i mne nadavat . Radsej zidem z kratsej cesty ako byt na ihlach co povie a v akej situacii.
mne by sa to tiež nepáčilo
moj frajer ma tiez taketo debilne poznamky niekedy. fakt ako keby som o nom citala. presne ze najprv rozprava az potom rozmysla a ma take komentare nielen so svojimi kamosmi ale aj so mnou. Ale ked sa ohradim tak sa ospravedlni a vidim ze je tam snaha neublizovat mi svojimi blbymi recami a zlepsuje sa to. aj si prizna ze najprv nerozmysla ale rovno povie co mu na jazyk pride a ze niekedy sa aj hned uvedomi ze stacilo si to pomysliet a byt ticho.
moj frajer ma tiez taketo debilne poznamky niekedy. fakt ako keby som o nom citala. presne ze najprv rozprava az potom rozmysla a ma take komentare nielen so svojimi kamosmi ale aj so mnou. Ale ked sa ohradim tak sa ospravedlni a vidim ze je tam snaha neublizovat mi svojimi blbymi recami a zlepsuje sa to. aj si prizna ze najprv nerozmysla ale rovno povie co mu na jazyk pride a ze niekedy sa aj hned uvedomi ze stacilo si to pomysliet a byt ticho.
@tarvika on praveze povie prepac ale nie sam od seba musim ho na to upozornit.
prosím vysvetlite mi niektorá - čo podľa vás znamená ak niekto povie "si mimo" ...
prosím vysvetlite mi niektorá - čo podľa vás znamená ak niekto povie "si mimo" ...
@biba_18 ze tvrdis/ziadas nieco nerozumne (az nezmyselne), ale vo viac urazlivejsom vyzname. V podstate, ze si hlupa, ze to tvrdis/ziadas.
A podla tonu hlasu a kontextu to moze byt od nerozumna, cez hlupa az sprosta, az po uplne je*nuta (krasy slovenskeho jazyka 🙂 ).
@moonlight1210 takže ak je to že ma má za nerozumnú - ako by to mal povedať aby to nebolo urážlivé?
lebo si myslím že hulvát by rovno povedal sprostá, drbnutá alebo podobne - a nie že je mimo ...
ty si precitlivela, on sa sprava viac zovialne.
pokial nie je hulvat, mne taketo spravanie nevadi - tebe vadi, najsi si knihovnika
s tymto stastna nebudes
@moonlight1210 takže ak je to že ma má za nerozumnú - ako by to mal povedať aby to nebolo urážlivé?
lebo si myslím že hulvát by rovno povedal sprostá, drbnutá alebo podobne - a nie že je mimo ...
@biba_18 Ak chce ostat slusny a gentleman, mal by povedat, ze toto nie je dobry napad. Alebo ze takto sa to neda. Alebo ze teraz to nejde (alebo ze to tu nejde teraz urobit).
Atd.
Jednoducho ma hovorit o tom probleme/veci, nie to otacat na tu osobu.
Ostatne, sam by zrejme chcel pocut nieco podobne, nie ze on je mimo (alebo pritvrdene: dobre mimo, alebo: teda dobre mimo, alebo: uplne mimo, ... take pekne slovenske stupnovanie urovne pohrdania).
@biba_18 ze jej/jeho reakcia je neadekvatna situacii....
ako ked od neho mama chcela, aby sa otocil hned niekde na ulici - on jej opverdal,z e je mimo, lebo sa len tak otocit nemoze.
co je, podla mna , OK reakcia.
knihovnik by povedal
"draha matka, na tejto ulicke sa nemozem len tak zrazu otocit...ale otocim sa hned, ako tu bude mozne, draha matka"
hulvat by povedal...a tebe je.e ? kdfe, dpc, sa mam teraz otocit ?
@biba_18 ze tvrdis/ziadas nieco nerozumne (az nezmyselne), ale vo viac urazlivejsom vyzname. V podstate, ze si hlupa, ze to tvrdis/ziadas.
A podla tonu hlasu a kontextu to moze byt od nerozumna, cez hlupa az sprosta, az po uplne je*nuta (krasy slovenskeho jazyka 🙂 ).
@moonlight1210 aaaale no...ono zalezi od kontextu, od vztahov...neda sa poausalizovat a hned ho nazyvat hulvatom
je to proste hovorovy vyraz - niekedy je nevhidne ho pouzit, niekedy uplne v pohode
zes nie vsetky sme tu princezne, co nekakame, zato prdime duhu
@mirage moj syn by mi to povedal pohode a nebrala by som to nijak tragicky… 😏 okrem slov ide aj o to, akým tónom jej to povie, aký majú vzťah - ale jak keď čítam ako sa tu rozhorčujete nad takým nevinným slovným spojením, to musí byť dosť výzva každodenne s vami komunikovať …
@biba_18 pre mna je to uz moc, u mna sa to rovna akoby som mojej 70 rocnej mame povedala, ze jej dr.be. inak muz mi v zivote nic take nepovedal tiez.
@moonlight1210 ale nebol neslušný... to je v tom - takémuto slovnému spojeniu prikladá každý iný význam...
@moonlight1210 aaaale no...ono zalezi od kontextu, od vztahov...neda sa poausalizovat a hned ho nazyvat hulvatom
je to proste hovorovy vyraz - niekedy je nevhidne ho pouzit, niekedy uplne v pohode
zes nie vsetky sme tu princezne, co nekakame, zato prdime duhu
@nyusika o tom hovorim. Ze kym ty si taka, ze toto je este tazka pohoda, mohlo byt horsie, toto je este cool chlap, taky ziovialny, tak mne by sa to napriklad tiez nepacilo, ze sa tak chova.
Niekomu pride "syndrom predbiehavej papule" (pojem od Soka) mily, vtipny, inemu uz nevhodny a neprijemny.
Mozeme sa pohadat, ktora je z nas otrla a znesie kadeco, aby si k nej chlap dovoloval, a ktora zas precitlivela ufnukana princeznicka, co jej hned kazde silnejsie slovo vadi.
Ale nema to zmysel. Zmysel ma povedat si, kde ktora mame hranice, a podla toho sa kazda zariadit.
Nie sa vzajomne presviedcat, co je este cool a co uz cez hranice. (Lebo kedze mame na to uplne opacny nazor, tak sa aj tak nikdy nezhodneme.)
Ok?
@moonlight1210 lenže celá táto debata je o tom, že on je hulvát ... a ty zrazu píšeš že nie je, že záleží od pohľadu ...
každopádne, autorka nech si hľadá iného a tohto nech nechá menej citlivej na seba...

Ja mám takých ľudí v rodine a tiež mi to vadí.
Neznamená to, že autorka je precitlivená. Len každému vyhovuje niečo iné, je inak nastavený.
Autorka, jeho asi neprerobíš, jemu to príde normálne, najmä, ak to má všade okolo seba (že aj ľudia okolo neho sú podobní s podobným štýlom vyjadrovania)