Neustále hádky

hml_lenka
1. apr 2023

Ahojte, ja ani neviem ako začať... V krátkosti - mám dieťa z prvého manželstva, ktoré skončilo po 10r pokojným rozvodom, obaja sme rozumní ľudia, dôvodom bolo to že sme sa odcudzili ako partneri a taktiež to asi aj urýchlilo to, že som niekoho spoznala. V druhom vzťahu som cca 5 rokov. Za ten čas sa nám narodilo krásne vytúžené dieťa.
Neustále sa však hádame. Sme spolu stále, pracujeme spolu (podnikanie, prevažne z domu), k tomu celý deň s nami dieťa, dosť živé a vystrája.. Ja aj chodím ku kamarátkam, do detských centier s malou... muž však nie, najprv mi vykrikuje že nikam nechodí (nikto mu nezakázal) a potom keď mu poviem aby išiel, jemu sa nechce. To, že sme spolu prakticky stále je už problém. Začínam si myslieť že už potrebuje aj lekára. Máva výbuchy hnevu za nič, dnes niečo razantne povie, na čom sa pohádame a zajtra to už neplatí, je nepríčetne nervozny keď pozerá futbal a jeho tím prehráva, všetko si zakaždým proste odseriem a jeho odpoveď je nechaj to tak. Ale ja nechcem takú nepsravodlivosť. Nedá sa s ním poriadne ako s mužom, otcom rodiny porozprávať. Výbuchy hnevu, keď sa pohádame tak často to tak prestrelí (aj dnes, asi bola chyba mať dieťa). Keby sa správal trošku dospelejšie bolo by to super, avšak neuvedomuje si svoje konanie a ospravedlniť sa nevie, pretože on si myslí že nič nerobí zle. Baby je to ťažké takto napísať, ja ale neviem čo Ďalej.

mar_tina777
1. apr 2023

@hml_lenka a správal sa tak aj keď ste nemali dieťa? Dieťa ste mali po alej dlhej dobe?

sheila121
1. apr 2023

@hml_lenka nie je chyba že ste mali dieťa, je chyba že si si našla takého chlapa

ada12345
1. apr 2023

Nuž u teba dosplova platí staré príslovie: Bolo koze dobre, šla sa šmýkať na ľad. Prvého slušného manžela si poslala k vode, lebo si si našla iného a odcudzili ste sa. Pritom stačilo na vzťahu popracovať príp. vyhľadať manželskú poradňu a nehľadať inde. No a teraz si dopadla s druhým oveľa horšie. Tak asi ti ostáva už len sa aj s týmto druhým rozviesť, keďže sa správa ako sa správa. Môžeš sa ešte pokúsiť ukecať ho, aby vyhľadal psychologickú pomoc, ale pochybujem, že bude ochotný. Tiež ste sa odcudzili, neváži si ťa.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
1. apr 2023

@hml_lenka Je tazke byt s niekym 24/7. Aj ked toho cloveka lubis, obcas ide o riadnu ponorku.

ckocka
1. apr 2023

Pracovať spolu, byť stále spolu nevyhovuje každému. Ja mať chlapa za zadkom celý deň a celú noc tak ho do mesiaca skántrim, alebo on mňa, a to ho fakt milujem.
Nedalo by sa ho presťahovať aspoň na časť dňa do nejakej improvizovanej separovanej kancelárie v dome? Ale najdoležitejšie teda samozrejme je že bude mať aj on snahu nejako situáciu riešiť, ak je rozhodnutý len vysierať tak je všetko zbytočné. V opačnom prípade sa dá zájsť do poradne, dohodnúť si nejaké pravidlá ako sa budete k sebe správať, nájsť mu nejaký ventil jeho zjavného pretlaku.
Neškrie ho ešte niečo iné - financie, práca, širšia rodina?

luccija
1. apr 2023

Ste stále spolu doma, práca, dieťa...chodi aj on niekam mimo domu?mal by🙂

zorkahorka
1. apr 2023

Mate ponorku a on je z toho viac nervozny ako ty. Ak zacne po tebe hucat, odid z miestnosti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hml_lenka
autor
1. apr 2023

@elizabet173 dieťa 2 roky, často laryngitída, chceme počkať do septembra. Ja prácu mám, dokonca vysokú pozíciu vo veľkej firme, avšak na MD sme začali podnikať a darí sa, nechcem to zanechať takže neviem čo spravím za rok keď nastane čas vrátiť sa. Momentálne ale nie. A aj tie služobky - ja to už asi nechcem pri malom dieťati.

hml_lenka
autor
1. apr 2023

@luccija práveže nechodí. Vôbec. Pracoval roky rokúce v zahraničí a tam zanechal aj všetkých kamarátov a vrátil sa keď sme sa dali dokopy, ergo nemá s kým ísť a hoci by príležitosti na spoznanie ľudí boli, jemu sa nechce. V tomto je ako decko naozaj a ja som potom nervózna z toho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marseillefan
1. apr 2023

Akému tímu fandí? Nech viem aké zlé je to s ním túto sezónu...

hml_lenka
autor
1. apr 2023

@marseillefan Chelsea. Celé zle.

luccija
1. apr 2023

@hml_lenka tak to musí byť hrozne byt s ním stále doma🙂aspoň ty máš únik mimo domu kvôli dieťaťu.No musí sa spamätať zajtra ho niekam vytiahni a porozprávajte sa mimo domu.Tak mu odvrkni aj ty, že bola chyba mať dieťa s ním nech vie ako to zabolí.Mozno je v strese z podnikania?
Každý by mal z času na čas odísť z domu kvôli psychohygiene

reanda
1. apr 2023

prveho si mala prilis rozumneho - asi nuda.. druheho si si nasla naopak prilis emocneho, aby si vyrovnala deficit.. tak sa dostan konecne do rovnovahy a do tretice vsetko dobre 😀
neviem, ci s tym nieco spravis, ked sa chova nezrelo a nechce si to priznat.. to asi nic

marseillefan
2. apr 2023

@hml_lenka ach jaj... chudinka... už aj rozumiem, prečo si práve včera napísala :(
Za seba môžem povedať, že sa dá aj inak... my s manželkou tiež pracujeme z domu, takže sme stále spolu, fandím Manchesteru United, ktorý je na tom síce túto sezónu lepšie ako Chelsea, ale posledných 10 rokov sme prakticky nevyhrali žiadnu trofej a určite som si vytrpel oveľa viac ako tvoj muž. A tiež som nervák, ale nevyvršujem si to na manželke, práve naopak. Snažím sa, aby bola šťastná, lebo ak je šťastná ona, potom som šťastný aj ja. A tiež mám výbuchy hnevu, ale väčšinou ich smerujem inde, napr. si ponadávam na tých futbalistov pred telkou. Sú aj iné cesty, len tvoj muž musí chcieť... a hlavne si musí uvedomiť, že ty si jeho kráľovná.

lenkakravcova
2. apr 2023

@hml_lenka
Sme spolu stále, pracujeme spolu (podnikanie, prevažne z domu), k tomu celý deň s nami dieťa, dosť živé a vystrája..

Toto je kameň úrazu. Nemáte kľud. Hnate sa za tým, aby ste zarobili obaja.. Nemáš kľud ani ty ani on.
Keď obaja podnikáte, dieťa má byť v jasliach. Inak je veľká šanca ze sa rozvediete alebo budete hádať. Práca+dieťa je obrovský psychicky tlak na človeka. Nie každý to zvládne. Mali by ste ubrať.

toskanka
2. apr 2023

Ja byť tebou, vykaslala by som sa na spoločné podnikanie a po MD by som sa vrátila do práce. Nebudete spolu stále a budeš finančne nezávislá, keby niečo... Toto by som ja nedala, aby sa niekto na mne odbavoval len preto, že jeho futbalovému tímu sa nedarí a celkovo mám skúsenosť, že muži, ktorí pozerajú futbal, nie sú moja krvná skupina. Nervák by pri mne nemal šancu, keď som bola mladšia, asi by sme sa pozabíjali, teraz s úplným kľudom vylučujem takýchto ľudí zo svojho života.

gabika0825
2. apr 2023

@hml_lenka najväčší problém prečo vznikajú vaše hádky a celkovo takáto dusná atmosféra je že ste spolu non stop a ešte máte aj spoločnú prácu. Ste nútení prakticky byt stale spolu skrz prácu alebo domácnosť. Našla by som si byt tebou prácu mimo partnera a mimo domu hlavne. To je prvý krok. Další krok je porozprávať sa o tom čo tá trápi s partnerom. Tu ti nijak nepomôžeme. Keď mu tak chyba niekam ísť, pozri nejaký wellness, deti daj k rodičom, svokrovcom alebo k nejakej kamoske na víkend, choďte tam spolu, vypnite, zmena prostredia vám pomoze. A ty si buduj aj aktivity mimo domu, chod niekam s kamoškami, s rodinou bez partnera, aspoň na týždeň, výtvor si nejakú rutinu. Nech aj on zájde s kamošmi na pivo a na futbal niekam, nemusí to pozerať doma a pri kamosoch si môže ventilovať svoje nervy koľko len chce a môžu si zanadávať spolu. Tým pádom to nebude prenášať na teba. Ty si taktiež najdi nejakú aktivitu, ano aj bez deti, treba občas vypnúť. A myslím si ze bude po probléme

mirkava
2. apr 2023

@hml_lenka choďte von spolu, odreagovať, zmeniť vzduch

reanda
3. apr 2023

ja si nemyslim, ze vas problem je v tom, ze ste stale spolu.. to je iba pricina, vdaka ktorej sa ukazalo, ze mate vo vztahu problem.. teda ak by si isla do prace a skoncila s podnikanim, tak by sa tym ziadny problem nevyriesil, len by ho mozno zas prestalo byt tak vidno.. ale aj to je otazne.. isto by sa to zase ukazalo nejakym inym sposobom.. iba by si to odsunula

lujza123
4. apr 2023

@hml_lenka tiež pracujeme spolu vo dvojici. Áno, zo začiatku bolo obdobie hádok, ale ustáli sme to, naučili sme sa celkom konštruktívne dohadovať.
My našťastie niesme doma, cestujeme.

Muž keď je nervak dôležité je aby si to uvedomil. Nahraj ho párkrát keď huláka koli blbostiam, možno mu to dôjde. Ty sa tiež môžeš naučiť techniky ako reagovať, dosť pomaha napríklad odísť s miestnosti s tým ze ho budeš počúvať až keď bude mať normálny ton aj normalnu hlasitosť.

Mate kazdy nejaký koníček? Nejaký relax, svoj čas o samote? Ideálne nejaký šport. Beh? Bicykel? Fitko? Toto by veľmi pomohlo, uvoľniť trochu ten pretlak. My to takto mame, tým ze sme spolu koli práci hľadáme si čas osamote, je to veľmi dôležité aby sme spolu dokázali fungovať, navyše šport naozaj uvoľňuje napätie. Zdravý dospelý človek nemôže sedieť na riti celé dni, potrebuje niekde vybiť energiu

Podľa mna nemusí byť problém ani tak vo vás dvoch, skôr v tej situácii. Napríklad ja osobne by som nevedela pracovať z domu, skúšala som, bola som klbko nervov. Proste neviem dlhodobo zit a pracovať v jednom priestore. Tak isto to nedokážem s malým dieťaťom.
Tiež som skúšala, moju nevzali do škôlky a súkromnú som už nedokázala platiť bez rodicaku, takže som musela odísť z prace, respektíve mohla som to kombinovať s home office aké nedokázala som to.
To už bolo väčšie dieťa 3,5 roka ale mne sa nedalo prepnúť mozog v štýle 5 minút s dieťaťom, 5 minút PC , odbiehat, nesustredit sa, kazdu chvíľu mamiii mamiii, cez deň mi nespavala... Ja aj keď mi ju niekto strážil u mňa doma tak som sa nevedela na nič sústrediť.

Verím tomu ze cela ľudí to ma podobne. Skúste na tomto popracovať, možno malému nájsť škôlku na par dni, alebo teda externú kanceláriu /pracovisko

hadecka39
4. apr 2023

Podľa mňa by to chcelo nejakú zmenu, vybrať sa niekam, zmeniť prostredie a zažiť niečo iné. Ako podľa mňa sa dostal do ponorky a nevie z nej výjsť von. No osobne by som sa s ním najskôr porozprávala