icon

Má zmysel udržiavať nevďačné priateľstvo?

17. nov 2023

Ahojte, v tejto diskusii by som si rada prečítala váš názor na danú situáciu, pripadne aj nejaké vaše podobné skúsenosti.
Ide o to, že mám kamarátku ktorá sa nedávno presťahovala do nového bývania spolu s partnerom a potrebovali pomôcť s pár vecami do domácnosti. Keďže išli do bytu len na určitý čas (potom chcú ísť do svojho, idú si brať hypoteku) nechceli úplne nové veci ale používané, aby ušetrili. My sme mali doma televízor a mikrovlnú rúru ktorú sme im predali za naozaj prijateľné ceny (oproti tomu čo sme pozerali v obchode koľko vychádzajú nové za to nedala ani polovicu). No a teraz k veci. Po dané spotrebiče si prišla, v pohode zaplatila a odniesla si ich preč. Po pár hodinách som od nej mala telefonát ako chcem na nej zarobiť, že tie veci niesú hodné toľko peňazí a pod. Vyjadrila som sa, že mala možnosť si dané veci poobzerať a rozhodnut sa či ich chce alebo nie, nikto ju nenútil k tomu aby ich nasilu brala. Toto však bola len špička ľadovca jej správania. Keď som s ňou chcela poriešiť moje nastávajúce narodeniny kde ich oslávime aj s našimi partnermi odbila ma s tým že ju zaťažujem pixovinami, že ona má teraz dosť svojich starosti a nemá čas toto riešiť, pritom ja mám toho tiež vela ale nikdy som ju takto neodbila. Denne som počúvala jej problémy, jej starosti snažila sa jej vždy pomôcť a poradiť ale jej správanie voči mne začalo byť otrasné a sebecké. Má vôbec zmysel udržiavať takéto priateľstvo?

Strana
z2
dadka128
17. nov 2023

Fuha .. riadne ti nalozila, ako sa povie za dobrotu na žebrotu.. nevďačná žena .. ja osobne by som ju nekontaktovala a keby sa ozvala sama odbijem ju aj ja

janinah
17. nov 2023

Okamžite by som si tie veci zobrala naspäť a vrátila peniaze,nech si kupi podla svojich predstáv a za svoju sumu kde chce.Oslavy sa neriešia,na oslavy sa pozýva,pozvaní bud prídu alebo nie....a kamarátstvo vyzerá inak.....

thereisabear
17. nov 2023

Vykašľala by som sa na ňu.

gta5man
17. nov 2023

Pravdepodobne nešlo len o ten predaj zariadenia. Ona je celkovo taká nejaká nahnevaná vkuse. Vlastne si si sama odpovedala. Veď keď takto sa s tebou baví tak ty by si sa kamarátila s takou osobou? Určite nie.

barborachors
17. nov 2023

podla mna skrat. Maju toho vela a proste vybuchla. Ak si vo vztahu k nej ta submisivnejsia a ona je dominantna vseobecne, tak jej pretiekol dekel a dovolila si k tebe mozno viac ako sama chcela.... Rozhodne by si si mala urcit voci nej hranice a dat najavo svoju reakciu na jej spravanie. Nie si fackovaci panak, za to ze maju toho vela...

autor
17. nov 2023

@janinah to slovičko riešiť som napísala preto lebo nerobím jednu väčšiu oslavu naraz pre všetkých..najprv oslávime s rodinou a potom chodievame s nimi posedieť, zabaviť sa.. ale chápem ako si to myslela🙂

autor
17. nov 2023

@barborachors pozname sa už asi 10 rokov, vždy bola taká že všetko chcela podľa svojich predstáv, nie jeden krát sme sa pohádali ale v poslednej dobe je strašne panovačná a ako sa hovorí musí byť ona za tú najväčšiu ,,chudinku,, ktorá má toho oveľa viac na krku ako ja, ktorá má väčšie starosti ako ja a pod. Minule sa vyjadrila žeby chcela mať moje problémy potom by bol pre ňu svet gombička. Samozrejme už som začala byť k nej úplne iná, dovoľuje si viac ako je zdravé a ako si povedala niesom jej fackovaci panák..

anketkarka
17. nov 2023

No keby mi záležalo na kamarátke, tak pochopím, že má toho veľa. Ale zasa ona sa tiež nespráva tak, že jej záleži na Tebe. Ani jedna nie ste kamarátka. Správna kamarátka neútočí obvineniami, že kamarátka chce na mne zarobiť, ale správna kamarátka zasa pochopí, že niekedy človek nemá svoj deň, je toho na neho veľa a toleruje to. Nenazvala by som to nevďačná kamarátka, ale nedostatok kamarátsrva z oboch strán. Od kamarátky neočakávam vďaku. Mám ju rada a ona mňa. Môžem mať pri nej ťažký deň, lebo to pochopí ale nikdy si o nej nemyslím, že chce na mne zarobiť alebo ma inak zneužiť.

mamina7070
17. nov 2023

kolko rocny bol ten TV a mikrovlnka ? mozno si doma pozrela bazos a naozaj zistila ze ste na nej zarobili

autor
17. nov 2023

@mamina7070 aj my sme pozerali schválne na bazoš a tie ceny boli približne rovnaké (aj väčšie) za aké sme dali aj my jej 🙂

mamina7070
17. nov 2023

tak od kamosky by som ocakavala nizsiu sumu ako na bazosi ale jej chyba ze si to neskontrolovala nez zaplatila

mohla napisat do skupin na fcb mohla aj zadarmo dostat alebo vymenit za nieco symbolicke
kamaratstvo sa skoncilo 😉

dadis
17. nov 2023

Kamaratke by som stary televizor a mikrovlnku nepredavala, rovno by som jej dala. Ak by som tie peniaze potrebovala, predala by som na bazosi. Predat kamaratke stare spotrebice nie je kamaratska pomoc a urcite nie na popis - vela som jej pomohla 🤦‍♀️. Mne kamarati do noveho bytu darovali sadu hrncekov, sadu novych uterakov, kvet v kvetinaci, ..malokedy byvaju nastrbene vztahy problemom jednej strany..

autor
17. nov 2023

@anketkarka v tomto sa musim trošku ohradiť ja som pri nej stála každý deň, každý deň keď sa niečo menilo v jej živote či už to bola nová práca, vzťah, alebo teraz to bývanie..vždy som mala pre ňu pochopenie a to naozaj že každý deň mi volávala s kadečím, nikdy ma však nenapadlo povedať jej že ma otravuje s pixovinami toto sa ma celkom dotklo..

autor
17. nov 2023

@dadis neboli to také staré veci práveže, zase by som jej nepredávala nejakú starú vec predsa píšem že boli len používané a nie úplne nové 🙂

aurora33
17. nov 2023

Jednoducho ani jedna nie ste dobrá kamaratka

dadis
17. nov 2023

@autorka - tak si ich mala predat na bazosi - tam sa tie veci predsa predavaju, aby si z toho mala nejaky uzitok...este som nepocula nikoho plakat, ze predal veci na bazosi a ti ludia nevdacni mu nie su vdacni, za taku obrovsku pomoc..nechapes ten rozdiel?? benefitovali ste z tej transakcie obe, tak aku vdacnost ocakavas?? ak by si jej tie veci darovala, tak chapem tvoje rozhorcenie

daniela2202
17. nov 2023

Sú ľudia, ktorí sú iba sami pre seba 👉

viera27
17. nov 2023

Tiez som v zivote nepredavala veci kamaratkam. Bud im ich darujem,alebo predam na bazosi. A tam od nikoho neocakavam vdacnost. A moja reakcia na taky telefonat by bola okamzite vratenie penazi a veci naspat.Na druhej strane to ako na teba vybehla kvoli oslave rozhodne nie je ok. Uz by som sa jej neozvala,cakala by som na jej prvy krok.

autor
17. nov 2023

@viera27 sú kamarátstva a kamarátstva.. jednej priateľke bežne podarúvavam veci a kúpila som aj pre jej bábätko bez toho aby som niečo očakávala naspäť pretože aj ona mne hocikedy pomohla..a potom je tu také kamarátstvo kde mi daná osoba nikdy nič nedala zadarmo za všetko som jej dávala do posledného eura tak asi takejto osobe zadarmo veci proste nedám 😌

dadis
17. nov 2023

ok, tak potom ale preco cakas vdacnost?

lujza123
17. nov 2023

V živote by som nepredala kamoske veci ako za cenu na bazosi, určite by mala výraznú zľavu.
A rovnako keby mi kamoska predá veci o ktorých zistím ze majú klasickú bazošovu cenu mrzelo by ma to.

autor
17. nov 2023

@dadis asi sme sa trošku zle pochopili, nečakám že mi bude teraz ďakovať len mi prišlo trochu od veci že najprv súhlasí s danými vecmi a cenou a potom po pár hodinách takýto telefonát..veď keď predsa niečo kupujem poriadne si veci obzriem a rozhodnem sa či mi za to stoja

autor
17. nov 2023

@lujza123 cenu som jej nakoniec znížila

mamina7070
17. nov 2023

sak daj sem link na tie veci aka znacka kolko rocny tv ci mikrovlnka a to za kolko si jej predala tu mikrovlnku ?

grof_monte_christo
17. nov 2023

Pripájam sa k názorom, že si sa nezachovala ako kamarátka. Takéto veci sa kamarátom dávajú za symbolické ceny, nie porovnateľné s bazosom, alebo sa daruju. Nikdy by mi nenapadlo obzerat predtým ceny na bazosi, keď ich idem predávať kamarátke.

aurora33
17. nov 2023

@mamina7070 to by aj mňa veľmi zaujímalo

gta5man
17. nov 2023

Inák aj v inzercii dosť predražene predávajú veci. Tým neni dobré riadiť sa.

tykat
17. nov 2023

"Po pár hodinách som od nej mala telefonát ako chcem na nej zarobiť, že tie veci niesú hodné toľko peňazí a pod."
Moja reakcia by bola... V poriadku, chapem, prines ich spat, vratim ti peniaze. Vybavene. Absolutne by som sa nezaoberala tym ze si ich mala pozriet a ze mala moznost sa rozhodnut. Ved by ma hanba fackovala. To ako sa zachovala ona je je vec.

autor
17. nov 2023

@tykat presne takáto aj bola moja reakcia..nakoniec sme sa dohodli na nižšej sume keďze tie veci potrebovala

@grof_monte_christo ja som sa neriadila žiadnym bazošom, bazoš som si schválne pozrela až po jej telefonáte

muchotrafka298
17. nov 2023

Ona mozno cakala,ze kedze ste kamaratky, tak tie veci od teba dostane zadarmo. Co sa nestalo. A teraz je urazena, ze si na nej "zarobila". Aj ked to tak vobec nemusi byt. Ja po par skusenostiach uz kamaratom veci nedavam ani nepredavam. Z toho co si pisala v prispevkoch mi nepride, ze ste blizke kamaratky a tiez si tam napisala, ze jej za vsetko si platila. Takze nevidim dovod, davat jej nieco zadarmo, ak ona ti napriklad nikdy nic nedala a este sa k tebe aj chova tak, ako sa chova.

Strana
z2