Nevďačná, keď manžel pije?
Mame ročného syna. Manžela, ktorého milujem. Otec pre nášho syna bez debát oddaný. Ma dobru prácu a dokonca aj popri práci vie zarobiť peniaze. Kde vidím problém... Alkohol. Popravde, nás vztah fungoval nie pri jedom pohári vína bežne a vymetali sme bary. Véd mladosť. Ibaže ja som mama. Zodpovedná mama a nebudem popri synovi už samozrejme popíjať. Chcem žiť a snažím sa zit zdravo, cvičím, s malým chodíme do prirody a podobne. Manžel akonáhle je piatok, kúpi si fľašu, piva a popíja. A to do noci v pohode. Ci už si s niekym píše, netuším. Maly oslavoval rok. Strašne sa snažil, ale keď oslava skončila, bol už opitý. Zaujímavost, že celý ten bordel po oslave aj poupratovať. Ja vlastne mu nemám ani co vyčítať. Proste ten alkohol je stále. Opitý. Ani spať sa mi s ním nechce keď vidím tie šikmé oci. Moja debata s nim bol skôr monológ. Na par týždňov s tým prestane a potom opäť. Nechce sa mu so mnou o tom baviť. Ci mi prekáža, keď sa o všetko stará a vypne. Ci robí niečo zlé? Nie. Som taká nevďačná? Hľadám len chybu? Nejde to dobrým smerom proste. Chcem zmeniť fungovanie. Nedarí sa mi to zatiaľ. a mne sa určite do budúcna nechce riešiť alkohol, keďže môj otec je alkoholik.
@lenuliatko84 lenže závislosť na sladkostiach nevedie k úrazom, narušeniu vzťahov, zanedbávaniu výchovy, prác.povinností prípadne výpovedi, agresivite....
@janeninka ale k obezite a rozvodom
@lenuliatko84 stále mi to nepríde rovnaké ako dôsledky a traumy z alkoholizmu. Má to vplyv hlavne na druhých .
@daganov o práveže za triezva s nim komunikujem. Je taka bojovna povaha. Automaticky ma toľko argumentov a ešte viac sa ohradí. Popravde je môj manžel, ale nenasla som recept v tomto na neho. Keď do neho nehučím, vyhovuje mu to. Keď idem pekne slovom, ták asi len jedným uchom dnu a druhým von. Keď krikom, tak sa ohradí. Nechápala som ženy na fórach, ktoré si pýtali rady, lebo sú v takej ci takej situácii. Ale tu je aspoň nestranných viac názorov a dobre si mi napísala. Skúsim mu navrhnúť dva mes. bez ničoho. Véd áno, čo je to pre nealkoholika.
@lea2019 skús mu to navrhnúť a pomôž mu tým, že vymyslíš nejaký výlet, vy traja ako rodina, niekde na chatu - turistika, opekačka, uvidíš, či sa udrží. Najlepšie vyraziť už v piatok poobede, ale obávam sa, že už bude mať abstinenčné príznaky a bude nervózny. Ale za pokus to stojí. Ak nepomôže, potom už len natvrdo - návrh na žiadosť o rozvod, úplne bez pardónu. On je ešte v štádiu, keď vás ako rodinu chce, len to už s alkoholom nezvláda. Ale keď by sám chcel a vyhľadal odbornú pomoc, ešte by ste to mohli zvládnuť. O rok, o dva, možno aj skôr môže byť neskoro. A nie, že mu nemáš čo vyčítať, on má veľmi vážny problém.
@daganov hm to je fajn nápad. Aj mu trošku pomôcť rozbiť ten piatkový stereotyp..návyk. Ešte mi napadlo že skúsiť naňho hodiť starostlivosť o dieťa? Len si to nejako ochecknut či je všetko OK. A to by mohol byť hmatatelny argument prečo by mal začať niečo s tým robiť prípadne by som chcela vidieť ako zareaguje - fakt bude chcieť uprednostniť svoj "relax" pred dieťaťom. .
On nemá problém s alkoholom. On má problem bez alkoholu.
@janeninka @daganov o malého sa pekne stará. Nemá problém v ničom a s ničím. To by som mohla nejakým spôsobom využiť. Nechcem rozvod. Milujem ho. Viem, že aj on mňa. Véd sme kriste pane 3roky len manželia! Musím všetko vyskúšať. Narušiť piatkový ci víkendový stereotyp výletom alebo tou chatou sa mi zdá spojenie príjemného s užitočným 😊
@lea2019 Lea skus si o tom aj pogooglit prípadne poradiť v centre závislosti. Už to predsa začína ovplyvňovať aj teba ( píšeš že už cítiš na sebe reakcie keď sa blíži piatpk večer ) a môže vznikať spoluzavislost. A keď je taký starostlivy nevníma to ako limit že v sobotu funguje len na 50 perc.a nevie sa tak venovať malému?
@mondolina
@katkati presne tak som ten víkendový víkend myslela, ako skúšku. Lebo človek, ktorý dá za víkend fľašu tvrdého plus pivá už podľa mňa nevydrží ani ten víkend bez alkoholu. Veľmi rada by som sa mýlila. Poznám muža, ktorý musel byť bez alkoholu vyše pol roka zo zdravotných dôvodov, (nebol pred tým v takomto štádiu, ako manžel zakladateľky témy, ale popíjal dosť), on to vydržal a po tom polroku sa k pitiu vrátil ešte s väčšou vervou. Tu pomôže len úplná abstinencia a ak s ňou on nie je stotožnený...
Určite alkoholik bohužiaľ...:( mala som tú česť...každý deň vypil 5-6 pív...pre neho relax po práci...a cez víkend smer krčma, kde už sa pil samozrejme aj tvrdý alkohol...a takto stále dokola...postupne sa láska vytratila, začali sme sa stále hádať...lebo bol v podstate k ničomu, nedalo sa na neho v ničom spoľahnúť...keď náhodou nečakane trebalo ísť niekam autom, tak som musela šoférovať ja...alebo aj vedel, že bude treba ísť autom, ale veď navadí, ja to predsa odšoférujem...atď...vedela by som o tom dlho rozprávať...
A ty sa budeš trápiť koli ozranovi 10-20 rokov. Ty si piť chvalabohu prestala a on ti povie, že však vieš ze pil keď ste sa stretli ako ten môj debil a budeš vybavena.

@lenuliatko84 iste, len samozrejme nie je navyk ako navyk....