icon

Nevera a jej dôsledky: Ako to zvládnuť?

12. apr 2026

Neviem čo mám robiť, po dvadciatych rokoch manzelstva, som zistila, že ma môj muž podvádza s 22 ročným deckom. Zrútil sa mi cely svet. Neviem ako to zvládnuť a nezbláznit sa. Nespím celu noc, neviem čo idem robiť. Celá sa trasiem a neviem sa ukĺudnit.

katkati
12. apr 2026

Keby sme vedeli zmierniť tvoju bolesť, ale nejde to, musí to prebolieť. Mala by si sa niekomu vyrozprávať, opakovane, dostať tu bolesť zo seba von, len či máš takého človeka. Kamarátku, sestru alebo aj psychologičku. Už si mu povedala, že to vieš?

anonym_1a8456
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_autor pochopila si, čo som ti napísala? Zjavne nie, opäť nasleduje veta. JA .. som nikde nepísala, že nemáme problémy. Nevidíš to?

@anonym_1bb4fc ... žena, ty si ok ? kopeš okolo seba, rýpeš do nešťastnice, lebo aj ty si to prežila ?
Btw. - čo je zlé na tom, že autorka používa 1. osobu singuláru, keď píše o SEBE ? Je to predsa JA forma , ktorá sa bežne používa aj v literatúre.

anonym_d43c4e
12. apr 2026

Presne toto sa stalo mne, on ozraty, tak som mu vliezla do mobilu a tam konverzacia s milenkou-kolegynou, tahal to s nou 3 roky. Mala som podozrenie, ale dokaz nie. Zatlkal, zatlkal, zatlkal. Vedel tak presvedcivo klamat uplne s kludnym svedomim.
Takze ti uplne rozumiem. Tiez sa mi zrutil svet.
V prvom rade maj nafotenu komunikaciu, urob si rychlo financnu rezervu.
Ak chces, kludne mi napis.

autor
12. apr 2026

Tak, dievčatá už som ho konfrontovala. Jeho reakcia bol útok na mňa, že čo sa mam vŕtať v jeho mobile, že to nie je pravda. Povedala som, že ja citujem len jeho, čo písal tej dotyčej a že to mam odfotene vo svojom mobile. Na to nepovedal nič.

anonym_4a5957
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

Prečítaj si po sebe. JA ... nedokažem premyšlat. JA ... mam paseku v hlave. MNE .. to šrotuje na všetky sposoby. JA ... sa nedokážem ukĺudnit. Sme dvaja čoskoro päťdesiatnici a on ma takto ponížl s takym deckom, čo by mohla byť jeho dcéra. On ... 100kg-ramovy vyžraty pupkaty ujo .. ešte máš pocit, že toto funguje, že nemáte problémy?

@anonym_1bb4fc a čo má napísať? MY nedokážeme premýšľať? MY máme paseku v hlave?
NÁM to šrotuje na všetky sposoby? MY sa nedokážem ukĺudnit?

anonym_2662d4
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ed1b30 Ďakujem, ti za pochopenie a ze sa dokážeš vžiť do mojej bolesti a neodsudzuješ ma.

@anonym_autor nechaj si pár dní aby si to ako tak spracovala. Nerob teraz nič, čo by si neskôr mohla ľutovať. Viem, že to je ťažké. Ale ver, že s chladnou hlavou urobíš veci lepšie. Ak teraz mužovi zavesís na nos že to vieš, bude to len zbytočná emocialna búrka medzi vami a nikam sa neposuniete, nič nevyriešis. Dúfam, že si si spravila screenshoty a zalohovala dôkazy. Možno si teraz povieš načo ale už vieš, že mužovi sa nedá veriť a nevieš co ta čaká. Možno uzmierenie, možno búrlivý rozvod a naťahovanie o majetok, možno bude zatĺkať a ty budeš zase za hlupanu... Proste teraz je dobré byť o krok vpred. Všetko časom prebolí, aj keď teraz sa to zdá neuveriteľné 🧡

anonym_4a5957
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_ed1b30 neveru som prežila, aj rozchod, po 20 rokoch, aj novú manželku, aj nové dieťa. U nás nebol problém jednostranný egocentrizmus a podceňovanie manžela. Ale u každého je to inak... u inej našiel to, čo mu doma chýbalo. Jednoduchá matematika. Všade je to tak. Ale začať treba vždy od seba, ako ona (JA,JA,JA).

@anonym_1bb4fc neskutočné,že vinníka urobíš nej

anonym_2662d4
12. apr 2026

Až teraz čítam, že už si mu to povedala, no škoda.

biba_18
12. apr 2026

@anonym_1bb4fc píše ona. ako má písať ak nie JA? je to o nej a jej pocitoch… čo je divné na tom že píše JA?

autor
12. apr 2026

Dievčatá ďakujem vam za pochopenie. A tie, ktore útočia že pisem v prvej osobe, tak asi preto, že opisujem svoje pocity a prežívanie, ako sa to da opísať v tretej osobe?

anonym_5d5005
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d2c5fb Tajne sa s ňou stretava. Mna klame má zaheslovany mobil.Vecer mal vypité tak som sledovala heslo, otvorila messenger a tá ich konverzacia same sexualne veci. Ja by som toto nikdy neverila že mi dokáže spravit. Veriaci clovek. V aute zaveseny ruzenec. Ja sa len trasiem a neviem ako idem fungovat.

@anonym_autor to neurobil tebe. Potrebuje si dokazovať. Skrátka v istom veku ma pocit že mu zivot uteká potrebuje si dokázať že je chlap a taká mladá ho obdivuje a má pri nej pocit že je zase mladý. To nie je o tebe má krizu a takto mu preplo. Ja by som to nebrala tak že čo doma nema to hľadá inde. Môže to nájsť aj doma len to by musel komunikovať riešiť a to sa im nechce. Hlavne aby mladá vedela aké lieky uziva ktoreho doktora potrebuje a aká strava mu nerobí dobre 😏môže sa hrať na puberťáka telo neoklame

rozculena
12. apr 2026
@anonym_autor

Dievčatá ďakujem vam za pochopenie. A tie, ktore útočia že pisem v prvej osobe, tak asi preto, že opisujem svoje pocity a prežívanie, ako sa to da opísať v tretej osobe?

@anonym_autor Zachovaj pokoj,nezvyšuj hlas,len sa ho opýtaj,kedy sa odsťahuje.

anonym_e5c878
12. apr 2026

Hej hlavne kľud,ked tak sa choď niekde vydýchať
Hádky nezmenia situáciu, premyslieť čo ďalej

anonym_362b1e
12. apr 2026

Mrzi ma tvoje trapenie, ja som pred par mesiacmi zase nasla opak, moj pisal vyzratej prasnici, nestretli sa, moze byt, ze tvoj si len vypisuje, lichoti mu zaujem mladsej zeny, pozistuj viac a samozrejme hned do konfrontacie. Chcem ti len povedat, ze mne sa otvoril svet nadhernych muzov, ja som mu to vratila aj s urokmi, takze nepadaj, este netusis ako ti moze byt fajn, aj ked ta bolest bude trvat.

anonym_db8fe5
12. apr 2026
@anonym_autor

Cítim sa strašne zradená a pošpinená. Stale sa pytam prečo? Čo som urobila zle. Prečo mi nic nepovedal že mu nieco chyba alebo vadi v manželstve. Alebo proste preco neodišiel, nerozviedol sa. Ja to stále nedokážem prijať. Stale verim ze to je bol len sen a ja si budem dalej žiť klamstve a v iluzii.

@anonym_autor mala si to odfotit ako dokaz
Konfrontovala by som ho
Je to na tebe bud dostane ultimatum a sekat sobrotu a tu zabu zablokuje alebo nech si za nou odide

anonym_723ae7
12. apr 2026
@anonym_362b1e

Mrzi ma tvoje trapenie, ja som pred par mesiacmi zase nasla opak, moj pisal vyzratej prasnici, nestretli sa, moze byt, ze tvoj si len vypisuje, lichoti mu zaujem mladsej zeny, pozistuj viac a samozrejme hned do konfrontacie. Chcem ti len povedat, ze mne sa otvoril svet nadhernych muzov, ja som mu to vratila aj s urokmi, takze nepadaj, este netusis ako ti moze byt fajn, aj ked ta bolest bude trvat.

@anonym_362b1e ako vieš ze sa nestretli? Lebo ti to povedal?

anonym_723ae7
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_ed1b30 neveru som prežila, aj rozchod, po 20 rokoch, aj novú manželku, aj nové dieťa. U nás nebol problém jednostranný egocentrizmus a podceňovanie manžela. Ale u každého je to inak... u inej našiel to, čo mu doma chýbalo. Jednoduchá matematika. Všade je to tak. Ale začať treba vždy od seba, ako ona (JA,JA,JA).

@anonym_1bb4fc čo?? Ty sa daj vyšetriť, a zapíš sa znova do ZŠ, lebo evidentne nevieš ako sa píše text. keď píšem o sebe, tak sa hovorí JA.

anonym_a53d6b
12. apr 2026
@anonym_autor

Cítim sa strašne zradená a pošpinená. Stale sa pytam prečo? Čo som urobila zle. Prečo mi nic nepovedal že mu nieco chyba alebo vadi v manželstve. Alebo proste preco neodišiel, nerozviedol sa. Ja to stále nedokážem prijať. Stale verim ze to je bol len sen a ja si budem dalej žiť klamstve a v iluzii.

@anonym_autor vies preco? Lebo chlapi su kktske svine, ktoré chcú doma slúžku aby neprišli o komfortný život ale chcú aj mladú milenku. Nie nic si neurobila zle. Mozes sa aj pokrájať a ak je curak pojde inde lebo je to v nom. Ty si urcite skvela žena a prosim, vráť mu to aj úrokmi. Ked uz aj len tým, ze odídeš s hlavou hore a budes bez neho taka stastna ako nikdy s ním. Prava laska na teba pravdepodobne este len caka. Velmi ma to mrzí, ale verim ze to zvládneš. Ukaz dcérke, ze takýto muži sa vracajú do obehu ❤️

pilot911
12. apr 2026

...no a v druhom rade si uvedom, že to tvoja chýba je, asi mal málo sexi v manželstve... a napraviť takú chybu ide len jedným spôsobom a rozchod to nie je ....ženy ma za tento názor asi pokrájanú, ale máte aspoň nad čím mudrovať

terezia74
12. apr 2026
@pilot911

...no a v druhom rade si uvedom, že to tvoja chýba je, asi mal málo sexi v manželstve... a napraviť takú chybu ide len jedným spôsobom a rozchod to nie je ....ženy ma za tento názor asi pokrájanú, ale máte aspoň nad čím mudrovať

@pilot911 si debil , ak to o sebe nevieš

anonym_362b1e
12. apr 2026
@anonym_723ae7

@anonym_362b1e ako vieš ze sa nestretli? Lebo ti to povedal?

@anonym_723ae7 nie preto, ale otvorilo mi jeho spravanie cestu k mladym krasnym chlapom, takze mi vlastne urobil sluzbu a sebe len hanbu, lebo na toho divneho tvora ktoremu pisal sa ani ziarlit neda

lucylaw
12. apr 2026
@terezia74

@pilot911 si debil , ak to o sebe nevieš

@terezia74 Stačí si prečítať jeho diskusie,ktore tu založil a je to každému jasné,čo je to zač..Asi ešte nepočul o chlapoch,ktorí majú doma kopu sexu a aj tak preťahujú aj iné..A akože aby som ja zistila,že má muž podvádza a riešenie má byť to,že s ním mám teraz začať viac spávať,no to určite 🤦🏻‍♀️

terezia74
12. apr 2026
@lucylaw

@terezia74 Stačí si prečítať jeho diskusie,ktore tu založil a je to každému jasné,čo je to zač..Asi ešte nepočul o chlapoch,ktorí majú doma kopu sexu a aj tak preťahujú aj iné..A akože aby som ja zistila,že má muž podvádza a riešenie má byť to,že s ním mám teraz začať viac spávať,no to určite 🤦🏻‍♀️

@lucylaw mne stačilo kliknúť profil 😉

autor
12. apr 2026
@pilot911

@pilot911 Mňa od seba intimne odhadzoval musela som doslova žobronit o sex.Takže nepíš, keď nevieš.

anonym_d4e984
12. apr 2026

@anonym_autor daj si čas a premýšľam... nie si prvá ani posledná.:...teraz musíš byt sebecka a pozerať na seba. Mas kde ísť? Mas prácu ? Ako je na tom syn? Ako muž funguje v rodine? Zapája sa do diania alebo je len prísediaci na gauci? Pozri muži sú takí , je to jedno či je veriaci či nie. Pracujem 20 okov v mužskom kolektíve a ver mi 80 % z tých chlapov malo aspoň raz ta zivot bokovku. Oni ma už beru alo chlapa🙂 za tie roky a zažila som s nimi kopec akcii kde bol aj alkohol a vtedy sa tozrozpravju... to by som knihu mohla napísať. Preto to ber s chladnou hlavou . Daj mu to vyžrať ale keď uvidis že to úprimne ľutuje mladú kopne do riti a bude prosiť o šancu tak tomu daj šancu. Bude to ťažké ..podozrenie už bude nútená veľmi dlho ale skús sa ty niejak odstrihnúť od neho aby videl že ani ty nie si samozrejmosť. Že sa musí snažiť aby si mu odpustila..

greywolf
12. apr 2026

@anonym_autor snad nie s jeho deckom. 😀 no nic bud sa cez to prekusnes alebo zacni novy zivot. Teraz mozes mat kazdy den v hlave ako po nej skace, to nie kazdy dokaze prekusnut.

pilot911
12. apr 2026

Bože jak som chcel rozumieť ženám...a je to čím ďalej so mnou horšie....rozchod a len rozchod , hrdosť, hlúposť a frigidita , potierať iný názor ....tak zostaňte samé....alebo sa grupujte do komunity žien

anonym_64c423
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_autor pochopila si, čo som ti napísala? Zjavne nie, opäť nasleduje veta. JA .. som nikde nepísala, že nemáme problémy. Nevidíš to?

@anonym_1bb4fc Ty si myslis, ze toto jej JA je o sebectve? Fakt? Ona len popisuje, co citi, co by si cakala, ze bude pisat?

domkakvet
12. apr 2026

@anonym_autor bude lepsie, najhorsie budu prve tyzdne.

anonym_64c423
12. apr 2026
@anonym_4a5957

@anonym_1bb4fc a čo má napísať? MY nedokážeme premýšľať? MY máme paseku v hlave?
NÁM to šrotuje na všetky sposoby? MY sa nedokážem ukĺudnit?

@anonym_4a5957 ma sama sebe onikat asi 😅