Nevera z mojej strany (muž)
Dobry vecer prajem vsetkym zenam ktore si klikli na tento topic.
Povodne som tu mal rozpisany mega dlhy pribeh na 3 stranky vo worde, ale da sa to skratit nikoho tu asi nebavi citat slohy, ked tak sa rozpisem v komentoch.
Nez som sa rozhodol tu napisat, presiel som si podobne prispevky tu a zistil som ze sa u nich naslo par velmi dobrych rad alebo nazorov, tak som sa rozhodol to skusit aj ja.
Je mi jasne ze tu na seba najdem hlavne negativne komentare, ale ja som sa tu neprisiel obhajit sam pred sebou alebo vyvinit, prisiel som tu kvoli parnterke.
Je velmi lahke niekoho sudit, ale nikdy neviete co vam zivot prinesie do cesty a ako sa rozhodnete v tom jednom momente.
Dobre, cely pribeh v kratkosti z povodnych troch stran 🙈
So snubenicou s ktorou sa pozname nieco cez 4 byvame 3 roky spolu sme zacali mat krizu, v tom obdobi som uprimne spoznal nahodou jednu zenu ktora ma ocarila. Par krat sme stretli nemali sme nikdy sex, ale bozky boli. Priatelka nato prisla. Mna ale neboli srdce to, ze sa pravdepodobne rozideme, ale to ze som jej velmi ublizil a vidim ako sa trapi a milovala ma tak nekonecne ze bojuje sama so sebou a hlava vinu v sebe. Naozaj ma to mrzi nikdy som jej toto nechcel spravit aby mala taketo stavy,dufal som ze ak by sa niekedy nieco prevalila tak by ma strieskala zbalila veci a rozisli by sme sa.
Najhorsie je ze podobne neplanovane ulety som mal v zahranici kde chodim na sluzobky viac,boli rozne bankety, recepcie spolocne zoznamovanie atd. nikdy to nedoslo az k sexu to bola zasada. A nikdy som nemal ziadne vycitky. 😔
S odstupom casu od celeho incidentu, som dospel k zaveru, ze nedokazem garantovat ze budem verny aj po svadbe. A viem ze jej mozno zase ublizim a bude to este horsie ak budeme svoji. Lenze nemam silu sa rozist a povedat jej ze koniec ked viem ze som pre nu vesmir, stale dufam ze sa dam nejako dokopy, ale to asi nepride, navyse je od domna starsia a som pravdoeobne jej posledny partner s ktorym by mohla mat rodinu.
Prosim o vase rady a skusenosti, dokaze sa takyto muz napravit napr. po narodeni dietata? Alebo som proste notorik suknickar? Mame dat tomu cas alebo to skoncit? Jedine naco teraz myslim je co najmenej ublizit mojej partnerke pretoze je skvela zena.
@lanister Nebuď s ňou z ľútosti, nepomáhaš jej tým. Práve naopak. Marnis jej čas, už si mohla dávno založiť rodinu s niekym kto by ju úprimne miloval. Už včera bolo neskoro. Nechaj ju pre jej dobro. A ty si užívaj kým nevyzrejes a jedného dňa sa ozaj zamilujes a potom pochopíš o com je laska.
@lanister si ty ale hajzlik. Ono je to asi tak, ako tu už bolo písané, že bozkavacky si nepovažoval za neveru .. keď ti nie je ľúto, že sa rozidete, zrejme ju nemiluješ. Je pre teba iba istotka a ty to využívas .... Alebo vážne stojíš o záchranu vzťahu? Alebo ti ide aspoň o to, aby si v budúcnosti takto nezničil ďalšiu ženu? Ak áno, skús toho psychológa. ... No nič, nakopala by som ťa, ale nick máš dobrý. Jamie bol sexos a Tyrion cool. Aj keď na Starka nestačili 😆
Nechceš sa s ňou rozísť (lebo vieš, že jej tým ublížiš), no s úletmi (ktoré jej taktiež ubližujú) nehodláš prestať. No... V takom prípade zažiť asi jednu veľkú bolesť naraz (v podobe rozchodu), ako trápiť sa po zvyšok života myšlienkou, že partner mi je pernamentne neverný. Ona nemá na to, ukončiť to s tebou. Bolo by fér, keby to urobíš aspoň ty. Vaše predstavy o vzťahu sa zjavne líšia. Podľa mňa sa pri nej nezmeníš. Až natoľko si ju nevážiš. Nedá sa ti veriť. Narušil si dôveru medzi vami. Stačí, ak ťa začne podozrievať a robiť ti scény a pôjde to dole vodou aj samé.
Ak si jej posledná nádej na dieťa, za určitých okolností by sa na ňom dalo dohodnúť aj bez toho, aby ste ďalej spolu žili ako pár. Neboli by ste takí prví. Otázne je, či je až natoľko zúfalá a či by to v nej neživilo nádej, že raz sa znovu dáte dokopy.
@madeleine dakujem za podelenie sa o skusenost.
Diky za kazdy vecny nazor, neprajem nikomu nech sa dotane do takej situacii a to uz je jedno v akej pozicii, precital som si pred tym na tejto stranke vela pribehov a nechcem nech aj my skoncine tak ako niektore smutne tu.
Budem to riesit urcite aj so psychologom a poviem jej presne to ze jej neviem slubit vernost do konca zivota a budeme to riesit a rozhodneme sa my spolu spolocne.
Odpovedat alebo utocit na komentare od veci nemam potrebu.
topic tu necham, ale potom ho zmazem nech tu zbytocne nerobim spam.
dobru noc.
Moj pocit z napisaneho je,ze v skutocnosti Ti nie je ani tak luto,ze sa trapi,ale ze Ty si ten "zly chlapec",kt.to sposobuje. V podstate mi to vyznieva,ze cela lutost je Tvoje ego. Lebo ak nieco robim vedome,tak zrejme,ze som si vedomy aj dosledkov a nevera pozitivne asi neprinesie. Manipulujes s nou,sebou aj s nami v prispevku. Si detinsky a plny seba. Prepac,ze takto na rovinu. Ale ak psycholog,tak kvoli sebe a otazke,co si saturujem a dokazujem poblaznenim inych dievcat a preco neprijimam zodpovednost za svoje skutky? Chces aby Ti zbalila veci? Ake jednoduche pre Teba by bolo toto riesenie. Znies ako slaboch. Vyriesila by za Teba otazku ako jej povedat,ze ju vlastne nelubis,len Ti vyhovuje istota a servis,kt.Ti poskytuje a nevazis si to. Asi ak by si si nou nebol tak isty....Je mi z tohto pribehu smutno a velmi dufam,ze sa poucis a stretnes zenu,kt.budes milovat. Jej prajem milujuceho a zreleho partnera.
@zuzudrnda s partnerkou nie som ani som nebol pretoze mi poskytuje servis a istotu pane boze 🙈 ak mas Ty taku skusenost s muzmi, neznamena ze je taky kazdy.
Tiez si nemyslim ze snou manipulujem a manipulovat niekoho tu je asi posledne o co by mi v zivote slo.
Ostatne moze byt pravda, neviem to posudit, priznavam ze mozem byt nato cele len slaboch.
😁 To je trápne, čo tu chceš počuť? Ja neviem nikomu poradiť, ale za mňa... Ja by som sa s tebou rozišla ihneď.
@lanister moj muz mal rovnaky postoj k byvalej partnerke, boli spolu skoro 10 rokov, s tymto pocitom zil 4 roky. My sme sa spoznali pred koncom ich vztahu. Skratka muz ju mal rad a nechcem jej ublizit, bola voci nemu velmi loajalna, spolahliva a tiez on bol pre nu slnko o kolko ktoreho sa tocil cely jej vesmir a preto ju nechcel opustit, lebo sa bal, ze zostane sama kvoli veku a nebude mat deti a ze jej to strasne ublizi. Osobne som mu neskutocne vynadala ako moze byt taky sebecky hajzel voci tej zene, ked vie, ze jej nevie dat to co ona chce a napriek tomu nema gule povedat jej to do oci a urobit to najlepsie pre nu a nechat ju ist. A ja som mu povedala, ze o takeho sraba tiez nestojim 😊 Lebo viac ako o nu sa bal skor svojho pocitu viny len si to nechcel priznat. Dnes je kocka vydata. My zas mame spolu 2 deti. Tvoje ulety podla mna suvisia skor s tym, ze tvoja partnerka nie ne pre teba ta motivacia, aby si to nerobil a nie s tvojou povahou. Clovek hlada, to co doma nema. Mozno ti chyba pocit vzrusenia vo vztahu. On doma nebol stastny, tak si to tiez kompenzoval kade tade bokovkami. So mnou to na 99% nerobi a to jedno percento moznosti skratka neriesim. Ale zas ja mam k zivotu a vztahu iny postoj. Pre mna bigotna vernost nie je alfa omega vztahu alebo prejav nehynucej lasky. Presli sme si inymi 💩💩💩 v zivote, ja hlavne kvoli svojmu zdraviu, kedy by to mozno iny muz vzdal. Pre mna je prejav lasky a stabilita vztahu to, ze je partner pri mne ked ho potrebujem a mam v nom 1000-% istotu, ze bude za mnou no matter what. To ci by si niekde obcas ulavil ja skratka neriesim, pretoze je to pre mna tak prizemna zalezitost, ze ja by som si kvoli tomu nikdy nenicila rodinu. Ja staviam kvalitu vztahu na uplne inych pilieroch. Mozno prave preto to nerobi. Aspon ja mam ten pocit. Nikdy mi nedal zamienku, aby som si myslela nieco ine. To asi clovek vyciti, ze sa nieco deje, co nie je s kostolnym poriadkom. A ak to aj robi, tak to potom robi dobre 😊 neviem, ja nerobim doma colomba. Ale to je moj postoj a my to mame vydiskutovane. Pre niekoho je ta vernost prave to, na com stavia hodnoty vztahu a treba to respektovat a pokial nevies partnerke poskytnut to, co by ju robilo stastnou, treba si to vydiskutovat a byt gentleman a nechat ju ist. Podla toho co pises usudzujem, ze je to ten pripad, ze partnerka na tebe vysi emocionalne napriek tomu, ze vie o tvojich uletoch, ticho ich toleruje, ale v dusi ju to strasne trapi, ale povie si, ze radsej prezije tuto bolest akoby si mal odist. Ja osobne ako clovek, ci zena alebo muz, si neviem predstavit zit s pocitom, ze zijem s niekym a vedome aj ked nechtiac mu ublizujem. Ked to neviem prestat ani kvoli nemu robit, tak to skratka nie je dobry vztah ani pre mna ani pre neho a je to trapenie pre oboch a strasna neucta voci druhej strane a voci jej emociam ku mne.
@lanister
Ja neviem...podla mna je jedno co teraz urobite.....pridu dalsie prekazky...nikdy to nebude ruzove....... nepytaj sa druhych co mas robit.....nie su tebou....najlepsie si rozumies ty sam...spytaj sa svojho srdca. .
@lanister ...pozri, aj Boris Kollar ma svoje portfolio zien ktore za nim idu...dokonca aj ked vedia ze osuka vsetko co neutecie...mozno si snubenica povedala "co uz, stara som, chcem decko, mozno aj dve...keby to nedopadlo, vyzivne nebude najhorsie, tak do toho idem"...mozno pre nu nie si az taky "vesmir", mozno to ma celkom dobre spocitane 😉
Vrat sa na zaciatok svojho prispevku a precitaj si ho v opacnom garde.Chcel by si partnerku, zenu, ktora by ti nemohla slubit vernost a prilezitostne sa bozkavala s muzmi, ktorych stretne zivotom len tak pre potesenie? Od bozkov k sexu nie je daleko. Ono sa hovori nikdy nerob to, co sa sa ti nepaci tebe. Myslim, ze si este nedozrel do vazneho vztahu a tvoja priatelka nie je ta prava pretoze hladas to, co ti chyba. A mozno to mas dozivotne a chce to partnerku, kt. ma tie iste potreby mat popri tebe inych muzov.
@lanister ak zatial k sexu nedoslo,moze dojst casom. Ste spolu este kratko a ty si uz vystriedal tolko zien. Ty ju nemilujes,ty ju lutujes. Medzi lutostou a laskou je vo vztahu tenka hranica. Ked sa jej nevies vzdat,chod ku psychologovi,snaz sa napravit. Vsetko je o ovladani sa a mozno aj sebaucte. Mne by svedomie nedovolilo podviest partnera a to som mala dovody aj prilezitosti.
Povedz jej pravdu, a už je na nej,čo spraví. Ano, pravdepodobne ta necha, teda ja by som to urobila, lebo vernosť je pre mňa veľmi dôležita a neviem pochopiť, ani akceptovať, ak dakto "nedokáže byť verný" je to vec rozhodnutia, chcem byť verná, tak budem. Zmenit sa nezmenís, veď si úprimne povedz, co by ta donútilo nehľadat iné ženy? Vravíš, ze ju miluješ, čiže láska asi u teba nestačí, tak čo ine?Úcta? Veľmi ju k nej nemáš, podľa toho, čo píšeš a robíš. Bud férový, a nechaj potom rozhodnutie na nej. Ak to bude akceptovať, tak potom je to jej vec, ale úprimne by som sa takej žene čudovala
@lanister jedno pozitívum na tebe vidim- nechceš ju ďalej trápiť, lebo nevieš, či dokážeš byť verný.......a preto jej to aj takto povedz, tak ako si to napísal pre nás. Možno by som na tvojom mieste uvažovala nad tým, či nebude lepšie si len užívať a neviazat sa aby si aj ďalším ženám neublížil. Pravda je síce bolestivá ale časom ti bude za ňu aj vdacna
Ty si fakt partner na pohladanie. Partnerka nech si nájde niekoho, kto si ju zaslúži. A ty si užívaj sex kade chodíš a dufaj, že raz si nedonesies domov nejaký suvenír.
@lanister Po narodeni dietata zena nema na muza cas. Je vystavena zo vstavania ku dietatu, zo zodpovednosti, ktoru zrazu k cudziemu zivotu pociti. S vacsinou muzov narodenie dietata nezamava tak, ako so zenami. Naopak, zacnu si vsimat nejake to kilo naviac, co zostalo zene z tehotenstva, kruhy pod ocami zeny, to ze o seba niekedy uz nedba tolko ako volakedy, uz im nepride tak sexy. A vies preco to je? Pretoze su to mali chlapci, nie muzi. Muz si zela dieta, pokracovanie svojho rodu. Muz si zela starat sa o rodinu, ochranovat manzelku a deti, pomahat jej, zucastnovat sa na vychove a opatere deti. Muz prijima zodpovednost. Chlapec sa jej vzdava. To ze muz sa sprava zodpovedne dokaze byt tak neskutocne sexy - ze ta stastna zena, co ma takehoto naozaj uz dozpeleho a dozreteho muza a nie chlapca, tak si moze dakovat. A vtedy je aj ona znovu a znovu sexy, len je to uz aj cez ine zazitky, ide do ineho stadia laska, uz to nie je len o fyzickej pritazlivosti, ale o spolocnych hodnotach. Odporucam stranku muzom.sk - tam je to presne od chlapa chlapom rozpisane 🙂 Nepytaj sa zien, ako sa stat muzom. Zamysli sa, ci mas nejakeho vo svojom okoli, alebo ste vsetci len nevyzreti chlapci, ktori si este potrebuju uzit. V takom pripade si uzivaj, ale neviaz sa, netrap zenu, co je uz v myslienkach kus dalej ako ty 🙂
@lanister no, ja ti dam radu. Stan si pred zrkadlo. Dvihni obe ruky a silno, velmi silno pouzi stereo. To znamena, ze sa prefackas z obidvoch stran co najsilnejsie. A potom si pobal veci a odid, ak je ona v tvojom, pobal jej veci a pochopi. Nevysvetluj nic, radsej mlc, vobec neotvaraj usta. Otvaraj ich vsade len nie s nou. A nechaj ju ist, bude jej dobre bez teba. A ak by si chcel s niekym v buducnosti nejaky vztah, vzdy sa radsej prefackaj, co najsilnejsie! Amen.
Ty si verní muž ani raz nebol sex... To ze koketujes... Akurát ti to dobre robí na tvoje ego... Muži si týmto niečo dokazujú že sú ešte stále "borci" ... Ako ver tomu ze raz keď budeš o čosi starší múdrejší toto fakt k životu potrebovať nebudeš 😉

Narkomani dokazu abstinovat, alkoholici.dokazu abstinovat, fajciari dokazu abstinovat.... ja si skor myslim, ze si "iba bozkavanie" za neveru nepovazoval, nevidel si v tom problem a bol/si hrdy, ze nedoslo k sexu. Lenze zrazu si zistil, ze snubenica ma na to iny nazor a nie som si ista, ci vobec rozumies, preco to je pre nu problem. Skus sa nad tym zamysliet, mozno s niekym porozpravat, mozno aj s odbornikom alebo viaverymi, utried ai v hlave priority a tak sa rozhodni. Po svadbe, po detoch pridu tie prave skusky a tazke casy, kedy niekedy zo zdravotnych dovodov nie je sex mozny cele mesiace (a v pripade umeleho oplodnenia, rizikoveho tehotenstva sa pravdepodobnost zvysuje). Myslim si, ze by bolo fer vylozit karty nastol vopred, povedat, co si ochotny a co nie a radsej nech ostane sama teraz slobodna ako neskor slobodna ci rozvedena mamicka. Tym nechcem povedat, ze nemate sancu, ale Ty sa musis rozhodnut za "kolko" Ti ta sanca na spolocny stastny zivot stoji a co vsetko si do toho ochotny investovat resp sa coho vzdat.
@lanister