Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou
Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞
Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...
Vykašli sa na na nu
Nájdi si inú priateľku, tato hľadá sponzora a nie priateľa
Ťahá ťa dole, prehodnoť tento vzťah. Nebudem ti písať, kašli na ňu, sám si musíš uvedomiť, čo je tvoja priorita. Nezmeniť prácu lebo nepracujúca priateľka nechce? neblázni.
@fil1p21 našiel si si rozmaznaného fracka, ktorého zjavne veľkoryso živia rodičia a ktorý je extrémne lenivý a zjavne aj hlúpy. Máte naprosto rozdielny prístup k životu a k hodnotám (tvoj je správny) a to sa asi nezmení. Utekaj
Komunikovať s ňou som sa o tom snažil ale tvrdila že na prvom mieste má byť priateľka a žiadna práca, rodina. Ak zahodím náš vzťah tak možno už nestretnem ani ďalšie dievča a ostanem sám 😞
Komunikovať s ňou som sa o tom snažil ale tvrdila že na prvom mieste má byť priateľka a žiadna práca, rodina. Ak zahodím náš vzťah tak možno už nestretnem ani ďalšie dievča a ostanem sám 😞
@fil1p21 píšeš že máš 21 rokov, alw zmýšľaním snáď 81 …..fakt si myslíš že už žiadne iné dievča nenájdeš?
@fil1p21 vykašli sa na ňu, včera bolo neskoro, si mladučký, máš minimálne desať rokov na hľadanie tej správnej. Radšej byť pár rokov sám, ako ich zabiť s niekým takým
Nie, nema ta na prvom mieste. Je to klasicke zakecavanie toho, ze tam ma seba. Vsetko, co robi pre svoje pohodlie, obracia, ze je to vlastne tebe v ustrety (veci typu, aby mala viac casu na teba, peniaze nie su vsetko, s rodinou treba byt a pod. A aby tak nekricalo, ze ona sedi na zadku a ty nieco robis, huci do teba, ze mas byt s nou, a ked zarabas, si vlatne sebec a mamonar.).
Tato dievcina ta vedome taha dole k sebe na svoju lenivu urovne, aby tak nevynikalo to, ze je v skutocnosti leniva ona.
Urcite nenajdes lepsie dievca, ak s nou ostanes. Kazda lepsia v okoli sa minie s niekym sikovnejsim, kto nestraca cas s lenivou zenou. Potom ti naozaj ostanu uz len tie menej schopne.
@fil1p21 našiel si si rozmaznaného fracka, ktorého zjavne veľkoryso živia rodičia a ktorý je extrémne lenivý a zjavne aj hlúpy. Máte naprosto rozdielny prístup k životu a k hodnotám (tvoj je správny) a to sa asi nezmení. Utekaj
@danica2711 áno živia ju rodičia, dokonca aj keď ide na nákupy s kamoškami tak jej peniaze dávajú rodičia. Ja som jej povedal že mne nikto neplatí moje odvody, jedlo, poistku na auto, prispievam na domácnosť... a nato odpovedala že by som mal viac šetriť a tráviť čas s rodinou
@fil1p21 máš aj desať rokov na nájdenie ženy a založenie rodiny, nemusíš ostať s prvou, ktorá prejavila záujem ale inak si vôbec nevyhovujete.
Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...
@fil1p21 tvoja frajerka este nedospela na zodpovednost za vlastny zivot. mozno ani nikdy nedospeje, stracas s nou cas. Ty si roumny mlady muz, ktory vie co chce. Chod si za svojim cielom. ked to frajerka nechape, je to jej problem, nie tvoj.
@fil1p21 vykašli sa na ňu, včera bolo neskoro, si mladučký, máš minimálne desať rokov na hľadanie tej správnej. Radšej byť pár rokov sám, ako ich zabiť s niekým takým
@anonym_234e84 normálne dievča možno už ani nenájdem a nechcem ostať sám, mám len 21 rokov to je pravda ale nájsť normálne dievča v dnešnej dobe ktoré má nejaké ciele, ambície je dosť ťažké...
Vies ako dalej, rozid sa s nou. Chces po svojom boku cloveka, ktory nema zaujem pracovat a ma v plane spoliehat sa na peniaze od rodiny?
Nie, nema ta na prvom mieste. Je to klasicke zakecavanie toho, ze tam ma seba. Vsetko, co robi pre svoje pohodlie, obracia, ze je to vlastne tebe v ustrety (veci typu, aby mala viac casu na teba, peniaze nie su vsetko, s rodinou treba byt a pod. A aby tak nekricalo, ze ona sedi na zadku a ty nieco robis, huci do teba, ze mas byt s nou, a ked zarabas, si vlatne sebec a mamonar.).
Tato dievcina ta vedome taha dole k sebe na svoju lenivu urovne, aby tak nevynikalo to, ze je v skutocnosti leniva ona.
Urcite nenajdes lepsie dievca, ak s nou ostanes. Kazda lepsia v okoli sa minie s niekym sikovnejsim, kto nestraca cas s lenivou zenou. Potom ti naozaj ostanu uz len tie menej schopne.
@moonlight1210 aj som jej povedal či by sa nechcela začať učiť nejaký cudzí jazyk tak odpovedala že jej to netreba a mne vraj stačí anglický jazyk že ďalší cudzí jazyk je zbytočný. Ak som jej navrhol pozerať filmy po anglický tak odpovedala že ona také pozerať nebude že je to zbytočne a nevie to preložiť.
Takéto lenivé tupelo nie je žena do života
@fil1p21 máš aj desať rokov na nájdenie ženy a založenie rodiny, nemusíš ostať s prvou, ktorá prejavila záujem ale inak si vôbec nevyhovujete.
@januska12323 čas mám ale veď ak chcem založiť rodinu tak sa chcem s dievčaťom poznať zopár rokov a ak to skúsim s inou a po pár rokov sa rozídeme ta skončím v 30 sám 😞
Veď tak a akú radu teda pýtaš? Rozísť sa nechceš, výhovoriek má milión na všetko,no tak sa potom s tým zmier a ber ju takú, aká je, pretože, bohužiaľ nenaprogramuješ ju podľa svojej vôle. 😏
Nájdi si inú táto ťa bude ťahať len dole
Vies ako dalej, rozid sa s nou. Chces po svojom boku cloveka, ktory nema zaujem pracovat a ma v plane spoliehat sa na peniaze od rodiny?
@crazy_cat_lady to nie ale už ma predstavila aj rodine a o rodinu by chcela aj zásnuby, včera ak mi to povedala tak som povedal že by som chcel čas. Dozvedel som sa že ani jej matka nikde nerobila lebo pracovala len mesiac v nejakej kaviarní a sa jej nepáčilo tak odišla.
@moonlight1210 aj som jej povedal či by sa nechcela začať učiť nejaký cudzí jazyk tak odpovedala že jej to netreba a mne vraj stačí anglický jazyk že ďalší cudzí jazyk je zbytočný. Ak som jej navrhol pozerať filmy po anglický tak odpovedala že ona také pozerať nebude že je to zbytočne a nevie to preložiť.
@fil1p21 musis pochopit, ze ty smerujes hore. K sebarozvoju, zodpovenosti a samostatnosti.
Ona ta taha dole. K liknavosti, lenivosti, neschopnosti.
Akurat ma podrezanejsi jazyk, tak si to vie prekrucat a manipulativne obhajovat, akoby robila zasluznu pracu hodnu nobelovej ceny mieru za rodinu.
Ale robi figu borovu. Len sa vyhyba zodpovednosti.
A ty sa este citis ako zly clovek preto.
Je na tebe, ci s nou ides stracat cas (pre jej peknu tvar a postavu) a prenechas schopnejsie devy inym chalanom. A o par rokov, az pochopis, ze je pripravena len ludi okolo seba pouzivat, tak sa rozhliadnes po inej a zistis, ze tie lepsie su uz prec.
Pamataj si vsak jednu vec: s povahou budes zit, nie so vzhladom.
Kazdy co uprednostni vzhlad pred povahou, po 40tke, ked to ide s krasou dole vodou, zistuje, ze vzhlad uz nic moc a ta povaha je neznesitelna. Akurat uz su tam spolocne deti, majetky a tazko sa nieco s tym robi.
@fil1p21 znies ako rozumny chalan, tak nechapem, co ta pri nej drzi. Je to leniva rozmaznana hnida a drzi ta pid papucou, este ani nie ste manzelia. Vobec nie je tazke najst normalnu zenu, len by si musel otvorit oci a prestat sa ľutovať. Coho sa bojis, ked sa s nou okamzite rozides? Mozes byt aj chvíľu sam, nie? Nemyslim do 30, ale nemusis sa preboha v 21 rokoch viazat, este s takou lemrou. Cely zivot na nu budes robit a ona bude minat, treba ti to?
Jej retorika sa zmeni, ked vyschne prud € od rodicov, potom bude najlepsie aby si makal 24/7 a vas vztah prejde do roviny ona ti da a ty zaplatis. Na tvojom mieste by som nosila celotelovu gumu, lebo ked bude dieta nebude makat do konca zivota … max rodit ako jablon. Evidentne nestuduje, nepracuje … manualna praca sa jej nepaci a tazko povedat, ci je leniva alebo nema kapacity na viac. Si mlady a naivny .. … ale v tvojom veku je xy normalnych bab, ktore pracuju, studuju a maju nejaky ciel. Jeden normalny chalan si najde babu a nemusi brat prve tupelo, co mu sa na teba prilepi, ked donesie vyplatu. Na posledny komentar … snad nie si taky sprosty, ked umre otec, budes ty ten somar co sponzoruje celu rodinu…
@viestta ja by som bol najradšej zato žeby si našla prácu a mi dala trochu voľnosť keďže ani kamarátov nestíham lebo tvrdí že ju musím mať na prvom mieste
@fil1p21 ale ona nechce pracovať a nechce, aby si pracoval ani ty. Chce, aby si jej sedel pri zadku, počúbal ju na slovo a aby vás sponzorovali rodičia. Takto chceš žiť? Vyzeráš byť rozumný mladý muž, tak si to nepokaz s týmto rozmaznancom. Si mladý, žien ešte bude. Nepokaz si budúcnosť.

Ale vieš čo máš robiť len si k tomu ešte nedospel.