icon

Neviem ako zladiť rozvod, dieťa a vzdialený vzťah

luciaka123
10. apr 2024

S manzelom sme pred rozvodom,v maji mame prve pojednavanie,uzavreli sme dohodu.Sme spolu viac ako 11 rokov,5 rokov sme manzelia a mame spolu 4 rocneho syna.Viem,ze ma budete viacere odsudzovat,ale uz polroka sa stretavam s muzom,ktory vsak byva 200km odomna.V podstate mame "vikendovy"vztah.Manzel o nom vie,toto mame medzi sebou vyriesene.Nase spoluzitie,ci zostat spolu,je uz nemozne.Dohodli sme sa na striedavej starostlivosti,po tyzdni.Suhlasila som,pretoze som sa bala,ze o syna pridem,ze bude zvereny muzovi.Byt,v ktorom byvame,totiz nadobudol pred manzelstvom,a ja sa budem musiet odstahovat.Minuly rok som bola kvoli psychickym problemom vacsinou doma,cca polroka som robila homeoffice.Nasetrene nemam nic.Nemam kam ist.Byvanie v jeho byte mi sposobuje zataz,Zacali sa do nas starat aj nase mamy,co mi tiez nepridava na lepsom znasani situacie.Kvoli synovi by som rada ostala v Bratislave,aby som mu bola blizsie.Viem,ze mi poviete,ze mam ostat v Ba,ale muza,ktory byva daleko,lubim.Citim,ze keby sme boli spolu,je mi ovela lepsie,ako byt sama v nejakej prenajatej garzonke v Bratislave.On sa bohuzial kvoli praci prestahovat nemoze.Neviem,ako vsetko toto sklbit,tak aby to bolo prijatelne pre vsetky strany,som v koncoch.Mam cez 40 a v podstate budem zacinat odznova...

Strana
z2
dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Ale budete mat obaja deti v striedavej a byvate 200km od seba? Ako to riesit? Najrozumnejsie pre vsetkych zucastnenych rozchodom. Obaja si najdete partnerov inych.

madeincssr
10. apr 2024

@dadis podla mna o tomto pripade az tolko nevieme, aby sme mohli vyslovovat taketo radikalne rady. Ved mozno su jeden pre druheho ti pravi, 200 km tiez nie je 2000 km, ked sa ludia lubia, dokazu vyriesit (casom) vselico. Ale aj podla mna by mala AUTORKA zacat tou garsonkou v BA a dalej cas ukaze (hlbku noveho vztahu, vztahy s detmi oboch stran, vztahy s ex-ami...)

dadis
10. apr 2024

@madeincssr Nemyslim si, ze su pravi a nepravi partneri. V zivote mozeme stretnut niekolko kompatibilnych partnerov. V ostatnom suhlasim.

olimuc
10. apr 2024

“vikendak” sa neprestahuje kvoli dietatu - jeho dieta je na prvom mieste, (nie ty a je to uplne v poriadku) ale ty kvoli chlapovi nad tym uvazujes … na tom by nebolo nic zle, v tyzdni ked je tvoj syn u otca, ale povazujem za hlupost aby si mu prispievala na najomne. Staraj sa o to, aby si sa zabezpecila sama a potom pendluj ako chces … ked Ti vztah nevyjde, nebudes mat ani nasetrene ani strechu nad hlavou…

dadis
10. apr 2024

@olimuc Presne, ved na predlzeny vikend moze chodit vikendak k nej, ked nebude mat tyzden s dietatom. Stale nerozumiem tej logike, aby mu prispievala na najom..

luciaka123
autor
10. apr 2024

@olimuc ano,tiez tak rozmyslam,ze ja si budem platit svoj najom v ba a on svoj najom...inak to asi nevidim.kazdopadne aspon to mam o kusok jasnejsie.a samozrejme moj syn je na prvom mieste.nechcem robit prilis vela zmien v jeho zivote.

dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Drzim palce ❤️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
personality
10. apr 2024

@luciaka123 na čo si to komplikujes, to si nevieš nájsť chlapa v BA?

anna777115
10. apr 2024

Autorka, ty si kompletna? Kvoli cudziemu chlapovi,ktoreho vobec nepoznáš chceš zahodit za hlavu svoj doterajši život a vlastné dieťa? Pišeš, že si mala problemy so psychykou. Myslim, že by si sa mala dať do poriadku po tejto stranke, lebo si narobiš vo svojom zivote, také problemy, že sa z toho nevymotaš.Veď, ty toho cudzieho chlapa vobec nepoznaš, kde maš istotu, či sa naozaj rozvadza a netaha to len na dve strany. Aký, vzťah je prosim ťa vikendový. Toto, čo tu čitamv poslednej dobe , uz je naozaj upadok civilizacie, alebo aspon strata zdraveho rozumu a usudku. Takyto postoj k zivotu, k hodnotám predsa nemozu mať styridsatroční ĺudia. Čo, potom čakať od buducej generacii!? Ja, netvrdim, že musiš zostavať v nefunkčnom vzťahu, ale treba veci dotiahnuť do konca a potom začínať niečo , čo bude mať aspoň hypoteticku buducnosť, o čom v tomto pripade, veĺmi pochybujem. Vieš, aký zmátok, musia mať v hlavach tie deti. To, už naozaj nedokažeš odisť zo vzťahu s cistym štitom a začať budovať nový život so svojim dietatom, bez nejakeho vikendoveho trtka, ktory je určite pre teba v tejto životnej etape, tá najvačšia vyhra....!?

retatka
11. apr 2024

Autorka prvý krok -neostávať v nefunkcnom vzťahu si urobila dobrý .Na rozdiel od žien ktoré ostávajú v nefunkcnom vzťahu z pohodlnosti a neschopnosti vziať svoj život do vlastných rúk a odzrkadlí sa to neskôr na deťoch ktoré nebudú mať poňatia o zdravom vzťahu …Chceš byt milovaná .ALE…ten tvoj víkendový muž môže kľudne ťahať dva rôzne životy a ty nemáš šancu ich na diaľku odhaliť .Dávaj pozor aby si neskončila zle .Toho chlapa nepoznáš .Chod do podnájmu a ži sama so sebou ,s dieťatom a pomaličky buduj vzťah ,poriadne si chlapa prever .

hope87
11. apr 2024

@luciaka123 po precitani vsetkych tvojich komentarov a vyjadreni, by som ti poradila určite si najst podnajom v ba - co najblizsie k synovi. Vztah zahadzovat nemusis ALE urcite neprisposobuj tvoje fungovanie ako matky, tomu vztahu. Praveze by to malo byt opacne. Tento tvoj novy vztah by si mala prisposobit vasej situacii a teda - budete aj nadalej "víkendoví frajeri"...do kedy, to cas ukaze. Mozno sa rozidete a mozno sa situacia po case vyriesi tak, aby ste vsetci boli spokojni. A ked budes mat ten podnajom, moze za tebou chodit, ci uz cez vikend alebo pocas dovolenky. Ked sa chce, vsetko sa da...ale urcite sa nenechaj dotlacit do spolocneho podnajmu vzdialeneho 200km, kde by si este aj platila polovicu najmu 🙄. Uz len to, ze by to ziadal, by bola pre mna "red flag". Plus, ako si sama pisala, financne by si nezvladla platit dva podnájmy, čo by bolo aj proti zdravemu rozumu. Ked je v rozvodovom konani, aj on sa predsa bude musiet odstahovat, nie? Kazdy majte vlastny podnajom a navzajom sa navstevujte vtedy, ked to bude mozne. Ak mas moznosti homeoffice-u, tak tym padom by si u neho niekedy mohla travit aj cely tyzden, ked bude syn prave u muza. Myslim, ze toto by bolo take najrozumnejsie riesenie...

domkakvet
11. apr 2024

@luciaka123 nech sa tvoj muz vystahuje z bytu, aj ked je jeho, mate dieta a nemas kam ist.

Strana
z2