Neviem koho ľúbim viac

15. júl 2023

Prednedávnom som mala partnera niekoľko mesiacov, ktorý sa mi malo venoval. Ako keby to bol samotár a stačilo mu aby sme sa stretávali 1-2x mesačne. Pre mňa to bolo málo a nepomohli rozhovory aby sme sa videli viac. Myslim si že má trochu ľúbil a je to typ človeka, ktorý nedáva veľmi city najavo.
Rozišla som sa s ním a bolo to ťažké pre mňa, pretože som bola do neho zaľúbená a ešte stále som. Neviem na neho zabudnúť. Je moja srdcovka.
Teraz mám krátko nového partnera. V správaní je zatiaľ taký muž,akého som si predstavovala. Venuje sa mi, či je víkend alebo niekedy aj cez týždeň, som rada že trávime čas spolu. Je pozorný a vážim si jeho vlastnosti. Keď ma chyby, uvidíme časom aké. Zatiaľ super. Páči sa mi a rozumieme si. Lenže nie je to taká chémia ako s predošlým partnerom. Nestratila som pre neho hlavu. Je to všetko fajn a som spokojná, ale neviem zabudnúť na predošlého aj keď dosť som sa natrapila s čakaním na neho a proste viem že stačilo by keby som bola rozumná. Len neviem ako si mám v srdci a v hlave urobiť s týmto poriadok. Mam pocit že asi bude musieť prejsť more času kým zabudnem.

annm81
15. júl 2023

Samozrejme, vybrať si musíš ty a nik ti v tom neporadí, ale ja by som ti napísala len jedno upozornenie - chémia VŽDY do 2-3 rokov vzťahu vyprchá. Ak chceš trvalejší vzťah, musí tam okrem chémie byť aj niečo viac.

jenn82
15. júl 2023

Toho predchadzajuceho chceš iba kvôli tomu, že si ho nikdy nezískala, nedostala si to, čo si chcela...aspoň môj pohľad.

anna777115
15. júl 2023

Nechápem, aká chémia to musela byť, keď mu stačilo, ťa vidieť raz do mesiaca.Chemia, musí byť na oboch stranách, lebo potom, to nemá zmysel.Poznala som veľa introvertov, ktorý v čase zaľúbenosti dokázali prekonať vlastný tieň.Podľa mňa, hľadaj ďalej, kde budú rovnaké city a nasadenie pre vzťah v oboch smeroch.

bororka
15. júl 2023

@jenn82 mám rovnaký.
Nenaplneny vzťah si so sebou môžeš niesť roky, kľudne aj navždy.
Nebráni však v tom, žiť plnohodnotný život.

zuzinka888
15. júl 2023

Zacinat si novy vztah, kym nie si " vyliecena" z toho predchadzajuceho nie je dobre. Terajsi priatel ma byt len naplast aby zahojil rany?? Preco si najskor neujasnis co a koho vlastne chces?

majada35
15. júl 2023

Ani jeden nie je vhodný partner. Naopak sa domnievam, že tá chémia je pre vzťah veľmi dôležitá. Osobne by som do vzťahu bez jej absencie nešla... To si potom hľadaj rovno kamaráta, ale zasa s kamarátom zdielat intímne chvíle, pre mňa rozhodne nie. Teda, hľadaj ďalej..kde to bude iskriť, aj kde to bude ladit... podobne hodnoty, záujmy a povahovy súlad a pod.

mirko84
15. júl 2023

To je jednoduche - ked sa vybera len z dvoch. Hod si mincou a ak budes spojojna s vysledkom, tak je to ten pravy a ak nebudes spokojna, tak podvedome chces toho druheho

zooeynka
15. júl 2023

Tak hlavne ten prvy ta mal u zadnice, na milion percent ta nelubil, takze cim skor na neho zabudnes tym lepsie. A druheho mi je luto, lebo ten ta chce, snazi sa a ty myslis na ineho....ktovie co by urobil keby to vedel....

zuzanapjat
15. júl 2023

Zamilovana si bola a si do predosleho len preto, ze si udrzoval odstup a ze si po nom musela túžiť a čakať na neho. Niekedy tie city su trvalejsie prave v takych pripadoch, kde je odmietanie...... ale rozisla si sa s nim, pretoze ta to ubijalo..... bolelo ta to. Takze sa na neho vyser. Casom by s nim chemia presla a ostal by len ten ubijajuci nenaplneny pocit.

rebrambora
15. júl 2023

Ak nevies koho lubis viac, tak nelubis dostatocne ani jedneho.

autor
16. júl 2023

@annm81 áno teraz mám partnera do budúcna myslím že super. Nemám pri ňom žiadne trápenie. Trápi ma len to, že mi občas uletia myšlienky predosleho vzťahu.

autor
16. júl 2023

@jenn82 Asi to takto bude. Neviem si to vysvetliť. Asi ma len trápi že s ním to malo byť takto a nebolo.

autor
16. júl 2023

@anna777115 preste to som mu vravievala že keby chcel tak by nevidel prekážky

autor
16. júl 2023

@zuzinka888 nemala som silu na to aby som to vzdala sama. Nechala som to a začala niečo nové akoby z trucu. Malo to byť chvíľkové ale rozumieme si, perfektne to klape.

autor
16. júl 2023

@majada35 teraz mám pekného milého v správaní úžasného partnera. A nechcem niečo pokaziť. Je málo takýchto mužov ktorí si naozaj ženu vážia.

svokrinjazykmonika
16. júl 2023

Aká som rada že som nikdy nemala v hlave taký bordel. 🤦

autor
16. júl 2023

@zooeynka presne si myslím že keby chcel tak by si vtedy našiel čas. A myslím si že nikdy by sa na tom nič nezmenilo.

autor
16. júl 2023

@zuzanapjat verím tomu že áno že je to tak že bola by som stále nespokojná.

madeline1
16. júl 2023

A nedalo sa s tym prvym zacat byvat? Boli by ste spolu kazdy den...co sa tyka druheho vztahu, preco si don sla, ked si zalubena do prveho? Potrebujes niekoho kto ti vyplni volny cas, alebo zivotneho partnera?

autor
16. júl 2023

@madeline1 ten prvý mi rozprával také veci do budúcna o výletoch, o spoločnom bývaní, ale neviem či by aj začal na tom pracovať, alebo by ostalo len pri rečiach.
Do druhého vzťahu dom išla tak, že dom prvému vravievala nech sa mi venuje, skúšala som vymýšľať program, vravela som že keď momentálne nemá peniažky (chvíľkovú finančný problém) tak mi to nevadi, môžme niečo lacnejšie nájsť, nejaké peniažky mám, a tak. Mám pocit že keď mal práve to hluché obdobie bez práce tak bol taký smutný. Chcela som ho podporiť že nevadí stáva sa, onedlho si nie o nájde a bude dobre. Len chcem spolu tráviť čas aj keby prechádzka v parku. Jemu sa nechcelo nikam chodiť. U neho som bola pár krát. Nedávno mi povedal že keby som ešte počkala doteraz tak by bolo všetko ok. Už pracu a výplatu ma. Ale aj tak sme mohli spolu byť aj bez peniažkov. Toto mi vadilo. Mne je málo vidieť sa 1-2x Mesacne. Delilo nás 15 km to je nič. Sme v kontakte občas, pomáhame si, pokecáme, no zakaždým som ja smutná potom.
Mne nový partner akoby dopomohol rozísť sa lebo nebola som toho schopná. Myslela som si že keď prestanem riešiť vzťahy a budem s niekým. Chodiť na kávu, výlety, tak že zabudnem. Zazixam teraz krásne chvíle s niekým kto je úplne super, veľmi si ho vážim, ale neviem srdcu rozkazat.

zuzinka888
16. júl 2023

Az tak asi nie, ked stale myslis na ex. Tak ako sa nemaju porovnavat deti- tak sa nikdy nemaju porovnavat partneri. Bud, ber( so vsetkymi+ a -, alebo nechaj tak.)

patricia255
16. júl 2023

Tak za prvé tu nešlo o to že mal vtedy menej peňazí. Sú proste taký ľudia ktorým netreba sa toľko stretávať, prejavovať pocity s lásku...
Ale tiež nerozumiem o akej brutálnej chémii tu hovoríš, keď si ho videla tak málo... Tu išlo iba o chémiu z tvojej strany...
Bola som raz s introvertom čo nerád chodil do spoločnosti, bola medzi nami fakt brutálna chémia a naozaj on chcel byť stále pri mne, aj po práci prišiel len na 20 sa pritulit a potom domov... Ale v zasade sa tyto ľudia nemenia a nečakaj že keby si s ním tak teraz ste spolu stále na výletoch a zábave...

Nie že ma ani poriadne nepotrebuje vidieť...

Za druhé, pre niečo si to ukončila a to "niečo" by tam znova bolo aj potom a keď chemia vyprcha tak budeš nešťastná ešte viac...

Za tretie, načo sa s ním stretávaš? Akože utni kontakty... Žiadne také sme kamoši a pokecáme s človekom ktorého máš rada a chceš s ním byť, nedajbože keď máš už iného priateľa... To je už nepekné správanie z tvojej strany a len ubližuješ sebe a predpokladám že súčasný priateľ a tomto nevie...

A posledný dotaz... Je úplne normálne že ti niekto chýba, kto bol v tvojom živote istý čas dôležitý... Nikto ti nepovie kedy ti prestane toľko chýbať, môže to trvať kratšie, dlhšie, rok... Niekto to ma aj na celý život tieto úvahy
Ale nezabudni že ten človek už nie je tvoj partner, nie ste spolu a citovo sa k nemu viazať je len trapenie... Ale srdcu nerozkazeme, to viem aj ja z vlastnej skúsenosti

Naozaj ale buď sa k nemu vráť a užívaj si chémiu 2x do mesiaca alebo sa od neho odputaj čo najviac. Nič medzi

A dúfam že tá chémia nebolo len to že ti tvoj drahý doprial vášnivý sex, že ste si užívali keď ste sa náhodou stretli, lebo potom moja zlatá ťa len vytrtkal keď potreboval a nič viac neriešil...

kroska18
7. okt 2023

@sissy27 '''#

sissy27
7. okt 2023