icon

Neviem sa vysporiadať so starou láskou

1. máj 2020

Pekný deň vám všetkým. Zaujíma ma vás nestranny názor na môj "problém" schválne tie "" pretože úplne chápem ze sú horšie a väčšie skutočne problémy no mne to naozaj otravuje život.
Neviem sa vysporiadať už x rokov s nešťastnou láskou. Viem, poviete si malixhernost, dospej už... Miliónkrát som sa snažila, miliónkrát. Je to už choré ako mi zovrie celé vnútro keď sa náhodné stretneme, a keď vidím jeho šťastnú rodinku je mi fakt na nic.
Alw tak na nic že ma napína a chce mi obrátiť vnútornosti naruby. Všetky rozhodnutia v živote robím. Aby som sa mu/im vyhla no samozrejme to nevychádza vždy. Napr. Kde budem bývať, kde pôjde moje dieťa do školy, kde pôjdem na nákup, prechádzku. A všade sa len obzerám aby sa tam náhodou neobjavili.
Tuho premýšľam nad psychiatrom, lebo mi to prerastá cez hlavu, ale obávam sa že je to úplná blbosť a a doktor mi povie ci mi preskočilo že ho s takými malixhernost i dospelá stará krava otravujem. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️

Strana
z3
blavane
3. máj 2020

@j_anna Ver tomu, že sa mu to vráti. Hentoho chrontaka opustila žena, našla si iného. On si potom urobil decko s inou a presne som si vravela, taký hajzel a šťastný je, ale nebol. A to som nevedela. Všetko som sa ale podozvedala a samozrejme som si povedala, že tak ti treba hajzel. A tiež ma to sralo, že sa nerozhodol pre mňa, a len ma celý čas motal, využíval a klamal a tupaňa tupá som tam z neho omdlievala a odpadávala a všetko som mu žrala aj s navijákom. Lebo som tomu chcela veriť. Pritom to bol obyčajný úbožiak, troskár, zbabelec, plačko a slaboch. Len vždy som snívala o velkej láske ako z telenovely, kde všetci trpia a všetky tie sračky okolo, tak sa mi splnilo... 😂no nie nadarmo sa vraví, daj si pozor čo si želáš. Asi sa hnevá človek sám na seba, že uveril niečomu čo ani nebola pravda, lebo ten najhorší odrb je, keď odrbeš sám seba. 🤷‍♀️ To sa odpúšťa najťažšie. (PS: takýto ľudia nikdy nebudú šťastní, nech by tak na verejnosti navodzovali aj ten najúžasnejší dojem!) okrem iného, určite každá z vás mala nejakého kamoša, ktorý bol do vás strašne osudovo zamilovaný a stále vás chcel a pricupkal zakaždým, keď ste pískli... a tiež stále veril a dúfal, a pritom vy ste absolutne nemali záujem, alebo nerátali do budúcnosti s ním... a on veril, dufal... Tak si to skuste dať do opačnej strany. Niekedy ludia nechcu vidieť realitu a stale živia falošné ilúzie 🤷‍♀️

lylyjana
3. máj 2020

Tak v prvom rade, pokojne vyhladaj psychologa (nie psychiatra). Lebo to, ze sa tolko umaras v svojich myslienkach sa urcite niekde prejavuje - mozno tvoj manzel nedostava tolko pozornosti, kolko by si zasluzil, ty nie si tak stastna ako by si chcela,atd. Mozno si najdi zensku psychologicku, ze ta ako zena pochopi, ale zas aj muzsky psycholog moze byt fajn a ten ti mozno ponukne muzsky pohlad na vec 🙂
V druhom rade: podla mna je velka vec, ze si to takto pred sebou vies priznat, ze toto je otazka ega. Ty proste len chces pocut, ze si lepsia ako jeho zena, ze lutuje, ze si ta nevybral atd a v momente keby si to pocula ,tak prestane byt vlastne taky zaujimavy. Ty zazivas skor nieco co by v anglictine opisali ako LUST, nie LOVE. Cize skor tuzba ako laska. Tuzis po niecom, co si nikdy nemala a uz ked ti dali privonat, tak ti to bez vysvetlenia zobrali a nevratili. Akoze kazdeho by to nasralo 🙂 Ale treba ist dalej.
Pises, ze on by mal trpiet takymi myslienkami, nie ty. Tak ale ty mu nevidis do hlavy, on mozno mysli na ovela horsie veci. Ved ked uz terajsiu zenu podvadzal, tak asi nebude v poriadku. Ty bud len stastna, ze pan bozko ta ochranil od takeho utrpenia. Ta jeho zena mozno vie o jeho avanturach, ale na verejnosti celu energiu dava na to, aby sa tvarila ako stastna zena. To uz musi byt aky "stastny" zivot... Nemas im co zavidiet. TY si VYHRALA, ze si s nim neskoncila.
A rada: skus si mozno vsetko co v sebe citis dat na papier, zapalit to alebo pripnut na balon a nechat uletiet 🙂 mozno pomoze. Drzim palce!!!!

vanilka83
3. máj 2020

@lylyjana nadherne povedane lepšie by som to vazne nepovedala uzasne vcitenie a perfektny pohlad na vec uplne súhlasím 👍👏👏👏

yollanda
3. máj 2020

To, že mal o mesiac svadbu a podvádzal snúbenicu s tebou... hm, neviem či by bol vhodný partner pre teba

autor
3. máj 2020

Dámy, vdaka za každú jednu odpoveď, pohľad a rady. úprimne, pomohlo mi to, že som u Vás nasla pochopenie nie výsmech a poníženie, že som tu našla ženy s podobným alebo rovnakým problémom a ze nie som sama. Príspevok som písala s malou dušičkou, že ma skôr pošlete do hája s mojimi "pseudo problémami" ale nestalo sa. Ste úžasné, mate všetky moje veľké dakujem❤️❤️❤️

moonlight1210
3. máj 2020

@lylyjana tak ten balkon by som si rozmyslela. Dost, co ma problem ho stretnut v meste.
A teraz si predstav, keby to z balkona uletelo a zafungovali by Murphyho zakony a prave on by to nasiel a spoznal ich pribeh v tom - tak to by ... asi nerozdychala, keby jej potom napisal, ze nieco tak dobre na dobru noc este so zenou v posteli necitali. 🙂

Keby uz, volila by som to spalenie. Neostanu stopy.
A ked uz, volila by som pisanie rukou. Vtedy clovek viac premysla, co napise, ako napise. Zapaja sa do toho ovela viac, je to osobnejsie.
Mozno by som napisala cely ten pribeh este raz. Aby som si ho este raz “prezila”, znova si vychutnala tie pocity, ale zaroven hodnotila, kde som uz zacala robit chyby. Aby som si ich viac uvedomovala. A postupne by som si ho v tom pisani a prezivani minulosti odromantizovala a viac zrealnila. Trebars by som si aj vynadala. Pisala to ako svoju spoved, resp poucenie pre druhych. Nieco ako: co by som chcela povedat svojmu o 10 rokov mladsiemu ja, keby som mohla.

Da sa to ponat rozne. A ked sa z toho clovek vypise, potom to moze spalit a nechat to vsetko byt minulostou.

poopsie
3. máj 2020

To s tym napisanim je fajn napad ja som to robila pred nedávnom. Mala som strasne vela myslienok v hlave ohladom iného bývalého lebo som sa dozvedela, ze sa mu nepodarilo viesť usporiadany zivot a skoncil v base, napisala som to do mobilu a uz som sa k tomu nevratila.. Musim to aj vymazat :D. Pomohlo mi to..To bol dalsi debil v poradi co po rozchode uz nenasiel v sebe chut normalne komunikovat..

stellina1982
4. máj 2020

Fuuuu krasny pribeh na precitanie...skutocne to mozno vnimam ako velke ludske zlyhanie ,strach z odmietnutia....ako som pochopila ste sa teda obcasne stretavali zrejme ako kamosi ked ti on oznamil ze sa ide zenit.Napadlo ma ze ty si cely cas o jeho buducej zene nevedela? Muselo byt vam jasno predsa.alebo ked nebol s tebou nezistovala si s kym bol ?ok nebol to teda klasicky vztah.tu je dalsia itazka.vedel on vobec co ty k nemu citis ?a ty si vedela co on ku tebe? Lebo ak on ti povedal co k tebe citi a ty si sa len tupo cele roky na neho usmievala a mala k nemu jamaratsky pristup bez prejavu citov tak mozno chalanovi praskli nervy a chcel sa usadit a urobil to s prvou ktora mu prisla do cesty.a ked ti oznamil ze sa ide zenit tak ty si mu chcela prave vtedy oznamit ze to chces s nim skusit.no poviem ti a chapem ta ze rozumiem tvojim pocitom tvojej nevolnosti aj tvojim stavom...je to nieco nedokoncene neuzavrete...mozno aj on si zobral s trucu svoju zenu ako ty svojho mabzela...lenze tu by bolo dobre pozret sa na vas vztah aky bol ked ste sa stretavali.ako si sa ty k nemu stavala a pod...ja by som mozno sa s nim stretla sama z oci voci a povedala mu to co si mu chcela povedat ked sa ti oznamil ze sa ide zenit.mozno to ta cele roky tazi to nevypovedane .mozno keby sa snim porozpravas a priatelsky objimes mozno by sa ti ulavilo...viem na to treba odvahu...ale len tak zustis na com pocitovo si...mozno ti vyzna lasku a povie ze aj on to tak citi.alebo ta iba objime a povie ze on to tak nikdy necitil.kazdopadne tebe sa velmi ulavi.a budes moct zit spokojne dalej a budes vediet ci mas vlastne odpustit jemu ze sa s tebou zahraval alebo odpustit sebe ze ty si sa zahravala s nim.

kvetinka315
4. máj 2020

Mala som podobný prípad... Tiež som nevedela zabudnúť na jedného" čuráka " stretávali sme sa asi tri mesiace a napokon to skončil.. Mňa to strašne trápilo až som sa odsťahovala preč do hlavného mesta... Aby som ho nestretavala... To mi trochu pomohlo... Nový ľudia prostredie... Ale nie na dlho. Stal sa mi úraz v práci a musela som sa vrátiť domov lebo som ostala bez práce bez peňazí..na to som sa začala stretávať, hlavne to bolo kvôli sexu s bývalým priateľom, ktorého poznám odjakživa, ostala som tehotná a život plynul... Aj keď sa mi narodil malý, vždy keď som stretla toho dotičného mi zovrelo krk a srdce bilo osto6. Sém tam sme si napísali.. No vždy z mojej iniciativi. .. On si našiel priateľku aj sa s ňou poznám osobne a je to super baba... Postupom času som sa začala odputavať od toho,nepisat mu už mi to prišlo trápne a hlavne som si uvedomila, že ponižujem tým len samú seba... Vzťah ktorý som mala aj tak nevydržal... Momentálne mám vzťah, aj keď so starším mužom, ktorého veľmi Milujem a na toho "čuraka" už nemyslím vôbec...
Asi to bolo aj o tom, že som nebola skutočne zamilovaná do otca svojho dieťaťa, a tým pádom som sa stále vracala k tomu poslednému "zamilovaniu-poblazneniu"... Toť môj príbeh v skratke...

lylyjana
4. máj 2020

@moonlight1210 ja som si to predsavovala tak, ze napriklad pojed niekde sama uplne mimo, hoc aj do stredu pola a tam ten balon pusti 🙂 isto nie zo svojho balkona. Ale jasne, pre uplny pokoj na srdci radsej spalit a vtedy to uplne vymizne a nebude sa este trapit, ze nedajboze to cez pol Slovenska preletelo k nemu ;)

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
clarke
6. máj 2020

Odpustí mu bude ti lepšie a neboj karma mu to spočíta a keď nie tak mu chod dat facku a uľaví sa ti..

clarke
6. máj 2020

Kašli naňho aj keby ich stretneš tak ich pozdrav usmej sa a ver ze to ho na serie ešte viac keď uvidí ze si šťastná a ze si vyrovnaná osoba. Však máš dieťa manžela tak lub ich... Keďže oni sú to najdôležitejšie co máš

mirka4988
29. aug 2021

Viem pomoc

rakahaka
29. aug 2021

Ja som zazila nieco podobne ale ja som bola na tej druhej strane, ja som bola ta co “ublizila” aj tak ma to roky mrzelo. Bala som sa ho stretnut, chodit okolo miesta bydliska atd. Proste som sa nastvala, jedneho dna mu napisala, ospravedlnila sa a prisiel uplny pokoj celkovy 🙂 nemae problem sa stretnut, porozpravat sa o detoch, praci… proste si to vykomunikujte mozno. A ak to nie je mozne, proste odpusti, najdi knaza/psychologa a pomozu

mirka4988
31. aug 2021

Dobry viem vam pomôcť vratit spet partnera

tony128
Odpoveď bola odstránená
annamarin
24. máj 2022

@autorka vies mi prosim napísať a chvilu si so mnou popisat? Velmi by si mi tym pomohla. Prechadzam niecim podobným.

mirka4988
24. máj 2022

@annamarin dobrý

mirka4988
24. máj 2022

@annamarin mohla by som aj pomoc

riesska123
14. aug 2023

ako? odpustené?

Strana
z3