icon

Nevlastný syn nemá žiadne záľuby. Ako ho viesť k športu a pohybu?

18. okt 2023

Zdravím, nasla som si partnera, ktorý má 8r syna (z toho 3 roky je zvereny vyhradne jemu), sme spolu 2 roky ,teraz sa nám narodilo bábätko. Partner si musel nájsť druhu prácu takže nevlastného syna,kým nieje v škole, mam väčšinu času na starosti ja a začínam si čím ďalej tým viac všímať, že kým ho partner nevtiahne na bycikel, prechádzku alebo niekam tak toho chlapca nič nebaví, nemá žiadne záujmy a krúžky, doma sa väčšinou len hra, telka ,sem tam si kreslí. Teraz si mali v skole vyberať krúžky, on proste nechce ísť na žiadny. Pýtala som sa nato uz aj partnera, tiež nieje spokojný, ale že či ho má nútiť. Ako ho motivovať? Záleží mi na ňom. Ako ho viesť k nejakému športu? Krúžku? Aj keď doma niečo vymyslím, vždy mi príde ze to robí nasilu.

Strana
z2
janage
18. okt 2023

alebo niečo na spôsob skautingu, prežitia v prírode atď

autor
18. okt 2023

@miadi samozrejme ze sa mu venujem, učíme sa spolu, čítame si, hráme sa, len na tie výlety sa teraz moc nedá s bábätkom. Tak chodí väčšinou cez víkend len tatinom taky chlapsky deň. Partner vravel, že zo začiatku keď s ním bol sam tak nechcel syn ani na výlety a tak, lebo nebol nato u matky zvyknutý, potom si tieto činnosti obľúbil. Ja ho mam veľmi rada a na krúžkoch si možno nájde aj nových kamošov s ktorými bude môcť chodiť von. V triede ich je máličko chalanov, tak nemá ani moc kamarátov. Vidím keď sme aj medzi deťmi niekde, že tak opatrne nadväzuje tie kontakty. Ja to naozaj nemyslím zle, že by som ho chcela niekam odložiť, preto ho ani nechcem do toho nútiť aby to tak nevnímal, skôr ho nejako motivovať.

kristiii
18. okt 2023

Môj syn tiež nie je krúžkový typ, ale zas vždy mal a má nejakého kamarata/kamarátov, s ktorými trávi veľa času vonku (kolobežka, bicykel, futbal, florbal). V zime je to horšie, ale od jari do jesene je viacmenej do večera vonku, ak počasie dovolí. Čiže to nejak neriešim. Čo tým chcem povedať, tvoj syn možno tiež netúži po krúžkoch s cudzími ľuďmi, ale skôr po voľnom čase strávenom s blízkymi ľuďmi. Syn napríklad strašne rád hrával badminton, tak som ho prihlásila na krúžok, kde nikoho nepoznal. Ako jeden rok ho odchodil, aj mu to šlo, ale nechodil tam s radosťou, ďalší rok, keď trénerka volala, či má záujem, že by ho uprednostnila, nechcel. Tak som odmietla. Mne toto nutenie nepríde okej.

janage
18. okt 2023

A ako to bolo keď mal 6 a 7 rokov?. Lebo keď vtedy ste krúžky neriešili a robíte to teraz v dobe, kedy prišlo bábätko a tatino nemá čas, môže sa mu to javiť naozaj, že ho odsuvate.
Ak ste neriešili 2 roky, teraz len ponúkajte, úprimne mu povedzte prečo sa vám zdá ze by to bolo dobré a tatik nech mu sľúbi, že hocikoľko má práce, vždy jeden deň v týždni bude len a len ich, že na tom sa nič nezmení

lujza123
18. okt 2023

Ja som dceru “nútila”, jeden športový krúžok bol povinný , na tom som trvala. Hrávala volejbal a učila sa bojové umenie. Moja ale neznáša turistiku takže mala by výber keď nie krúžok bude cele víkendy šlapať
Teraz keď je na strednej už nemusí, ake len preto že majú super telocvikárku a ta im prichysta vždy taký workout že ledva chodia 😂😂
My spolu občas ideme na korčule, bicykel, plaváreň

Ale my sme doma taký akčný, športovo založený všetci takže pre mňa to bolo veľmi dôležité viesť ju k nejakému športu a zdravej strave.

autor
18. okt 2023

@janage tiež krúžky odmietal nechcel, priateľ ho nechcel nútiť, vtedy ale mal tatino iba jednu prácu a chodili každý deň von, koľko krát na celé pobedie, takže mal pohyb. Teraz s nim tatino trávi len víkendy, to vždy niekam idú spolu. Ja som sa do takýchto veci moc nestarala, vieš príde nejaká nova "teta" a bude sa montovať hneď do výchovy. Aj som dosť pracovala. Vtedy som bola ja tá, čo doma trávila väčšinou len víkendy. Preto si to všímam až teraz ,keď som zostala doma.

miadi
19. okt 2023

Tak da sa chapat ze je uzavretejsi ze si drzi odstup od novych ludi -deti .zranil ho vztah s mamou tsk si nepusti hnet kazdeho pod kozu . Neviem kolko mà babatko ale tak mozes ich brat oboch do parku .. Mozno tie kruzky nechce lebo nema predstavu o com su. Ze Keby tu aktivitu najprv robil s tebou alebo otcom Mozno by to potom chcel. Mozno nie je na športy. Mozete skusit coding ( programovanie) hudbu umenie. Alebo nejake hobby na doma . Lego modelovanie ..

autor
19. okt 2023

@miadi ďakujem

Strana
z2