icon

Nezhody so sestrou: Ako ich vyriešiť?

19. júl 2024

S mojou sestrou poslednú dobu stále máme nezhody medzi sebou. V skratke ona nepracuje na tpp, máva len dočasne brigády kvôli deťom, bývajú často choré a teraz cez prázdniny je s nimi doma. Jej deti majú skoro 6 a 9 rokov. Stále sa sťažuje že to s nimi nedáva doma, že odmalička s nimi vytrpela už dosť je z nich na nervy, stále skriekaju a robia si zle. Že nikto jej nechce pomôcť zobrať ich aspoň na týždeň preč aby si oddýchla a v duchu si nadáva že chcela malý vekový rozdiel. Ja pracujem v jednej firme, v auguste budem mať 2 týždne celozávodnu a teším sa na dovolenku. Že si to užijem so synom, mám 4 ročného škôlkara. Celý júl ešte chodí do škôlky potom budeme spolu. Volala som aj sestru či nepôjdeme niekam na výlet, no hovorí že nechce sa jej že jej deti sú strašne zlý a ledva čaká kedy bude september a nebudú doma. Ešte to teplo do toho nedáva to ona.

Strana
z2
janickacrazy
20. júl 2024

@brendaa vyhorenie môže byť aj z toho stereotypu, že je stále doma sama s deťmi, sú často choré, stále robí len to isté dokola doma, celé roky, tak už je z toho na prášky, možno má aj depresiu, určite by sa zišiel psychológ, len keď nechce, tak to je ťažko

autor
20. júl 2024

@sissy27 Áno mala len brigády ako som písala deti bývali často choré a každú chvíľu keď sú neake prázdniny tak ostáva doma. Ona hovorí že jej deti nie sú samostatné že stále niečo chcú od nej jesť piť na záchod asistovať, vymýšľať si hry stále na nich si musí dávať pozor.

sissy27
20. júl 2024

Ale prosim ta, to su vyhovorky. Ze skolopovinne deti nie su samostatne je len a len jej chyba - tak 9 rokov si vala sunky doma a nie je schopna ich naucit ani len zakladnym veciam?? Zdravym detom v tomto veku naozaj netreba stat za ritou, na zachode asistencia??? Jest, pit??? Co si nevedia nabrat pohar vody a zjest z taniera??
A prazdniny - wau… to uz je aka vyhovorka?? Zaujimave, ze ini rodicia si to zariadit vedia, dokonca aj single rodicia, pretoze im nikto ucty neplati…
Normalne grcat sa mi chce z jej lenivosti s vyhovoriek… ta by mala muzovi ruky nohy bozkavat za to, ze jej toto toleruje. Lebo ked uz ju 9 rokov nemusi do prace, tak decka by mala mat tip-top vychovane a nie ze im treba zadky utierat a vodu do pohara nabrat. A hlavne - vacsinu roka su cely den v skolke / skole, takze madam fakt len hnije od nudy.

brendaa
20. júl 2024

@janickacrazy nie stojím si za svojím nemôže byť vyhorená, ked sa nestará o svoju rodinu...
A nonstop určite deti nema choré to by boli 12x ročne...
Opakujem buď je lenivá, alebo je to psych. charakteru.
Doma si ju poznajú tak zrejme autorka napíše, kedy sa tak zmenila...

autor
20. júl 2024

@sissy27 Staršia má 9 mladšia 6 rokov. Nechodia celý školský rok do škôlky a školy bývajú často choré.

30katrusa40
20. júl 2024

@brendaa si myslíš že za to že sú väčšie sa niečo také štát nemôže. Mám podobne staré deti. Do práce sa nedostanem kôli synovi stavu. A áno predstav si mala som podobne obdobia.

brendaa
20. júl 2024

@30katrusa40 vola sa to rodina, starostlivosť o teba, deti a rodinu je o tomto...
Čo maju povedať samozivitelky matky a rodina ďaleko...
Autorka chce pomôcť sestre a neviem co na to ich matka.... Sestre by napríklad pomohlo keby dala deti do tábora a konečne by buchla možno šampanské...ak su často choré tak vhodné liečenie napríklad Šrobarov ústav... Vždy je nejaké riešenie ak je rodina, čo chce pomôcť... No ak nechce tak to je iné

30katrusa40
20. júl 2024

@brendaa a sú ochotný pomôcť ? Ak na to dlho akslali a zrazu keď je zle idú hasiť tak to je už sakra neskoro. Ľahko sa odsudzuje žena ktorá je doma s deťmi. Je to tak nastavené v spoločnosti.

brendaa
20. júl 2024

@30katrusa40 cítanie s porozumením😉.. Sestra ma problém, okrem iného teší sa na september... Neviem ako babka, keďze autorka témy neodpisuje

autor
21. júl 2024

@brendaa
@30katrusa40 Babka a dedko pomôžu keď vedia, aj keď rodičia majú už 70 koľko vládzu pomôžu sestre s deťmi. Začiatkom júla boli dva týždne u nich, sestra si zatiaľ porobila doma niečo upratala a oddychovala. Ku koncu už deti sa nudili u starých rodičov tak po 2 týždňov išli domov. Lenže sestre nestačilo ten čas na oddych ona by chcela ako keby stále oddychovať sa a nemať doma deti. Do táborov ich nedá lebo tábory sú drahé a hovorí že by tam nevydržali.

brendaa
21. júl 2024

Tak som to dobre pochopila...

culienka
21. júl 2024

Už som zažila, že pre niekoho môže byt už jedno dieta enormná psychická záťaž až taká že z toho môže mať aj fyzické problémy, aj psychické som už videla. Sestra spravila chybu že mala aj druhé dieta, lebo počtom detí sa náročnosť násobne zvyšuje 😂. A ešte ak sú deti náročnejšie že sestra ich nezvláda . V jednom prípade pomohlo, že žena šla do prace a v druhom to skončilo striedavou starostlivosťou. Sestra musí aj sama aktívne zistiť ako toto obdobie prekonať .

sissy27
21. júl 2024

Ja stale nechapem, co cakas od tejto diskusie, lebo na vsetko mas odpoved “neda sa”. Ono vies, v zivote to funguje tak, ze bud chces alebo nechces a vsetko ostatne su len vyhovorky.
Tvoja sestra ma funkcne manzelstvo, ma rodinu ochotnu pomoct, takze jej jediny problem je, ze nechce.

30katrusa40
21. júl 2024

Keby sa ju podarí dostať aspoň na preventívnu. Nemá náhodou kruhy pod očami ? Môže to značiť anémiu

Strana
z2