Nikdy tu pre nás nebol
Zdravím. S partnerom sme spolu 8 rokov, mame 4 rocnu dcéru. Partner je v zahraničí od jej narodenia. O všetko som sa starala ja, úver, zariadenie bytu, prerábka plus dieťa..za celé tie roky som ho prosila aby prišiel, vždy mal výhovorky prečo to nejde (peniaze, covid) .. stala sa taka vec, že som vážne ochorela a potrebovala som aby prišiel pomôcť, aspoň na týždeň za nami, bolo mi hrozne.. nemohol, vraj kvôli práci. Nikdy tu pre nás nebol keď som ho najviac potrebovala. Sľúbil, že príde nastalo, pred 3 týždňami, odrazu je to ďalší mesiac. Teraz si zobral maródku v práci kvôli soplikom. Keď som ho potrebovala ja, neprišiel. Všetku vinu hádže na mňa. Vraj prehanam som precitlivena atď. Že čo na tom nechapem ze príde o mesiac. Problém je v tom, že po tomto všetkom sa mi totálne sprotivil. Nie je zlý, v podstate je to flegmatik ktorého len tak hocičo nerozhodi.. ale toto všetko čo sa medzi nami stalo, naozaj je pre mňa ťažké to preglgnut že keď sme ho najviac potrebovali sa na nás s prepáčením vysral...
@sasa1310 veď píšem že toto je jeho chyba, zbytočná hypo?No neviem, či zbytočná a neviem koľko tú hypo majú.Ale nie každá hypo za dá vyplatiť cez mimoriadne splátky za 4 roky práce v zahraničí.
A on pracuje v USA či Austrálii keď chodí domov dva krát do roka na dva týždne?
.
@zuzanna24 si čakala, že ťa tu niekto podporí?😂
Nie ešte viac ti ho znusia...ty musíš vedieť či ho ľúbiš a stojí ti zato ešte to skúsiť. Ale asi áno, inak by si asi nechcela aby sa vrátil.
@bruneta880 inak som to myslela. Pri tom pracovnom tempe, že voľno len 4 týždne do roka musí mať minimálne zarobené natoľko, aby hypotéku brať nemuseli 🙂
nemá vzťah v zahraničí? mňa by to aj napadlo...
Dobre sa to 'zacina' ked ho rodina musela donutit aby sa vratil.
@zuzanna24 ked citis ze je to na prd uz teraz, tak ruzove to nebude ked budete spolu, jedine ze sa prisposobis jeho nature.
inak preco niesi s nim v cudzine, ja si osobne neviem predstavit ze moj muz prec a ja s detmi niesom pri nom. Preto sme sli do zahranicia obidvaja s dcerkou..
@sasa1310 ja chápem, ale podľa mňa ju brali predtým ako odišiel.
Ano. Vrati sa. No obavam sa,ze nie aki chces ty. Ale preto aby to ukoncil . Nema na to gule tak stale odklada. Tak to sprav konecne ty. Prestan snivat sen o vztahu/ rodine - a zacni konat. Zacni od zaciatku s niekym inym krory bude pre teba partnerom, priatelom milencom.....a nie iba platicom hypoteky a darcom spernii.
@bruneta880 tiež súhlasím, že ženy ma MK sú prehnane radikálne. Ale teraz uvažujem, aké peniaze by musel moj muž zarábať, aby mi to stalo za to vidieť ho 2x do roka. Za 4 roky v zahranici si clovek s dobrou pracou našetri toľko,aby sa uz mohol vrátiť domov a žiť spokojne bez stresov. Ak nenasetril, potom načo ostáva v zahraničí? Aj na Slovensku sa dá zarobiť niekoľko tisíc € mesačne a nemusel by obetovať vzťah s dcérou...
@zuzanna24 presne pre to sa rozvádzam. Tiež už chcel prísť v januári ale povedala som nech to už ani neskusa, zbytočne by si decká zvykli na neho a rozvod by bol ťažší pre nich. Takto sa v podstate nič nezmení lebo toto nie je rodina ako má byť. Mrzí ma, že prezivas to isté ale aspoň sme mali čas za tie roky zistiť, že ich vlastne už doma ani nepotrebujeme 🙂
@gejb ani mne by to za žiadne prachy nestálo.
Podľa mňa, si na to proste zvykneš...myslím príjem, a ťažko sa potom vracia, ak vonku za tú istú prácu, dostaneš tri krát takú plácu...
@bruneta880 určite. Ale čo z toho keď si bez rodiny, bez deti sám, ďaleko, v prazdnom byte? Zároveň, keď máš kráľovský plat, vieš si kupit letenku za pár šupov aspoň raz za mesiac ...keď chceš.
@gejb tak zase nevieme či jeho plat je až taký dobrý, a za tie roky tam určite niekoho pozná, ono je to proste zvyk a pohodlnosť.Ak navyše nerobí oficiálne, je dosť možné že niečo ako platená dovolenka u neho neexistuje...ale nechcem aby to vyzeralo že sa ho zastávam, chybu jednoznačne urobil.Je len na nich ako sa s tým popasujú, mňa len vytočili tie prudké reakcie, tu od niektorých žien, poďme ho hneď ukameňovať...a zase, ak by to aspoň trochu nechcel aj on, myslím, že ani jeho rodina by ho neprinútila aby sa vrátil, neviem... Každopádne tu hneď písať ako tam má inú rodinu a ako o tú svoju nestojí, mi príde fakt hnusné, keďže sa ňu staral po finančnej stránke, čo nieje málo. Aj keď ako žena mám tiež iné priority a toho svojho by som "von nepustila".😃
Myslím, že ti nerozumiem. Na jednej strane na neho tlačíš aj spolu s rodinou, aby sa vrátil späť, na druhej strane tvrdíš, že sa ti po tom všetkom totálne sprotivil. Tak chceš ho vlastne doma, alebo nie? Ak sa ti protiví, tak ho k návratu nenúť, nechaj ho tam kde je a žite ako doteraz, alebo sa rozíďte a nájdi si niekoho iného. Ak chceš, aby sa vrátil a zostal s tebou nastálo, tak sa snaž odpustiť a neprivítať ho s kyslou tvárou a výčitkami, lebo to by vášmu spoločnému životu vôbec neprospelo.
Keď si bola chorá a potrebovala si pomoc, prečo ti nepomohla tvoja, alebo jeho rodina? Bolo by to logickejšie, než ťahať kvôli tomu domov chlapa zo zahraničia.
@sasa1310 Vieš čo, ja mám manžela doma, ale v prípade choroby som uprednostnila pomoc mamy, ktorá je na dôchodku, než by som žiadala muža, aby si kvôli mne bral OČR. Nemôžeš poprieť, že je to praktickejšie a rodinu to menej finančne zabolí. Takže iróniu do toho neťahaj, naozaj sa na to pozerám len z toho praktického hľadiska.
Bohužiaľ, práve toto je riziko práce v zahraničí a vzťahu na diaľku. Toto skutočne ustoji nie každý pár. Znie to pekne, chlsp ide zarobiť, najprv na rok, potom dva, a postupne je z toho celý život.
Každý ste inde a mate v podstate každý svoj spôsob života. Ci to ešte zlepite, je veľmi otázne a ide o to, či budu chcieť obe strany.
Ono vidieť sa dvakrát do roka, skutočne je o ničom. Aj keby ste nechceli, odvyknete si od seba za ten čas.