icon

Nuda vo vzťahu verzus ohrozenie mentálnej stability

Včera o 16:12

Treti rok som v relativne dobrom partnerskom vztahu. Moj priatel je dobry clovek, taky bezny muz 21. storocia, ktory ma dobru pracu, je samostatny, postara sa o seba aj o mna, 100% poriesi v domacnosti vsetko co treba, nikdy ma vedome neurazil, neublizil, je nekonfliktny a viacmenej sa ani nehadame. Ked sme spolu zacinali, zdalo sa mi to ako to najlepsie co sa mi mohlo stat. Mam jednu z poruch osobnosti a tento konstantny pokoj co pri nom mam je pre mna to idealne a zdrave co potrebujem. Aj ked spolu zijeme, tak obaja fungujeme velmi samostatne v zmysle, ze netravime spolu vela hodnotneho casu. Na jednej strane je to pre mna super lebo mam vela volnosti, robim si co chcem tak ako ked som bola single, moj priatel neziarli ani nema nijake trapne pripomienky ci vycitky. Rovnako je to aj naopak. Doverujeme si. Mozno pre niekoho to znie super ale ja som po rokoch zivota emancipovanej zeny zacala mat pocit, ze by som chcela aby sa niekto o mna postaral. Obaja zarabam velmi dobre, on este o trochu lepsie ale vzdy sme sa na vsetko skladali napoly, na kazdu dovolenku alebo kazdy vyssi vydavok. Nepocitam pozyvanie do restik a take bezne financne nenarocne vylety. Musim tu zdoraznit, ze moj priatel ani zdaleka nie je nijaky zgrlos, ako sa to tu casto objavuje. Vzdy som zila v tom nastaveni, ze sa musim o seba postarat sama, tak mam vlastny byt, dobru pracu a materialne nijak nestradam. Mam tesne po 30 a zacinam mat pocit, ze mi tento vztah uz prestava vyhovovat ale zaroven to nie je nijak vyslovene zle, ze by som musela odist. Moj priatel aktivne nerobi nic negativne ale mne zacalo vadit, ze spolu netravime nijaky hodnotny cas(aj ked na zaciatku som to prave ocenovala, ze mi dava priestor na vsetky moje aktivity), ze nemame spolocne zavazky, ze nerobime take obycajne veci, ktore partneri spolu bezne robia, ze kazdy ma svoj vlastny zivot vedla toho druheho. Posledne mesiace mam pocit, že mi doslova vadi vsetko co spravi. Ze mam nejaku predstavu toho ako by som chcela aby nas vztah fungoval a on ju nenaplnuje. Ked mu poviem co mi vadi a chcela by som to zmenit, tak na to reaguje pozitivne ale realne sa nic nezmeni. Mam pocit, ze spolu absolutne nic nerobime. Teda to nie je moj pocit ale celkom realita. Kazdy si robime vlastny veceru aj robime vlastny nakup. On predo mnou nikoho nemal a jeho rodicia tiez nie su idealny priklad fungovania rodiny, tak to vnima tak, ze takto je to bezne.

Na jednej strane si poviem, ze nechcem v takejto partnerskej nude premarnit este dalsie roky zivota ale na druhej je moja porucha, takze si hovorim, ze mozno taketo konstantne pocity su asi to normalne a musim sa na to nejak naladit, ked nechcem roky zit ako na horskej drahe, co tiez pre mna nie je vobec ideal. Ani neviem aku cakam radu, len som sa potrebovala vypisat a mozno ked si to precitam neskor, tak ziskam nejaky nadhlad.

Strana
z3
zmrzlinka2021
Včera o 16:24

@anonym_autor

Sorry, ale ako chce on fungovať v manželstve a pri deťoch?

Podľa mňa je divny

autor
Včera o 16:25
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Podľa mňa je divny

@zmrzlinka2021 Tak manzelstvom samotnym sa nic zasadne nezmeni a deti zatial neplanujeme.

anonym_0f328b
Včera o 16:40

@anonym_autor prechodeny vztah... nemate ziadne zavazky, nebudujete nic spolocne, proste nuda

anonym_61e468
Včera o 16:47

@anonym_autor máš ho rada?čo robíte cez víkendy?resp.aku máš teda predstavu, že by ste mali žiť?Je tak dobrý, až je nudný🤪žijem s takým mužom 15 r, ale meniť to nebudem, keď čítam čo behá po svete a stačí mi pár zúfalých príspevkov čo sa tu píšu.A my máme 2 deti.Mas 30 r chceš raz deti, alebo on?

anonym_61e468
Včera o 16:48
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Podľa mňa je divny

@zmrzlinka2021 v čom sa ti zdá divný?

autor
Včera o 16:53
@anonym_61e468

@anonym_autor máš ho rada?čo robíte cez víkendy?resp.aku máš teda predstavu, že by ste mali žiť?Je tak dobrý, až je nudný🤪žijem s takým mužom 15 r, ale meniť to nebudem, keď čítam čo behá po svete a stačí mi pár zúfalých príspevkov čo sa tu píšu.A my máme 2 deti.Mas 30 r chceš raz deti, alebo on?

@anonym_61e468 Mam ho rada samozrejme. Teraz v zime su vikendy take, ze ja si idem zacvicit, cestou domov sa stavim na brunch pripadne na nakupy alebo si nejak inak vyplnim cas v meste. Ked pridem domov tak si podla situacie bud pozrieme spolu nejaky film alebo si kazdy doma robime svoje. Ja som dnes upratovala, on riesil nieco do prace. Vecer zvycajne on ide do kina a ja som doma alebo idem s kamosmi niekam na party, ale to skor vynimocne. Vacsinou som doma.

autor
Včera o 16:54

Deti zatial najblizsie roky neplanujeme.

autor
Včera o 16:55
@anonym_0f328b

@anonym_autor prechodeny vztah... nemate ziadne zavazky, nebudujete nic spolocne, proste nuda

@anonym_0f328b Asi mas pravdu. Ja som to ale brala ako vyhodu, ze mame obaja to svoje uz vybudovane

veselo_neveselo
Včera o 17:02

@anonym_autor vy zijete vedla seba, nezijete spolu. Aby ste si kazdy siel na vlastny nakup a spravil vlastnu veceru?
To ste skor FWB ako partneri.
Popracuj (ty) na tom, aby ste prepojili zivoty. Pozvi ho do svojho. Navar veceru pre oboch. Pozvi ho do kina. A dohodnite sa, ze nabuduce on.
Lebo ked len povies, ze "chcem spolu travit viac hodnotneho casu", tak to je take...nic. Konkretizuj.

venom19
Včera o 17:02

Ahoj, a preco nejdete spolu do toho kina? Tie oddelene vecere su tiez divne, teda ak nemate diamteralne odlisne jedalnicky. Ale ak ine nepozna, tak ho to skus naucit, ze sa da aj inak zit, ak ma zaujem. Lebo inac vyzera ako dobry muz. Ale inac, po rokoch vztahu aj nasa najcastejsia spolocna aktivita je vecer kuknut nieco spolu, po narocnych pracovnycch dnoch. 🙂 drzim palce

veselo_neveselo
Včera o 17:03
@anonym_autor

@anonym_61e468 Mam ho rada samozrejme. Teraz v zime su vikendy take, ze ja si idem zacvicit, cestou domov sa stavim na brunch pripadne na nakupy alebo si nejak inak vyplnim cas v meste. Ked pridem domov tak si podla situacie bud pozrieme spolu nejaky film alebo si kazdy doma robime svoje. Ja som dnes upratovala, on riesil nieco do prace. Vecer zvycajne on ide do kina a ja som doma alebo idem s kamosmi niekam na party, ale to skor vynimocne. Vacsinou som doma.

@anonym_autor z tohto to vyzera, ze sa nudis ty a chces, aby ta zabaval.
Naplanuj daco spolocne, musite si najst aktivity, co mozete robit spolu. Alebo aj nie, ked sa ti to nechce, tak bude lepsie sa rozist.

autor
Včera o 17:11
@veselo_neveselo

@anonym_autor z tohto to vyzera, ze sa nudis ty a chces, aby ta zabaval.
Naplanuj daco spolocne, musite si najst aktivity, co mozete robit spolu. Alebo aj nie, ked sa ti to nechce, tak bude lepsie sa rozist.

@veselo_neveselo Chapem co myslis ale ja mu to hovorim doslova konkretne. Nie ze chcem nieco robit. On sa nechce prisposobit mojim aktivitam, tak som navrhla, ze okej pojdem s nim robit tie jeho ale to sa mu nepozdava lebo ze on to chce radsej robit sam. Ja prave mam pocit, ze mu idem naproti a on len cuva. Navarit veceru neni problem, niekedy navarim pre nas oboch. Niekedy navari on ked mu poviem, ze nech navari aj pre mna. Len jemu to samemu nenapadne, ze by mohol aj pre mna urobit jedlo. Doslova mu to musim povedat. Nema s tym problem, len to akoby nevnima tak, ze toto je bezne a ze ludia to tak proste robia. On sa chce o seba starat sam a tym padom asi nejak podvedome ocakava, ze aj ja sa postaram ale ja to nechcem doslova stale sa starat o seba sama. Chapes ako to myslim?
@veselo_neveselo Ja sa nenudim, mam praveze velmi vyplneny zivot bez neho, prave aj preto sa zamyslam, ze naco a ci vobec taky vztah potrebujem. Ma vela kamaratov aj socialneho zivota, len nie s nim.

anonym_31dcf4
Včera o 17:15
@anonym_autor

@veselo_neveselo Chapem co myslis ale ja mu to hovorim doslova konkretne. Nie ze chcem nieco robit. On sa nechce prisposobit mojim aktivitam, tak som navrhla, ze okej pojdem s nim robit tie jeho ale to sa mu nepozdava lebo ze on to chce radsej robit sam. Ja prave mam pocit, ze mu idem naproti a on len cuva. Navarit veceru neni problem, niekedy navarim pre nas oboch. Niekedy navari on ked mu poviem, ze nech navari aj pre mna. Len jemu to samemu nenapadne, ze by mohol aj pre mna urobit jedlo. Doslova mu to musim povedat. Nema s tym problem, len to akoby nevnima tak, ze toto je bezne a ze ludia to tak proste robia. On sa chce o seba starat sam a tym padom asi nejak podvedome ocakava, ze aj ja sa postaram ale ja to nechcem doslova stale sa starat o seba sama. Chapes ako to myslim?
@veselo_neveselo Ja sa nenudim, mam praveze velmi vyplneny zivot bez neho, prave aj preto sa zamyslam, ze naco a ci vobec taky vztah potrebujem. Ma vela kamaratov aj socialneho zivota, len nie s nim.

@anonym_autor a aku mas tu poruchu osobnosti? Mas HPO?

anonym_03105b
Včera o 17:19

Za mňa zbytočne aj polemizovať. Takýto vzťah nie je podľa mňa vzťah do budúcnosti. Odcudzení ste si už teraz

autor
Včera o 17:19
@anonym_31dcf4

@anonym_autor a aku mas tu poruchu osobnosti? Mas HPO?

@anonym_31dcf4 Zamerne som to nekonkretizovala lebo to nechcem konkretizovat. Nebolo to zrejme?

anonym_31dcf4
Včera o 17:24
@anonym_autor

@anonym_31dcf4 Zamerne som to nekonkretizovala lebo to nechcem konkretizovat. Nebolo to zrejme?

@anonym_autor ak mas poruchu osobnosti, ziadny vztah pre teba nebude ok, lebo tvoje vnimanie je ine ako u zdravych ludi.

madeincssr
Včera o 17:28

@anonym_autor a mate nieco spolocne (hodnoty, nazory, zaujmy, sposoby travenia volneho casu, pohyb/sport, kulturu, vylety, dovolenky, konicky...)? Tesite sa jeden na druheho, ked ste dlhsie odluceni? Zas to vyzera na to, ze jeden druheho vobec nepotrebujete (co je dnes prevladajuci smer, ci "problem"?)

anonym_80ef98
Včera o 17:29

Vu ste z mojho pohladu spolubyvajuci. Nic viac. Urcite by som to nenazvala vztahom. Spavate vobec spolu?

anonym_6d1fc4
Včera o 17:37

Ste len spolubývajúci s výhodami. Toto nie je skutočný vztah, ktorý by vychádzal z lásky. Obaja ste sebci. Možno partner viac ako ty.

autor
Včera o 17:49
@anonym_6d1fc4

Ste len spolubývajúci s výhodami. Toto nie je skutočný vztah, ktorý by vychádzal z lásky. Obaja ste sebci. Možno partner viac ako ty.

@madeincssr Mame rovnake core hodnoty, aj ked nie vo vsetkom sa zhodneme ale to ani nevnimam ako dolezite. Ideme spolu aj na dovolenku tak 4-5x do roka a tam mam pocit, ze sa vieme tak naozaj naladit na seba a uzit si to. Vtedy je to ine a lepsie nez pri takom dennom fungovani. Obaja pracovne casto cestujeme a ano, chyba mi ked nie je doma a tesim sa nanho. Ja nemam pocit, ze by sme mali zly vztah alebo ze by sme sa nelubili. Len v praxi je to proste divne no. Este som to takto nezazila ale zaroven som uplje stabilna odkedy som s nim. Nemam absolutne nijake triggers.

@anonym_80ef98 Spavame, sex je OK.

@anonym_6d1fc4 Ako vyzera vztah, ktory vychadza z lasky? Uprimne sa pytam lebo ja mam pocit, ze sa lubime. Ale ano, sme sebecki, podla mna dokonca ja viac.

anonym_b25b8f
Včera o 17:57

Sledujem teraz takú babu na YT, Jillz Guerin. Možno by si u nej našla niečo inšpirujúce, ako trochu nakopnúť vzťah. Ešte by som to nevzdávala. Ak sa nepodarí, tak by som to ukončila.

anonym_7f7c45
Včera o 17:59

Po troch rokoch spolocneho byvania si robite vlastny nakup a vlastnu veceru? 😃 A dvaja ludia s nadstandardnymi platmi? To ako vyzera? Mate kazdy svoj kecup v chladnicke, rozdele policky, koho je co?

Za mna ste spolubyvajuci. Nazvat to vztahom len kvoli tomu ze asi niekedy aj mavate sex, no neviem...

majlo1234
Včera o 18:00
@anonym_autor

@madeincssr Mame rovnake core hodnoty, aj ked nie vo vsetkom sa zhodneme ale to ani nevnimam ako dolezite. Ideme spolu aj na dovolenku tak 4-5x do roka a tam mam pocit, ze sa vieme tak naozaj naladit na seba a uzit si to. Vtedy je to ine a lepsie nez pri takom dennom fungovani. Obaja pracovne casto cestujeme a ano, chyba mi ked nie je doma a tesim sa nanho. Ja nemam pocit, ze by sme mali zly vztah alebo ze by sme sa nelubili. Len v praxi je to proste divne no. Este som to takto nezazila ale zaroven som uplje stabilna odkedy som s nim. Nemam absolutne nijake triggers.

@anonym_80ef98 Spavame, sex je OK.

@anonym_6d1fc4 Ako vyzera vztah, ktory vychadza z lasky? Uprimne sa pytam lebo ja mam pocit, ze sa lubime. Ale ano, sme sebecki, podla mna dokonca ja viac.

@anonym_autor ja sa k tej laske vyjadrim. U mna konkretne vela ukazuje, ze sa staram-s laskou, o svojich nakblizsich a eada s nimi travim cas. Ze chcem ist s muzom na prechadzku, a do kina. Ze kym sme nemali deti, vylozene som si uzivala jeho spolocnost a zaroven starostlivost o neho. Nikdy som nenakupila len pre seba jedlo🤣

autor
Včera o 18:07
@anonym_b25b8f

Sledujem teraz takú babu na YT, Jillz Guerin. Možno by si u nej našla niečo inšpirujúce, ako trochu nakopnúť vzťah. Ešte by som to nevzdávala. Ak sa nepodarí, tak by som to ukončila.

@anonym_b25b8f Dakujem za tip ❤️

autor
Včera o 18:11
@anonym_7f7c45

Po troch rokoch spolocneho byvania si robite vlastny nakup a vlastnu veceru? 😃 A dvaja ludia s nadstandardnymi platmi? To ako vyzera? Mate kazdy svoj kecup v chladnicke, rozdele policky, koho je co?

Za mna ste spolubyvajuci. Nazvat to vztahom len kvoli tomu ze asi niekedy aj mavate sex, no neviem...

@anonym_7f7c45 Asi si to zle pochopila. To, ze si robime vlastnu veceru nema nic spolocne s peniazmi. Moj priatel je zvyknuty jedavat 4 jedla dokola a nie je uplne nakloneny tomu, aby som mu ja nejakym sposobom chystala jedlo. Niekedy ked ho doslova donutim alebo urobim niecoho viac tak si da ale nema to za potreby. Nakupy si robime kazdy zvlast ale obaja casto kupujeme take zakladne veci, ktore pouzivame navzajom. Nie je to nijak striktne ale vychadza to z toho, ze on fakt jedava len tie iste veci dokola a ja mam pestrejsi jedalnicek. Nechapem preco hned ten vysmech.

autor
Včera o 18:11
@majlo1234

@anonym_autor ja sa k tej laske vyjadrim. U mna konkretne vela ukazuje, ze sa staram-s laskou, o svojich nakblizsich a eada s nimi travim cas. Ze chcem ist s muzom na prechadzku, a do kina. Ze kym sme nemali deti, vylozene som si uzivala jeho spolocnost a zaroven starostlivost o neho. Nikdy som nenakupila len pre seba jedlo🤣

@majlo1234 Ale isla by si s nim do kina aj keby chodil 4x do tyzdna?

anonym_23a477
Včera o 18:15
@anonym_autor

@anonym_7f7c45 Asi si to zle pochopila. To, ze si robime vlastnu veceru nema nic spolocne s peniazmi. Moj priatel je zvyknuty jedavat 4 jedla dokola a nie je uplne nakloneny tomu, aby som mu ja nejakym sposobom chystala jedlo. Niekedy ked ho doslova donutim alebo urobim niecoho viac tak si da ale nema to za potreby. Nakupy si robime kazdy zvlast ale obaja casto kupujeme take zakladne veci, ktore pouzivame navzajom. Nie je to nijak striktne ale vychadza to z toho, ze on fakt jedava len tie iste veci dokola a ja mam pestrejsi jedalnicek. Nechapem preco hned ten vysmech.

@anonym_autor Nie je Asperger?

arek00
Včera o 18:20

@anonym_autor mne to pride, ze ste velmi dobre zladeny spolubyvajuci a nič viac. Mate sa doplnat a nie fungovat, ako samostatne jednotky. Ja by som taky vztah nechcel. kde si zena bude uplne sama v nasom byte fungovat a nebudeme spolu travit cas... 🤔

autor
Včera o 18:25
@anonym_23a477

@anonym_autor Nie je Asperger?

@anonym_23a477 To neviem. Nema nijaku oficialnu diagnostiku za sebou a ani ho nechcem nejak nalepkovat ale napadlo mi to uz. Ale zaroven je velmi funkcny a ked mu hovorim, ze mi na niecom zalezi tak sa snazi mi to splnit. Teda do takej miery aby nesiel proti vlastnemu presvedceniu. Da sa s nim celkom v pohode vychadzat.

autor
Včera o 18:26
@arek00

@anonym_autor mne to pride, ze ste velmi dobre zladeny spolubyvajuci a nič viac. Mate sa doplnat a nie fungovat, ako samostatne jednotky. Ja by som taky vztah nechcel. kde si zena bude uplne sama v nasom byte fungovat a nebudeme spolu travit cas... 🤔

@arek00 Tak po 30tke uz mas nejaky zabehnuty zivot a nejake svoje vlastne predstavy fungovania a si zvyknuty zvladat veci sam, cize nepotrebujes od nikoho doplnat. Ine je ked sa daju dvaja dokopy v 18.

Strana
z3