icon

Nútili ste partnera do spoločného bývania?

8. jan 2025

Akoze neviem ci len ja zijem v takomto prostredi ale vsetky moje kamaratky donutili chlapa k spolocnemu byvaniu a aj k svadbe 😅 je toto normalne ? Ja neviem mam totiz rovnaky problem este spolu nebyvame a tlacila som ho do toho 3 roky ale asi nie az tak intenzivne ako ony svojich :D mne pride ze proste toto by mala byt chlapova iniciativa nie ? Ci co radsej bude s mamkou nech mu obskakuje rit ? Ja tomu nerozumieeeem ako ste to mali vy ? :D

silvike
8. jan 2025

Nie, nikdy sme jeden druheho nenutili do spolocneho byvania. My sme pred svadbou ani spolu vyslovene byvat nechceli. My sme byvali spolu az po uzavretí manzelstva. Ani jedna moja kamoska, ani svagrine, ani segra nebyvala s chlapom pred svadbou. Ale teda, my sme rocniky 77 +- Teraz sa uz byva vo velkom s frajermi od puberty pomaly...no, asi to chlap takto neciti, ked ho treba k takemu niecomu dokopat.

autor
8. jan 2025

@cacianka ano presne tak… a zabudla som este ze najnovsie je jeho argument taky ze on si ide kupit byt tak nebude platit najom (ktory aj tak plati svojim rodicom :D) a ze tam budeme spolu byvat a bude to splacat on a ze ja polku energii len dam tak aky je v tom rozdiel oproti tomu co mu teraz ponukam nerozumiem :D proste sa mi zda akoby sa snazil to bavynie cim viac oddialit

autor
8. jan 2025

Ale ten byt realne hlada chodime na obhliadky to zas nemozem povedat (samozrejme s jeho mamkou 😅) len neviem ako sa na tuto situaciu celu pozerat

autor
8. jan 2025

@petra92 akoze je velmi dobry stara sa o seba je fakt sikovny vo svojom biznise problem je ze tie peniaze su pre neho asi ta najvacsia prioritafakt ale tak mozno preto sa mu tak dari a to je jedine na com sa aj pohadame… ze ja si neviem nasetrit ale tak z 500€ mesacne si musim platit stravu cestovne veci do domacnosti a som zena cize samozrejme aj nejaka kozmetika nechty proste jasne ze si nenasetrim na dovolenku a zaroven ho o to nebudem ziadat aj ked minule som mu uz aj to vykricala ze pre mna ma 500€ inu hodnotu ako pre neho tak mi na to povedal ze on by mi to zaplatil ale chce ma motivovat aby som vedela zarabat a lepsie narabat s peniazmi

autor
9. jan 2025

No ale ta dovolenka je nepodstatna ja som bola za svoj zivot pri mori dva krat s rodicmi pre mna to nie je tak vyznamne ako pre neho, skor ma stve to byvanie ved netrebalo by ani dovolenku na travenie spolocneho casu keby spolu byvame

vilma7
9. jan 2025

V živote som natlačila na nikoho a ani by som s takým partnerom nechela byt, čo by si ma pod.tlakom vzal a nasilu išiel so mnou bývať.

Máš pekného.držgrpša, byť samozrejme kúpiť bez teba, aby bol len jeho...myslím ze vás vzťah bude mať ešte veľa problémov kvôli financiám. Ako a nezaplatit niekomu z lásky dovolenku a komentarpm, nech sa naučíš lepšie narábať s peniazmi by bolo pre mňa posledné...myslím ze mu peniaze pomaly začínajú meniť charakter.

cacianka
9. jan 2025

@mikadooo sú spolu cez 3 r, byt od rodičov má voľný pol roka, ak som pochopila dobre

cacianka
9. jan 2025

Tak on tebe nechcel prospievať na energie, ale ty jemu môžeš, to ti dovolí. Srandista, čo to má v hlave fakt vychcané. Zatiaľ ste mohli skúsiť bývať spolu, ako to zvládnete, či ste kontabilní , mohol si popritom hľadať byt, ale toto mi fakt nepripadá že je , keď ešte má tie sprosté reči aby si sa ty naučila hospodáriť. Veď ty si kúzelník že si na svoje potreby zarobiš a hlavne študuješ. Ani rodičom nevysis na krku že živte ma na komplet. Tam má on viac problémov, zgrlavy je a z € mu uz šibe, aj z tej závislosti na matke. Ako sa prejavuje v tomto ?

petra92
9. jan 2025

To su také báchorky čo ti tlačí do hlavy. Vravím ti,ak budete mať deti,budeš doma na materskej a budes vsetko ťahať z tej almužnej lebo ta bude chciet naučiť hospodariť s peniazmi. Ver mi, su tu o tom cele romány popísané. Tá dovolenka je taky naznak aj ked pre teba mozno "blbosť ",je to pekny priklad toho ako by to vyzeralo ďalej. Ty doma,on na dovolenke...

mikadooo
9. jan 2025

@cacianka hmm tak ten vzťah asi moc nikam nevedie... 3 roky sú dlhá doba. Chlapec má full servis doma a na sexík (plus ďalší full servis s prespávačkou) si odbehne k frajerke. Ani ja by som ho veru nechcela "tlačiť" niekam ďalej s takouto perspektívou 😐. A zamyslela by som sa veľmi silno nad celým vzťahom.

colsami
9. jan 2025

Tak ja neviem ci Ty nechces porozumiet, frajer sa chce zabezpecit sam a potom mu mozes platit energie. Do spolocneho k Tebe proste ist nechce (dovod asi irelevantny). Chodite na obhliadky jeho buduceho bytu (cize aj tak budes mat holy zadok ak by ste v buducnosti spolu byvali a moze Ta vykazat s dvomi igelitkami prec). Na obhliadky s jeho matkou - ok, toto este v 25 pochopim lebo sa veciam san nerozumie, hoci o tak by som cakal ze skor s nim chodi na obhliadky nejaky chlap, kedze vacsinou sa viac rozumeju.
Strasne sa mu doprosujes. Ako vidis, jeho priorita nie si. Si za pracou, peniazmi, jeho novym byvanim. Prepac, ze Ti to tak hovorim. Ale chlap, ktoremu je prirorita ZENA, s ktorou sa chce niekde posunut, sa teda sprava uplne inak.
A neviem v akom prostredi to zijes alebo si to len sama ospravedlnujes - ze kazdy chlapa presviedca na byvanie. Ja takych nepoznam asi nikoho a ked tak, naopak.

sense
9. jan 2025

Podľa mňa je mladý a nechce sa mi plus to zrejme berie už ako záväzok a on sa na vážny vzťah necíti, ale teda v Tom veku som sa ani ja necítila, takže ho chápem ...
A neskôr to bolo viac menej také spontánne...pri ex manželovi to bola diaľka a nepravidelný pracovný čas čo to kvázi "rozhodol" a v druhom prípade to prišlo spontánne keď prespával u mňa čím ďalej častejšie, že načo platiť dva byty

betulinka1
9. jan 2025

chodí pozerat byty s mamou ..... Chce ta motivovať ....... až som kávu vyplula na klavesnicu. Daj ešte nejaké hlášky nech sa zasmejem. Chalanisko je vazne dobry a krásne si vie argumentovat. Ja som teda určite dvakrat starsia ako ty, tak ti iba poradím, že utekaj. Si určite mudra a sikovna baba, más dobre zázemie, pekný start, ze ti rodicia nechali byt ale nezabudni, že ty sa más citit vo vztahu ako královna a nie ako chudera.

cacianka
9. jan 2025

@mikadooo presne, toto nie je kandidát na dobrého manžela a otca. mama hotel doma v kombinácii s erotikou a lacnou frajerkou (predsa ju učí hospodáriť 🙂 ) je to teda fakt vadný kus
@petra92

simca06022011
9. jan 2025

Nenutila, my sme sa dohodli, kedze sme dochadzali hore dole stale a platili hotely, cestu.. u rodicov sme neprespavali :D tak to prislo prakticke a ekonomicke, do roka co sme sa spoznali sme mali vybavene byvanie... a ano je to skuska vztahu ale aj moznost, ze k svadbe ani nemusi dojst.. my sme sa nezobrali, vsak vsetko je.. tak na co:DD a napr. aj kamarat si teraz bral prietelku az po 10rokoch byvania... cize podla mna to u niektorych jedincov vsetko spomali.
A ak presviedcas chlapa 3 roky a nezaujem, tak by som sa viac nesnazilaa uzila si vlastne byvanie. Nebrala ho k sebe za energie. Ked tak za najom a rodicia nech odkladaju.
Ono je omzne, ze caka napr.kym dostudujes, ale to mi pride take.. ze asi by to povedal...
A to s tou dovolenkou je hadam zart :DDD

betulinka1
9. jan 2025

@cacianka toto je dobre, ze lacná frajerka 🤣🤣 ale vazne to maju niektori chlapi dobre vymyslené. Ja si to vobec ani neviem predstavit, ze po 3 rokoch, by som s priatelom nebývala. Ved je to najkrajšie obdobie, tie prve 2-3 roky vztahu, kedy chcu byt obe strany co najviac spolu a robia pre seba co si na ociach vidia.

arieska
9. jan 2025

áno, donútila a tak to aj skončilo. Najskôr som ho "donútila" do svadby lebo sme sa 4 roky len tak vláčili. Bývať so mnou nechcel bez svadby tak som povedala že ok, tak koniec ak to nikam nevedie. Tak jasné, že keď to nechcel skončiť tak ma "musel" požiadať o ruku, potom si ma "musel" zobrať, potom so mnou "musel" začať bývať.
Po polroku sme zistili, že to spoločné bývanie nedávame, chýbala mu maminka, kamaráti. Takže koniec a rozvod. Našťastie sme boli v podnájme, takže žiadne spoločné deti, majetok, bolo to veľmi rýchle a veľmi poučné.

simca06022011
9. jan 2025

@arieska moje nervy... 😨

cacianka
9. jan 2025

@betulinka1 ved to, ona študuje, na svoje potreby si aj zarobí, nie je to rozmaznaná princezná ani zlatokopka, ale on ju "podporuje aby sa naučila hospodáriť, preto nejdú na dovolenku" 🙈 Poznám chlapov, čo ani tak veľa nezarábali, ale priateľku na výlet, dovolenku zobrali, aj jej zaplatili, ked videli že nie je lemra lemravá ale nevychádza jej na dovolenku. a to nehovorím, ako chlapi platia zlatokopkám ! a to nemusia byť drahé dovolenky, all exclusive, ani na 3 týždne, za pár tisíc na osobu.

betulinka1
9. jan 2025

@cacianka ale vidis, ze autorka je este aj skromná. Ona nepotrebuje dovolenku, to nie je podstatne pre nu 😉 ale jej uslo, ze tu nejde o dovolenku ale o ten princíp. To mas ako ficovolicov… on to vsetko zdražovanie robi pre nas aby sme sa mali lepsie a ani 23% dph sa nas nedotkne 🤣🤣🤣 neviem preco mi to pripomenulo tuto istu situaciu

autor
9. jan 2025

@cacianka ano mna to mrzi aj skrz toho ze presne mam kamaratov ktory zarabaju vo fabrike normalne priemerne platy tiez ich frajerka studuje a kdekolvek ideme tak proste tej frajerke vsetko platia… u nas doma to tiez vzdy bolo tak mamka takisto robi 30 rokov vo fabrike za priemerny plat tatino podnika a nepamatam si situaciu kedy by nieco nezaplatil proste financne sa vzdy o rodinu primarne staral on… ja ani nemam ambicie ze robit si nejaku extra karieru tiez mi staci “bezna” robota ved aj tak chcem proste mat deti rodinu a starat sa o ne a partnera…aj to som mu povedala ze ked budeme spolu byvat ja mu operiem ozehlim navarim ze vsak nemusi sa bat zeby o to prisiel ked nebude pri mame ja to robim rada a takcitak to musim robit pre seba tak ked sa prida dalsi clovek nebude to tak hrozna zmena

autor
9. jan 2025

Myslite ze mu mam dat teda nejakd ultimatum ? Ze ked nepride ku mne byvat tak sa na to vykaslime ? Ci mam cakat ze kupi ten byt a pojdeme byvat tam ?

autor
9. jan 2025

Inak moja kozmeticka mi povedala ze chlap by si mal vyskusat chvilu aj zit sam aby si uvedomil co to obnasa a potom si to neskor vazil co robi ta zena :d myslim ze aj to je celkom dobry pohlad :D

autor
9. jan 2025

Som si to uvedomila vtedy ked bol minule u mna a akurat som davala prat a on ze “ty si peries sama ? :O” taky vykolajeny z toho bol az som sa smiala ze kto by mi akoze pral 🤣

cacianka
9. jan 2025

nedávaj mu nič, rovno sa rozíd, pošli ho k nejakej sprostej. ty si nájdi pre seba kompatibilného chlapa, nie hentaké hovädo. Mám 3x viac rokov ako ty, prežité mám všeličo, u seba aj v okolí, tak viem prečo ti to píšem.

svetlonos
9. jan 2025

Tohoto lorunovaneho kkta kopni medzi nôžky a posli ho k maminke!
Aby 25 rocny zarábajúcich muz vláčik mamičku na obhliadku, wtf??
Pre informáciu, s ex sme mali 25 a na obhliadky chodili samy! Jedine pri dvoch nehnuteľnostiach z snáď 15stich bola s nami moja mama. Pracovala ako správca nehnuteľnosti. Vyznala sa v zmluvách aj realitách- stav domu atd. V prvom prípade nas chcela agentúra oklamať a ako neskusenym mladým by im to nás vyšlo. Mama len zdvihla obočie a pivedala nech si tie rozprávky nechajú pre iných, ci ma hneď zavolať jej pravnikovi. Pani ozelenela a radšej odisla.
Druhý krát pozrela dom a možné opravy. Ten sme kúpili nakoniec, pomohla som zmluvami.
Teda toľko k obhliadka s mamou.
On je nesamostatny vychcany mamickar!
Ty mas šetriť ako študentka z 500e ?? No trtko dementy!
Môj super kamos - ôk síce ma už 35, dlho ziadny vážny vzťah, robi a zarobi pekne. Na peniaze sa nadrie, robi fyzicky.
Stretol zenu, slobodnú matku. Ona pracuje hradí si všetko sama, otec ma v pazi = nehladala sponzora. No tiez nezarobila toľko aby si dovolila dovolenku ako ten môj kamoš za 2500e na osobu. Poznali sa nie veľmi dlho, išli na takú dovolenku, niečo si zaplatila ona a väčšinu on. A veru on nie je taký že by takto rozdával! Ale videl ze všetko ostatné zvláda reálne nema z čoho také peniaze našetriť!
Axteda až tento rok sú 3 roky co sa poznajú, tu dovolenku olatil v prvom roku!
Tak si konečne otvor oči a uvedomí si, ze mas na krku kretena, ktorí si ta nezaslúži!
To fakt nie je materiál na fajn muza a otca. Ti pri nom len oči pre plač ostanú. A ozaj nebodaj ostat tehotna, to fakt nie. On si bude krochniť vo "svojich" peniazoch a teba psychicky a finančné týrať. Toto by som ani ako geneticky materiál pre otca mojich detí nechcela. Nieto ešte ako reálneho partnera a otca!
Dievča si uzasne šikovná mlada zena, zloz ruzove okuliare a posli ho na tvrdo do ..... !
A keby aj na kolenách prosil, nebrať spet vadny kus, vrátiť maminke!
On už totiž ju má ako partnerku a mamonu. On ti par súpis platiť nechce ale ty polku nájmu bez zápisu do LV jemu platiť budeš, hej?
Byt tvojou mamou prídem ho utrieskat lopatou, nech si vyhodi taku chrapúbčinu z tej hlavy sprostej vychcanej!

svetlonos
9. jan 2025

@cacianka
3x viac rokov ty?? Nemyslis vážne ze mas 75? Ved autorka ma 25, ci? A ja som ta vzdy mala tak za 40tnicku max 😀.

zuzubb007
9. jan 2025

Nie nenutila, chlap má sám od seba chcieť a ten tvoj zrejme nechce, poznala som taký par a asi vieš ako to dopadlo, to ako vážne chodí jeho mala na obhliadky bytov? Fúha tak toto je na mňa už moc, jemu sa u mamičky páči a s tebou bohvieako neráta len tolko u mňa by taký chlap skoncil

autor
9. jan 2025

@zuzubb007 no ja preto si myslim ze je taky este nevyzrety ze stale poteebuje tu mamu ako dohlad alebo co lebo ja robim rozhodnutia za seba a on proste hocijaka prkotina aj ked notebook si ide kupovat cokolvek tak on sa musi najskor poradit doma :D pritom ja som jedinacik a on ma 3 surodencov necakala som ze bude taky naviazany na rodinu jeho brat s partnerkou spolu ziju od 3 mesiacov co zacali spolu chodit su kratsie spolu ako my a uz su aj zobrati mozno preto ze on nebol doma studovali v dansku nikdy tak nelipol na mamke ako tento moj

autor
9. jan 2025

A este som rozmyslala s tym byvanim ci to nie je tak ze jeho mame sa to nepaci lebo ona je veriaca velmi a neuznava take to “nadivoko” do danska nemala dosah ale jeho ma pod rukou … no ale to by mi nikdy nepovedal ci to tak je ale tak viem vycitit ze nie som jeho mamky oblubenec ale to ziadna nevesta v ich rodine nebola az dokial sa nevzali 😅