icon

O chlapoch bez chlapov

Dnes o 09:37

O chlapoch bez chlapov?.
Na koníku riešite stovky diskusií týždenne o mužoch,ako sa správajú, prečo to robia, akí sú. Realita je však taká, že 99 % z vás mužom v skutočnosti vôbec ale vôbec nerozumie. Niektoré ani náhodou.. A napriek tomu si navzájom dávate rady...
Keď sa do diskusie zapojí chlap, ktorý vie, ako muži premýšľajú a cítia, namiesto toho, aby ste ho počúvali, ho ignorujete , alebo spochybňujete.
Keď chcem skúmať bunky, najskôr si jednu otvorím a dôkladne ju preskúmam.
Keď chcem chápať dejiny, ponorím sa do dôkazov, ktoré nám dáva archeológia.
Keď chcem porozumieť morskému životu, študujem živočíchy, koraly, planktón.
A vy.?
Chcete pochopiť mužov a idete sa radiť so susedkou, ktorá "niečo niekedy počula"..
hmmm.. prečo..??

Strana
z2
anonym_254481
Dnes o 09:38

@anonym_autor a pointa?

minenkaa
Dnes o 09:44

@anonym_autor A

anonym_4b5e6a
Dnes o 09:45

@anonym_autor máš pravdu, tiež toto nechápem

majlo1234
Dnes o 09:46

Lebo ked sa spytam ktorehokolvek chlapa, preco sa sprava ako nemtavy cct, ked ma davno vek na to, aby sa soraval normalne, tak mi to nevie osvetlit😀

anonym_13d103
Dnes o 09:46

Ale my sme nevyrastli v sude. Mame bratov, kamaratov, partnerov, byvalych…

A drviva vacsina diskusii nehlada hlbkovu psychoanalyzu, ale radu ako sa zachovat v danej situacii

anonym_3edb0c
Dnes o 09:48

Aj podla mna mas pravdu. Ked sem prispeje chlap s jeho pohladom, hned je zhejtovany. Asi len zo zvyku, ze je chlap. Pritom maju dost racionalne a dobre poznamky. Niekedy mam pocit, ze sa tu hned stado zatrpknutych zien zislo, ktorym ublizil chlap a potrebuju sa vyventilovat.

oceanahory
Dnes o 09:50

@anonym_autor Toto je take zbytocne zovseobecnenie zo vsetkych aspektov... 🤷😁.
Ako keby kazdi muz uvazoval rovnako, ako keby kazda zena chcela pochopit svoju polovicku skrz ine zeny, ako keby naozaj 99% zien nechapalo svoje polovicky...
Toto je iba diskusne forum, nejde tu o zivot...aspon by teda nemalo.

mandzula
Dnes o 09:51

Pozri, niektoré z nás tu majú s chlapmi skúseností toľko, že môžeme tvrdiť, že ich do veľkej miery poznáme. Pochádzame z rodín, kde sa riešili problém vychádzajúce z mužskej povahy, prešli sme si viacerými vzťahmi s rôznymi mužskými náturami, prežili x situácií atď. To je to isté, ako keby si povedala, že učiteľkou nemôže byť žena bez dieťaťa, lekárom človek bez choroby, psychológom človek, ktorý si neprešiel nejakou tragédiou.
Uznávam však, že je pravda, že na chlapov tu mnohé ženy nazerajú ako na pôvodcov všetkého zla sveta a keď sa tu nejaký objaví, tak si túto frustráciu zlizne.

tabakmirka
Dnes o 09:53

A o co sa vlastne jedna v tomto prispevku? 😀 Pointa je aka? Pre mna su niekto chlapi nepochopitelni a viem, ze muzi to vnimaju uplne rovnako. Tiez nemaju pre nas, zeny pochopenie a je to uplne v poriadku 😀

pr85
Dnes o 09:59

@anonym_autor Máš pravdu. ale niekedy aj my chlapi sa radíme s chlapmi o ženách. Mne sa najviac osvedčili riešiť problémy s tým, s kým ho reálne mám. Ja na príklad nechápem, ako sa ženy môžu pohádať a potom jedna druhú ohovárajú u ďalších ľudí. Namiesto toho, aby si to medzi sebou vyriešili.

autor
Dnes o 09:59

Mala skuska... Ak vas opusti chlap, rozvedie sa s vami, nasiel si milenku. preco to urobil?

anonym_bf7627
Dnes o 10:01

@anonym_autor 99% žien tu pozná mužov lepšie ako sa poznajú oni sami 😄. A čo sa týka zastúpenia mužov na MK, tak tu sú už len iní radcovia ohľadom mužského sveta. Väčšina sú tu muži so psychickými problémami, diagnózami, skrachovanými, alebo žiadnymi vzťahmi, nefunkčným osobným životom, atď., atď. To je fakt kvalitný materiál na rozdávanie rád a životných múdrostí. Mňa napríklad fascinuje už len ten prvotný nápad - zaregistrovať sa ako muž na mamičkovskom fóre a rozdávať tam vo veľkom vzťahové rady.

moonlight1210
@anonym_autor

Mala skuska... Ak vas opusti chlap, rozvedie sa s vami, nasiel si milenku. preco to urobil?

@anonym_autor chyba strasne vela detailov.
Ale ak potrebujes, mozem si vybasnit nejaku bajku a na jej zaklade to zacat extrapolovat.

minenkaa
@anonym_autor

@anonym_autor lebo si našiel milenku ,išiel kde mu je lepšie ,je to vždy tak ,pri rozchodoch

simsalabim
@anonym_autor

@anonym_autor to je aka otazka? Tych dovodov moze byt x.

anonym_bf7627
Dnes o 10:02
@anonym_autor

@anonym_autor to je otázka na úrovni otázky - prečo vznikla táto nezmyselná diskusia 😄

pr85
Dnes o 10:02
@anonym_autor

@anonym_autor Lebo to bol slaboch, ktorý nezvládal svoje záväzky zakonitej žene a deťom.

autor
Dnes o 10:04
@minenkaa

@anonym_autor lebo si našiel milenku ,išiel kde mu je lepšie ,je to vždy tak ,pri rozchodoch

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627
@minenkaa odpoved je jednoducha. nieco mu na vas vadilo. nie preto ze je hlupak, alebo nevernik.

mandzula
Dnes o 10:05
@anonym_autor

@anonym_autor Multifaktoriálna záležitosť, chýbajú detaily.

autor
Dnes o 10:05
@pr85

@anonym_autor Lebo to bol slaboch, ktorý nezvládal svoje záväzky zakonitej žene a deťom.

@pr85 ty sa uz menis na zenu.

minenkaa
Dnes o 10:07
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627
@minenkaa odpoved je jednoducha. nieco mu na vas vadilo. nie preto ze je hlupak, alebo nevernik.

@anonym_autor a ja čo píšem ,už rozmýšľaj

anonym_094df5
Dnes o 10:08

@anonym_autor vychadzas z predpokladu, ze vsetci muzi su rovnaki? Lebo nie su... mam doma 4 a kazdy z nich je iny. Vyrastala som medzi 3 chlapmi a tiez bol/je z nich kazdy iny. A dalo by sa pokracovat kamaratmi, kolegami...
Nazor konkretneho muza z MK sa nijako nemusi zhodovat s tym, ako rozmysla ten muz, ktory stoji vedla mna. Ani muzi na MK nepisu vsetci to iste....ak si si este nevsimol.

petamich
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627

@anonym_autor no a toto je presne odpoved, aku som od teba cakala na zaklade prvotneho prispevku 🙂 tlieskam 😂

billy_jean

Ženy mužov neštudujú z učebníc, ale zo života. Vzťahy, manželstvá, partnerstvá, synovia, otcovia, kolegovia, to je dlhodobé pozorovanie v praxi, nie teória. To, že si ženy medzi sebou vymieňajú skúsenosti, neznamená, že nerozumejú mužom, ale že si porovnávajú vzorce správania, ktoré sa opakovane potvrdzujú. To, že sa do diskusie zapojí muž, ešte automaticky neznamená, že rozumie všetkým mužom. Rovnako ako jedna žena nereprezentuje všetky ženy, ani jeden muž nie je univerzálny prekladateľ mužskej psychiky. Skúsenosť jednej strany nevylučuje skúsenosť druhej.

Analógie s bunkami či archeológiou sú nepresné. Ľudia nie sú objekty skúmania pod mikroskopom, ale vzťahové bytosti. Porozumenie nevzniká len z toho, že niekoho rozoberiem, ale z interakcie, opakovaných situácií a dôsledkov správania v čase.

A prečo sa ženy radia medzi sebou?
Pretože zdieľajú dôsledky mužského správania. A práve v tom je často rozdiel medzi tým, ako muži hovoria, že to myslia, a ako to ženy reálne zažívajú.

autor
@petamich

@anonym_autor no a toto je presne odpoved, aku som od teba cakala na zaklade prvotneho prispevku 🙂 tlieskam 😂

@petamich oooo.. dakujm.

anonym_c946fd
Dnes o 10:12
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627

@anonym_autor Tebe sa co stalo? Si si ty nasiel milenku a opustil si rodinu a potrebujes si ocistit svedomie?
@anonym_autor Vies co, mne vadi, ja si moj muz striha vlasy, a ze ide cez den 4x na zachod. Musim si najst milenca a opustit manzela.

anonym_13d103
Dnes o 10:12
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627

@anonym_autor takze nevera manzela je vzdy vina manzelky? Toto je alibizmus, drahy.

Za mna je odpoved: nemal dostatok charakteru riesit problemy v manzelstve.

anonym_31776b
Dnes o 10:14

Kazdy chlap je tak individualny, ze ked rozumiem tomu svojmu (prip. bratovi, otcovi atd), neznamena to, ze budem rozumiet vsetkym. Rovnako ako zeny. Som zena, ale nerozumiem kazdej zene, neviem, ako premyslaju ine. Resp. casto sa v roznych situaciach presviedcam o tom, ze dotycny clovek rozmysla uplne inak ako ja, pricom sme rovnake pohlavie.
Ach, tieto umelo vytvorene temy. A este otazka preco si chlap nasiel milenku... no na to moze byt xy dovodov 🙄

billy_jean
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627

@anonym_autor niektoré z dôvodov, ale môže byť ich 1001, nie sme veštice.

– dlhodobá prázdnota vo vzťahu
– neschopnosť alebo neochota riešiť problémy otvorene, únik pred konfliktmi
– potreba úniku od zodpovednosti, tlaku a rutiny každodenného rod. fungovania
– hľadanie potvrdenia ega, atraktivity a mužskej hodnoty
– kríza identity možno spojená so stredným vekom, vyhorením alebo nespokojnosťou
– milenka ako priestor bez histórie, výčitiek a očakávaní
– postupné citové naviazanie na milenku, ktorá poskytuje oporu, porozumenie
– nahromadená frustrácia, ktorá časom preváži nad pocitom záväzku k rodine.

Veľmi obdobné je to aj u žien.

maranta_leuconeura
Dnes o 10:18
@anonym_autor

@moonlight1210
@pr85
@anonym_bf7627

@anonym_autor zene ked nieco vadi na muzovi, tiez sa moze zdvihnut a odist? Takze ked si moj muz nevytriedi ponozky do prania o desiatej vecer, ked mu to poviem, tak mu mozem zakyvat, hej?
Ci aka miera ,,vadi mi" tam ma byt, aby bol podla teba moralne v poriadku odchod?

Strana
z2