Ochladnutie vzťahu
Ahojte. Mam 3,5 rocny vztah, nejak moje city ochladli, ale nedokazem sa odputat od neho. Mam take divne pocity v zaludku, stale stres, neviem z coho to mam, nie je to ako predtym. Su tam vsak city este, ale nejak sme sa odcudzili. Sme zasnubeni ale vydavat sa nechcem. Mam 31, nechcem byt sama.
A hlavne možnosť spoznať skutočnu lasku
Ja keby som mala " divné pocity v žalúdku, stále stres" z práce tak dám výpoveď, nie to ešte zo vzťahu s priateľom bez detí 😐
Nechceš byť sama ale radšej sa budeš okrádať o pekný možný vzťah. Je to na tebe. Plus brániš aj partnerovi v peknom živote, ak ho máš rada nechaj ho ísť.
@zmrzlinka2021 nedokazem si predstavit, ze ho neuvidim uz a nebudeme spolu :( neviem co robit, viem ze si protirecim
@rejka7
Mala som viacero vztahov a vzdy po par rokoch sa mi stalo toto, stres zo zavazku a rozchod
A na začiatku to bolo dobré? Milovala si ho? Keď ho objímeš vonia ti? Čo to znamená ochladli? Nuda? Nie je ti s ním dobre? Máš pocit že máš na lepšieho? Porovnávaš ho s inými a on v tých porovnaniach prehráva?
@slovakboy ano milovala, velmi mi pomohol v tazkych chvilach...ale nebola to taka laska ze mas motyliky v bruchu..nuda ano, on je stale unaveny z prace, stahovali sme sa, ale ja chcem ist naspat domov..niekedy porovnavam, ale pochybujem ze niekto by zvladal taku povahu ako som ja
Je to prirodzené, nie každý je stavaný na zväzky, manželstvo, treba sa prijať a neporovnavat s inými, čo už sú v manželstve s deťmi. Možno si introvert. Možno to nie je ten správny partner a vnútro ťa upozorňuje. Ja by som to brala vážne, myslím tým seba a svoje pocity a nešla by som hlavou proti múru. Čítala som, že Sisa Sklovska odmietla niekoľko ponúk na sobáš a vycúvala zo zasnubení, lebo jej vnútro vraveli NIE. Nakoniec našla na staré kolená toho jej muža a tam vedela, že chce, tak sa vydala😄
@rejka7 ja to nezvladam uz tolko rozchodov som mala, som z toho znicena
"Sťahovali sme sa,ale ja chcem ísť naspäť domov". Tak povedz partnerovi, čo ťa trápi, nájdite spolu cestu, nájdite si bývanie, ktoré ti vyhovuje, v ktorom sa budeš cítiť šťastná, alebo aspoň spokojná. On si tlačí bývanie, ktoré chce on a ty sa máš prispôsobiť? V Tom prípade bez výčitiek svedomia na svoju povahu a podobne, by som partnerovi povedala, že toto nie pre mňa cesta...
Láska s motýlikmi v bruchu nie je podmienkou úspešného vzťahu. Pred renesanciou sa ľudia nebrali dobrovoľne z lásky, ale vyberala im partnerov rodina resp. dohadzovači. Napriek tomu percento vynikajúcich a zlých vzťahov bolo rovnaké ako je teraz. Takže za láskou vo vuťahu musí byt niečo ině ako zamilovania sa. To zamilovania a denno denné zamilovávanie sa môže prísť aj neskôr. U mňa to boli sympatie a páčila sa mi, ale nebol som z nej paff. To prišlo až neskôr. Teraz práve teraz v tejto chcíli keď si spomeniem na manželku ( práve som pomenil posteľné prádlo na ďalšie dva týždne na posteli a ona triedi prádlo do práčky) tak si uvedomujem aký som do nej paff. A fakt že neviem prečo. Pojašená, furt má nejakú predstavu o režime dňa ktorú ja neplním ale na konci dňa je spokojná, že som splnil aspoň 50%.
Kedy ste sa sťahovali? Možno je v tom nejakě sklamanie z nového prostredia, nevieš si zvyknúť a chýbajú ti iné vzťahy, iné väzby. Človek potrebuje viac vzťahov dobrých nie len partnera. Možno si ich ešte len potrebuješ vybudovať.
Čo sa ti nepäči na tvojej povahe, že až pochybuješ o druhom? Nevzdávaj to. Nemaj priveľké očakávania ale rob si sny a plňte si ich po malých krôčikoch spoločne. Unaveny z práce som aj ja. Najprv poležím, pokoníkujem, potom ma manželka vyženie niečo urobiť a zrazu to ide. To, že je unavený z prace nie je problém, problém je ak ty od neho očakävaš to čo on ti nevie dať. A ty sa nevieš zmieriť s tým, že on ti to nedá. Pri pprovnaní vždy nájdeš lepšieho muža. Aj keby si mala Brada Pita. Skús nájsť to pozitívne. Smej sa zo seba, z neho, z vás. Neber všetko vážne. A tvorte si vlastný vzťah nie vzťah aký má niekto iný. Chväľte sa navzájom. Oh ako voniaš. Ja manželku viac krát denne vychválim do nebies. Oh aká si múdra, pekná, dobrá, milá, voňavá. A smejeme sa. Objímame. A ideme ďalej po svojom. Už sa teším idem si meniť teraz reťaz na bicykli. Zajtra bude pekne. Vysávať zase nechám robota, hoci v sobotu by som mal použiť rúčky nôžky a povysávať aj za nábytkom.
Ozaj. Vonia ti jeho pokožka?
Vždy lepšie zo vzťahu odísť ako neskôr sa rozvádzať.
Ked mas 31 tak prave preto by si to mala ukoncit cim skor.
Hmmm, máte každý iný pohľad na budúcnosť? Či len na teba doľahol ten stres zo sťahovania a nového bývania? Možno to len chce ešte nejaký čas, kým sa usadíte a ty pocítis, že tak to má byť a ste šťastný. Chýba ti domov a rodina? Určite aj jemu, len to nedá navonok. Choďte častejšie domov, do prírody...
@slovakboy asi na tom, čo píšeš bude veľa pravdy. Tiež som sa nezamilovala hned, ani o týždeň či mesiac. Chcelo to oveľa dlhší čas, ale môj muž bol trpezlivý a čakal, ako ten dedko, čo repku zasadil. Hej, aj ja ho chválim počas dňa až do nebies, že mám šťastie, že mi dal Pán Boh takého mudreho a šikovného muža 👍. Tiež má iný level v upratovaní ako ja, ale v podstate uprace tak po svojom, ja si to potom ešte doladim do svojho levelu 🫣.
Treba občas vyčkať, aby to všetko ladilo, neunahli sa, zabyvaj sa a potom uvidíš, či ostanete spolu, či každý pôjde svojou cestou. Držím ti palce na dobré rozhodnutie 👍
Ahoj. O tvojich pocitoch vie priatel? Hlavne spolunby ste mali take veci prediskutovat.

Prečo je pre teba prijateľnejšie zdieľať život s niekým, koho neľúbiš ako byť single?