Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
@cacianka som sa ta 2x pytala ci si pravnik a neodpovedala si tak som isla pozriet do skupiny ktoru si aj sama spomenula - to je vsetko. A neviem cim som ta tak strasne poburila ked som autorku upozornila na mozne problemy aj ked sama neviem dat zarucenu radu ako postupovat a nasmerovala ju? Tu sa mozu vyjadrovat len odbornici a zeny s osobnymi skusenostami a my ostatne mame byt radsej ticho?? Zvlastne zmyslanie …. Nebola by prva ani posledna co by veci nemala pripravene dopredu a uskodila by si
@apolka77 Mne všetko zo súdu chodí mailom, keďže mám utajenú adresu. Jemu to príde poštou, takže to pár dní potrvá. Všetko mi prišlo tento týždeň, takže predpokladám, že jemu to doručia v pondelok. Ale nemusí si to hneď aj prevziať. Možno mu už aj niečo došlo a ešte to neprebral, neviem..
@maryetta Ja tiež nechápem hlavne doktorku, čoho sa bála. Veď by nikto neskúmal pečiatku, iba by som to poslala cez edupage do školy a bol by pokoj. No nevadí. Ale mala som z nej pocit, že mi neverí dôvody odchodu, veď "manžel bol taký vzorný otec, veď všade chodil s vami, zaujímal sa o deti", ani tej správe po bitke nechcela veriť..Normálne som z nej bola sklamaná, veď sme tam chodili roky a bola som s ňou spokojná...
@pbra40 Neviem, či mu to prišlo. Mne všetko prišlo na mail, keďže mám utajenú adresu a jemu to príde poštou, ale neviem, či už niečo má alebo to ešte len príde, alebo to neprebral. Fakt netuším.
Autorka, velmi ti, vam drzim palce! Je naozaj obdivohodne, ako si sa k tomu postavila, vsetko si si to zariadila! Drzim palce, nech uz mate cim skor pokoj a spokojny zivot.
Som ucitelka. Stale plati, ze rodic moze ospravedlnit dieta na 5 dni, avsak zo zdravotnych dovodov. Nie rodinnych.... aspon u nas tak je.
Napis na edupage ospravedlnenku, ze zo zdravotnych dovodov deti ostali doma. Ak chces, dodaj tam, ze sa riadis stale platnym nariadenim ministerstva skolstva. Aj v skolskom poriadku, ktory maju urcite zverejneny na stranke skoly, musia mat tych 5 dni uvedenych.
Za zdravotne dovody mozes povazovat ci fyzicke (teplota, kasel, sopel....), ale aj psychicke. Nenechaj sa odbit, nic si tu neporusila.
Ak by bolo treba, napis mi, blizsie zistim skolsky zakon.
Autorka, prave som si od zaciatku precitala tvoj pribeh, z ktoreho az mrazi. Si uzasna, a priklad pre ine tyrane zeny, co ziju s takou 0 ako si zila ty. Skoda, ze moja mama nemala ani 1% tvojej guraze. Len sa nedaj zlomit nicim. Prajem ti a tvojim detom vela vela stastnych dni spolu. Najhorsie vas mozno len caka, ale spolu to dokazete, lebo ten prvy a najdolezitejsi krok si uz spravila. ❤
Toto je take "slovenske"...
U nas to bolo tak, ze otca sa v dedine pomaly kazdy bal, ked mal vypite, mal na každého reci, chodil opity na traktore a podobne - ked uz to vygradovalo.
Ked bol odsudeny za tyranie nasej mamy (nas ako deti nebil, okrem najstarsej sestry, ked v puberte utekala z domu a kradla z domu veci- ja nedivim sa, ze utekala z domu), zrazu nikto tomu neveril a kazdy si myslel, ze na vine sme my, len on nie. Odsedel si 2 roky. Vratil sa 5 rokov nepil a pije znovu...
@duduska25 Ďakujem za milé slová, tú guráž som tiež musela nabrať..Teraz vidím, že som to mohla urobiť aj skôr, ale bála som sa..Aj teraz sa bojím, čo ešte bude. Prajem všetko dobré❤
@ema22270 No veru, radšej nikto nič nevidí, nič nepočuje a ničomu neverí..Už vidím, aké sa budú šíriť reči, keď sa roznesie, že som odišla-samozrejme, v očiach väčšiny ľudí budem na vine ja. Ale to mi už bude jedno, nech si myslí, kto chce čo chce. Je mi ľúto, čo si musela zažiť..Zasa sa potvrdilo, že väčšina alkoholikov sa k pitiu po čase vráti..Prajem ti všetko dobré❤
Ano, ano bohuzial, tak nejako to na slovensku chodi. Ale to nech Ti je naozaj jedno. Mas moj obdiv, ze si odisla a zachranila seba a svoje deti pred tyranom.
Mne je luto, ze ste museli prezivat tolke trapenie. 😔
Ja si to neviem predstaviť vobec, ja som to zazila ako dieťa, take prostredie, ale v manzelstve nie. Takze klobuk dole, ze si sa tomu postavila. A držím Vam velmi palce.
Ahoj, ako sa dari detom v novej akole a tebe?
@majka99999 Ahoj, nakoniec pôjdu do školy až po veľkej noci, lebo včera a dnes sme behali po doktoroch. Inak všetko v poriadku, vo štvrtok idem na pohovor, tak uvidíme či z toho niečo bude.
Autorka, nečítala som síce celú diskusiu, len začiatok, zatiaľ, ale ak si sa naozaj rozhodla od manžela odísť aj s deťmi, máš môj obdiv a veľmi, veľmi vám držím palce v novom živote. Urobila si dobrú vec že si nabrala všetku odvahu a odišla od tyrana.
Bola som vo veku tvojich detí keď sa moji rodičia rozviedli. Otec bol alkoholik. Liečenie odmietal. Hádky, bitky boli každý den. Bil len mamu, mňa nie. Bývali sme spolu v byte ktorý bol ich spoločný. Mama sa od neho bála odísť...
Drzim palce na pohovore!
Milá autorka, čítam to so zatajeným dychom a želám tebe a tvojim deťom krajšie zajtrajšky. Si silná žena a verím, že váš príbeh skončí happyendom 💪🏻❤️
@selena_luna
@mamidomi91 Ďakujem❤
@226lenka Och, to mi je ľúto, čo si v detstve prežila. Aj ja som sa bála odísť. Keby sa nebojím, odídem skôr. Odišla som hlavne kvôli deťom, ja by som to možno nejako vydržala. Stále sa bojím, ale som rada, že som to urobila.
Vie tvoj muž, kde ste?
@mk22 Nevie. Asi vie, v ktorom meste bývame, ale nevie kde presne.
Nikto ta z jeho rodiny nekontaktoval?
Myslíš, že už mu docvaklo, že nie ste na výlete?
@mk22 Myslím, že rodine sa ešte "nepochválil", takže ma nikto nekontaktoval. Docvaklo, keď mu prišli rozvodové papiere, rohodnutie o zákaze styku s deťmi a výživné. Dovtedy neveril, že to myslím vážne. Ale stále verí, že to stiahnem a vrátime sa..
Takže už má papiere?
Aj píše, prosí?
Nedaj sa zlomiť, teraz, keď si toto všetko zariadila.
@mk22 Jasné, stále volá, píše, už to ani nečítam..Buď prosí alebo sa vyhráža, plače alebo nadáva, prosí o odpustenie alebo preklína..Tvrdí, že už nepije a zmení sa, hrá na city, že rozbíjam rodinu, potom ma obviní, že pil kvôli mne..Jasné, že sa nedám zlomiť, kto normálny by sa chcel vrátiť k takému psychopatovi. Do mesiaca by bolo všetko v starých koľajách.
Máš pravdu, držím palce.
Najlepšie tie výlevy ignorovať, nepodporovat ho v komunikácii nech si pokeca sam so sebou.
Napísala by som.. Ja ta nečítam, nereagujem.. Neriešim..
Az mi stiahlo hrdlo. Uz to zacalo 😪 musi to byt pre teba narocne. Tak velmi ti drzim palce, aby ste mali klud ❤️
@mk22
@pbra40 Ďakujem❤ Veru začalo, veď som to aj čakala. Aspoň ten prvý týždeň sme mali kľud, teraz zas mám už od toho všetkého väčší odstup. Neriešim to, právnik mi radil nekomunikovať, ignorovať. Trochu sa bojím, čo bude cez sviatky. To bude otravovať asi stále, ale dokým nevie, kde presne sa nachádzame snáď budeme mať pokoj.
Milá autorka, neprejde deň, aby som na teba nemyslela, fakt. Strašne ti prajem, aby ste sa mali s deťmi dobre a veľmi veľmi držím palce, aby si ostala takáto nezlomná a silná ako stále si! ❤
@rusalinka Ďakujem❤

Veľmi Ti držím palce🙏urobila si správne rozhodnutie, v prvom rade pozeraj na deti, potrebujú šťastné detstvo a nie pozerať sa na ožralca, ktorý bije ich i matku. Veľa šťastia😘