icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

gabikaa96
23. mar 2023

Autorka u nás síce nebol rozvod ale tiež som odišla od ex, dcérka mala 5mesiacov tiež kvôli alkoholu ho vyhodili, nepracoval každý deň bol opitý pod obraz boží, každý večer po mne kričal a nadával. Potom už aj dcérku ohrozil, zbalila som dcérku a odišla som k rodičom. To bolo to najlepšie rozhodnutie čo som mohla urobiť. Teraz mám manžela ktorý je skvelý ako partner aj otec. Viem že je to ťažké tiež som si myslela na začiatku že ja to nedám, ale zvládla som to. Ak by si chcela popísať, kľudne sa mi môžeš ozvať, veľmi dobre si pamätám aké je to náročné obdobie. Držím ti palce

jenn7
23. mar 2023

Kiezby mali vsetky zeny v podobnej situacii tolko guraze a sily, kolko mas ty. To sa tu casto nevidi. Drzim ti palce! Tvoj prispevok by tu mal byt ulozeny pre vsetky, ktore sa nevedia odhodlat. ❤️

deti95060810
23. mar 2023

vôbec nevedel kde som... nemal potuchy...

solange7
23. mar 2023

Konecne tema, ktoru napisala silna rozumna zena, ktora mysli na deti. Vsetko ma pripravene, vybavene.
Toto by si mali precitat tie, ktore tu vypisuju ze ich mlati muz ale aj tak ho miluju "ved vie byt aj dobry". Vsetko sa da. Len treba rozmyslat hlavou.

autor
23. mar 2023

gabikaa96
Ďakujem za skúsenosť, to muselo byť ťažké ostať sama s bábätkom. Aj sa zaujíma o dcérku, platí výživné?

azzflo
23. mar 2023

Velmi ti drzim palce, nech si rychlo najdes dobru pracu a urobite si krasny novy zivot 🙂 Si silna zena, deti sa ti raz podakuju.

autor
23. mar 2023

@jenn7
Práveže si nepripadám byť silná, mohla som sa odhodlať aj skôr, ale strach bol silnejší. Ale vtedy na nový rok som si uvedomila, že ďalej takto už žiť nechcem a keď chcem niečo zmeniť, musím urobiť prvý krok ja. A potom už išlo..

beata_k
23. mar 2023

Silno, silno ti drzim prsty. Si velmi odvazna a statocna zena 💪🍀

autor
23. mar 2023

@solange7
jeej ďakujem, áno robím to kvôli sebe aj kvôli deťom, veď sa za neho hanbia a vidia ho každý deň ožratého. Nedovolí im ísť na školský výlet, lebo "sú neni peniaze"-hlavné, že on na chľast peniaze vždy nájde..áno, aj on má občas svetlé chvílky a vtedy si poviem, že takto by to mohlo ostať, ale na druhý deň je zas všetko v starých koľajách. Za posledný rok sa mi strašne zhnusil, smrdí od chľastu a stále mám pred očami, ako sa váľa ožratý po zemi..A po tom poslednom útoku už o láske nemôže byť ani reči..

autor
23. mar 2023

@azzflo ďakujem už sa mi niečo črtá, aj tak som chcela zmeniť prácu. Keď už zmena, tak poriadna.

sidon
23. mar 2023

@autor odkaz by som mu nepisala, nemrhaj zbytocne svojou energiou a neprovokuj ho. Uz si mu za to obdobie, co ste spolu urcite viackrat povedala, co si cchela. Tym, ze odides a postavis sa na vlastne nohy, mu dokazes aj bez odkazu, ze sa vies za seba a deti postavit.

autor
23. mar 2023

@beata_k

autor
23. mar 2023

@sidon no len aby nebežal na políciu a nedal po nás vyhlásiť pátranie alebo čo. Neviem čoho bude schopný.

gabikaa96
23. mar 2023

Výživné platí, teda platil teraz už druhý mesiac mi ho platia jeho rodičia lebo on si našiel priateľku a v ten deň keď mal prísť pre dcérku zmizol. Týždeň sme o ňom nič nevedeli potom volal že je v Maďarsku a nevie či sa vráti. Takže už dva mesiace dcéru nevidel. Ale platiť na začiatku nechcel, musela som to dať na súd, až po súdnom rozhodnutí začal platiť.

anelehka
23. mar 2023

Si statočná, držím ti veľmi palce. Klobúk dole pred tebou👏🍀

autor
23. mar 2023

@gabikaa96 niektorí chlapi sú fakt chrapúni. Buď rada, že si sa ho zbavila a teraz môžeš byť šťastná v novom vzťahu.

autor
23. mar 2023

@anelehka Ďakujem❤

laurita285
23. mar 2023

Čo sa stane? Bude mu to srdečne jedno a bude si chlastať bez výčitiek ďalej a popri tom si bude vsádzať tikety.
Čo iné by akože podľa teba robil? 😀

panelacikova
23. mar 2023

urobila si zopár úžasných a odvážnych krokov, ktorými začínaš nový život. neboj sa. ak si sa nebála života s opilcom, tak života bez neho sa báť naozaj nemusíš. obzvlášť, ak 1,5 roka je bez práce a teda momentálne už dlhodobo nijak neprispieva ani finančne. prakticky živíš človeka, ktorý je sústavne prisatý k nejakej fľaši. takže hlavu hore a hrdo sa pusť do novej etapy. ešte poznámočka: zajtra bude ideálne, ak vypadneš tak, že o tom ani nebude vedieť.

lily246
23. mar 2023

Veľmi ti držím palce, aj tvojim deťom. Ani náhodou nerozmýšľaj nad tým, či si urobila dobre, ale nad tým, aby vás nenašiel a neublížil vám.

bagerka
23. mar 2023

Hlavne bud silna a keby sa doplazil s placom tak neustup!!!...toto alkoholici robia. Moj otec bol taky. Milionkrat plakal, prosil na kolenach...mama sa vzdy vratila a odpustila... nakoniec ju bodol nozom...aj vtedy sa vratila..katastrofa. ked uz sa konecne odstahovala, o 2 tyzdne zomrela ako 39rocna na krvacanie do mozgu, on o rok na to zomrel v spanku-zlyhala pečeň. Je to uz skoro 20 rokov...ale ver mi..zivot s alkoholikom je zivy horor...hlavne s takym, ked vsetci ostatni su ba vine ale on problem nema

panelacikova
23. mar 2023

@bagerka to je strašné.... to si musela byť ešte veľmi mladá.... :(

bagerka
23. mar 2023

@panelacikova on pil co si pamatam... prva spomienka facka v tme-chcel trafit mamu ale mna mala na kolenach.. ako najstarsia mam ale este aj zopar dobrych spomienok-ked nepil, bol naozaj sikovny a zabavny clovek...skoda ale ze to boko mozno 1 den do mesiaca

panelacikova
23. mar 2023

@bagerka myslela som tým, že si musela byť veľmi mladá, keď si osirela.... že pil odjakživa, mi bolo hneď jasné :(

retatka
23. mar 2023

Tak SILNÝ príspevok som tu už dlho nečítala.Vidno tu len príspevky nariekajúcich žien ,ako sa nič nedá ,ako nemôžu odísť od blbca lebo ,lebo …tisíc výhovoriek a naďalej nechajú tie nešťastné detičky pri nevhodnom mužovi trpieť,vyrastať .Radšej budú svoje deti trápiť akoby mali vyjsť zo svojho pohodlia.

Prajem ti krásny a pokojný život ,zaslúžite si to !

bagerka
23. mar 2023

@panelacikova ja som uz mala 18..najmladsia sestra 13. Sme 4 segry .. mama stale chyba.. jemu som po 15 rokoch odpustila, tak naozaj..ale nocne mory su stale 😮‍💨🙄 kym zil, tak mam vyziapoval, ze ked umrie bude nas strasit...tak to mame asi tak hlboko v podvedomi, ze naozaj sa to deje

autor
23. mar 2023

@laurita285 to mi je jasné, že sa ožere pod obraz boží..Prvý krát bez počúvania mojich výčitiek. A potom si ľahne taký smradľavý a neosprchovaný do postele a bude sa tešiť, že mu to nebude nikto vyčítať

autor
23. mar 2023

@panelacikova veď tak to aj plánujem. Zajtra ide na celý deň na brigádu(to chodí raz za čas, keď mu už dojdu prachy na chľast a nemá mu kto požičať), tak sa plánujem pobaliť-už mám dosť vecí aj v byte, pomaly som to tam po troche nosila a poobede keď príde, tak tu už nebudeme.

gladys_07
23. mar 2023

Nepoznam ta ale drzim ti palce!! Si naozaj odvazna zena, a na milion percent robis spravnu vec. Takto mas este sancu na stastny zivot, aj deti moznost vyrastat v zdravom prostredi. O rok sa ohliadnes a budes vediet ze to stalo za to.

Snad ta este v zivote caka chlap, ktory ta oceni (aj ked na to asi teraz este nemyslis)

autor
23. mar 2023

@bagerka ach Bože, to je hrozné, čo si musela zažiť. Neboj, nevrátim sa. Som odhodlaná a rozhodnutá. Aj ja som mala otca alkoholika. Preto som aj odišla skoro z domu. A aha, ako som dopadla...Mama sa rozviedla len pred šiestimi rokmi. Povedala, že to mala urobiť už dávno. Preto mi aj teraz pomáha. Otca som nevidela už asi 8 rokov, nikto nevie, čo s ním je, ako žije. A či ešte vôbec žije. Bol taký prechľastaný, že nepoznal ani vnúčatá, videl ich možno len 3- krát.