icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

juliet86
23. mar 2023

v tom pripade to mas pripravene najlepsie ak osa da a robis dobre. ak by si potrebovala este viac info a podpory odporucam napr pomocobetiam.sk vela stastia

hedviga2
23. mar 2023

Sama mam dceru. Ak by takto s mužom žila a odišla by tak ako to plánuješ ty, bola by som hrdá na ňu, že to dokázala. Ak to zajtra zvládneš, budem na vás mysliet do budúcnosti. Buď deckám dobrá mama, určite to ocenia. Dobre robíš.

sante81
23. mar 2023

Zajtra je presne 7 rokov čo som odišla od muža aj s deťmi. Mala som narodeniny. Mám teda aj zajtra 😁 a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Začiatok veľmi ťažky, ale ten pokoj v duši, držali ma deti. Všetko chce čas, prajem veľa síl 🍀

panelacikova
23. mar 2023

autorka, určite sa zajtra ozvi, predpokladám, že ti tu všetky držíme palce 🙂

riyadh
23. mar 2023

Waau a klobuk dole, obdiv mas moj👍a drzim palcek nech vsetko dobre dopadne, co najskor sa usadite, najdes dobru pracu😊a deti myslim ze konecne budu radi ze nevidia ozrateho otca nemlati ich teba a nemusia sa zan hanbit.. Budu ti velmi vdacna aj do buducna... Ak sa Bude dat napis ako sa Vam Dari a ako dopadol odchod.. Fakt drzim prsty vsetki, si velmi sikovna

autor
23. mar 2023

@retatka ďakujem za milé a povzbudivé slová, presne také teraz potrebujem počuť. Aj som sa sem bála napísať, že ma tu ženy zvozia pod čiernu zem, že som s takým debilom🙂 Ale áno, máš pravdu, ja tiež nechápem tie ženy, že ostávajú s debilmi, čo ich bijú, ponižujú, robia zle a ešte ich aj obhajujú a milujú a berú vinu na seba. Ja keď si to premietnem spätne, mohla som to začať riešiť ešte skôr, nemuselo to dôjsť tak ďaleko.

autor
23. mar 2023

@gladys_07 tak nejaký chlap je ozaj to posledné, na čo teraz myslím🙂 Teším sa, ako začneme odznova, deti sú už väčšie, tak to chápu a držia so mnou. Snáď si zvykneme na novom mieste, nájdu si kamarátov a nebudeme sa obzerať späť.

gabikaa96
23. mar 2023

Preto som písala že to bolo moje najlepšie rozhodnutie, síce on to znášal zle a ešte mesiace mi strpčoval život ale teraz som fakt šťastná.

autor
23. mar 2023

@sante81 tak všetko najlepšie k zajtrajším narodeninám, hlavne veľa zdravíčka a nech sa ti darí. Dala si si pekný darček. Ja mám síce narodeniny až v máji, ale som si hovorila, že 35-ku oslávim presne podľa mojich predstáv. Tak sa mi to aspoň splní. Minulý rok si chruňo ani nespomenul, že mám nejaké narodeniny..

autor
23. mar 2023

@panelacikova určite sa ozvem, dúfam, že v byte stihnú prísť zapojiť wifi. Už sa "teším" na to vybaľovanie a upratovanie..

sante81
23. mar 2023

Dala som si darček k 35tke 🙂 zvládli sme to všetky,. Verím že to zvládneš aj ty

autor
23. mar 2023

@riyadh ďakujem, snáď to dobre dopadne, musím hľadieť dopredu. Aj keď mi teraz stislo srdce všetko tu nechať, dom , záhradu, všetko čo sme spolu roky budovali..Ale inej cesty niet..

vela02
23. mar 2023

Klobúk dolu!!! Si úžasná, držím palce a prajem veľa síl! 🍀 spravila si to najlepšie, čo si mohla!! Hlavne dbaj na to, aby boli deti v psychickej pohode. Venuj sa im čo najviac ❤️ a samozrejme sebe sa venuj tiež, teš sa na všetko, čo ťa čaká ❤️

autor
23. mar 2023

@gabikaa96 to som rada, že to takto dopadlo a držím ti veľmi palce, aby si bola šťastná stále. Obávam sa, že aj môj mi bude strpčovať život..

autor
23. mar 2023

@sante81 tá 35-ka je asi prelomová🙂 človek dostane rozum a uvedomí si, že má pred sebou ešte ďalších minimálne 35 rokov, ktoré nechce prežiť tak ako doteraz. Prajem ti všetko dobré

autor
23. mar 2023

@vela02 Ďakujem za milé slová. Momentálne som v psychickej pohode moc neni.. Až mi je zle, keď si pomyslím, čo ma ešte čaká, ale tak deti sa tešia a ja vlastne tiež, len myslím aj na tie dôsledky plynúce z tohto rozhodnutia..

gabikaa96
23. mar 2023

Držím ti palce, si silná, zvládneš to

betulinka1
23. mar 2023

Si skvelá a uzasna. Mohla by si založiť blog o svojej novej ceste, lebo by si bola inšpiráciou pre vsetky zeny, ktore nevedia najst silu odist od debila. Drzim ti palce.

mikadooo
23. mar 2023

Každá zmena je stres. Toto je obrovská zmena. Je úplne ok, že sa bojíš. ALE - neustúp svojmu strachu. Zatni zuby, prvé mesiace budú náročné, určite áno. A potom sa všetko upokojí a budeš si gratulovať, že si to zvládla, že si odišla, že si sa tomu strachu postavila. Držím ti veľmi palce, dúfam, že ťa aspoň tvoja rodina vie trošku podporiť v tých prvých mesiacoch, kým sa ako tak utrasiete.

autor
23. mar 2023

@betulinka1 jeej, ďakujem. Inak vieš, že som nad tým rozmýšľala? Ja celkovo rada píšem, aj rôzne príbehy a tak. Píšem si denník, tak možno potom raz z toho niečo bude.

flavia1
23. mar 2023

Vydrz to, toto je len začiatok. Bude to este velmi tazke, vecer budes sama, pridu myslienky, pochybnosti, on ta bude prosikat, deti si budu zvykat, bude toho na teba vela... Ale ak to nevzdas, ak sa nevratis, zvladnes tazke chvile, tak potom budes na seba nesmierne hrdá, stane sa z teba silna zena a život sa ti odmeni. Ja som si tym prešla, viem, o com pisem. Drzim palce, aby si to nevzdala na pol ceste.

autor
23. mar 2023

@mikadooo veď to, že ja nemám rada zmeny..Žila som si vo svojej bubline, nahovárala si, že veď to bude dobré, to sa spraví. Ale cítila som, že nikto iný okrem mňa tú zmenu nespraví. Verím, že to zvládneme a mama mi pomôže, lebo tým sama prešla.

kacernakokse
23. mar 2023

Si skvelá a statočná ženská. Muselo to stáť veľa síl takto to naplánovať. Aj keď nie je ľahké opustiť domov, verím že vám bude všetkým konečne dobre a budete žiť v pohode. Určite sa zajtra ozvi, či všetko dobre dopadlo a ako to muž prežíval. Držte sa!

autor
23. mar 2023

@flavia1 ďakujem za povzbudenie. Bojím sa, že to bude ťažké, ale som rozhodnutá to nevzdať. Nechcem sa vrátiť, neverím, že by sa zmenil. Na zmenu mal dosť času a premárnil ho. A ja som sa tiež zmenila, som iná ako pred rokom a o rok budem zasa iná. Už sa to nedá vrátiť späť a nikdy to už nebude ako predtým. A ty si teraz spokojná? Neľutuješ?

autor
23. mar 2023

kacernakokse Bolo to náročné, všetko plánovať a robiť potajomky a pritom sa tváriť, že sa nič nedeje. Aj tak nechápem, ako si nemohol nevšimnúť, že sa niečo deje. Doteraz nezbadal, že máme poloprázdne skrine🙂
Určite sa ozvem, od nervozity snáď ani nezaspím.

lija22
23. mar 2023

mala by si byt vzorom pre vsetky zeny, ktore sa nevedia rozhybat. Si uplna bomba. Bude to ok. Bude vam fajn, konecne budete mat klud.

prunee
23. mar 2023

Drzim silno palce 🍀👍

autor
23. mar 2023

@lija22
@prunee
Ďakujem❤

mikadooo
23. mar 2023

Nikto nemá rád takéto zmeny, ver mi... Koľko z nás radšej ostane v nefunkčnom vzťahu, lebo sa boja budúcnosti, neznámeho, ... Ale tie, ktoré zaťali zuby a odišli, ti tu určite napíšu, že cuknúť by bola najväčšia chyba. Je to proste obrovský strach z neznáma, plus zodpovednosť nie len za seba, ale aj za deti, plus teda nevieš, ako začne vyšilovať chlap, keď zmiznete. Musíš byť jednoducho tvrdá ako skala - aspoň navonok. Choď podľa plánu 🙏 veľmi ti to prajem. Ak váhaš - mysli na deti - musíš byť aj pre ne vzorom - "takto sa žiť nemá, ak mi niekto ubližuje a robí zle, môžem slobodne odísť". Bude to veľmi dôležitá udalosť v ich životoch a budú to mať zažité. Do života im to dá veľmi veľa, slobodu v rozhodovaní. Nech budú v akejkoľvek zložitej situácii, povedia si, mama to dala, dá sa to. Ak sa bojíš, skús ten strach prekonať takouto myšlienkou - musím svojím deťom ukázať, že ak sú naozaj nešťastné/nespokojné vo vzťahu, vždy dá sa odísť, bez ohľadu na okolností (manželstvo, malé deti,...). Držím ti palce. Nech ide všetko hladko.

michmich
23. mar 2023

Drzim velmi palce. Ja som pomohla mojej mamine odist od alkoholika. Otec ju raz skrtil, prisla som v poslednej chvili, tak som ju zobrala k sestre a nedovolila jej vratit sa spat. Vybavila som jej socialny byt, teraz sme kupili byt a ona tam byva. Chcem aby sa nemusela v starobe strachovat co s nou bude. Vytrpela si dost za tie roky. Ja som si cele detstvo priala aby mamima mala tolko odvahy ako ty.
Kolko rokov maju tvoje deti?