Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
@veronika1754 obdiv s 5 deťmi 🌹
Ženy, ja vás obdivujem!! Ste tak silne a odvážne, že nechápem, kde sa v takých krehkých bytostiach naberie toľko sily. Toto je tá skutočná sila, nie bitky od mužov… klobúk dolu, držím vám palce ❤️
Autorka, prajem ti ten najkrajší a najšťastnejší život!! 🍀
Dievca zlate, vitaj v novom,dufam pokojnom a stastnom, zivote. Drz sa a vystiskaj deticky. Vela vela vela stastia a radosti Ti zelam
Tesim sa z teba. Pokojnu noc zelam 😉
Ahoj, nie odchod od manzela som neolutovala, aj ked u nas sa to tak dlho nenatahovalo ako u Vas, ale to len preto lebo ja som vyrastala v takej rodine, kde bol alkohol na dennom poriadku a viem ake to je zle. Nechcela som, aby moj syn vyrastal v takejto rodine.
Ver mi, toto je najlepsie co si mohla pre seba, ale hlavne pre tvoje deti spravit.
Co si myslis, ake je to pre deti v takom stave vidiet otca?
Ked som bola dieta, neznasala som sviatky, narodeniny...lebo bolo doma vela alkoholu a na Vianoce som si prijala, aby sa moja matka a moj nevlastny otec neopili...
Zobrali mi bezstarostne detstvo, ty ich svojim detom darujes, tym ze po skole idu domov na to, ze maju pokoj, necaka ich opity otec, nemusia sa bat, pozvat priatelov a nemusia sa hambit za otca.
Prajem ti, aby si si cim skor nasla pracu. To, ze si dala vypoved bez toho, aby si mala novu pracu bolo trocha unahlene, ale chces zacat zit uplne novy zivot.
Bez opilca sa zaobides a bude lahsie, o 1 starost menej.
Super 👏👏👏 som na teba hrdá, i keď sa nepoznáme. A veľmi by som si priala, aby podľa teba konalo aj mnoho ďalších žien. Aby si vážili v prvom rade seba, lebo keď si budú vážiť vlastný život, vlastnú osobu, potom budú aj za deti bojovať ako levice! Áno, ešte ťa čakajú isto ťažké chvíle, ale ja ti silno držím palce, aby si to všetko zvládala. Tvoje deti majú právo na šťastný, bezproblémový život. No keď si bez výčitiek uvedomis, že máš predovšetkým na to právo ty, potom to s nadhľadom a odhodlaním zabezpečiš aj svojim deťom. Pre nich budeš vzorom a podľa toho budú raz pristupovať aj oni k svojmu šťastiu, ale aj k šťastiu svojich detí. Veľmi ti držím palce, ale aj tým ženám ktoré to tu možno čítajú, majú podobný osud ale chýba im tvoje odhodlanie.
Som na Teba taká hrda!!! 💕
Držte sa, veľa pokoja a radostným chvíľ.☺️ Mám za sebou čiastočne niečo podobne, takze viem aké to je všetko veľmi ťažké, ale ten pocit tešiť sa domov, to je na nezaplatenie. Užívajte 🤗🤗🤗
Som rada,ze to prebehlo v poriadku.ako sa spalo prvu noc? A obdivujem aj deti, ze nic nepovedali o odchode. Ja som sa rozviedla tiez pre alkohol, no mna nastastie nebil,ani mi nenadaval. Nechala som mu cas,aby sa zozil a az po 3r.som ziadaka vyzivne.bolo to krute obdobie ale bola som spokojna.niekedy zvazujem ako som to vlastne vsetko zvladla😊💪
@veronika1754 máš môj veľký obdiv, ostať sama s 5 deťmi vrátane bábätka. Keď si to ty dala, dám to aj ja. Ďakujem a aj tebe nech sa darí a nech si s deťmi šťastná
@viestta ❤
@maminastatinom Ďakujem za milé slová❤ Snáď to zvládneme, ešte máme pred sebou dlhú cestu, ale prvé kroky sme už urobili, tie sú najťažšie.
@ketrint Ďakujem❤ Veru, pomaly si zvykáme na nový domov aj život a ten pokoj je fakt na nezapaltenie..
Velmi dobre sa to číta, drzim vám palce, celej rodinke ❤️❤️❤️
@elaela23 zvládli sme to v pohode, aj prvá noc bola OK, strašne som bola unavená. Ale aj tak som sa zobudila presne o pol tretej-čas, kedy on vstával a išiel si zapáliť a vždy ma pritom zobudil..Snáď sa toho časom zbavím..Stále tomu nemôžem uveriť, že som to urobila. Deti chceli tiež veľmi odísť, tak sme držali spolu a tiež ich obdivujem, ako to všetko super zvládli a nič neprezradili.
@aurora33 ❤
Nieco si mu na jeho priblblu spravu zo vcera odpisala?
@zooeynka Nič som mu neodpísala, ani on sa už neozval
Tvoje deti budú na teba pyšne a verim, že budeš inšpiráciou pre mnohé, ktoré sú v podobnej situácii a potrebuju povzbudiť na tento prvy krok. Nebola som v takejto situácii, ale dovolím si poďakovať za zdieľanie tvojho príspevku, pretoze verim, ze bude pomyselnou barličkou na takto odvazny a správny krok do nového života pre iné zeny. Moc vam držím palce🍀
@portret7 ❤
Ani si nevieš predstaviť ako tento tvoj krok raz deti ocenia. To ti píšem ako dcéra alkoholika, ktorá sa hanbila si doviesť domov kamošku, lebo som nikdy nevedela, v akom stave by tam bol otec. Odchod otca (a to k nemu už teraz necítim nenávisť, skôr sklamanie) bol jedným z mojich najšťastnejších dní v živote.
A pri zapise deti do novej skoly nebol potrebny jeho podpis? 🤔 ja by som urobila to iste.len rozmyslam nad detailami ktore mi nesedia
@dorinecka45 myslim, ze ak ma vybavene predbezne zverenie deti do svojej starostlivosti, staci podpis jedneho rodica
@dorinecka45 pisala, ze im stacil papier od policie ohladne napadnutia a informacie, ze to riesi. Potom dolozi predbezne opatrenie. Myslim, ze v takomto pripade urobi kazda skola ustupok.
@zooeynka možno si on este stále myslí, ze su stále v kostole 🤣
@dorinecka45 pri niektorých papierovackach v škole bol aj u nás tiež potrebný súhlas oboch rodičov, ak nebol ten druhý zbavený rodičovských práv. Ale keď som povedala, že ja ho reálne neviem získať (nebola som s ex v kontakte, netušila som jeho adresu), tak čo im zostalo. Len si vystačiť s mojím podpisom
@dorinecka45 áno, presne tak ako píše @tinkavvv plus som doložila aj lekárske správy a syn mal v tom čase aj viditeľné modriny, takže im to stačilo. Okrem toho bola pani riaditeľka aj zástupkyňa veľmi milé a chápali, v akej sme situácii. Predložila som nájomnú zmluvu, že sa sťahujeme sem, takže so zápisom nebol problém. Potom samozrejme doložím predbežné opatrenie a papiere zo súdu. A áno je to strašné, že človek musí utekať a ešte vybavovať milión papierov a dokazovať, že som si to nevymyslela..
Stále sa neozval? Ani svokra? To je velmi zvláštne. Cakala som, ze bude zurit. Iste aj ty. Akoze keby to prebiehalo hladko tak to by bolo super. Ale ako poznam chlapov, ich ego... 😬
Si uzasna. Nech ste zdraví a šťastní.
Mala si strašného psychopata - ta sms vystihuje všetko

najma sa drz svojej zachrannej siete. ludi okolo ktori ta drzia a drz si ich a nehanbi sa poziadat o pomoc. vela.info najdes aj na tej stranke pomocobetiam.sk ako on nalozi so svojim zivotom je keho vec. je dospely. mal milion sanci