icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

kukuk29
24. mar 2023

super ste velka hrdinka - zelam uz len vsetko dobre v zivote 🙏🙏🙏🥳🍀✊

autor
24. mar 2023

@srdeenko19 Ďakujem, snáď si zvykneme na všetky zmeny. Ale som rada, že som to urobila a mala som obrovskú podporu ľudí naokolo. Som rada, že som nemlčala a začala to riešiť po tom útoku, inak si neviem predstaviť, ako by sme dopadli.

autor
24. mar 2023

@kukuk29 Ďakujem❤

autor
24. mar 2023

@tomikejt Ďakujem, takéto slová ma veľmi povzbudzujú. Veru, takýto krok netreba ľutovať a verím, že aj nás čaká lepšia budúcnosť. Držím palce, aby si bola šťastná stále.

selena_luna
24. mar 2023

Drzim ti palce! Si uzasna zena 💜

autor
24. mar 2023

Akurát varím sáčkovú polievku a špagety, to bude najlepšia večera na svete🙂 Prvý krát po dlhom čase, čo sa kľudne najeme bez sprostých rečí a pohľadu na opilca..

hedviga2
24. mar 2023

Žena ty už si teraz hrdinka.

autor
24. mar 2023

@maialeo hej, bola som vzorná manželka. A to, že je psychicky v prdeli, za to si môže sám..

autor
24. mar 2023
pbra40
24. mar 2023

Velmi drzim palce ❤️ verim, ze vam bude teraz lepsie

Co planujes dalej? Prepac, ze sa pytam, ale dom bol oboch? Ste manzelia, vsak? Nemoze ti nejake dlhy narobit?

hedviga2
24. mar 2023

Dnes si začala novy život. Cesta bude určite trnistá, ale o nič lepšiu si ju nemala. Budeš s detmi kludnejšia a nebudeš mať guľu na nohe. Kráčať budeš ľahšie životom bez alkoholika. Prajem ti kludný spánok. Objím svoje deti pred spaním.

maribell
24. mar 2023

Myslím, že už tu bolo všetko napísané.. ale nedá mi to nenapísať, si úžasná 🍀🍀

autor
24. mar 2023

@pbra40 áno, sme manželia a dom je spoločný. Bola by som najradšej, keby sa dom predá a peniaze sa rozdelia. Ako on naloží so svojou polovicou, to je na ňom. Ja keď budem mať hotovosť by som si chcela zobrať hypo a kúpiť si časom niečo vlastné. Uvidíme, ako to bude. On určite nebude chcieť predať dom a vyplatiť ma tiež nemá z čoho. Asi sa to bude ťahať roky...

autor
24. mar 2023

@hedviga2 Ďakujem, deti sa tešia, úplne sú tu spokojní. Už sme sa objímali🙂

hedviga2
24. mar 2023

Si úzasna mama.

pbra40
24. mar 2023

Si uzasna 👌 klobuk dole. Verim, ze i majetkove vysporiadanie a rozvod prebehne co s najmenej problemami. Drzte sa

shogun
24. mar 2023

Ja nemam nastastie podobnu skusenost, len chcem napisat, ze ta velmi obdivujem a drzim palce. Naozaj toto chcelo kopu sily a odvahy a zelan len to dobre🤗🥰

autor
24. mar 2023

Už sa ozval! Akože nechápem. Čakala som všeličo, ale toto teda nie...Buď je na mol ožratý alebo sa chystá zabiť alebo mu už načisto preskočilo..

hedviga2
24. mar 2023

Vybral si, nemaj žiadne výčitky.Prosím

cacianka
24. mar 2023

Žena - si hrdinka 👍
Viem že teraz ste v šoku, ale snaž sa podať návrh na zrušenie BSM čím skôr, to môže prebiehať nezávisle od rozvodu. Keď nebude platiť poplatky za dom, prídu dlžoby a exekúcie, a taktiež si over ako sa musíš podieľať na poplatkoch aj ty. Teda ak si spolumajiteľka.
Veľmi vám 3 držím palce, ako 99,9% žien tu na koni.

apolka77
24. mar 2023

Môžeš sa spýtať a on vie že sa už nevrátite?
Ja som dostávala podobne sms úplne od veci ...žiaľ, ten mozog už natoľko degradoval že nemá zmysel hľadať v ničom logiku.
Ešte to BSM keď nebude nič platiť (energie) budú to aj tvoje dlhý neviem či si si to ošetrila len aby si nezabudla...toto určite vyries.

cacianka
24. mar 2023

Takýto typ je nevyspytateľný, ale ty sa nedaj vydierať, ani si nepripúšťaj že si odrobinkou zodpovedná za jeho rozhodnutia a kroky. Nie si, on si nastavil svoj život vo svojej hlave, hlavne že sa hrá na veľkého kresťana a pritom je falošný farizej.
Radšej si ho zablokujte, a max raz za čas mu napíš strohú správu že sú deti ok.
Ak budeš potrebovať poradiť ďalšie kroky, kľudne napíš
🍀🍀🍀🍀🍀

autor
24. mar 2023

apolka77 áno, napísala som mu krátky odkaz, že sa nevrátime. Akože nechápem v ktorej časti mozgu došiel na toto...BSM sa už rieši, tých dlhov sa bojím aj ja.

apolka77
24. mar 2023

Asi si myslí že dnes sa nevrátite 🤦 ...zajtra mu to celé docvakne asi...ale radšej si zablokuj číslo aj deti lebo bude určite vyzvanat..

autor
24. mar 2023

@cacianka No tak v tomto sú aj so svojou matkou rovnakí-sedia v kostole v prvej lavici, tvária sa jak svätý obrázok a doma robia peklo..Určite bude zajtra utekať za farárom, že som ho chudáčika opustila a poškvrnila naše posvätné manželstvo... Našťastie som farárovi opísala našu situáciu, povedala, čo robí, nakoniec aj sám videl tie modriny a sám farár mi povedal, že to nie je manželstvo ale peklo a mám odísť.

autor
24. mar 2023

@apolka77 Aj ja si myslím, že ráno po vytriezvení mu to docvakne...Ja ho budem ignorovať, dcéra povedala, že mu tiež nebude písať a na syna číslo ani nemá, keďže má teraz nové.

katuskamala1
24. mar 2023

Si uzasna 💓 Silna zena, matka levica. Silno ti drZim palce a prajem vam vela vela stastia a pokoja

apolka77
24. mar 2023

Deti máš už veľké tak ti bude oveľa ľahšie. My keď sme odišli dcéra mala 9 a syn 11 ...trápila som sa minimálne 3-4 roky kým sa podarilo odísť...

vivuska666
24. mar 2023

Perfisna si. Moooooc ti prajem klud a pokoj a stastie a vsetku pohodu sveta. To co ti chybalo.

veronika1754
24. mar 2023

Neboj sa zvládneš to, ja som takto ostala sama s piatimi malými deťmi, najmenšia mala len 2 mesiace, teraz je to cez 6 rokov a nikdy som to neoľutovala, hoc boli aj ťažké chvíle lebo mne nemal ani kto pomôcť z rodiny, ale zvládli sme to, jediný kto doteraz sa nikam neposunul je ex. Učíte to stojí za ten pokoj, a z majetkov si nerob ťažkú hlavu takým spôsobom jeho života by ste ešte skončili na ulici všetci. Prajem ti šťastný a spokojný nový život.