icon

Odchod od manžela

29. aug 2022

Dobrý večer. Nemám sa s kým poradiť a rada by som si vypočula názory iných, keďže sa už sama v sebe nevyznám. Som vydatá 3 roky a máme 2 krásne detičky (4m. a 21 m.). Manžel mi s deťmi pomáha , ale v našom vzťahu to škrípe, resp.je ticho. Vôbec sa nezaujíma ako sa mám, či som šťastná ( nie som, opakovane som mu hovorila ,že sa chcem odsťahovať od svokrovcov , aby sme mali svoje súkromie a pokoj) , nemáme žiadne spoločné záujmy, plany do budúcna. On žije len pre svoje záujmy, druhým vo veľkom pomáha a doma ho nič nezaujíma. Ak ho v niečom napomeniem, tak vôbec nereaguje, ako by som nič nepovedala. Mna to nesmierne ničí. Som zavreta doma pomaly 2 roky, v malej dedine, kde nemám žiadne kamarátky, s detmi nemám kde chodiť na ihrisko, prvé čo ráno počujem je svokra ako kričí na svokra... Je mi z toho veľmi smutno a zvažujem , že odídem aj s deťmi od muža.Aj keď nemám kam ísť. Čo by ste robili na mojom mieste?

nikolka1986
30. aug 2022

No drahá, daj si ešte ďalšie dva roky a budeš ho tak nenávidieť, že odídeš radšej pod most ako žiť tam. On tam má oporu, rodičia ľahko zmanipulujú hlúpeho synáčika na svoju stranu ( že tam Vám bude dobre, že máte byť vlastne vďační pri súčasných cenách nehnuteľnosti že máte kde bývať a pod. ) Svokrovcom na tebe nezáleží. Maximálne na deťoch a tvojom mužovi, to si buď na 100% istá a takáto manipulácia bude 100x horšia rokmi, ak budeš ustupovať. Ver mi, zažila som, nikdy viac by som to nedopustila. Stratíš všetko, zmysel života, sebaúctu, sebavedomie a stane sa z teba zatrpknutá vrana, ktorá bude vkuse bojovať za to, čo je pre iných prirodzené.

veselo_neveselo
30. aug 2022

Vies co, nadhodila by som rec s manzelom, ze ci si pamata, ze povedal "ked bude treba, tak sa odstahujeme". A pokracovala by som tym, ze "je treba", lebo uz uvazujes nad rozvodom kvoli byvaniu so svokrovcami.
Povedz mu ze si nestastna, a ze je treba nieco robit ako manzelia, lebo inak s tym nieco urobis sama.
V ziadnom pripade by som nedavala ultimata, to nie je cesta. Ale vazne sa pobavit o tom, ze takto zit nemozes, a potrebujes aby ste nieco zmenili.

Ak je naozaj tak dobry chlap, ako hovoris, tak sa spamata a spolu nieco vymyslite. Bude to mozno vasa prva skuska toho, ci sa mate natolko radi, ze to ustojite - alebo nie.

derdia
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 haha dobre som sa zasmiala.
Ak sa takto zeny riadia tak sa ani necudujem, ze s magorom preziju cely zivot, lebo spolu debatovali... A nepohli sa nikam.
Ja riesim v zivote veci najskor milo, potom pritvrdima a ak nic tak bud alebo. A je mi jedno ako by to dopadlo... Hajim seba a svoje zaujmy. Sampzrejme v ramci moznosti, ale ak by som bola v jej kozi, druhe dieta by som nemala, a uz by som tam nebola. Ja totiz to neznasam ludi, ktorycb treba o zmenu prosit donekonecna. Taki nech si ziju a otravuju zivot niekomu inemu, nie mne.

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@derdia
Pozri, velmi sudis. On vobec nemusi byt magor, moze to byť upne v pohode chlap, len proste ma svoj sposob zivota, svoje myslenie, svoje hodnoty a problem je v tom, ze oni dvaja su rozdielni, inak chapu svoje fungovanie, vztahy v rodinach atd... Je vela prikladov, kedy takto zena odisla, chlap si nasiel inu zenu, ozenil sa a prezili krasny zivot az kym ich smrt nerozdelila. A rozumeli si, mali harmonicky vztah, rodinu.

Odchodom sa tento problem nevyriesi, pretoze on je stale ten isty - proste nemozes nasilne menit cloveka, len preto "ze si si ho vzala" alebo preto, ze "mate uz dieta". Raz ked ani predtym nebol komunikativny, neriesil problemy, neriesil vlastne byvanie - svadbou ani detmi, ani neviem cim sa to len tak nezmeni.

Odist s dvoma malinkymi detmi a zit niekde v biede, ak vobec najom niekde dostane a zivorit je dost na hlavu, hlavne, ak jej muz nie je ani nasilnik, ani gambler, ani narkoman... On si bude dalej spokojne zit, posle par eur a ona bude sa trapit. Takychto pripadov je relativne dost. Neraz ta zena si najde potom "priatela" a skonci to obdobne.

SVeta sa nedeli na dobrych (zeny) a zlych (muzi), preto toto ciernobiele videnie prinasa ovela viac utrpenia

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 Ženy sa nenormálne pobijú o chlapa s dvoma deťmi, kde budú žiť v nejakom zapadákove, pri svokrovcoch a nechajú si zožrať od nich nervy. Ako bonus truľo ktorý nie je schopný prestrihnúť s rodičmi pupočnú šnúru. Nie je vzťah o kompromisoch? Lebo tu kompromis nie je, tu platí len to, čo chce on. On má svoje koníčky a ona má sedieť v nejakej diere sama doma na riti a starať sa o deti. Keď hovorí o svojich pocitoch, jemu to nestojí ani za to, aby vôbec na to reagoval, vypočul si ju. Sebecký chlap, nič viac, nič menej. Robí len to, čo je pohodlné a výhodné pre neho.

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@nikolka1986
POčkat! Ale ona si ho vybrala. Ona suhlasila s manzelstvom a detmi s takym clovekom. Vela chlapov sa praveze nemení, sú stale tí istí, akých si vybrali zeny. To zeny najivne dufaju, ze zmenia chlapov, ale to je nezmysel.

A co sa tyka tvojej prvej vety - nie, on si deti zobere mozno kazdy druhy / tretí víkend. Ona bude okrem toho, ze bude pracovat, tak mať takmer plnú starosltivosti o deti, padat na hubu, zivorit. On si v pohode moze najst zenu, ktorej nebude vadit byvat u svokrovcov, ktora bude tolerovat jeho konicky a bude dokonca uplne s tym v pohode, bude stastna. A v zapadakove si bude pestovat zeleninku, bylinky, chovať sliepočky.. Reáne poznám také páry (bavíme sa už o dochodcoch), ktorí majú takto svoje "druhé manzelstvo" a velmi pekné vztahy.

Raz ked si vezmes za muza "gazdu", tak nemozes ocakavat, ze kvoli tebe odide od toho. Bud takeho clvoeka chces alebo nie.

pelian
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 podľa mňa si trafila kliniec po hlavičke. Ono ťažko očakávať, že sa niekto po svadbe zmení, keďže potom, vo väčšine prípadov príde proste len sklamanie a beznádej

dilino
30. aug 2022

@panelacikova piše že má úspory a dosť veľke.Hned na začiatku ked má reakciu.

stulrajterova
30. aug 2022

@janinah myslim, ze pani mozno aj vedela, ludia sa menia ..tiez som sa ucila komunikovat inak ako bolo u nas doma tradovane...a nebolo to jednoduche

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 Reálne poznáš takéto páry, ako seba a tvojho predpokladám, podľa tých "periel" čo tu píšeš. Asi vedela že ja gazda, alebo má koníčky, ale to zrejme vedel aj on, že aj ona má svoje koníčky a aká je. Zatiaľ čo on svoj život nemení, ani keď ona na tom nie je psychicky najlepšie, ona zmenila všetko. Tu chýba ten kompromis. To, že časom pôjdu bývať do svojho mali určite poriešené. V živote príde X - podobných situácií, človek sa mení a ak sú tam deti, tak mi nepríde vhodné pre každý prd hľadať nového partnera ale začať riešiť problémy spolu.

derdia
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 ano mas v niecom pravdu. Ale taky je zivot. A zbytocne to tu budeme preberat na tri strany. Ty by si mozno cely zivot zila prosenim sa mu, ja by som odisla. Ani jedna z nas nie je zla. Len mame rozdielny pohlad na svet, a rozdielne citenie a vnimanie. Aj ked mas muza alkoholika, tak je tvoja vina, ze chces aby prestal pit?... Nie nie je. Ked dvaja ludia spolu ziju, a maju sa radi (teda mali by sa mat) maju sa navzdajom podporovat, a snazit sa robit navzajom stastnymi....ked to tak nie je. O com to cele akoze je? 😕

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@nikolka1986
V prvom rade vyraz zo svojho slovnika pojmy "periel" a podobne, ak chces, aby tu ludia s tebou slusne diskutovali a hlavne brali ta vazne.

V druhom rade - je velky omyl mysliet si, ze clovek sa zmeni detmi a manzelstvom. Vzdy ked dievča vstupuje do manzelstva, ma ist tam s clovekom, s ktorym je spokojna a ktory jej vyhovuje a vidi, ze je pre neho automaticke vediet sa prisposobit, komunikvoat, brat ohlad na druhych, byt ematickym, hladat riesenia... Castokrat tieto veci zeny radsej prehliadaju a vidno to aj z x tem tu, kde zena ma este iba frajera, sprava sa ako debil a po nazoroch inych zien ho tu vsemocne obranuje. Ona podvedome tusi, ze nie je vsetko OK, ale kedze sa chce vydat a mat deti, v jej mysli "nemoze vymyslat a byt narocna". A az ked pridu starosti, male deti, unava, naplno sa prejavia vsetky tieto vlastnosti a charakteristiky.

Je nezmysel ocakavat od niekoho, ze manzelstvom a detmi bude inou osobou.

@derdia Lenze je velky rozdiel, ak je niekto alkoholik a ak niekto je taky typicky dedinsky trulo, akeho si vzala autorka a dufala, ze sa zmení. Odchodom ako sa ona postara o dve malicke deti? Ako ich uzivi? Tu su zeny, ktore opustili vztahy fakt so psychopatmi, agresormi a mnohe z nich zivoria, predieraju sa zivotom ako mozu, aj aj 2-3 prace, ale su stastne, ze im nehrozi, ze ich niekto len tak zbije, lebo ma zlu naladu. Autorka tejto temy nema doma ziadne terno, ale zas ani nejakeho exota, ma dve malicke deti, je extremne vycerpana, deprimovana aj z prostredia.. chybaju jej ine vztahy, mozno je mestsky typ cloveka, ale odchodom si iba sebe stazi situaciu.

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 Ja sa budem vyjadrovať ako to ja uznám za vhodné. 😝 Čo také od neho chce? Ja stále nechápem prečo sa takého niečoho zastávaš? Pre muža by malo byť prirodzené, aby zabezpečil rodinu ak ju teda chce. Aby sa staral o partnerku a zaujímal sa o jej potreby a samozrejme tak by to malo fungovať i naopak. Ona chce žiť na mieste, kde bude mať viac možnosti a vo svojom. To si myslím, že chce každá normálna žena, len pár extrémov si vyberie možnosť žiť pri svokrovcoch. Predpokladám že o ruku ju žiadal on, ako ona mala vedieť že ak prídu deti, tak on si ostane pri záľubách a ty moja pekná si seď doma pri deťoch 😅 Strašné nezmysly tu píšeš.

derdia
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
30. aug 2022

@nikolka1986 Pisem, ak chces aby s tebou sa ludia v zivote zaoberali, nauc sa vyjadrovat. Toto je napr. v kariere velka bariera pre velmi vela ludi. Su sikovni, ale ked otvoria usta, "pochovaju" co sa da.

Autorka tejto temy isla dobrovolne do vztahu a manzelstva s takym muzom.

mandzula
30. aug 2022

Jaaaj, no to ked tam ma krcmu, tak sa s tym nic neda robit. Krcma je krcma.

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 Neporovnávaj formálnu komunikáciu s komunikáciou na MK, to je blud. A jej muž išiel do toho vzťahu nasilu? On nevedel aká je? To teda vedel ! Normálne si nechať rozbiť rodinu, alebo niečo vybudovať a žiť si život v pokoji bez svokrovcov za zadkom a trošku sa začať snažiť. Ona si vybrala aj keď vedela aký je a on si tiež vybral ju, aj keď vedela aká je. No kompromis nikde. On si žije taký život aký chce, bez ohľadu na ňu a ona si žije svoju nočnú moru. Ktorá chorá hlava toto môže považovať za normálne a ešte sa zastávať toho chlapa.

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@nikolka1986 Keby si poriadne citala prispevky, ktore sem davam (vola sa to citanie s porozumenim), videla by si, ze sa tu nikto toho chlapa nezastava a chapala by si celkový kontext.

drahomirrra
30. aug 2022

@nikolka1986 Jediny, kto tu perli si ty. Zmrzlinka praveze pise velmi, velmi dobre. Vyzrete nazory za ktorymi citit zivotne skusenosti.

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 S týmto tu na mňa nechoď, vždy keď tu niektorá žena nevie čo napísať k téme, tak rieši čítanie s porozumením. 😀 Opakuješ sa ako papagáj a pritom vôbec nepremýšľaš a nejaký rozumný názor od teba čakať ťažko. Ty si zrejme tá druhá a vcítila si sa do kože "sebeckej" ( teda podľa teba ) bývalky.

nikolka1986
30. aug 2022

@drahomirrra Ja si na MK kamarátky nehľadám, ale chápem že niekto to má inak a v takejto situácií je výnimočne vidieť súdržnosť žien, i keď je založená na totálnom nezmysle 😉

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@nikolka1986 Z tvojich prispevkov mam pocit, ze si celkovo konfliktna osoba a hladas sposob, ako sa s niekym dostat do sporu, ako niekde si vybijat svoju zlost, mozno nad tym, com ti v zivote chyba.
Lenze ta druha strana si vzdy moze vybrat - nehrat tvoju hru. A ty sa posunies dalej k inej osobe 😉

katuskamala1
30. aug 2022

Necitala som predosle komentare, ale moj nazor je jednoduchy.

Sak si s nim sadni a porozprávajte sa!

To vazne preto sa ma rodina rozpadnut?

Zakladom KAZDEHO vztahu, ci partnerskeho ci pracovneho... Je KOMUNIKACIA

nikolka1986
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 To je super, tvoje domienky o mne vytvorené v tvojej hlave ma strašne zaujímajú 😀 Nemám rada, keď niekto nabáda druhého k rozpadu vzťahu, keď nevidí vecí objektívne a premýšľa ako sociopat, keď si nevie trošku usporiadať v hlavičke, aké môžu mať tie jeho ( tvoje ) nezmyselné rady dopad na rodinu autorky ako takú, nič viac, nič menej. 😉 Nemám rada manipulátorov, preto si tu veľmi rozmyslím, ktoré ženy sa tu oplatí brať vážne a ktoré nie,

drahomirrra
30. aug 2022

@nikolka1986 Dobre, tak inak. Co uplne konkretne radis autorke ty? Co by si urobila ty na jej mieste? Okamzite vytrielila prec “od debila” s dvojrocnym a stvormesacnym babatkom? Kedze maju doma situaciu, ktora sa objektivne evidentne da riesit?

nikolka1986
30. aug 2022

@drahomirrra Ak chceš vedieť, prečítaj si čo som písala, lebo teraz strieľaš úplne naslepo, vidieť že si si neprečítala ani jednu moju odpoveď 😉

panelacikova
30. aug 2022

@dilino aha, ja som vôbec diskusiu nečítala. v tom prípade je to na jej rozhodnutí, či mu toto bude trpieť, alebo vezme svoje veľké úspory a odíde od neho. ja by som riešila druhú možnosť 🙂

derdia
30. aug 2022

@katuskamala1 ano komunikacia je zaklad ale taka, ktorej musia porozumiet a musi mat aj riesene lebo donekonecna vedena komunikacia nevedie nikam! !! Uz to Preboha pochopte tie co verite takej blbosti ako komunikacia kazdy den o tom istom nikam neveduca.

dilino
30. aug 2022

@panelacikova aj ja tiež. Pohroma bývať so svokrov v jednom dome. Ani za cenu že nič by som neplatila by som nešla k svokre bývať nikdy.

drahomirrra
30. aug 2022

@nikolka1986 Praveže tvoje odpovede som si pozorne prečítala. Žiadna konkrétna rada nebola spomenutá. Iba vágne obkecávačky o tom, ako si má dať ešte dva roky a pôjde pod most radšej. Nič adresné. Preto som sa ťa pýtala.