icon

Odchod od partnera

3. okt 2022

Dobrý deň. Potrebujem asi len trochu podpory. Už dlhšie vnímam partnerské problémy, mame takmer ročnú dcéru. Často sa s partnerom hadame, býva na mna nepríjemný a často krát aj vulgárny, hovorí mi, že som neschopná žena a podobne. Celkovo býva často podráždený, necítim sa v takom vzťahu komfortne. V nervoch mi x krát povedala že som je***ta a podobne. Inak sa správa super, je skvelý otec a dcéra ho miluje :( bijú sa vo mne pocity. Budem egoistka, ak takýto vztah ukončím, keď už cítim, že mi ten vztah nič nedava, priam naopak, uberá energiu. Nie som z ďaleka dokonala, veľa krát je doma neporiadok, pri dcére x krát nestihnem upratať, občas nenavarim, psychická pohoda je pre mňa prednejšia, ako lietať po večeroch všetko upratovať, čo sa cez deň nestihlo. Rada si vo voľnom case zašportujem, vôbec ma nehnevá, že by sa skôr zišlo upratať, veď život nie je len o upratovaní a vareni. Chlap samozrejme robí v domácnosti tiež, ale mame obrovsky dom a toho neporiadku sa nazbiera ľahko. Som egoistka, keď je ten vztah v podstate fajn, len občas dôjde hádka a kricime po sebe a nadávame si? Mňa nebavi, ako mi vkuse hovorí, prečo je toto ta, keď povedal, ze to bude tu, prečo toto a prečo tamto a vkuse sa mu niečo nepáči a je pomaly každý deň podráždený. Veľa krát hovorí stylom “aký k***t to sem dal” a podobne, mne sa takýto štýl konverzácie nepáči. Alebo že vyhodi j***tu mačku na ulicu .. a podobne. ..

Strana
z2
autor
4. okt 2022

@dusankomoj zas nie je to taký neporiadok, že si nemá kam sadnúť. Sú lepšie dni a horšie dni. Niekedy upracem pekne, niekedy malá vrieska cely deň a nahanam ju po dome, aby si nejak neublížila.. proste sú dni, kedy mám toho dosť a ak je 5 minút kľudu, nejdem sa pretrhnúť a ešte naháňať, kde čo ostalo položené, to neznamená ale, že neupratujem. Som už proste psychicky unavená, a veľa krát sa už ani nedokážem premôcť. Ale upratujem rozhodne každý deň. Priznávam, že niekedy by mohol byt aj väčši poriadok, ale vramci možnosti si aspoň ja myslím, že to zas tak hrozne nie je nikdy 🤷🏻‍♀️ Ale je to uhol pohladu.

@viestta nedá sa povedať, že nerobí, nemá problém dať prať, odpratať prádlo, povysavat, umyť riady, ale jednoducho nemá chuť po práci ešte hodinu upratovať 🤷🏻‍♀️ A všetky prace vonkajšie robi v podstate on- kosenie,.. robi nákupy,.. keď sa pohadame a vyletí mu take slovo, tak povie, že veď si môžem za to sama.. chcela som o tom komunikovať, že nechcem aby takto ma ponižoval pred dcérou, snažila som sa rozhovor rozvinúť na dlhšie, že to bude vnimat, že jej musíme ísť príkladom, že možno u neho to správanie je tiež ovplyvnené detstvom- nemyslela som to v zlom, snažila som sa naopak hľadať príčinu, prečo takto reaguje .. a on mi akurát povedal, že veď on nadava bežne, že si to nemám brať tak osobne.. a že nech už o tom istom nemeliem, nech som už ticho, lebo že z toho chytá tiež nervy, keď to dookola rozoberám, ako mi nemá nadávať, ako to bude mala vnimat, atd.. tak ja neviem, či som ja na chybe alebo kto 🤷🏻‍♀️.. že keby sa viem stopnúť a nekecat toľko o tom, nemal by nervy.. a ďalšia vec, ževraj ja vidím len to zle, a to dobre čo pre nás robí nevidím, proste 95% času sa chová pekne a možno 5% nie moc pekne, a neviem či mám “pravo” z takéhoto vzťahu odísť
@stanislavicenka ale proste, napríklad je aj taký týždeň, kedy sa správa úplne pekne, a potom v nervoch vyletí, že som hlúpa alebo aj horšie a potom zase prepne do toho módu 🙈

@danyelia už som tak odpovedala pár krát, teraz to proti mne pouziva, že však aj ja som mu nadávala..

@zuzana9393 už som mu hovorila, že by sme mohli ísť do poradne, nechcel. Hovorila som, ako mi ubližuje, keď mi nadava, prestal možno na mesiac, zase začal- síce len občas, ale mna to nebaví.. pomaly každý deň je kvôli niečomu podráždený, nie je mi to prijemne.. dnes napríklad- že aký idiot dal tu krabicu na skriňu.. (nevedel, či som to bola ja, včera tu bola moja mamina na návšteve) a proste takéto vyjadrovanie ja nemusím, aj keď proste som mohla zobrať tu krabicu do papiera ..

@7miriam77 každým dnom som viacej a viacej presvedčená, že to takto ďalej nejde.. potom prídu lepšie dni, kedy si poviem, že veď to je fajn, potom príde škaredá hádka, a uvedomím si, že to takto nechcem.. a každým dnom sa to pomaly ale isto posúva k tomu, že to speje k odchodu z mojej strany.. mám kam ísť, ale je to zložité, mame aj domáce zvieratá, ale snáď by sa to nejako poriesilo :(

7miriam77
4. okt 2022

Drzim palce 🍀🍀🍀

luccija
4. okt 2022

Pripada mi taky samonasieraci typ a ty sa toho chytis a pohadate sa.Ja tiez dost rychlo vzblknem a servitku si na usta nedavam, ale rozhodne rodine nenadavam.Nie si sebec nech odides z akehokolvek vztahu.Ale co vyhras?
Pises, ze muz aj pomoze, otec je dobry asi mu ides na nervy ty😆a to neber v zlom.Sama si uznala, ze tu krabicu si mohla vyhodit, mozno si kludna osoba flegmoska a on ma rad ako tak poriadok ty pises, ze si ides zacvicit ci nebudes vecer spratavat.Ako pises uhol pohladu....ale, ked pride z roboty a nie je navarene, bordel asi ho to vytoci.
Mozno je nervozny z roboty pride domov a ide mu hlava vybuchnut sportuje, chodi niekam sa odreagovat?upratuje vela na tvoj vkus je pedant?
Nadavky by som netolerovala, ale skusila popracovat na vztahu je to skoda pri tak malom dietati sa hned rozvadzat.
Skus aj ty kriticky porozmyslat nad sebou

sinusoida
5. okt 2022

Jemu zaleží na tom, aby bolo doma upratané, tebe na inom. Život nie je len o upratovaní a varení, ale ak máme svoje okolie upratané, tak je väčšia pohoda. Vyzerá to tak, že ste iní, on škaredo rozpráva, ty zas nerobí to, čo by on chcel. Buď sa obaja jeden druhému prispôsobíte, alebo dcéta pochytí od vás vaše postoje. Alebo, keď dlhodobo nenastanú zmeny, tak asi tatýto vžťah polezie na nervy každému.

ryan87
5. okt 2022

Skôr by som sa zameral na pôvod toho všetkého.... problém sa tazko lieči ak začíname od konca. Čím skôr prídete na spúšťač tým skôr budete mať jasno čo dalej. Ak mal príznaky už počas vzťahu, tak zmena je takmer nereálna a v tedy myšlienka na odchod by sa brala do úvahy. Ja ľahšie to všetko zahodiť ako čeliť, ale ak vam za to stojí, tak sa bojovať oplatí. Držím palce a skúste nerozmýšľal len nad tym zlým.....nikto nieje neomylný a o tom je vzťah že ťaháte za jeden koniec, kráčate po jednom chodníku s tým istým cieľom.

Strana
z2