Odignorovanie rodiny

1. jan 2024

Ahojte...idem si vyliať srdce...ako by ste si vysvetlili nezáujem svokry o vnúčatá, predtým chodili zriedka ale došli...toho roku odignorovali narodeniny všetkých našich detí plus moje ani sms nič,muzovi zagratulovali na narodeniny po telefóne no tiež neprisli...Vianoce to isté ani sa neozvali nedošli pritom stále na sviatky prišli a nechápeme zrazu taký obrat...poraďte mi ako to vysvetliť deťom 🙏alebo čo im povedat

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2024

A spytali ste sa ich? Ci rozhovor uz nie je v mode? A ked oni neprisli k vam, tak ste mohli ist vy k nim, nie?

pribinak
1. jan 2024

Muž sa nevie opytat: mami, oci neprídete? Alebo mame prísť my?

egonsk
1. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl mozno si zrusili FB ;) ... ale je fakt smutne, ze si ludia nevedia normalne vysvetlit zoci voci veci a problemy riesit, ale len utekaju.

autor
1. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl a vy by ste išli k nim keby kašľu na vaše deti ?mne je to ľúto hlavne kvôli detom

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2024

Tak ja neviem, ale ak vy k nim nechodite, tak potom neviem, preco sa cudujes, ze preco oni neprisli k vam.

januska12323
1. jan 2024

Vôbec sa nestretávate tak neviem čo je zvláštne na tejto situácii.

milanemila
1. jan 2024

Moja svokra je taka ista, dcera sa ma raz spytala, ci babka zomrela 🙈 tak som jej povedala, ze nie ze ma vela roboty a odvtedy ju asi rok uz ani nespomenula 🤷🏼‍♀️
Ved oni sa ozvu ked im zrazu budu ubudat sily a budu potrebovat pomoc. To ze nerobia ovacie okolo tvojich narodenin, beriem ok, ale ze nepridu synovi zagratulovat a vnucatam (ak ste ich teda pozyvali) je ich vizitka.

autor
1. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl ale tak.ide o to že oni sa odstrihli ako prvý....keď oni nedošli deťom na sviatok následne sme už nešli ani my....

autor
1. jan 2024

@januska12323 zvláštne je prinajmenšom to že to je takto so dňa na deň tento zvrat...netrvá to roky

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2024

Keby Ti islo naozaj o deti, ako pises, tak by ste fungovali inak. No, tak neprisli, tak ich pojdeme pozriet my, ste zrejme mladsi ako oni a asi aj mobilnejsi. Ale tu zrejme ide o nieco uplne ine.

adri266
1. jan 2024

Pozvali ste ich? Vysvetlili, preco odmietli prist?
Ci si automaticky povazovala za samozrejme, ze pridu, lebo su sviatky?

Mozno je za tym viac a staci sa porozpravat. U nasich je situacia taka, ze mama je onkologicka pacientka, oco uz dobre nevidi, nerad daleko soferuje, takze sme sa dohodli, ze budeme chodit k nim. Ale rozpravali sme sa o tom.

Komunikuj, pytaj sa a dohodni sa. Urob to pre deti.

autor
1. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl a o čo by mi šlo preboha? Áno sme mladší ale keď mali deti narodeniny tak snáď aspoň zavolať čo napísať mohli a druhá vec sú síce dôchodcovia no veľmi čierny, aktívny,pestujú,chovajú.....

pribinak
1. jan 2024

Rak dvihni telefón a zavolaj: babka, dedko kedy máte čas? Môžeme prísť? Deti sa na Vás tešia …

Veď tedy urob ty ten prvý krok

miskakyska
1. jan 2024

...ak si tu pred sviatkami prečítali,ako robia rozdiely medzi vnúčatami vybodli sa na to dobrovoľne 😁

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2024

Este raz, keby Ti islo o to, aby deti mali vztah so starymi rodicmi, tak urobis prvy krok, ale je jednoduchsie sa urazit a kydat na svokrovcov.

dzulli1980
1. jan 2024

Však sa na rovinu svokrovcov opýtaj ... toto takéto tanečky majú aký zmysel? ... oni neprišli, my neprídeme, oni nezagratulovali, just ani my nezagratulujeme atď. ... moja svokra kašľala na mňa, kašľala na vnučku, spýtala som sa na rovinu, aký je problém, odpoveď som nedostala, prestala som to riešiť ... KOMUNIKÁCIA je základ ... proste sa kúsok "ponížiť" a urobiť prvý krok.

veronikaszabova
1. jan 2024

A tvoj muz nema hubu?? Nevie sa rodicov normalne spytat?? Horsie ako male deti

autor
1. jan 2024

@miskakyska ja sem dávam.prispevok prvýkrát takže prepáč ale neviem o čom točis

autor
1. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl veď ja na nich nekydam píšem ako to je....a keď nemajú záujem o vnúčatá mám sa im ešte pokloniť či čo....vzťah sa predsa buduje na oboch stranách

autor
1. jan 2024

@dzulli1980 ako píšeš odpoveď si nedostala tak k čomu to bolo dobré...myslím že tej by som sa nedostala ani ja a ďalej by to bolo ako doteraz

0silvia0
1. jan 2024

Si dospela zena, preboha, ved si zavolajte. Je jedno kto prvy sa neozval, kto druhy sa neozval, taketo ofukovacky robia pubertaci, vy ste dospeli vsetci. To nemozes urobit s muzom ustretovy krok?

autor
1. jan 2024

@0silvia0 akože babka dedko to nevadí že ste deti neboli pozrieť skoro rok ani si nespomenuli na ich narodeniny ale keďže sú tie Vianoce pre pokoj v rodine sa chcem opýtať čo také vám sadlo na nos a čím som vás urazila že si to museli odniesť deti? Tak nejak sa skúsiť doprosovat?

sasa1310
1. jan 2024

no keď takýmto štýlom komunikuješ, tak sa nediv.

adri266
1. jan 2024

Este sa spytam inak, kedy naposledy ste ich VY s manzelom boli pozriet mimo sviatkov. Len tak, lebo chcete.

0silvia0
1. jan 2024

No ked takymto neprijemnym tonom komunikujes s babkou a dedkom, tak sa ani necudujem.
Mozno nieco vazne riesia, nejaku diagnozu. To je problem sa ozvat, dlho sme sa vzajomne neozvali, ste zdravi, mate vsetko v poriadku? Nepridete pozriet vnucence?

autor
1. jan 2024

@adri266 naposledy sme boli my predtým ako sa oni úplne odstrihli....zas to nie je vo wc tak že by sme nechodili k nim

milanemila
1. jan 2024

Tak skus upresnit, ci ste ich pozvali a oni pozvanie odmietli alebo ste ich ani nevolali a ty sa stazujes teraz, ze nechodia? 🙈 akoze zavolat a zahratulovat je jedna vec to samozrejme mohli, ale co sa tyka navstevy, tak ja by som sa tiez netrepala niekam bez pozvania 🤷🏼‍♀️

elanor
1. jan 2024

Ja som z domu naucena, ze na navstevu chodia mladi k starym a nie obratene. Stari k mladym len vynimocne, na velke udalosti, ako hody, svadby na pozvanie dopredu.
Takze ked vy nepachnete k nim, starkych ocividne omrzelo sa vam pchat do zadku. A pokial sa s nimi bavis takym stylom ako predvadzas tu, no ani sa im necudujem. Byt tvoja rodina, tiez sa radsej tvarim, ze ta nepoznam.

autor
1. jan 2024

@0silvia0 nikdy som sa s nimi takým štýlom nebavila ani som si nie vedomá aby som ich nejak urazila ozaj nie....ale keď už aj by sa kvôli niečomu hnevali na mňa alebo na muža tak je v poriadku trestať deti?

autor
1. jan 2024

@elanor nikde som nepísala že sme predtým nechodili...prečo robíš závery a nevieš ako to je