Odísť, alebo tomu dať šancu?
Ahojte, mam 26 rokov a dve malé deti. Môj manžel pracuje v rakúsku. S chlapcami je malo, vek detí je 3 a 1,5 roka. Bývame u svokrovcov kvôli tomu ze môjmu mužovi ma ostať dom teda máme spoločnú kuchyňu záchod, všetko.. Ja som u nich nešťastná so svokrou si lezieme na nervy a okrem toho sú tam každý deň jeho dve sestry na návšteve alebo tam aj prespavaju... Samozrejme ze som mu veľa krát navrhla aby sme šli do podnájmu alebo zobrať hypotéku a začať sa stavať on ani svokrovci o tom nechcú počuť. Lenže mam pocit ze je to čím ďalej horšie, keď je doma tak sa necítim ani ako jeho žena. Proste funguje s mamou a ja som akokeby naviac. Napríklad neviem koľko dostáva výplaty, koľko má hypotéku.Vie to iba ona nemôžem sa ho nič opýtať lebo pomne hulaka. Keď ideme na nákupp alebo na výlet ide snami svokra ja som vzadu s deťmi a oni sa v predu rozprávajú sami vždy. Večer zoberie deti a ide si k nej ľahnúť do spálne kým oni dvaja sa santia.Ja som vtedy sama .Väčšinu času trávime v spálni keď manžela volám dole s deťmi a svokra akurát nieje doma nejde. Keď príde a my sme hore beží zanou dole. Keď príde ožratý domov nejde kumne do spálne ospravedlniť sa mi aupokojiť ma aupokojiť ma ale za mamou
a čo ťa drží, že bývaš u cudzích?
A to si este stale s nim?
@cocolino234 a ako to mam napísať keď nebolo plánované?... Tak napíšem asi pravdu ze. Stačilo raz a ostala som vtom. Deti milujem nadovšetko. Ale poviem to asi tak ako to bolo....
Prečo máte spolu deti neriešim , deti niesú nikdy chyba ako tu niektoré hučia ale dar. Čo sa týka tvojho partnera , nemyslím že tam je čo zachraňovať. Pije, neváži si teba, tvoje názory, pocity , nič , berie ťa ako druhoradú za maminkou, správa sa k tebe ako k handre... Čudujem sa že si to tak dlho vydržala ... Ono aj keby ho "dokopeš" k podnájmu nemyslím že by to vzťah zachránilo. Stále by utekal k mamičke na celodenné návštevy , možno aj na prespávačky podľa toho čo popisuješ , stále by ťa nerešpektoval, stále by pil, stále by maminka bola pred tebou a kedykoľvek by rozkázala zobral by deti a utiekol za ňou a ty by si sa sama trápila iba na inom mieste. Úprimne , vzťah tvojho partnera a svokry mi pripadá až chorobný. Chápem že je to jeho matka ale toto čo opisuješ teda normálne isto nieje. Zober deti, zbytok hrdosti a odíďte , bez pýtania sa svokry alebo chlapa. Počkaj až bude v Rakúsku , zavolaj otca a niekoľko chlapov z rodiny a známych keby svokra problémy robila nech ti pomôžu sa zbaliť a chlapovi cez správu oznám že ste odišli s deťmi a čo najskôr si vybav zverenie detí do tvojej starostlivosti.
@jana_eyre_2 A kto rozhoduje o tvojom zivote napriklad? Ty si si nebybrala sama manzela? Kedy mat deti? Kde byvat? Tak potom na kom to je?
A okrem toho stále si hovorím ze to ze ich mam tak asi malo byt. 🙂 a úprimne sa z nich teším. Ľutovať ich nemusíš.
chce to kamarátky a troška slobody pre teba... keď má mm deti a je pri svokre , ty si sama - tak vybehni von aspoň na bicykel, alebo si zabehať, neseď doma ako pecivál...
ukáž mu že si samostatný tvor. hádam nechceš žiť takto do konca života...😉
Taky smutny je ten konik v dnesnej dobe, kolko negativnych komentarov v kazdej diskusii... Vobec si ich nevsimaj. Ked je niekto hore, dobre sa kyda na druhych. Moj nazor je taky, ze s muzom uz sanca nie je. Ak ti ma kto pomoct, postav sa co najskor na vlastne nohy, aby si mohla zacat zit. Bude to tazke, ale cim skor, tym lepsie. Ako mlada zvladnes situaciu lepsie, deti potrebuju stastnu matku. Treba sa s tym vyrovnat, ak sa rozhodnes a nevracat sa spat.
@cocolino234 nie niesom na tom rovnako 😘😂 čakala som takú reakciu,viac mi netreba pekný deň 😊😂
Ahoj, ja som sa zatiaľ nikdy nezapojila do žiadnych diskusií ale nedá mi to.
Odíď, neváhaj nemáš dôvod dávať ďalšie šance. Nezaslúži si ich. Ja viem že s dvoma malými deťmi je to ťažké no nestojí ti zato toto trápenie. Deti sú tvoj najväčší úspech v živote, veď nie každej žene sa podarí byť matkou. No ale potrebujú nejaký vzor a výchovu od ľudí s ktorými žijú. Si predstav že deti vyrastú čo myslíš ako sa budú k tebe správať keď vidia ako sa správa k tebe tvoj muž a svokra? Nič dobré z toho nebude. ( Mám takú známu a vôbec ju deti nerešpektujú a bavia sa s ňou ako so slúžkou presne podľa ich otca, ľutuje že ostala v takom vzťahu)
Máš niekoho ku komu môžeš ísť? choď hneď. Veď on ťa má doma za to najposlednejsie.
Darmo že žiješ u nich tvoj muž ťa má podporiť, ty si jeho žena. Podľa toho čo píšeš to vyzerá že ženatý so svojou mamou a nie s tebou. To vôbec nevyzerá na to, aby si mu dávala nejakú šancu. A načo? Má to zmysel? Ja síce tiež neviem koľko môj muž zarobí no nemá problém mi ukázať koľko keď to potrebujem vedieť, tiež bývam u svokrovcov( je to o kompromisoch) ale to čo máš ty je ako za trest.
Stále si mladá môžeš si nájsť niečo lepšie. Nikde nieje napísané že musíš ostať u nich a sa trápiť. Fakt porozmýšľaj čo s tým urobíš. Máš celý život pred sebou
Dúfam že všetko dobre dopadne hlavne pre teba a tvoje deti. Drž sa
@cocolino234 lebo ty si ja a ty vieš o mne viac ako ja sama o sebe 😂✌️ sa tu akurát tak s manželom na tvojej reakcii smejeme 😀 veľa šťastia v živote nech máš potrebu aj riešiť niečo iné a nie iných 😀
@galioska Ano aj my sme byvali asi 2 mesiace a intenzivne sme si hladali byvanie.A dieta sme si na drzovku neurobili.
Dnes nemusime riesit spolocnu domacnost so svokrou.
Oni dom nestavaju ani nic pre svoju samostatnost nerobia zato 2 deti v cudzej domacnosti stihli.
A az teraz sa zazracne prichadza na to, ze je to nevyhovujuce?
Toto musel byt uplne dokonaly vztah od zaciatku.
Muz nic nerobi pre vlastnu zenu, mamickuje sa, ale vlastne to bol vzdy idealny partner.Sorry, ale rodicovsky dom nie je zazemie.To je zazemie rodicov.
Ano, chceli deti a preto to bolo neplanovane.
Zaujimave no.Isli na to odzadu a dnes su tam kde su.Nikde.Co jej ine ostava ako trpiet alebo odist s 2 detmi? Aku inu radu jej dat nez odist.
Keby chlap nepozeral ani inzerat na byt/dom a chcel by zit s rodicmi do ich smrti a uprednostnoval by matku tak by u mna skoncil a nie rodinu zakladal.
@littlebubble v akej cudzej? Veď sú to rodičia🤦 sami ich tam chcú. Neskutočné ako vedia iní lepšie čo má alebo mal urobiť druhý. Pritom nevieme ako to presne je😉
Ja zase milujem vetu: zober deti a odíď. 😖 Ty kokos. Na materskej, bez peňazí, bez pomoci. Asi pod most pôjde, že mudrlantky.😠 Keby má peniaze, určite je už dávno preč.
@galioska Chcú? Matka tam chce syna.Prečítaj si to celé.Svokra aj nevesta sa nemusia.
Keď si príde niekto po radu a opíše svoju situáciu tak asi iná nebude či?
A odkedy vlastne rodičia majú čo kecať do manželstva svojim deťom? Kde majú/ nemajú žiť.Jej muž je neschopný mumák ktorý lezie matke do postele.Veď toto je cesta ku koncu manželstva.
Každý pár má právo na súkromie a manželský život.Jej muž si radšej ľahne s matkou než by sa mal odsťahovať.Je to choré.
@galioska Môj dom, moje pravidlá.Ona tam vždy bude cudzia.Takže toto sa s vlastným bývaním nedá porovnávať.
@littlebubble je to choré súhlasím, ale nevieme čo je tam u nich naozaj. Nemám rada tieto témy, lebo sa zvrtnú tam kde nemaju. Deti netreba vyčítať ostatné musí riešiť oni. Koľké tu písali a aj tak ostali spolu. A tie čo ukazovali štastny život sú rozvedení..m
@littlebubble ty zas musíš pochopiť že x ľudí žije s rodičmi lebo nemá východisko aspoň na začiatku. Napíš koľkí išli so snúbencom, či manželom rovno do svojho? A keď nemá peniaze ani na nájom, tak na ísť na ulicu? Lebo nieje to jej domácnosť?🤷
@galioska veľa ľudí nie, že nemá východisko. Veľa ľudí nechce iné východisko. Neverím, že on nemôže zobrať úver na vlastné bývanie. Veď to aj sama písala, že chcela aby vzali hypotéku, len svokrovci zatrhli.
Ja to vidím tak, že on si našiel ženu, urobil si 2 deti, lebo sa to patrí. Aby náhodou nikto nemohol povedať v dedine, že je starý mládenec. A jemu sa nič nezmenilo. Nasťahoval si ich do svojej detskej izbičky a je spokojný. A či sa jeho manželka háda s jeho mamou je mu jedno, on tam nebýva. Takže autorka už musela po mesiaci bývania vedieť, že iná cesta života už nebude. Buď si zvykne alebo odíde. Preto som sa jej aj pýtala či to vážne na to prišla až po 2 detoch. Lebo mne keby manžel predniesol takúto vidinu do spoločného života, tak už po mesiaci s ním nespávam
@cocolino234 autorka žiada o radu.no bohužiaľ v tvojom komentári som žiadnu nenašla..čo jej pomôže,že jej teraz budeš nakladať.ona dobre vie,že to posrala...
Ty si len pekne zbal kufre a deťom tiež a keď budú zase spolu spálni zaklop na dvere.popraj im pekný deň,nech si spolu pekne žijú..
Prvý krok býva najťažší,ale uvidíš,keď to spravíš bude ti lepšie a povieš si,že prečo si to nespravila skor..a rozvod, nepotrebuješ takúto rodinu.
@galioska Deti nemôžu za nič, ale keby si dali pozor tak by dnes mala možno 1 dieťa a mala by to jednoduchšie.Nikto jej nevyčíta konkrétne deti, ale jej rozhodnutie ich splodiť s chlapom ktorý nie je chlap a v dome jeho rodičov.
Nemám rada ženy ktoré si urobia deti a potom plačú, aké to budú mať tážké pri tom sa stavím, že bol ten chlap poleno už predtým.
Tak teraz sa o tie deti treba postarať pravdepodobne bez otca.Detičky nikdy za nič nemôžu, ale za ich existenciu vždy môžu rodičia a ich prúser ovplyvňuje život detí.
Ak viem, že mám muža debila a jedno dieťa to bude musieť znášať tak si dám sakra pozor aby som nezničila život ďalšiemu kedže si mužíček evidetne pozor dať nevie.
@galioska Veľa v mojom okolí žili v nájme alebo s rodičmi aj po manželstve, ale vieš čo? S deťmi počkali.

@sasa1310 bohužiaľ to nieje vymyslené ma ešte pôžičku... Neviem koľko ešte