Odmietnutie požičať auto švagrovi na dovolenku: Sme zlí?
Ahojte prepáčte že píšem anonymne len potrebujem poznať názor nezainteresovanich. Ide o to že švagrovci teda.muzova sestra s mužom majú ísť zajtra na dovolenku do Talianska s tým že mali ísť autom, švagrovci majú už staršie auto ktoré sa zvykne dosť často kaziť a tento týždeň sa pokazilo tak že je aktuálne nepojazdné a oprava bude trvať dlhšie takze na zajtra nemajú auto..prišli preto vo štvrtok za nami aby sme im požičali naše auto ktoré sme si kúpili úplne nové pred dvoma mesiacmi..stalo nás takmer 40 000...dlho sme naň šetrili ..auto im požičať nechceme z viacerich dôvodov hlavný je ten že švagor je dosť nezodpovedný šofér už mal cca 4 nehody z toho 3 zapríčinil on.. nerešpektuje ani predpísanú rýchlosť..navyše idú do Talianska prvýkrát takže tam ani nepoznaju cesty ani nič..ďalší dôvod je ten že manžel jazdí denne do práce na aute keďže pracuje 20 km od nášho bydliska.. keď sme im slušne vysvetlili že im auto nemozeme požičať spustilo sa na nás v rodine doslova tsunami výčitiek že kôli nám oni prídu o dovolenku.....ešte podotknem že na to čo sa im v aute pokazilo respm odišlo ich upozorňoval automechanik už pred rokom že to treba vymeniť ale švagor na to kaslal lebo to bolo vraj príliš drahé a automechanik chcel len na nich zarobiť...
Dovolenku u sestry mozu prelozit na cas, ked budu mat opravene auto.
Ani brvou by sme nepohla pri tých výčitkách. Rodina nevie co sa patri a citovo vas vydierat, ze chudatka, prisli o dovolenku...to je trapas, ale pre nich 🤦🏻♀️. Absolutne nulový zaujem o situaciu svagrovcov a auto by som nepozicala, aj keby mi na kolenach plakali..A ze je pre nich draha autopožičovňa, ich problem. A apropo..to chce odvahu si pozicat auto a ist do Talianska ked ho nepozna. Hlavne do toho Talianska, kde je pomaly kazde auto oskrete, tuknute..😅
Nepozicala by som, ani starsie ani nove.
Urcite by som nepozicala, ani 10-15 rocne, ako sa hovori zena a auto sa nepoziciavaju
Ja by som im auto nepozicala a uz vobec nie uplne nove. Mozu mat nehodu, mozu im ho nebodaj ukradnut a potom co? Kto Vam skodu nahradi? Svokra? Lebo Ta tlacila do pozicania auta? A neviem o akej drahej dovolenke sa bavime, ked idu k rodine, kde predpokladam, nebudu platit za ubytovanie ani za stravu ako v hoteli.
ved ak idu k rodine a neplatia hotel tak si mozu termin dovolenky posunut na cas, ked budu mat auto opravene predsa
Po skúsenostiach so šoférovaním v Taliansku, by som tam NIKDY nešla vlastným autom. Taliani absolútne neriešia žiadne predpisy, značky sú pre nich len také okrasy popri ceste. Neriešia pruhy, prednosť, niiiiiič. Tam kto je silnejší, vyhráva 🤣. Môj muž, keď raz zastavil na STOPke, tak ho vytrúbili, že si to viac už nedovolil 🤣. Tam sú všetly autá oťukané, je to tam jednoducho taký folklór. My sme prvýkrát chceli ísť tiež autom, nakoniec sme šli lietadlom a auto mali požičané, odvtedy padlo rozhodnutie, že do Talianska, nikdy vlastným autom. Nikdy by som nepožičala nové ani žiadne auto nikomu, kto tam na ňom chce ísť na dovolenku. Existujú požičovne, pošli švagra tam.
Hlavne sa nenechajte ovplyvniť nátlakom rodiny. Nerobíte nic zlé. Ja by som nepožičala ani staré auto🙂
Nam sa stalo pred 2 rokmi, ze sa nam 3 dni pred odchodom na dovolenku pokazilo auto. Ani vo sne nam nenapadlo žobrat od niekoho auto, aby nam pozical. Jedni znami sa nam dokonca sami ponukli, ze si mozeme vziat ich auto, ktore maju ako druhe v rodine, ale nevzali sme to. Muz je dobry sofer (nikdy nemal nehodu, jazdi dokonca zavody v sportovych autach), ale clovek nikdy nevie, ci nenatrafi cestou na nejakeho idiota a neradi by sme niekomu znicili auto.
Nakoniec sa auto podarilo opravit, sice sme odchadzali o den neskor ako sme planovali, ale podarilo sa. Takze svagor by namiesto zobrania mohol investovat cas a energiu na to, aby obvolal nejake servisy a mozno by sa auto stihlo opravit.
Nepozicala by som, pozicovne existuju…ja som nazoru, ze auto sa jednoducho nepoziciava a v tomto pripade uz absolutne nie.
Auto a žena sa nepožičiava.
Podľa mňa ste sa zachovali správne a logicky. Ja by som tiež auto nepozicala. Nikdy nepoziciavam auto, stalo ma veľmi veľa a dávam si mega pozor, a už vôbec nie na par dni do Talianska. Ako písali baby vyššie, sú požičovne áut, autobusy, lietadla.. Čiže to nie je tým, že im prepadne dovolenka kvôli vám, prepadne nim dovolenka kvôli im, lebo možnosti na cestu sú. To ze oni nechcú, už nie je váš problém.
Autá sa nepoziavaju. Bodka.
Akože oni idú rodine do Talianska budú mať zadarmo ubytovanie okej, ale ešte aj stravu? To ako fakt sa tam idú ešte aj najesť? Aspoň na to by so prispela, ale okej dajme tomu. A oni by chceli ešte aj dopravu "zadarmo"? 🤦♀️ Hádam to auto ešte aj s plnou nádržou 🙈.... Niektorí ľudia sa fakt vedia zariadiť.... Čo na tej dovolenke si vlastne zaplatili?
Určite by som nepožičala a dala im ako variant všetky riešenia, ktoré tu baby dávajú od preloženia dovolenky až po nizkonakladovku. Ak sa im to nepáči, je to ich problém.
Nie, nie ste im povinní dávať svoje nové, ani žiadne iné auto. Nie ste za to zlí a ani vám to nikto nemôže vyčítať. Bohužiaľ naša generácia bola výchovaná, tak aby sme nevedeli povedať nie a cítili sa hlúpo, keď nechceme druhým vo všetkom vyhovieť. Lenže dnešný svet tak nefunguje.
Mohli by sa aj posrat, nove auto by som im nepozicala a uz vobec nie na tak dlhu cestu
Tak to je naozaj zaujímavé, čo táke majú zaplatené, keď idú bývať k rodine. Cestovné poistenie?
Auto a žena sa nepožičiava
A rodina čo vám to vyčíta nech im zaplatí auto z požičovne
Nepožicala by som.
A benzín by predsa museli zaplatiť. Tak nech kúpia lístky na autobus a idú busom. Alebo vlakom. Veď tam má sestru, tak tá po nich pôjde na stanicu. Alebo letenky
Som mužovi v skratke povedala, že čo a ako ,ten sa taaak smial,že nech idú do pi..
Najrozumnejsie mi tiez pripada, aby si pozicali auto. Pri cestovani viacerych osob sa auto vyplati. Staci bezne skromne, z lacnejsich pozicovni. Pri pozicani na tyzden-dva sa da najst akceptovatelna cena. Ak chcete byt konstruktivni, vygooglite im zopar pozicovni v nedalekom okoli, kde skromnejsie auta za lepsie ceny maju. Ked budu dlho otalat, mozu byt lacnejsie auta vybookovane.
Podla mna svokra sa zlutuje a pozicovnu auta im zaplati. A na vas budu vsetci zazerat
Ja by som bratovi a švagrine požičala auto... Neviem si predstaviť, že by som im povedala nie, ale môj brat je lepší šofér ako ja a mám obyčajnú škodu Roomster. Možno aj toto je dôvod prečo mi úplne bohate stačí stará rachotina 🙂
@dominikamacakova
A v Taliansku si niekedy šoférovala????
Tak manzel bezne pozicia auto bratovi, ale tak na den, dva, ked ma problem so svojim a nutne ho potrebuje alebo naopak. Ale tak my mame len 1 auto a 4 deti, takze u nas na dlhsie a do zahranicia by sme urcite nepozicali a dalsia vec, ze svagor je dobry sofer a takisto aj manzel. Ani by to od nas nikto necakal. Teraz sme ho mali v servise, a bolo muzovi treba surne vybavovat nejake veci, tak si pozical druhe auto svokrovcov. To je zase nieco ine.
Bezne, ked sesterkina svokra prisla s priatelom z Anglicka, tak si pozicali na 2-3 tyzdne auto z pozicovne a tak fungovali a chodili na vylety po Slovensku. Raz spravili tak, ze nebudu si poziciavat a nakoniec to skoncilo nie pekne, lebo ona potrebovala daco do mesta vybavit (byvaju dost daleko na dedine od mesta) s detmi, po lekaroch, na urad a oni "nemohli na vylet"...no povedala, ze dost, nech maju svoje pozicane a hotovo.
Tak ta pozicovna je najlepsi napad, nech sa zduvaju, ale neda sa...
@yoxinka ja osobne nie...
Nepozicala, nove 2 - mes v ziadnom pripade a este ked ho potrebujem, maju moznost pozicovne ( drahe - nedrahe) mali na to mysliet ze auto nie je spolahlive.

Nepozicala by som, hlavne skrz vase zaujmy-manzelova praca, predpokladam, ze mate deti, tie tiez treba odviezt, ked volaco. Ja som bez auta ako bez ruky, takze sa bez neho proste nezaobidem