Odmietnutie požičať auto švagrovi na dovolenku: Sme zlí?
Ahojte prepáčte že píšem anonymne len potrebujem poznať názor nezainteresovanich. Ide o to že švagrovci teda.muzova sestra s mužom majú ísť zajtra na dovolenku do Talianska s tým že mali ísť autom, švagrovci majú už staršie auto ktoré sa zvykne dosť často kaziť a tento týždeň sa pokazilo tak že je aktuálne nepojazdné a oprava bude trvať dlhšie takze na zajtra nemajú auto..prišli preto vo štvrtok za nami aby sme im požičali naše auto ktoré sme si kúpili úplne nové pred dvoma mesiacmi..stalo nás takmer 40 000...dlho sme naň šetrili ..auto im požičať nechceme z viacerich dôvodov hlavný je ten že švagor je dosť nezodpovedný šofér už mal cca 4 nehody z toho 3 zapríčinil on.. nerešpektuje ani predpísanú rýchlosť..navyše idú do Talianska prvýkrát takže tam ani nepoznaju cesty ani nič..ďalší dôvod je ten že manžel jazdí denne do práce na aute keďže pracuje 20 km od nášho bydliska.. keď sme im slušne vysvetlili že im auto nemozeme požičať spustilo sa na nás v rodine doslova tsunami výčitiek že kôli nám oni prídu o dovolenku.....ešte podotknem že na to čo sa im v aute pokazilo respm odišlo ich upozorňoval automechanik už pred rokom že to treba vymeniť ale švagor na to kaslal lebo to bolo vraj príliš drahé a automechanik chcel len na nich zarobiť...
Co maju zajednane ked byvaju u rodiny? Nech idu ked bude auto, ved sestra nie je hotel. Alebo nech vyuziju bus vlak. Ale nieco sa mi nezda
Jedine zeby si si cast story trosku upravila. Bud to maju zaplatene alebo maju stravu a ubytko zadarmo u svagrovej sestry
Dakedy bolo kone, ženy a neviem co ešte sa nepoziciava. Môžu osloviť požičovňu áut. Ja by som auto nepozicala. Ani keby nebolo fungl nove
@simca06022011 Gitaru,nožík,ženu.😉
Keď sa nám pokazilo auto na dovolenke, požičali sme si z autopožičovne.. vklude tak môžu urobiť aj svagrovci..
A nie, nie ste ti zlí.. my sme požičali auto niekomu z rodiny, nepotrebovali sme ho tak ako oni.. mali choré dieťa, tak som verila že robím dobrú vec.. a čo sa stalo? Chlap si veselo s tým autom jazdil po pár pivách, urobil nam riadne diery v pneumatikách a nechal odstavené niekde v tramtarii, lebo ho zobrali policajti.. museli sme riešiť odťahovku, v noci s troma deťmi (prišli sme druhým autom aby sa tam mal ako manžel dostať) vtedy som si povedala že už nikdy nikomu auto nepožičiam..
@teki1 no každý si prispôsobí:D
@jana_eyre_2 my sme dostali auto doskriabane, jedno dokonca naberanie.... Na jeden deň = týždeň sme naháňali aby nám ho vrátili atď:D mam skúsenosti až až... môj chlap je taky ze co povedia kwd nedá, tak si zacvaka opravu. A ani sa nik neprizná 😂
@tykat 😆presne..omáčky kolo toho ako neviem čo.. zverejnila sumu za auto a viac sa neozvala...
Vypis im par cisiel na pozicovne aut a dovidenia. A rodine odporuc nech pozicaju oni.
Nepožičala by som ani keby mám staršie auto ....už len s tým že sama osobné neviem ostať týždeň bez auta ....bohužiaľ nech sa zariadia nejak inak , auto sa dá požičať, dá sa ísť aj inou dopravou len treba trošku vybaviť
Paaaanaaa Fera...tak nech oni idú autobusom, však tých pár hod8n vydržia. To kde sme. Nepoznám ta, ale mam nervy za teba, takáto rodina, diky. Ešte sa budú ofučovať ako v škôlke keď im autíčko nepozicias. Nepozicala by som. Zarobil8 ste si naň sami, oni sú nezodpovední maximálne, keď vedeli o vade ich auta a neriešili tak teraz nerieste vy za nich ich problémy..
Aj keby bol profi šofér a zodpovedný určite by som nepozicala a to ze kvôli vám nepojdu tak to je absurdno absurdná absurdnost až mi je to smiechu, oni si to už dávno mali zariadiť, no co su frustrovani nasrati tak to potrebovali na niekom ventilovat 🤦♀️
Prosim, ak toto je realne, daj nam vediet ako to dopadlo , fakt ma to zaujima ako pojdu a ci vobec 😃😃😃
žena a auto sa nepožičiava! muž ma ako chodiť do prace? to nikoho nezaujíma? aky je problém si auto pozicat? veď požičovne existuju a auto vybavis do hodiny, takze nech sa páči.
v prípade poskodenia vášho auta by to ako chceli riešiť? či tak ďaleko už nikto nedovidí? keď na statom aute boli žgrlaví niečo dať opraviť, pri novom aute by sa nedoplatili
Mna by ani nenapadlo si požičiavať cudzie auto a ešte nove ..tvoj muz ma co potom chodit pešo do prace ci ako si to predstavujú keby sa dačo stalo s autom tak potom by sa ako tvárili.. no ja by som nepozicala a nech sa hnevá kto chce..
Moje nove by som nepozicala nikdy a mozu sa aj na hlavu postavit. Ked nemaju na to, nech nejdu na dovolenku a maju akontaciu na druhe auto. Dovi dopo
Spôsobí niekto dopravnú nehodu nikomu sa nič nestane a teraz čo kto zaplatí všetko opravu. Rozhodli set sa správne rodinu by som ignorovala. Zaplatí celu škodu potom ani sa s nimi nebaviť nech idú ako chcú.
Už len to, aký je nezodpovedný, ak idem s džadom na dovolenku, aspoň mesiac predtým idem do servisu na kontrolu, a dať opraviť čo treba. Takémuto v žiadnom prípade.
Určite by som nepožičal auto a na milión % nie nové za 40 tisíc. To nie je stoeurová alebo tisíceurová vec. Kľudne by mohol nabúrať, spôsobiť vysoké pokuty alebo nebodaj by cestou veľmi prekročil rýchlosť a auto by mu ešte zhabali. V žiadnom prípade. Treba im vysvetliť, že nemôžete zostať sami tak dlho bez auta a nech si požičajú v autopožičovni alebo nech idú vlakom, autobusom. Spôsobov je veľa. Je to ich problém, nech si ho vyriešia.
A kde mame autorku? Pozicali, nepozicali?
ze sa tym vobec rozculujes... taki ludia to budu vytykat vsetko mozne, ak keby si im dala prve posledne. Na rovinu by som im povedala, ze nepoziciam spolu so vsetkymi dovodmi, ktore si vymenovala (a nech sa urazia). Aspon budete ˇat pokoj.

Poslala by som im linky na požičovne, autobusové a vlakové spojenie a zaželala peknú dovolenku.