icon

Odpovedali by ste neslušnej starej známej?

13. nov 2025

Ahojte.

Keby sa vám ozve stará známa, s ktorou ste sa nikdy nejako extra nebavili, skôr z videnia a chce od vás službičku, no správu napíše štýlom „vybavila by si mi…” a rovno by opísala, čo potrebuje, ale žiadne ahoj, prosím ťa, nič.. Odpisovali by ste alebo zaoberali by ste sa vôbec tým, čo chce, keď nemá ani slušné spôsoby?

Strana
z2
svetlonos
13. nov 2025

@anonym_autor
vymazala ny som a neriesila. Je uplne ine toto riesit s kamoskou, s ktorou som stale v kontakte a znamou.

marca12
13. nov 2025
@anonym_autor

@janagem praveže by to vyžadovalo dosť veľa úsilia z mojej strany a nie len z mojej… preto mi to príde o to drzejšie.

@anonym_autor V pripade,ak do toho musis zatahovat tretiu stranu,vykaslala by som sa na nu a asi jej ani neodpisala.

cutespider
14. nov 2025

Lepšia reakcia by bola, ak by si to zobrala neutrálne, ako obchod. Môžeš si vymyslieť cenu a slušne jej odpísať, že jej to vybavíš, ak Ti dá, čo potrebuješ Ty (eurá, alebo niečo iné). Lebo negatívnou reakciou / ignoráciou sa znižuješ na jej uroveň.

anonym_f4e6d6
14. nov 2025

takúto sms od takejto osoby neakceptujem, vôôôôôbec mi neprišla.
keby niekto napíše slušne, poprosí, vysvetlí, ok, skúsim pomôcť ako viem a všetko čo viem, aj ako môžem, aj úplne cudziemu, ale na takéto buranské správy nereagujem.
Aj tu na MK ma oslovilo v IP veľa ľudí, avšak slušne na úrovni, aj poprosili (vôbec nečakám vlezlosť ) a ako som mohla , som pomohla, zistila, pátrala.

muchotrafka298
14. nov 2025

Podla mna je velmi tenka hranica medzi pomocou a vyuzivanim. Ja som na to velakrat doplatila,ze vzdy som pomohla a mne nepomohol nikto, aj ked mohol. Necakam reciprocitu, ale vo viacerych pripadoch co sa mi stalo som cakala, ze ked som pomohla ja, pomozu oni mne. A viacero situacii ma v zivote naucilo, ze nepomozem kazdemu na pockanie, lebo to odo mna ocakvaju. Prestala som ludom poskytovat male sluzbicky, ze ved len toto alebo tamto. Nie, dovidenia. A to som clovek, ktory ked moze tak pomoze. Vyberiem si, komu a kedy pomozem, ak som o to poziadana.

Strana
z2