Odpovedali by ste neslušnej starej známej?
Ahojte.
Keby sa vám ozve stará známa, s ktorou ste sa nikdy nejako extra nebavili, skôr z videnia a chce od vás službičku, no správu napíše štýlom „vybavila by si mi…” a rovno by opísala, čo potrebuje, ale žiadne ahoj, prosím ťa, nič.. Odpisovali by ste alebo zaoberali by ste sa vôbec tým, čo chce, keď nemá ani slušné spôsoby?
odpísala štýlom: Takéto veci nevybavujem ani pre seba.
nechcela to napísať niekomu inému a omylom poslala tebe?
@katkaseiner
presne
odpisala by som. Ahoj, toto nepatri mne, predpokladam. Posli to spravnemu projemncovi,
Prajem pekny den
a kebyze napise, ze nie, patri to teba - prepac, nie sme v takom intenzivnom kontakte, aby som si na taketo nieco nasla cas, svoj volny cas venujem inym ludom. Dakujem za pochoepnei
@katkaseiner nie, toto je vyslovene vec, ktorú chcela odo mňa, lebo je to celkom špecifická požiadavka k niečomu, čomu sa venujem.
Odpisovať jej nejdem, ale som šokovaná, čo si to dovoľuje mi takto napísať, ako keby som povinná skákať ako ona píska… tak to napísala, ako by to brala ako samozrejmosť, že jej to vybavím.
@katkaseiner
presne
odpisala by som. Ahoj, toto nepatri mne, predpokladam. Posli to spravnemu projemncovi,
Prajem pekny den
a kebyze napise, ze nie, patri to teba - prepac, nie sme v takom intenzivnom kontakte, aby som si na taketo nieco nasla cas, svoj volny cas venujem inym ludom. Dakujem za pochoepnei
@nyusika ďakujem.
Odpisovať jej nejdem, ale som šokovaná, čo si to dovoľuje mi takto napísať, ako keby som povinná skákať ako ona píska… tak to napísala, ako by to brala ako samozrejmosť, že jej to vybavím.
@anonym_autor nemyslim si, ze si to ona mysli len vie, ze sa tomu venuje, tak skusa...komunikacia jej prilis nejde, na jej skodu. pokial by sa slusnejsie opytala, predpokladam, ze by si jej pomohla
Buď by som neodpísala alebo napísala stručne nie, bez ďalšieho vysvetľovania.
@anonym_autor ako sa poznam... najprv by som jej napisala, ze ak nieco vobec chce, je slusne zacat konverzaciu slovom "ahoj"... nasledne by som jej povedala, ze nevybavim... a na konci dala , "dakujem za pochopenie" ... a s pozdravom :D niektorym ludom chyba zakladna slusnost, tejto asi aj vsetko dokopy, ked nema kozu na hube ani pozdravit, poprosit a podakovat...
Obdivujem Ta ze dokazes neodpisat 😃. Mne keby tak drzo bez pozdravu a poprosenia napise , tak jej hned cosi poviem
Obdivujem Ta ze dokazes neodpisat 😃. Mne keby tak drzo bez pozdravu a poprosenia napise , tak jej hned cosi poviem
@nyusika jasne, že áno.. a keby sa mi nedalo, aspoň ju slušne odmietnem
@krasneleto haha, ty by si sa s tým nepárala, ako tak čítam😆
@ivik4 nemysli si, aj vo mne to vrelo, keď som si to prečítala, ale hovorím si, nestojí mi za to.
ja by som to ignorovala, ak ona nie je slušná nemusím byť ani ja
Nemam ulozene Vase cislo, pozname sa?
@nyusika jasne, že áno.. a keby sa mi nedalo, aspoň ju slušne odmietnem
@krasneleto haha, ty by si sa s tým nepárala, ako tak čítam😆
@ivik4 nemysli si, aj vo mne to vrelo, keď som si to prečítala, ale hovorím si, nestojí mi za to.
@anonym_autor som zastancom toho, ako kto ku mne, rovnako ja k nemu... a na hlupu otazku, hlupa odpoved... prepac, ked niekto nema dost sebareflexie , aby ti napisala rovno, ze nieco potrebuje a nie je to tebe ani len blizka osoba, tak treba ju zvedomit, kde sa nachadza
@anonym_autor som zastancom toho, ako kto ku mne, rovnako ja k nemu... a na hlupu otazku, hlupa odpoved... prepac, ked niekto nema dost sebareflexie , aby ti napisala rovno, ze nieco potrebuje a nie je to tebe ani len blizka osoba, tak treba ju zvedomit, kde sa nachadza
@krasneleto súhlasim s tebou.
Ja si s mojimi najlepšími priateľmi ahoj nepíšem - strata času, my vždy píšeme len priamo veci:D takže v tomto smere by mi bol pozdrav ukradnutý. Ale ak to je nejaká známa s ktorou si sa veľmi dlho nebavila, tak by som ju odignorovala alebo podľa toho aké zdĺhavé to je pomohla - networking je stále dôležitý.
Ja si s mojimi najlepšími priateľmi ahoj nepíšem - strata času, my vždy píšeme len priamo veci:D takže v tomto smere by mi bol pozdrav ukradnutý. Ale ak to je nejaká známa s ktorou si sa veľmi dlho nebavila, tak by som ju odignorovala alebo podľa toho aké zdĺhavé to je pomohla - networking je stále dôležitý.
@janagem nejde len o ten pozdrav, ale celkovo, že ona napisala „vybavila by si mi…” a žiadne prosím, prepáč, že ruším, bola by som ti vďačná, ak by sa dalo… proste len napisala, čo chce a dovi :D ako ja si neviem predstaviť, že de facto cudzej osobe, keď od nej niečo chcem, len takto chrstnem a žiadna slušnosť z mojej strany.😅🥲
@janagem ja takisto nie... ale toto nie je kamoska... to je nejaka zbludila pani, ktora sa rozhodla jej dat rovno ukol bez ahoj, prosim a dakujem
@janagem nejde len o ten pozdrav, ale celkovo, že ona napisala „vybavila by si mi…” a žiadne prosím, prepáč, že ruším, bola by som ti vďačná, ak by sa dalo… proste len napisala, čo chce a dovi :D ako ja si neviem predstaviť, že de facto cudzej osobe, keď od nej niečo chcem, len takto chrstnem a žiadna slušnosť z mojej strany.😅🥲
@anonym_autor akože to chápem, ale niektorí ľudia sú pošte takí xD ja by som porozmýšľaťla, koľko času mi to zaberie, ako veľmi sa budem musieť snažiť, či musím poťahat za motuziky - ak by mi to neprišlo ako veľmi veľa práce, tak by som to urobila - už len kvôli tomu, že nikdy neviem, kedy sa budem musieť pripomenúť ja (ale s pozdravom pravdaže :D) keďže dnešná doba je hrozna a bude horšia 😂
@anonym_autor akože to chápem, ale niektorí ľudia sú pošte takí xD ja by som porozmýšľaťla, koľko času mi to zaberie, ako veľmi sa budem musieť snažiť, či musím poťahat za motuziky - ak by mi to neprišlo ako veľmi veľa práce, tak by som to urobila - už len kvôli tomu, že nikdy neviem, kedy sa budem musieť pripomenúť ja (ale s pozdravom pravdaže :D) keďže dnešná doba je hrozna a bude horšia 😂
@janagem praveže by to vyžadovalo dosť veľa úsilia z mojej strany a nie len z mojej… preto mi to príde o to drzejšie.
@janagem praveže by to vyžadovalo dosť veľa úsilia z mojej strany a nie len z mojej… preto mi to príde o to drzejšie.
@anonym_autor vobec nie si povinna sa s takymito ludmi bavit ani im nic vybavovat. Ci to uz je nieco trivialne, ze spravis to za 5 minut alebo nieco, co tebe osobne zaberie 3 dni kvoli cudziemu cloveku. Nie a dovidenia. Nech si vybavi sama alebo nech jej to vybavi niekto iny, predpokladam, ze tomu by za to musela zaplatit. Ani jej neodpisuj, nie je o com.
@anonym_autor nie, pomáham len ľuďom, s kt. mám blízky, korektný, priateľský vzťah. Takých len keď potrebujú som dávno vyradila z môjho života 🙂
Nereagovala by som nijako.
záleží aká službička.
ak by to bola pre mňa maličkosť , v podstate o nič nešlo - privrela by som oči nad jej komunikáciou a spravila by som o čo ma žiada.
Ja by som ani neodpisala, alebo len napísala bez pozdravu bez ničoho , "nie nevybavila"
určití ľudia nestoja ani za odpísanie
Pošli jej trhovú cenu koľko to bude stáť, či má teda o službu záujem že by si si teda privyrobila. 🙂
a je iba neslušná (píše rýchlo, ma aspergera, čokoľvek), alebo je aj zlá a zákerná a celkovo ju nemáš rada? a čo od teba žiada je niečo ťa obmedzí, zaviaže k niečomu, ťa stojí neprimeranú námahu alebo pre kohokoľvek by ti to bolo proti vôli?
podľa toho by som sa zariadila…

Nie