Odpovedali by ste neslušnej starej známej?
Ahojte.
Keby sa vám ozve stará známa, s ktorou ste sa nikdy nejako extra nebavili, skôr z videnia a chce od vás službičku, no správu napíše štýlom „vybavila by si mi…” a rovno by opísala, čo potrebuje, ale žiadne ahoj, prosím ťa, nič.. Odpisovali by ste alebo zaoberali by ste sa vôbec tým, čo chce, keď nemá ani slušné spôsoby?
Lepšia reakcia by bola, ak by si to zobrala neutrálne, ako obchod. Môžeš si vymyslieť cenu a slušne jej odpísať, že jej to vybavíš, ak Ti dá, čo potrebuješ Ty (eurá, alebo niečo iné). Lebo negatívnou reakciou / ignoráciou sa znižuješ na jej uroveň.
takúto sms od takejto osoby neakceptujem, vôôôôôbec mi neprišla.
keby niekto napíše slušne, poprosí, vysvetlí, ok, skúsim pomôcť ako viem a všetko čo viem, aj ako môžem, aj úplne cudziemu, ale na takéto buranské správy nereagujem.
Aj tu na MK ma oslovilo v IP veľa ľudí, avšak slušne na úrovni, aj poprosili (vôbec nečakám vlezlosť ) a ako som mohla , som pomohla, zistila, pátrala.
Podla mna je velmi tenka hranica medzi pomocou a vyuzivanim. Ja som na to velakrat doplatila,ze vzdy som pomohla a mne nepomohol nikto, aj ked mohol. Necakam reciprocitu, ale vo viacerych pripadoch co sa mi stalo som cakala, ze ked som pomohla ja, pomozu oni mne. A viacero situacii ma v zivote naucilo, ze nepomozem kazdemu na pockanie, lebo to odo mna ocakvaju. Prestala som ludom poskytovat male sluzbicky, ze ved len toto alebo tamto. Nie, dovidenia. A to som clovek, ktory ked moze tak pomoze. Vyberiem si, komu a kedy pomozem, ak som o to poziadana.

@anonym_autor
vymazala ny som a neriesila. Je uplne ine toto riesit s kamoskou, s ktorou som stale v kontakte a znamou.