icon

Odpustili by ste partnerovi, ktorý vás opustil?

15. máj 2025

Ahojte, keby vás chlap nechal na tehotensvo samú resp by povedal, že nieje pripravený byť otcom, dlhšie by sa neozval a po čase vám napísal, ze sa chce porozprávať a ako sa máme odpustili by ste mu to? Pretože myslím, ze keď vám človek povie, že dieťa nieje jeho priorita len ženy a motorky sa také niečo odpustiť nikdy nedá...ďakujem za názory

magic08
15. máj 2025

navždy už to bude otec tvojho dietata. ma pravo byt sucastou jeho zivota, ako to dopadne s vami, ukaže len čas

princkrason
15. máj 2025

co si vybrala a do seba pustila to mas

tanyan
15. máj 2025

Človek môže dospieť, niektorým to trvá dlhšie... Ak to nebolo plánované a on na to ešte nebol pripravený, tak to mohla byť jednoducho len nezrelá reakcia.
Ale zvážila by som či ho uviesť do rodného listu alebo si musí tú česť byť aj oficiálne otcom tohto dieťaťa zaslúžiť. Niekedy je to ľahšie ako naťahovať sa s nezodpovedným jedincom, ktorý začne robiť prieky.
Ak však naozaj medzičasom dozrel a je ochotný a schopný ísť do toho naplno aj so sobášom a zodpovednosťou za všetky povinnosti, tak aj to je možnosť, ktorú treba zvážiť.

autor
15. máj 2025
@tanyan

Človek môže dospieť, niektorým to trvá dlhšie... Ak to nebolo plánované a on na to ešte nebol pripravený, tak to mohla byť jednoducho len nezrelá reakcia.
Ale zvážila by som či ho uviesť do rodného listu alebo si musí tú česť byť aj oficiálne otcom tohto dieťaťa zaslúžiť. Niekedy je to ľahšie ako naťahovať sa s nezodpovedným jedincom, ktorý začne robiť prieky.
Ak však naozaj medzičasom dozrel a je ochotný a schopný ísť do toho naplno aj so sobášom a zodpovednosťou za všetky povinnosti, tak aj to je možnosť, ktorú treba zvážiť.

@tanyan Vies mne predtým povedal, že keby existoval dokument o zrieknutí sa dieťaťa ho bez rozmýšľania podpíše a dosť to zasiahlo.. 🙂

mk22
15. máj 2025

Ty si tu už písala, že.
Co si ho blokla všade a vymazala zo života.

marryliese
15. máj 2025

Premyslela by som si to. Nedovolila by som mu len tak sa vrátiť, povedzme stretávať sa. Ak by sa časom ukázalo že to myslí vážne a zmenil sa tak ano.

maranco
15. máj 2025

Platil riadne výživné na dieťa aj na teba?

tanyan
15. máj 2025

Áno, verím, že takéto vyjadrenie dokáže zraziť na kolená. Mohla to byť naozaj skratová reakcia zo šoku. Otázkou navždy zostane či ešte bude mať takéto reakcie v budúcnosti alebo nie. Stretnúť sa môžete, porozprávať sa určite treba, ale dôveru si treba zaslúžiť (nielen slovami).

evcagabi
15. máj 2025

Nie

ivik4
15. máj 2025

Tak ako partnera uz nie ale dietatu otec bude. Ides ho zapisat aj do rodneho listu ? Ci dieta uz je na svete ?

taktotedanie
15. máj 2025

Nie
Ze je otec dietata, kontakt s dietatom nemozes len tak ignorovat ani komunikovat s nim len tak nemozes prestat ak by on mal zaujem
Avsak to neznamena, ze mu mas odpustit a mate mat vztah ako najlepsi kamosi
Nie a este raz nie, niesi povinna nikomu odpustat niesi matka tereza
Za mna je toto vec, ktora sa neodpusta a nikdy nezabudne a za taketo rozhodnutie si karma pocka na kazdeho “otca roka”
Nezabudni od neho pytat peniaze na seba a na dieta

autor
15. máj 2025
@taktotedanie

Nie
Ze je otec dietata, kontakt s dietatom nemozes len tak ignorovat ani komunikovat s nim len tak nemozes prestat ak by on mal zaujem
Avsak to neznamena, ze mu mas odpustit a mate mat vztah ako najlepsi kamosi
Nie a este raz nie, niesi povinna nikomu odpustat niesi matka tereza
Za mna je toto vec, ktora sa neodpusta a nikdy nezabudne a za taketo rozhodnutie si karma pocka na kazdeho “otca roka”
Nezabudni od neho pytat peniaze na seba a na dieta

@taktotedanie ❤️🙏🏻

sense
15. máj 2025

Odpustiť asi áno, zabudnúť nie ale určite by som si ho vypočula

janickacrazy
15. máj 2025

Otázka je, či sa zaujima len o dieťa alebo aj o teba a vzťah s tebou, lebo to sú dve úplne rôzne veci. Nepíšeš, či je dieťa už na svete, či je zapísaný do RL, či platí výživné, atď. Takže ja osobne by som mu dovolila vidieť dieťa, ak má záujem, veď je to jeho otec. Čo urobíš ty už j na tebe.

zabka79
15. máj 2025

Podla mna treba brat cloveka podla toho coho najhorsieho bol schopny, a on uz to dokazal, ziadna druha sanca, ten bude pravidelne prekracovat hranice.

domkakvet
15. máj 2025

Podla toho co k nemu citis.

autor
15. máj 2025
@domkakvet

Podla toho co k nemu citis.

@domkakvet pravdupovediac už nič po tomto všetkom..

domkakvet
15. máj 2025

Ak k nemu nic necitis, tak do ziadneho vztahu s nim uz nechod, ale odpustit mu mozes a tiez dovolit sa mu stretavat s dietatom.

alickapusinka
15. máj 2025

Môžeš prisť ľahko k dvom deťom a z dvomi ako slobodnej matke bude ťažko s jedným ako tak s dvomi už ťažko.Ja nie nechcel ťa bola si mu na obtiaž aj dieťa a čo chce teraz.Zasa budeš vždy iba dokiaľ si niekoho nenajde a zasa pôjde ako sa povie o dum dal.

marca12
15. máj 2025

Odpustila,ale nezabudla. Kvoli dietatu by som sa snazila mat s nim neutralny vztah,ale znova do vztahu by som s nim nesla. Uz by som mu nikdy neverila a nevedela sa nanho spolahnut.

lija22
15. máj 2025

dietatko sa uz narodilo? ja uprimne neviem, co by som robila. Nezijeme vo filmoch s happyendom ze. Kazdopadne ty ak si tehotna a zmierena s tym, co vykonal komunikuj s nim len do takej miery aby si sa ty citila komfortne. Drzim ti palce

miadi
15. máj 2025

Keby mal len blbe reci dalo by sa chapat ze nejaka skratova reakcia ale ked ta raz realne opustil ste od seba .. tak naco si snim zas komplikovat zivot ? O dieta nech sa zaujima .. ale Ja by som ho uz nechcela . Snazila by som sa snim civilizovane vychadzat - koli dietatu . Ale uz by som ho nechcela . Ty sa zariad podla seba .

vanilkovazmrzka
16. máj 2025

Odpustila by som. Ja odpustam vela, takmer vzdy.

medea8
18. máj 2025

Ťažné no dám osobnú skúsenosť... Partner má opustil s dvomi malými deťmi ...po 3 mesiacoch chcel všetko vrátiť späť... Odpustila som...a aktuálne ma po ďalších 5 rokoch opúšťa znova 🙄 teraz si tlciem hlavu... Že som mu tú šancu dala