Odpustiť zranenie po dlhoročnom vzťahu?
Odpustili by ste partnerovi jednu zradu ak by to bola prvá vo vašom spoločnom živote po naozaj dlhých rokoch? Alebo práve kvôli tomu nie?
Predstavte si že máte skvelý život, partnera s ktorým sa lubite a vážite si ho preto ako je iny od ostatných v takých tých veciach čo pomaly každá druha rieši a sťažuje sa. Utvrdzujete sa obaja rokmi v tom akí ste za seba radi že nemáte problémy ako vidíte inde, ako máte iné hodnoty a pre iných môžete byt až zvláštni ale vy si idete svoje a máte svoje šťastie. Ste spolu už veľmi dlho priam najdlhšie v porovnani s ľudmi čo poznáte až vám každý závidí ako to je možné.
Plánujete si spoločnú budúcnosť ktorá zahŕňa deti a všetko čo ku tomu patrí.
Behom rokov hádky iba za hlúposti bežného života ale nič vážne a už vôbec hádky kvôli tretej osobe
No a potom z ničoho nič sa tak stane a ta tretia osoba sa objaví.
Partner ma nepodviedol ( v hlave možno, reálne nie) ale svojimi činmi a dianím okolo tohto mi veľmi ublížil pretože narušil našu idylku a urobil veci ktoré by som do neho nikdy nepovedala. Keďže nedošlo k fyzickej nevere môžem sa spoliehať iba na jeho tvrdenia a obhajoby o tom ako to nič neznamenalo, veď on chce iba mna. O to ťažšie to celé pre mna je. Keby ma podviedol bolo by to jasne a mohla by som vyvodiť závery ale takto je to niečo čo mna zožiera ale váha toho celého nie je taká veľká aby som všetko mala zahodiť .
Trápi ma to hoci už ubehol nejaký čas od toho celého a fungujeme opäť normálne.
Pokračovali by ste vo vzťahu a odpustili by ste? Je tu vôbec niekto kto ma partnera už viac ako 10 rokov a naozaj nikdy neriešili problémy za inú ženu hoci len hlúposti že by sa pozeral na iné a podobne veci ktoré by vás mohli trápiť? Lebo ten môj nikdy nič až kým sa neudialo toto
Na jednu stranu si ho aj obhajujem tým že ostatní za taký čas čo sme my spolu možno riešili už x veci a problémov alebo to nedotiahli ani do 5 spoločných rokov a už sa rozišli a u nás je toto prvá vec po takom čase a na druhu stranu sa o to viac hnevam prečo to pokazil, už ho nebudem vnímať tak čisto ako dovtedy a som smutná z toho že už keď muž ako on mal k potrebe mi takýmto spôsobom ublížiť potom každý iny by tsk urobil 10x viac
Samozrejme dôvera šla dosť dole ale dá sa vôbec spoľahnúť na to že nám niekto nikdy neublíži ? Možno by som si našla iného partnera kde by zase 10 aj viac rokov bolo všetko dobre a opäť to prišlo až potom
Nechcela som písať priamo o čo ide pretože nechcem aby sa tu dávali na váhu veci ktoré chlap vykoná a hodnotili sa čo je veľa čo je malo pretože každý z nás ma iné hranice, kde jednej vadí už to že sa muž pozrie na inú druhej nemusí vadiť nič okrem fyzickej nevery. Chcem iba všeobecný pohľad na to keby vás partner po dlhých rokoch čo str spolu urobí niečo čo vie že vám ublizi či by ste mu dali šancu
Hovorí sa zr vo vzťahu sa ma aj odpúšťať ale ja som nikdy nebola v tejto pozícii a vôbec to teda nepoznám
@atothova pekne napísané a teda stále ste spolu? Mna hlavne jedna vec zaujíma ( a zase aby to niektoré nezobrali že ja sa tu chválim a podobne veď každý žije ako najlepšie vie a ako sa mu páči ) že máte pocit že keby ste sa nespoznali tak skoro resp neboli spolu tak dlho tak tieto veci by sa nestali? Lebo môžme rovnako povedať ako tie vaše kamarátky našli ste si všetky lasku, vám vydržala dlho rokov a diali sa občas veci a hovoríte že ta prvá láska toľko nevydrží ale čo potom oni? Veď našli si tiež niekoho ale rozišli sa ( možno ti chlapi robili niečo podobne ale oveľa skôr). A potom si mohli nájsť zase partnerov a možno s nimi nie sú rak dlho ako vy a tiež robili to iste. Podľa mna to fakt nie je o tom či je nejaká láska prvá a dlha alebo ich je viac a kratších asi ide len o to či ten dotyčný tieto veci robiť bude alebo nebude a mojou najväčšou otázkou či vôbec je taký ktorý nikdy nebude , o tom mojom som si to myslela lebo to trvalo naozaj veľmi dlho a rozhodne sa nepretvaroval toľké roky. Ani teraz nič take nerobí mám pocit že aj ona ho prestala zaujímať len vo mne to zostalo
@20erika07 fajn zhrnuté uplne to chápem čo chceš povedať. Môžem potvrdiť že to motno mame podobne až na pár výnimiek, manipulátor nie je to skôr ja 😂 a takisto neverím nikomu uplne. Jedine sama sebe a to tiež viem že som párkrát urobila veci čo som nemusela a nebol ku tomu dôvod preto stále hovorím že nie vždy ten dôvod musí byt presne definovaný aj v obchode si kúpime niekedy niečo sme v pláne nemali udrie nám to do oka a ideme .. a takisto poznám veľa zleho mám toľko skúsenosti ako píšeš či návrhy a celkovo ako vidím akí sú cglapi ale aj ženy a nikto tu nálepku nemá na čele. Vždy sme si hovorili že to ja skôr niečo take urobím ( nevera a pod ) ako on keby už ja tých príležitosti mám fakt že veľa on sa so ženami nestretáva takmer vôbec ani v práci ani nikde ani nemá kamarátky lebo aj v škole boli len chlapi nepočítam nejaké školské vypisovacky si s babami atd ale reálne mal len mna a k spokojnosti mu to stačilo nie je ani sexuálne nejaký strašne angažovaný žeby mal v tomto veľké sny čo si chce realizovať samozrejne určite sa mu nejaké ženy pacia či na ulici alebo podobne a pacila sa mu urcitr aj ona inak by ho nebavilo písať si s ňou . Ale viem momentálne ako čo je ( netvrdím že aj za roky to bude rovnako ) že by ma nepodviedol ona ho dokonca myslím aj niekam volala ( nie sexuálne ) a on nič na to žiadna odozva ani len výhovorka prečo nie proste to ignoroval a to ešte vtedy nevedel že to ja raz budem citát
Možno naozaj mu chýbalo len napísať si s nejakou inou ženou okrem mna keďže to nepoznal ale nemám pocit žeby to v ňom prebudilo túžbu o to viac v tom pokračovať alebo rozšíriť aj na iné ženy, no je toto dôvod na rozchod ? Že sme spolu tak dlho a po rokoch mu toto zachybalo hoci sa iné nestalo?
Nie, nie sme spolu, sam nevedel ci chce rodinu alebo milenku. A nam obom dosla asi naraz trpezlivost lebo ostal nakoniec sam. Prosi o odpustenie a dalsiu sancu kvoli dietatu ale stratil uz moju doveru.
Kamaratky ktorym sa ten prvy vztah rozpadol si nasli inych partnerov, zazili aj rozchody, maju viac skusenosti ale usadili sa a maju rodiny a zrelych chlapov a nikdy nemuseli riesit taketo veci ako ja (zatial - ale tiez su to uz niekolkorocne vztahy). Ja si myslim ze clovek si musi zazit viac sklamani a rozchodov aby dozrel a vedel co chce a kde su jeho hranice. To je moj nazor a skusenost.
určite toto nie je dôvod na rozchod. Budú aj horšie veci, veď sa s ňou ani nestretol. A ako som písala, možno sa raz jeden alebo druhý ocitnete v situácii, kedy sa vám niekto bude páčiť a vy jemu a žiaľ, bduete ho stretávať na dennej báze, napr. v robote. A potom už závisí len od rozumu, lebo hormónom a srdcu nerozkáeš 100percentne. Ale ako som spomínala, každé poblúznenie trvá rok, dva a treba si uvedomiť, čo máme doma🙂) a najmä, keď už sú deti.
My sme s manželom spolu 10 rokov a toto sme nikdy neriešili. Nikdy som nemala pocit, že by môj manžel s niekym vypisoval, ja detto.
Ale teraz k vám : mne osobne by vadili nasledovne veci a to
- že sa jedná o vašu spoločnú známu (no cítila by som sa pred ňou pekne trápne, za neho)
- že keď teda o.nic nešlo, že ti nepovedal že si vypisujú (vystopovala si to sama)
- a najviac že aj napriek tomu, že si ho poprosila aby s tým prestal, tak fešák si pokračuje potajomky veselo ďalej a teba cielene vodí za nos, hoci keď to opäť praskne - sa predsa nič nedeje, ved je to vaša spoločná známa.
On VEDEL že sa ti to nepáči, ze ti to ubližuje a aj napriek tomu v tom cielene pokračoval. A samozrejme keď si má priznať chybu, tak ved predsa o nič nešlo. Ale veru ide.. A to o cielene ubližovanie a klamanie.
Keby s tým zalomil po 1.x, tak ešte by som s boľavým srdcom odpustila, ale to, že sa oň do toho pustil potajomky aj 2x, tak to už by bolo na mňa veľa. A keby mu na to neprídeš, tak dokedy by to pokračovalo?
Nesklamal ťa raz, ale žiaľ rovno 2 x. Teraz mu už horí pri zadku, tak seka dobrotu, ale tento vzťah už podľa mňa dobre neskončí. Kiež by som sa mýlila.
-
@vilma7 ten prvý bod to je mne v podstate ukradnuté, nie je to moja kamarátka nepotrebujem s ňou mat už žiadny kontakt. Čo sa týka posledného, to ste trochu zle pochopili. On sa tým najskôr netajil keď si sporadicky napísali na socialnej sieti ( mame svoje hesla a celkovo sa nikdy nerobili obštrukcie voči mobilu neskrýval ho ani ja mohli sme kedykoľvek si vziat mobil toho druhého keď bolo niečo treba a pod) lenže mne sa už to nepáčilo pretože som mu hovorila že aj ja ju poznám a nemám potrebu písať jej alebo ona mne tak by som bola rada keby aj tu to tak bolo,ona ma tiež priateľa a nepíšem mu ani nič. Už vtedy mi hovoril že veď o nič nejde ale keď mu niekto napíše tak je mu blbe neodpisat. Mne toto veľmi vadilo a stále som voči tomu nadavala že to nechcem.
Až potom to prešlo do tých sms. Čiže nebolo to že oklamal ma ja som zistila a oklamal znovu, skor to že nedal si povedať a povýšil to na takýto spôsob kým som na to prišla . Potom už nie. Urobila som ( možno dobre možno zle) dostatočný škandál kde som informovala ju aj jej partnera 😃 ( keby bola cudzia určite to nerobím a neponozujem sa ale keď som ju poznala prišlo mi v poriadku dať jej najavo že halo nie je ti blbe povýšiť známosť s mojim chlapom ?😃 ) a v konečnom výsledku sa ten môj poriadne hanbil lebo nečakal asi ze budem tohto schopná, myslel asi že to zostane len medzi nami. Potom povedal že nečakal že z toho bude take halo a tiež som ho oboznámila že ak sa toto ešte raz zopakuje ( a že si bude musieť dávať veľmi velikánsky pozor keby v tom chce pokračovať ) tak už to budem riešiť zase celkom inak a nevyjdem z toho najhorsie ja. Ja sa iba bojim že povestne čas ukáže nebude platiť a nakviac sa bojim pocitu že mi niečo unikne a nebudem vedieť ak sa bude diať
k tvojmu poslednemu prispevku - fu, prepac, ale to je totalne hystericka reakcia. Sama si pisala, ze si pisali, ale nic sexualne, nestretavali za tvojim chrbtom, neriesili ziadne rande.., Aby som pisala jemu, jej aj vsetkym... Musis ratat, ze skor ci neskor sa moze objavit aj daco ine, co bude ozaj problem. To vsak nemeni nic na mojom nazore, ze nie je to dovod na rozchod
Jednoducho ziarlis a kazis si co mas.
@asocial ale to som urobila až po tom čo som zistila že mi klame, nie hneď . Aj jej muselo byt jasne že asi nebude celkom ok vypisovať si každý deň smsky obsiahle o ich životoch a kadečom a potom keby sa stretneme všetci traja tak čo? Ja by som o ničom nevedela bola by som v tom že vieme max kto kde pracuje a všeobecne veci a oni by už vedeli kto mal čo na obed a kadejaké osobne veci? Mna zaujimalo či to vie aj ten jej. Dokonca som jej povedala nech sa páči keď si teda tak kamarátsky rozumiete už sa len ja spoznam s tvojim a môžme teda chodiť von vo štvorici 😊toto ma z toho trápilo naozaj najmenej že som to tak urobila. Keby to neurobím vyriešili by sme to doma ( ako aj on sám predpokladal keď povedal že nečakal že to budem riesir takto ) čo by nemalo až taku vážnosť lebo s ňou by si nič nepokazil mna by spracoval a možno o nejaký čas by sa to dialo znova. Netvrdím že sa nemôže takto stať že už sa to diať nebude ale aspoň ak majú nejakú chrbtovú kosť sa budú cítiť úboho ak sa to stane opäť po tom čo povedali že sa to diať nebude, on aj ona
Tak milá Autorka a tvojim správaním by si sa mala cítiť ubohk aj ty, keď neriešiš len svojho chlapa ale ešte to. Ideš vypisovať aj dotyčnej priateľovi. To. Malo akože aký význam, keďže o nič nešlo?
Boli to nevinne správy, žiadne sexuálne, takže beriem úplne bežná komunikácia. A ten tvoj fešák sa s nikým nemôže baviť len s tebou?
@vilma7 pani zlata my to mame nastavene takto vo vzťahu a len podľa toho som sa riadila. Že to majú ini inak a počas vzťahu ste ok s tým keď partner dovedie novú kamosku je vaša vec . Ja som si roky nevydobijala že to chcem takto a on inak my sme si tak žili vzajomne. Ktovie možno za 20 rokov aj ja niečo takéto urobím a zatiaľ hovorím že nie ( a určite to nebude mat súvis s tým že sme si to akože zakázali) . Tiež to mame tak že ak sa jedna o podraz nie ten sa ma cítiť úboho kto nejak na to reaguje a je jedno ako pretože stále riešime najmä ten podraz a nie čo ten druhý na to. Keby ja niečo takéto urobím cítila by som sa podlo voči nemu a vôbec by nebol priestor riešiť čo on s tým ako naložil. Nevidela som nič zle spýtať sa priateľa dotyčnej či vie o tom že si takto veľa vypisujú či teda len ja o tom neviem jediná a sám bol rad že sa to dozvedel. Že som zasuahla do iného vzťahu , udialo sa tak po tom čo ona zasiahla do nášho a tiež ju netrápilo že čo sa môže stať. Každý nech znáša toľko koľko si sám naloží na plecia
@minka201 samozrejme s odstupom času po vychladnutí by som neurobila všetko na vlas rovnako ale väčšinu áno. Viem prečo som to urobila . Pretože v čase kedy si ešte sms nepísali ma nebral vážne v tom že sa mi to nepáči a tiež som vtedy myslím sa nejak vyhrozila že či mám ja jej napísať a podobne ( len take reči čo som už nevedela ako pohroziť ) a on si z toho nejak nič nerobil takze keď som prišla už na sms potom myslím že keby to zostane len medzi nami dvomi povedal by si ako dobre z toho vyšiel v tichosti a so mnou za pár dni do kľudu a nič sa vlastme nestalo. Proste moja reakcia myslím bola akuratna vzhľadom na to že to bol podraz po 11 rokoch o to viac to človeka zlomí nahnevá
Tak to ťa úplne chápem. A teraz sa priateľ ako správa? Už mu došlo, že jeho správanie bol podraz?
@autorka
Boze, to je tolko reci o ubezpeceni lasky, a predsa mas pochybnosti. Vyzera to tak, ze potrebujem uistit len seba. Ja som to ani nedocitala, z tych ruzovych jednorozcov je mi az zle.
Ja som to pochopila dobre, ale asi ty nie moju odpoveď... On ta sklamal(oklamal) 2x.
Prvý x to bolo to povodne písanie, aj tým ťa sklamal, keďže ste mali mega super vzťah ako nikto iný a ty si.necakala že si bude s niekym vypisovať.
Tak si ho požiadala že ti to vadí a nech s tým prestane.
A potom písal opäť, tajné, takže to už bolo 2 x.
Podľa tvojich odpovedí vnímam len samu obhajobu. Nemusíš nás presviedčať, ved urob aby si s tým bola ôk.
Ak si myslíš že vás vzťah bude to, čo predtým, tak ďalšia zbytočná diskusia. Ale tak to už veru nebude, len ty teraz tu realitu vnímaš úplne ináč. Tam už budú pochybnosti, lebo tvoj partner pochybil, klamal ťa a vodík za nos.

Na to ,či ti v živote niekto ublíži,či neublíži sa nemôžeš spoľahnúť,pretože to záleží len od teba,tak isto ako ťa nemôže nik sklamať, ok ebo to je tvoje nastavenie,nie dotyčného. Ja som vo vzťahu viac ako 16 rokov ,a okolo nás sú páry,ktoré sú spolu cez 7-8 rokov,ale či všetci žijú v idylke,to by som si netrúfla tvrdiť,lebo idylka je taká bublinka,ktorá raz praskne.Vysvetlil ti muž prečo to urobil?Možno chcel zistiť,či je akraktivny pre iné,alebo mal pocit stagnácie vo vzťahu,ktorý bol pre teba idylka?Ak ti to vysvetlil,tak by ti to malo pomoc v rozhodovaní nakoľko vážny a prekonatelny bol jeho čin.