Ohrozený vzťah a nedôvera voči priateľovi

dandelion48
23. júl 2023

Ahojte, potrebovala by som pomoc. Neviem, či mám úplne dôverovať svojmu priateľovi.
Priateľ si pred pol rokom našiel kamarátku na diaľku s ktorou si veľmi dobre rozumejú, ich kamarátstvo je dosť hlboké až si myslím, že si rozumejú viac než mi dvaja. Veľakrát za ním prišla ale on za ňou nie ale chcel ísť už za ňou. Naozaj to bolo už viac ako 10krát za ten čas a diaľku. Zrazu prišla s tým, že či by nešiel s ňou na festival do mesta kde býva. To by musel u nej prespať. Po výzvedách mi oznámil, že ona sa bojí ísť s niekym iným a chce ísť s ním, pritom chodieva po festivaloch. Ona mne na to napísala, že sa nebojí ísť sama, len mu chcela splniť sen, pretože si to zaslúži. Mne sa to prestalo páčiť a začala som tvrdiť, že sa začína stavať do nášho vzťahu. Nemali by sme takéto prvé veci zažiť spolu? Ona na to, že ona sa nijak nestavia do toho len chcela mu takto splniť sen. Na otázku prečo ma nepozvali mi odpovedal, že by som sa cítila zle a asi by mne nemali kde spať, konkrétne ja. Zaplatila lístky. Mám z nej pocit, že čim viac sa poznajú tým to viac graduje. Mám si dať pauzu od vzťahu alebo to vôbec nebrať tragicky? Mám ju brať ako ohrozenie? Mali ste niečo podobné? Ďakujen za každú odpoveď.

pribinak
23. júl 2023

@dandelion48 fuuu, milému priateľovi by som povedala, vyber si jednu z nás, ale rýchlo
Tato slečna je na love a tvoj priateľ je jej vyhliadnuta korisť

colsami
23. júl 2023

Nie, cela ta situacia s prerastajucim kamaratstvom medzi nimi 2 nie je normalna.

Netusim aki ste stari a kolko ste spolu... ako sa k tomu postavis, uz je len na Tebe.

anjelaa
23. júl 2023

Úplne zcestné, toto nepatrí do vzťahu. Samozrejme, že jej správanie je neprimerane a jeho tiež. Buď nech to ukončí s ňou alebo s tebou. Je viac než jasne, že toto nie je obyčajná kamarátka.

h2
23. júl 2023

@dandelion48 No jasné, ty by si nemala kde spať, ale oni dvaja áno a to pekne spolu v jej posteli.
Keď má tvoj priateľ sen ísť na nejaký festival, nech tam ide s tebou. Ale ja si myslím, že ona mu ide splniť úplne iný sen.

emma2782
23. júl 2023

Ja i muž sme mali za mlada veľa kamarátov i opačného pohlavia. Neraz sa stalo, že bola akcia a jeden z nás nemohol, no ten druhý išiel. ALE! My sme chodievali ako veľká partia, nie len muž a jeho kamarátka. A taktiež sme neprestávali u seba. Zároveň ak by jednému z nás vadilo niečo, druhý by sa k tomu postavil s rešpektom a vynechal zábavu.
Tu to vôbec nie je o tom, že tvoj partner chce ísť na festival ale o tom, že chceli mať spolu niečo viac a festival mu prišiel vhod.

duduska25
23. júl 2023

Poradim len jedine....popraj im prijemnu zabavu, ona nech mu splni sen, a ty sa tes, ze sa chmuľa zbavis. On toto dovolil, vstupit 3 osobe medzi vas dvoch. S tebou nerataju. Asi si velmi mladucka, teraz sa vyplaces, ale za par rokov sa na tom budes zabavat.

dandelion48
autor
23. júl 2023

@colsami Sme spolu nie ani rok, len 10 mesiacov. On ju berie ako svoje zrkadlo, vo viacerych veciach sú si podobní čo viem, ale asi sa tam k niečomu schyľuje, ak nie s jeho tak z jej strany trocha. Obraňuje si ju, že za nič nemôže a nezasahuje nikde. Už to, že som jej napísala, že mi vadia určite veci a je to zasahovanir, na to napísal, že nemám čo písať mne cudzím ľuďom také veci. A ona taká nevinná. Ani vzťah nemá.

dandelion48
autor
23. júl 2023

@dandelion48 Máme 18 ale tak myslela som si, že to berieme vážne. Ona ževraj je rada, že sa má vo vzťahu dobre.

kristinka92
23. júl 2023

tak toto je už pekne cez ciaru…pokial si teba ako partnerku nevie zastať a nie si na prvom mieste, tak by išiel chlapec kade lahsie. a oznam typu že ty by si asi nemala kde prespať…akože čo prosím??

pribinak
23. júl 2023

@dandelion48 ježiš, mladučká si, vykasli sa na neho a užívaj si život
Nepotrebuješ takého debila ktorý to ťahá naraz s 2 babami

sheila121
23. júl 2023

Pošli ho ku nej prosím ťa. Takého debila ti netreba.

hladamematku
24. júl 2023

@dandelion48 ???????? Wtf

komplikovana
24. júl 2023

@dandelion48 taky priatel nestoji za to. Ste spolu kratko a on si medzitym nasiel novu kamosku? Pravdepodobne vas vztah neberie vazne. Tu by som ziadnu pauzu nedavala, ale rozhodne to ukoncila.

domkakvet
24. júl 2023

@dandelion48 toto vidim tak na ukoncenie vztahu.

jarnajar
24. júl 2023

@dandelion48 toto je úplne neakceptovateľné. Chápem, že si zrejme zaľúbená, tak to ospravedlňuješ, ale tento typ "kamarátstva" do vzťahu nepatrí. Festival a ich komentáre k tomu sú už len čerešnička na torte.

danica2711
24. júl 2023

už keď uvážiš skutočnosť, že si túto kamarátku našiel pred pol rokom, v čase, keď ste už boli spolu - prečo? Vo vašom vzťahu mu chýbalo čo? Aj keď možno nič. Len máte 18 rokov, chlapec chce opáčiť všetko, čo ide okolo... na ten vek v podstate prirodzené. Ty si mentálne asi trochu inde, na tohoto chalančeka zabudni a hľadaj si zrelšieho partnera

toskanka
24. júl 2023

Byť tebou, tiež si chodím po letných festivaloch, ale už s niekým iným. Aj tebe je jasné, že toto "kamarátstvo" je cez čiaru.

hope87
24. júl 2023

Aj ked ste mladí, tak toto nie je v poriadku. Tak bud chce mat taketo kamaratky, ktore si nachadza pocas existujuceho vztahu 🙄 alebo chce mat vztah. Mat kamaratov opacneho pohlavia je bezne a je to v poriadku ale odtial potial. Lebo povedzme si pravdu, vacsinou (hlavne, ak su tam az taketo kamarátstva, ako u tvojho priatela), je to vzdy nieco viac a nie je to v poriadku. Pokial to tvoj priatel s tebou mysli vazne, tak to, ze mu to pride normalne, je maximalne divne. A to, ze ta jeho kamaratka sa takto vyjadruje, ze mu chce splnit sen 😕 😀. Ona ma priatela?
Ja mam tiez kamaratov v ramcii partie, kde sme vsetci "poparikovani" a chodime spolu aj na akcie...vsetci mame deti a je to samozrejme o niecom inom ako vy v 18tich. Ja by som na tvojom mieste v takomto vztahu nepokracovala, lebo evidentne nie ste na rovnakej vlne.

elaela23
27. júl 2023

Akoze po 4m,co ste zacali spolu chodit,si nasiel kamosku na dialku.( to akoze v case prveho osialu riesil aj ine? Trocha zvlastne) to sa spoznali ako?
A druha vec,ze mu vobec tolerujes,aby ona za nim chodila.
Ty si vedela,ze ma sen ist na festival?alebo si sa to dozvedela az od nej?
Toto nema asi buducnost, prepac.