icon

Opustenie muža kvôli neustálej kritike a ponížovaniu

21. jún 2025

Coraz castejsie nad tym premyslam. Moj manzel uz nie takym akym bol. Je mrzuty, neusmieva sa, neustale ma kritizuje, vsetko mu prekaza, ponizuje ma, ze nic nedokazem, nic mu nie je dobre. Uz spolu ani nespavame, pretoze aj v tom ma dokaze kritizovat.
Vzdy mi dava za vinu, ze neviem donosit dieta(chce velku rodinu- najmenej tri deti)
Mala som tri potraty, syna, ktory ma 6 rokov a potom este dva potraty, odvtedy naozaj nechcem taku zataz na telo a psychiku, som rada ze mame vobec jedneho syna. U lekara mi povedali, ze som zdrava a nevidia problem. Manzel k lekarovi ist nechce, za vsetko som vinna ja. Ani si s nim uz neviem predstavit mat dalsie dieta, verim vo vyssiu moc a ze to tak ma byt.
Jemu nic nie je dobre, je upratane, navarene, oprate, syn ma ulohy, ja chodim do prace a staram sa. No vzdy som neschopna. Vadia mu obycajne veci ako napriklad nedosolena polievka ako chce on- logicky nedavam tolko soli kvoli synovi. Vzdy na mna nahuci, “ to nevies ani osolit?” Z tych nervov som mu minule dala lyzicu soli do polievky a len pozeral ako debil.
Syn mi uz povedal, ze ocko je zly. Na neho tiez nahuci, ze sa hlasno hraje a on chce v sobotu pospat. Keby mu tu skakali tri deti po hlave, co by povedal?
Dokaze ma zdrbat aj ked je vsetko tip top, vzdy si nieco najde. Lezie mi na nervy, rozmyslam, ze ho vykopnem z domu, ten je na moje meno. Tiez mu na nom vsetko vadi, ze je to stara barabizna, ale to ze nemame hypoteku a zdedila som ho po dedovi,prisiel uz do prerobeneho, nemusel ani prstom pohnut to nepovie. Normalne niekedy zvazujem, ci nema milenku, ci nas vobec este ma rad, ked sa sprava ako somar. Sice ak by ju mal, aspon by odisiel a mala by som pokoj. Co by ste urobili?
Co sa tyka domacnosti, momentale som dosla do stadia, ze mu neperiem, nevarim, neupratujem, neriesim co rozprava, totalne ho ignorujem. Vidim aky je nervozny, zacal vcera upratovat, trvalo mu to 6 hodin, aj to nie je dokladne upratane, tak som si vychutnala chvilu a robila to co on, kritizovala vsetko, zas pozeral ako debil. Myslite he pochopi? Alebo je to len totalny nevdacny somar?

biba_18
21. jún 2025
@moonlight1210

Vyhodit z domu.

Bud sa spamata, alebo urazene pojde “o dom dalej” (z trucu si najde inu, aby ti ukazal, ze on ma este hodnotu, ze ho este chce ina zena a chyba je “zase raz len” v tebe).

Rozhodne nie dalsie dieta (rozumne rozhodnutie).

Aj ked si myslim, ze jemu zacina z toho, ako sa k nemu uz chovas (bez zaujmu o neho), dochadzat (velmi pomalicky), ze veci za tie roky strasne posral.

Ale jednak nevie este vyjst z toho svojho povahoveho nastavenia (to nejde na lusknutie sa zmenit), a jednak, hoci by mozno chcel veci zacat menit, sa boji, ze je neskoro a zaroven ho drzi od krkom falosna hrdost, ze keby sa “ponizil” na zmenu a ty by si ju uz aj tak neprijala, tak by to neprekusol.
Tak pre istotu len “testuje podu”.

Vela muzov totiz pochopi, ako veci posrali az vo chvili, ked zena uplne stichne. Uz sa dokonca ani nehada, neuraza, neriesi, nesnazi. Nechapu, ze kym to robila, stale mala zaujem o vztah, zalezalo jej a chcela s nim byt. Naopak, to bral ako nieco, comu sa musi hrdinsky chlapsky branit a osocovat ju ako neznesitelnu.
Ked je ticho, je koniec. A vtedy zrazu spozornie a napadne mu, zeby sa mal asi zacat snazit. Ze to asi prepiskol. A nechape, ze je neskoro.

Byt tebou, urobim to tak, ako to citis. Nie si povinna davat stoprvu sancu.
Ani keby zrazu otocil a zacal ta chvalit, davat komplimenty, snazit sa milo dotykat (pohladkat po pleci a pod.), ci mal zaujem o sex, lebo je z teba zrazu cely zhavy.
Ak raz citis koniec, tak posluchni instinkt.

@moonlight1210 presne toto som povedala tomu svojmu - ty nechceš aby som sa prestala starať, aby ma prestalo zaujímať niečo čo sa týka teba - lebo vtedy ma fakt už nebudeš zaujímať…

som_realistka
21. jún 2025

Boze, docitala som po "dava mi za vinu, ze neviem donosit dieta" . Zbal sa a odid, psychicky ta nici, lepsie to nebude.

autor
21. jún 2025
@mamaaja82

Debil sem debil tam,tak sa rozved a nezabudni sa tak vyjadrovat aj pred synom o nom.Vyhodit ho nemozes kym ste manzelia,to ti snad uz niekto povedal.Budes musiet este vydrzat ak ti bude robit prieky,len to vyjadrovanie o nom kroť syn to vazne pocut nemusi.

@mamaaja82 nehovorim pred synom, ze je debil, to si len myslim a teraz to pisem. Snad mu nemam hovorit aj v duchu milacik, milovany manzel alebo to tu pisat.

moonlight1210
21. jún 2025
@biba_18

@moonlight1210 presne toto som povedala tomu svojmu - ty nechceš aby som sa prestala starať, aby ma prestalo zaujímať niečo čo sa týka teba - lebo vtedy ma fakt už nebudeš zaujímať…

@biba_18 alebo ako povedala znama svojmu coskoro exovi, ked jej povedal, ze musi byt na neho velmi nahnevana a on to chape, lebo si uvedomuje, ako sa choval. Tak mu odvetila, ze aj hnev je cit a ona uz k nemu neciti vobec nic.
Ani zial, ani smutok, sklamanie, krivdu, hnev, vobec nic.
Ostal uplne dorazeny.
Ten typ, co veri, ze ked sa vsetko rozpadlo a on konecne prejavi pokanie, tak po tom vsetkom jeho vzpierani sa a jeho utekaniu od nej, lebo sa s nou “zle citi”, to bude pre nu taka bomba, ze ona sa z toho uplne roztopi a ochotne to s nim skusi zas.

danica2711
21. jún 2025

debil. Zbaliť veci, vyhodiť pred bránku a začať žiť normálny pekný život

alickapusinka
21. jún 2025

Moja si žena do sveta máš zdrave dieťa sveta TI žiť a taky debil čo si nič neváži.Už by letel cez dvere ako špinava handra keby mi ako žene povedal že nie som schopna donosiť dieťa a po toľkých potratoch raz a navždy je to kkt.Bože zbaľ mu veci a vyhodiť ho nie že mu dáš ultimátum ty pôjdeš s malým na dovolenku aby nepodpalil dom nikdy nevieš čo môže s takemu človeku v hlave prdnuť.Už teraz to rieši ale nie že niečo urobi nejaku pomstu bolo už viac krát tak sa stalo.Je to iba priživník nič mu není dobre rozved sa dom je tvoj takže si na tom super a v lepšej pozici ako ON.Ked ste išli do manželstva prišiel s holou riťou aj teraz nech ide s holou riťou.Hlupák neboj už taku blbu nenajde čo všetko zabezpečila aj bývanie a ešte mu chodí huba ved ho nikto nedrži.S jedným dieťaťom je život ľahši ako s 3 - 4 alebo nedajbože 5 deti.

svetlonos
21. jún 2025

Kokos! Zenska v naj rokococh, samostatná, nezávislá a ty sa budeš srať s takym kktm? Neblázni 😂 mas na viac!
Bude vám som synom sveta zit a debil nech sa ide past!

motylik2559
21. jún 2025

Ahoj, prepac, ale ten tvoj muz je k...t s hlavou v sacku🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Uz bezne ponizovat by ta nemal, ale to,ze zasiahne do najcitlivejsej temy zeny, ze nevies donosit dieta...keby toto spomenul, tak by som mu povedala, ze lekari povedali,ze som zdrava, tak problem je ocividne v tvojich slabych spermiach tak ako mas slaby mozog a okrem toho by som pobalila seba aj syna a uz by nas nebolo! Povedz mi jeden jediny logicky dovod, preco si s nim, ked este aj tvoj syn vravo,ze je tato zly??? Mysli ma maleho, vsetko vnima...chod jednoznacne od neho a rozved sa! Ved to je cisty tyran na psychiku. By som ho tak nakopala do vajec, ze by si uz v zivote nevrzol. Nestracajte cas so syncekom, cim skor toto pre teba a maleho spravis, tym skor si date doporiadku zivot a tym skor mozete zit spokojny a stastny zivot. Necakaj!

evelyn246246
21. jún 2025

.. ved ty si uplne sebestacna, vsetko zvladas uz davno...on ta len taha dole a podkopava nohy ...naco? si mlada, zbav sa ho ...nech dieta nema takyto vzor ...dakuj tomu hore , ze nemas s nim viac deti ..

lija22
21. jún 2025

ja ti tlieskam za tu lyzicu soli do polievky! vybornee
vy ste zacali ako velmi mladi ze.no nemozem si pomoct, v mojom okoli vsetky taketo vztahy stroskotali. ale co uz. mas kde byvat, hentoho fakt nepotrebujes - vysmarit hned

matapo
21. jún 2025

...no ja som na Tom bola podobne, nič nebolo dobré, ešte aj keď som lezala v nemocnici som si vypočula, že nič nerobím a on musi byť teraz sám s deťmi. Už spolu nie sme, neľutujem, život je hneď krajší, akj keď aj napriek tomu že sme rozvedení, kritizuje ďalej, píše správy kde má zvozi za všetko možné. To už ani nečítam, nekomentujem. Je nám s deťmi dobre, nič nám nechýba. Načo žiť s človekom kt. ubližuje keď nemusíš. Ja som taká rada tej slobode, bála som sa čo a ako sama s deťmi a teraz si priam vychutnávam že som s nimi sama a nemusím nič negatívne počúvať, prispôsobiť sa, dívať sa na jeho nezáujem ,brat ohľady,...

oslo1
21. jún 2025

Podla najnovsich vyskumov za kvalitu emrya a spontaneous potratu mozes kvalita spermii. To Len aby si vedela, ked ti zas ten geroj Bude vykrikovat, ze chcel viac deti.
K zvysku SA vyjadrovat nebudem, zivot mas Len jeden, tak ho nepremarni s hlupakom.

simca06022011
21. jún 2025

Mat vlastne bývanie pošlem ho do ... preč. Radšej kľud doma aj tebe aj synovi ako takéhoto vola.

autor
21. jún 2025
@oslo1

Podla najnovsich vyskumov za kvalitu emrya a spontaneous potratu mozes kvalita spermii. To Len aby si vedela, ked ti zas ten geroj Bude vykrikovat, ze chcel viac deti.
K zvysku SA vyjadrovat nebudem, zivot mas Len jeden, tak ho nepremarni s hlupakom.

@oslo1 aj gynekolog mi to hovoril, ze ho treba vysetrit. Ale on si ide svoje, vlastne teraz je to uz jedno, ja dalsie dieta nechcem a urcite nie s nim.

ahhola
21. jún 2025

autor

Dnes o 08:14
@lindusss2016 ved aj uvazujem, chystam sa so synom na dovolenku a poviem mu, nech sa z tade sprace kym prideme. Uz je to s nim neznesitelne.
@1ryba Uvazujem pretoze som sama z rozvedenej rodiny a viem ake to bolo. ale myslim, ze radsej stastni rozvedeni rodicia ako umelo drzana rodina.

autor

@letfenixa to mi aj on povedal, ze neviem varit, upratovat ani sulozit👏

Ja by som jeho delozovanie riesila radsej az po dovci. Najlepsie stylom-naskladnit jeho veci do auta a podat mu kluc z okna. Este mu moze prepnut, blbovi. To treba starostlivo naplanovat... Nech si este uzije vas pribytok pocas vasej dovolenky, on nezvykne s vami chodit, ci to je pod jeho uroven, ci tam by sa musel ovladat a to sa mu nechce? Asi si uz rozhodnuta, pre posledny chod- rozchod... Zasluzi si nieco lepsie😂🥂💔a hlavne ty a syn.

autor
21. jún 2025
@ahhola

autor

@lindusss2016 ved aj uvazujem, chystam sa so synom na dovolenku a poviem mu, nech sa z tade sprace kym prideme. Uz je to s nim neznesitelne.
@1ryba Uvazujem pretoze som sama z rozvedenej rodiny a viem ake to bolo. ale myslim, ze radsej stastni rozvedeni rodicia ako umelo drzana rodina.

autor

@letfenixa to mi aj on povedal, ze neviem varit, upratovat ani sulozit👏

Ja by som jeho delozovanie riesila radsej az po dovci. Najlepsie stylom-naskladnit jeho veci do auta a podat mu kluc z okna. Este mu moze prepnut, blbovi. To treba starostlivo naplanovat... Nech si este uzije vas pribytok pocas vasej dovolenky, on nezvykne s vami chodit, ci to je pod jeho uroven, ci tam by sa musel ovladat a to sa mu nechce? Asi si uz rozhodnuta, pre posledny chod- rozchod... Zasluzi si nieco lepsie😂🥂💔a hlavne ty a syn.

@ahhola chodil s nami na dovolenku, ale posledny rok co trva ten jeho kriticky mod s nim nemam nikam chut ist. Minuly rok nam ju pokazil, vsetko kritizoval, nie celkovo mna ale jedlo, plaz, ludi, lietadlo. No nedalo sa to pocuvat. Takze zvacsa mal svoj program a my so synom svoj, tento rok idem s kamoskou a jej synom. Tak bude urcite lepsie 🙂
On podla mna nieco tusi, dnes seka dobrotu, upratuje, vari, syna vzal na vylet “nech si oddychnem” haha, zrazu.

marca12
21. jún 2025

Neviem si predstavit zivot s takymto muzom. Ani by som nemala snahu napravat vztah,ked uz ucta odisla. To,co si k tebe dovoluje je nepristupne. Nech sa pobali a ide kade lahsie. Cudujem sa,ze si vobec hubu na teba otvori,ked byva v cudzom.

ahhola
21. jún 2025

Este ta odprosi za tie prasarny, co ti navycital😂👽🥀

oli18
21. jún 2025

Vrd mu povedz, ze si sa nemala kde naucit sulozit, kedze si s nim od 17tich. Mal ta naucit on. A ked to nedokazal, ze pojdes sa ucit teraz s cudzimi muzmi. Mozno bude potom s tebou spokojny.

autor
22. jún 2025
@oli18

Vrd mu povedz, ze si sa nemala kde naucit sulozit, kedze si s nim od 17tich. Mal ta naucit on. A ked to nedokazal, ze pojdes sa ucit teraz s cudzimi muzmi. Mozno bude potom s tebou spokojny.

@oli18 aj to som mu raz povedala, ja som bola uz dost ticho, takze mu vzdy nieco odvetim, teda teraz ho uz ignorujem a vobec sa nebavime. A vzdy ked som mu nieco hnusne odvetila, tak sa len cudoval a stichol.

zuzanapjat
22. jún 2025

Bolo treba ho schladzovať slovne od prvej chvíle. Možno by sa hamoval a snažil. Alebo by ste boli dávno rozvedení. 🙂 Teraz už sa môže aj...... falus jeden. Zbav sa ho!

cacianka
22. jún 2025

Absolútne súhlasím s babami, že je to debil a schvaľujem že sa ho chces zbaviť.
Mmch. vyhodiť ho a zrušiť trvalý pobyt mu môžeš až po rozsudku o rozvode. Ale skúsiť môžeš - rázne mu povedať, že keď sa mu bridi ako varíš, nič nevieš, ani dieťa donosit, ani súložiť, tak sa mu cudujes že ešte s tebou žije. A keďže spolužitie nevyhovuje a nepáči sa ani tebe, nie že navrhuješ ale trvas - rozvod.
Ja by som ešte aj sekla - ty si sa nepostaral o svoju strechu nad hlavou, máš holú riť , tento dom do ktorého si prišiel s igelitkou je pre teba stará barabizňa, je iba môj, ja som jediný vlastník, preto ťa ziadam aby si si zbalil caky paky, a odišiel. Máš termín do 10 dní, inak ta zbalím ja, do vriec na smeti.
Možno vie o svojom práve že až po rozvode, ale skúsiť môžeš aj musíš.
Veľmi ti držím palce na krok do krajšieho kludnejsieho života 🍀🍀🍀

kathhii
22. jún 2025

Možno čítal tvoj príspevok na MK...

margotka17
22. jún 2025

Ouuuuu, no paráda. Keby som ja bola ty, v obývačke by som mu položila otvoreny prázdny kufor a povedala mu, že nech sa sám zbalí, kľúčik nech nechá na stole a môže ísť ak sa mu nic nepaci, že ja už nechcem Žiť tak, aby ma celé dni niekto zhadzoval, že takto žiť neviem a nebudem.

slaskou1975
22. jún 2025

Nič nové ako kríza stredného veku. Tak mu skús pomôcť ak to dokážeš, ak nie, nekomplikuj mu to viac, určite bojuje sám so sebou a určite to nemá ľahké. Netreba hneď robiť katastrofické scenáre.

letfenixa
22. jún 2025
@slaskou1975

Nič nové ako kríza stredného veku. Tak mu skús pomôcť ak to dokážeš, ak nie, nekomplikuj mu to viac, určite bojuje sám so sebou a určite to nemá ľahké. Netreba hneď robiť katastrofické scenáre.

@slaskou1975 chudacik malý.

eternity24
22. jún 2025

Ja by som to určite nerobila štýlom, že mu pred dovolenkou povieš, aby sa počas času, keď budeš so synom preč odsťahoval. Poberie ti aj veci z domácnosti, alebo niečo zničí, aby ti urobil napriek.

cacianka
22. jún 2025
@eternity24

Ja by som to určite nerobila štýlom, že mu pred dovolenkou povieš, aby sa počas času, keď budeš so synom preč odsťahoval. Poberie ti aj veci z domácnosti, alebo niečo zničí, aby ti urobil napriek.

@eternity24 tiež by som neriskovala pred, ale až po návrate, že som si počas odlúčenia prehodnocovala všetky pre a proti , tak som sa rozhodla pre radikálny rez. Preventívne by som ešte pred dovolenkou zobrala pre istotu všetky doklady, papiere z domu, prefotila jeho papiere ( doklad o vzdelaní, pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z banky) pre prípad jeho obštrukcie ohľadom výživného

slaskou1975
22. jún 2025
@letfenixa

@slaskou1975 chudacik malý.

@letfenixa 🤪

romiada
22. jún 2025
@slaskou1975

@slaskou1975 kríza stredného veku sa prejavuje neustálym urážanim najbližšieho človeka, ženy ,ktorú má ochraňovať ,ctiť a ľúbiť a byt vďačny aspoň za to jedno dieťa? Prepáč, jej syn má viac rozumu keď si vie urobiť jasný záver z jeho chovania. Niekedy robiť veci "slaskou" na úkor seba stále nejde. Niekedy je väčšia láska proste dat druhému riadnu životnú lekciu a "facku"