Osamelosť, rozhovory s blízkymi, emocionálne, psychické a fyzické potreby

15. sep 2023

Posledne obdobie sa citim zvlastne, hlavne osamela. S mojou naj kamaratkou sa velmi nestretavam, len obcas, uz sme trosku starsie, mame svoje zivoty. Vztah mam v takom udrziavacom mode. S blizskymi, rodinou sa neviem porozpravat o svojom zivote. Prilis som si chranila sukromie, teraz ked mam starosti, neviem sa zdoverit a tak by mi to pomohlo. Ja sa totizto bojim i hovorit negativne, ze nieco nie je ok, ze sa necitim ok, ze by som chcela nieco inak, bojim sa, ze sa veci este viac pokazia, jed to poviem nahlas. Neviem ci ak k niekomu vzhliadam, a mam toho cloveka rada, ci mam len vyjadrovat pozitivne emocie al. i povedat, co potrebujem, ci mam pozerat viac na seba a ci ak k niekomu citim lasku, ale som osamela nechat ho ist,neviem ako sa otvorit blizskym a povedat im ako sa citim. Rozhovor potrebujem, ale mam akoby blok. Moje emocionalne, psychicke a fyzicke potreby su naplnene tak na desat percent.

majlo1234
15. sep 2023

Tak sa vyskusaj najprv vypisat tu. Ale aj tu ta mozu ludia znechutit.
Co sa tyka osamelosti, aj ja sa tak posledne mesice citim, aj napriek tomu, ze nikdy nie som sama(mam male dieta). Vztahy s bezdetnymi kamaratkami tak nejak upadli, a vztahy s novymi detnymi kamaratkami nie su pre mna dostatocne hlboke a vyzivujuce zatial. Dufam, ze kw to len obdobie, pretoze je to pre mna dost frustrujuce

0silvia0
15. sep 2023

Ja sebaprezivanie beriem racionalne. Aj ked mas blizku dusu, aj ked ta vypocuje, aj tak si svoj vnutorny svet musis upratat sama. Mne vypocutie nepomoze, co z toho, ked niekomu povies, mam sa na hovno, citim sa sama, ten druhy povie, ooo je mi to luto, drz sa, drzim palce. Koniec, dorozpravane a aj tak si to ty, ktory s tym musis nieco urobit. Cize urobila som si zo seba najlepsiu kamosku, ja si najlepsie rozumiem, najlepsie sa poznam, viem sa najlepsie povzbudit.
Autorka ak chces, napis, co ta trapi.

ivanakaka
15. sep 2023

psychologicku

dadis
16. sep 2023

Ja sa obraciam so svojimi starostami najma na Boha. Mojim blizkym nerada vytvaram starosti a ked sa aj dozvedia nieco, nemam rada prilisne rozoberanie a riesenie veci, ktore i tak nemaju riesenie 🤷‍♀️. Ak je v tvojom okoli osoba, ktoru mas rada, tak chod do toho. Zijes iba raz a ak mas byt osamela a nestastna, no vzorny clovek, co z toho?

anketkarka
16. sep 2023

Ja celkom nechápem príspevok. Si dospelý človek. Za naplnenie potrieb si si zodpovedná sama. Si asi introvert a k tomu máš veľký strach z toho, že by si niekoho pustila do svojho sveta aj keď máš pocit, že by Ti to pomohlo. Osamelá si zo strachu, že by niekto zistil aká v skutočnosti si? Máš problém so sebaprijatím??? Asi by som si zašla k psychológovi. Odborník Ti povie, kde je Tvoj problém "zakopaný".

autor
16. sep 2023

@anketkarka nie to nemam

lucyso
21. sep 2023

@0silvia0 máš pravdu. po rozvode som zistila, že mám veľa známych, ale minimum kamarátiek. takých ozajstných. tak som zostala sama so svojimi problémami, starostami a velmi ich nešírim do sveta. držím ich v sebe (čo asi tiež nie je dobré)... Učím sa byť sama sebe najlepšou priateľkou 🙂.
Autorka, držím palce 🙂

0silvia0
21. sep 2023

@lucyso ide o to, akeho charakteru su problemy. Problemy su na to, aby sa riesili. Vsetko sa da vyriesit. A starosti su na to, aby sa spracovali. Netreba nic dusit v sebe, treba to uchopit a nejako vyriesit.