icon

Oslovovanie menom ex

13. apr 2025

Baby potrebujem trochu podporiť a možno vás aj trochu pobaví :D počuť nejaký názor chcem... ani neviem ako sa to zomlelo ale začala som sa stretávať s mužom s kt sme sa tak zbežne poznali, spolocni známi a pod. Trvalo to chvíľu cca 3tyzdne. On ma s ex 10rocne dieťa, nežijú spolu od jeho narodenia, ale podľa mňa fungujú tak trochu ako rodina, spoločne víkendy, dovolenky, kino, trávi u nich dosť času a s kadečim jej pomáha, sú v každodennom kontakte. Môj názor je ze je to cez čiaru, on mi k tomu povedal ze dlho bol veľmi zaľúbený a chcel to dat dokopy ale ze je to za ním. No a romantická chvíľka my dvaja objatia a bozky a on ma oslovil jej menom.... Skoro mi urvalo dekel z hlavy ale žiadna scéna len som odišla domov.... Môj mozog mi vraví RUN dievča ale.... Ja som dlho sama bolo mi to príjemné niečo také zažívať bolo nám spolu fajn mega sranda a teraz toto no.... Ako mna to prejde zachviľu len rada by som si vypočula vás ďakujem 🙂

Strana
z2
januska12323
13. apr 2025

Očividne to za ním nie je.

autor
13. apr 2025

@januska12323 hm zjavne, ďakujem....nemyslim ze som naivná ale zase dokázala by som prijať ze sa môže taky "prešľap" stať ale zase tie okolností...

autor
13. apr 2025

Mrzí ma to a trochu som z toho pomotana lebo fakt dobre som sa cítila s nim

klementinka58
13. apr 2025

ja som tiez oslovila menom ex nechtiac a u mna to bolo cisto o zvyku, ze som bola dlho zvyknuta na meno....tak som sa pomylila....povedala som prepac a hotovo, prezil to

3petka
13. apr 2025

Podľa mna normálne. Tak keď s ňou travi čas. Aj môj muž mi hocikedy povie napr menom jeho sestry. Alebo zase sestre povie zlatko. Proste sa pomýli.
Je iné keby nikoho dlhu dobu nemal a proste sa preriekne iným menom toto by mi vadilo ale keď v podstate rieši veci s bývalou tak proste ….
Neviem v danom prípade asi moc preháňaš i keď už vždy sa budeš o neho deliť s inou ženou. Podľa toho čo pises že žijú ako rodina i keď na diaľku.

autor
13. apr 2025

@klementinka58 toto sa mi páči, rada by som tak reagovala ale v danej chvíli ma to nejak zomlelo..

vanilkovazmrzka
13. apr 2025

Ja chapem ze z tvojho pohladu je to neprijemne, ale ludia si obcas pomylia mena, mne sa tiez obcas stane, taka starka a mama ma bezne oslovuju menami sestier sesternic alebo inych zien z rodiny :D
Podla mna daj tomu par dni, predychaj… a daj mu este sancu ved uvidis ako sa bude dalej spravat. To vycitis ak tam bude stale nejake romanticke puto k byvalej

ukgirls
13. apr 2025

ja si stale mylim mena ... proste mam problem si zapamatat .. aj v praci sa zo mna smeju ze po tolkych rokoch neviem akos a volaju .. hold stava sa

autor
13. apr 2025

@3petka no viem sa aj takto na to pozerať... Ja neviem pomotana som🙂 ďakujem..

barka1
13. apr 2025

Este by som tomu dala šancu, taku opatrnu...
Mam deti v striedavke a prve oslovenie po týzdni odlucenia je vždy "tati"... Áno, chápem, od chlapa je to ine...ale skratka počkaj este.
Viac ako meno by ma trapil ten spoločný čas,ktory trávia ako rodina. Tiez som rozvedená a spoločný čas "ako rodina" je do pár hodin rocne. Ziadne dovolenky, víkendy ani nic podobné sa u nás nekoná.

lindous
13. apr 2025

To meno by som v tvojom prípade riešila až ako posledné, to sa stane, ale nad čím sa skutočne zamysli pred tým, než dáš tomu šancu je, či si okej a zvládneš to, aký vzťah má s ex, spája ich dieťa a to sa kvôli tebe nezmení... píšeš, že je to pre teba cez čiaru, čo chápem, nie pre každú to je, tak teda si dobre rozmysli, či v tom chceš pokračovať, či si ochotná prijať aj ty jeho dieťa za svoje, či zvládneš rodinné oslavy všetci spolu napríklad atď atď

autor
13. apr 2025

@vanilkovazmrzka áno stáva sa to len toto bolo zrovna v takej intímnej chvílke náročné pre mňa.... Dakujem áno dám tomu pár dní a uvidím...

cimage
13. apr 2025

To, ze ta oslovil jej menom by mi ani tak nevadilo, ale to, ze s nimi travi tolko casu. Z jeho strany to chapem, lebo je to dcera a dobre vychadza aj s ex, ale vzdy budu na prvom mieste a ty sa budes musiet prisposobovat ich aktivitam. Asi ta nebude nosit na spolocne dovolenky, alebo do kina s nimi. Neviem ako by fungoval v buducnosti keby ste mali spolu dieta.

autor
13. apr 2025

@cimage ja dieťa nemám a ani už neplánujem.... Neviem úplne odhadnúť ci je to naozaj len cas strávený spolu alebo tam ešte stále niečo očakáva... Ďakujem

pralinka25
13. apr 2025

inak neviem si predstavit ze teba necha doma a pojde s nimi do kina alebo na dovolenku? predlzeny vikend? takyto vztah je nerealny.

vanilkovazmrzka
13. apr 2025

Rozumiem ti 😅 no celkovo ak nezvladas ten casty konktakt s dietatom a jeho matkou tak asi je jedno akymi menami ta bude oslovovat… ale chapes keby nieco chceli spolu tak za tych 10 rokov asi prilezitosti bolo na mraky

autor
13. apr 2025

@pralinka25 hmmm ved toto...

autor
13. apr 2025

@barka1 ďakujem toto sa mi veľmi páči

vanilkovazmrzka
13. apr 2025

@pralinka25 chcem verit tomu ze keby mal vztah tuto s autorkou tak na dovolenku s nimi nepojde, ked tak zoberie dieta na dovolenku s autorkou.
A na kine je co zle? 2 hodiny sedia v sale a papaju pukance pri filme

misiak7777
13. apr 2025

@autorka že pomýliť si meno je ok? No nie, hlavne v súkromných alebo intímnych chvíľach 🙂 keď sa to stalo mne, tak som hlavou alebo citmi bola v danej situácii s tou druhou osobou

autor
13. apr 2025

@misiak7777 ach....

autor
13. apr 2025

Veľmi vám ďakujem za vaše názory a komentáre... Premýšľam a uvidím co bude... Je to pre mňa nie ľahké ale uvidím čo bude ďalej co prinesie čas... Ja som sama mam vpohode život toto je posledne co potrebujem a chcem riešiť :D ale stalo sa a najhoršie/najlepšie je ze mi bolo s nim dobre.... Nemôžu byť veci jednoduche?🙂

schauma123
13. apr 2025

Ach jaj..nikdy ! Neuzavrela minulosť. Zažila som. Nikdy viac

denisa_deniska
13. apr 2025

V 2 z 3 vzťahoch som bola pomenovaná ako ex, a keďže sa mi to stalo v 2 z 3 vzťahoch, že som to omylom povedala ja, toto by som nejako neriešila. Proste zvyk..

vilma7
13. apr 2025

Ja som raz môjho syna nazvala menom môjho synovca, jednoducho som nebola zvyknutá ze mam dieťa ;). Daj mu šancu, pokiaľ ti samostatné nebude vadiť to rodinkovanie.

anos18
13. apr 2025

Kým ti to nepovie v posteli. Stalo sa mi to ☹️

hankab
13. apr 2025

Mna moj priatel nechtiac oslovil menom jeho ex pri navsteve mojej rodiny. Po 3 rokoch vztahu, pricom s ex uz nie je 5r. Stane sa 😁 zasmiali sme sa a ja zo vsetkych najviac.
Ale k veci: funguju ako rodina? Spolocne dovolenky a vikendy? Chapem, ze maju spolocne dieta. Ale aj tak.. naco si chlap, ktory travi spolocne vikendy so svojou ex hlada novu partnerku?

marianarem
13. apr 2025

Je pravda, ze su ludia, co si mylia mena...Moj sef ma neraz oslovil menom svojej zeny, aj kolegyne vselijako pozamienal a ktovie co doma 🙂 Ale ako sa pise vyssie, je so svojou ex velmi prepleteny, to ti casom moze vadit.

mizoko
13. apr 2025

Podľa mňa je to len kvôli tomu že ona je dlhodobo "stala" zena v jeho živote kvôli dieťaťu a preto mu jej meno nabehlo aj keď bol s tebou. Pozná ju dlhšie ako teba a jej meno je preňho už taká bežná vec. Nehľadala by som za tým nič iné. Aj mne sa to stalo keď ma ex oslovil menom jeho bývalej ale ja som sa tomu na rozdiel od teba zasmiala. A on chudák bol z toho mimo že ani nechápe ako sa to stalo no a bolo to počas romantické chvíle 😅 Na tvojom mieste by som to nehrotila

svetlonos
13. apr 2025

@pralinka25
je, keby zena zistila, ze je o ak orientovaná. Inak tiez za mna cez čiaru. Ved pokial idevo dieta, nech dá dohodnúť, že si ju moze vziať otec kedykoľvek domov ku sebe. Ja si to ako fieza neviem predstaviť
Tak je dôvod, prečo spolu nie sú ale trávi s nimi kazdy deň, aha...

Strana
z2